1000 Vragen Challenge

1000 vragen aan jezelf die je helpen om uit te vinden wat er voor jou echt toe doet.

Mijn antwoorden op de vragen zijn eigenlijk leuke, kleine mini blogjes die je makkelijk even tussendoor leest!     meer...

Created with Sketch.

De aftrap van deze vragen ontstond naar aanleiding van een challenge waar ik aan meedeed op Instagram. Het was fijn om te schrijven vanuit een vastgesteld onderwerp merkte ik, een houvast. Schrijven vind ik leuk maar waar begin je? Bovendien schreef ik op deze manier ook eens over onderwerpen die voor mij veel minder voor de hand liggend zijn.

De vragen in deze challenge verzin ik niet zelf maar staan in een bijlage boekje uit Flow Magazine. Flow is een tijdschrift zonder haast, over klein geluk, andere keuzes en een simpeler leven. Het heeft mij de afgelopen jaren meer gebracht dan alleen bladeren in een tijdschrift, zonder dat het zweverig is brengt het je vaak even terug naar de basis.

Niet iedere vraag vind ik makkelijk maar toch heb ik besloten alle vragen, op volgorde, te behandelen en regelmatig gebeurd het dat ik door mijn eigen antwoord wordt verrast. 

Er zijn ook vragen die ik lastig vind om, in het openbaar, een eerlijk antwoord op te geven. Soms omdat het voor mij confronterend is of door een situatie waar niet iedereen perse over hoeft te weten en soms ook omdat het antwoord anderen in mijn verhaal betrekt. Uiteindelijk heb ik er bewust voor gekozen om toch zo open en eerlijk mogelijk te antwoorden omdat deze vragen juist zijn bedoeld om zelfinzicht te krijgen en een eerlijke en open visie is de enige manier waarop dat ook gaat werken.

Je kunt op de vragen op Instagram of Facebook reageren via de link onderaan mijn antwoord naar de bijpassende posts op mijn Instagram of Facebook.

 
 
Doe je ook mee met de challenge op Instagram of Facebook?
Gebruik dan #1000vragenaanjezelf en tag mij zodat ik je deelname kan vinden.
Hoop dat je er voor jezelf ook iets aan hebt.

Liefs, Lizette


1000 vragen challenge

 ⇩ Challenge ⇩   

Vraag 144: 

Van welk liedje word je altijd vrolijk? 

Created with Sketch.

  

Sorry hoor maar ik kan hier niet maar één liedje noemen want er zijn er zo veel en het ligt er wellicht ook aan hoe de ‘vrolijk worden mood’ is op dat moment. 

Daarom heb ik op mijn Spotify  een hele HAPPY lijst vol met vrolijke deuntjes, muziekjes, liedjes, sommige waarbij je het liefst luidkeels mee wilt blèren en anderen waar je niet bij stil kunt blijven zitten… 

 

Je kunt hier mijn > HAPPY lijst < vinden maar ook altijd terugvinden in de rubriek ‘Tussendoortjes’ bij  ‘Bijzonder aan te raden’. Overigens kun je daar meer muzieklijsten maar ook podcasts, boeken en websites vinden waar ik je graag kennis mee laat maken. 

 

 

 

 

Leuk als je met deze challenge meedoet en/of reageert met jouw favoriete vrolijk nummer bij de bijpassende post op: 

 Instagram 

↬  Facebook  

Vraag 143:
Wanneer kon je wel door de grond zakken?

Created with Sketch.

Dat zal mij in mijn leven ongetwijfeld wel vaker zijn overkomen. Ik ben nog al een flapuit dus vaak is iets al gezegd of gedaan nog voor er over na is gedacht, alhoewel dat met de jaren en mij NAH wel iets beter gaat i.v.m. de vertraging.
 
Maar natuurlijk heb ik een verhaal waar ik nu nog om kan lachen maar op dat moment wist ik niet waar ik het zoeken moest:
 
Al jaren zat ik op badmintonnen met een vaste groep gezellig mensen waar we buiten het slaan van een shuttle wel meer mee deden. Daarbij woon ik op een dorp en daar is het in grote lijnen dat je wel veel mensen kent. 
 

Dus loop ik gezellig over het dorp en zie in de verte een bekende staan en dacht; daar haal ik ff een geintje mee uit! Ik benader hem vanachteren, sluipend voor het beste effect.. ennn .. knijp hem vol in zijn kont!! Ik lag al dubbel van de geweldige joke, tot hij zich omdraaide en blijkt dat het helemaal niet die bekende is!!!! Ik haperend hakkelend en met een hoofd als een biet mijn welgemeende excuses er uit gestotterd… wat zegt die man.. ? Nou geeft niks hoor, ik vond het best lekker!!??  Afijn zo een grapje heb ik dus nooit meer uitgehaald en als ik er aan denk krijg ik weer het schaamrood op mijn wangen, maar inmiddels is het ook gewoon een geweldig verhaal.

 
Leuk detail is dat mijn broer met de zus van die bekende is getrouwd en zo kom ik hem nog regelmatig tegen maar ik heb hem dit verhaal volgens mij nooit verteld.. nou ja misschien komt het nu uit met dit schrijven en het was tenslotte een ander die ik in de billen kneep!
 
 
 
Leuk als je met deze challenge meedoet of reageert bij de bijpassende post op:
↬  Instagram
↬  Facebook  

  18 mei 2022 

Vraag 142: 
Welke superkracht zou je willen hebben? 

Created with Sketch.

Ik heb al een superkracht!!! Positiviteit vind ik in mijn omstandigheid wel echt een superkracht, het brengt mij in ieder geval heel veel en als ik deze kracht niet had gehad was ik allang kopje onder gegaan.

 
Als ik toch nog een andere zou moeten noemen dan zou ik zeggen dat ik deze superkracht heel graag zou willen kunnen delen met wie het ook heel hard nodig heeft! Of een kracht om ziektes de wereld uit te toveren maar dat zijn beide vrij onrealistische en zo als ik wel vaker heb geschreven ben ik ook een realistisch mens.
 
Dus ik hou het op de eerste POSITIVITEIT en probeer met mijn bezigheden met dit platform en mijn socials mijn steentje bij te dragen en daarmee hoop ik dat ik daar ook anderen mee kan helpen. 
 

Zie je ik heb al een SUPERKRACHT!!

 
 
Leuk als je met deze challenge meedoet.
Via onderstaande links kun je reageren bij de bijpassende post op:
Instagram
Facebook  

29 april 2022

Vraag 141:  

Welke landen wil je nog bezoeken? 

Created with Sketch.

 Allereerst ben ik nooit zo een reislustig type geweest, dus binnen Europa heb ik wel wat vakanties doorgebracht maar verder dan dat ben ik nooit geweest. 

 

Natuurlijk fantaseer ik wel eens over een droomreisje maar ik ben ook een erg realistisch mens en daardoor weet ik dat reizen iets is wat voor mij een lastig verhaal is.

Omdat ik chronisch ziek ben en ik al mijn ‘gebreken’ iedere seconde van de dag met mij mee neem is reizen gewoon super lastig en daardoor ook niet leuk.

 

Kleine reisjes binnen Nederland zijn al lastig zat, zelfs een gewoon uitje is al een hele uitdaging. Ik doe dat overigens wel zo af en toe omdat ik dat nou eenmaal ook erg leuk vind en ik de voorbereiding en de gevolgen er graag voor over heb. Verre reizen maak ik niet en dat is aan de ene kant omdat ik dus mijn hele hebben en houwen meezeul maar ook omdat het financieel een onbegonnen iets is, geen optie dus. Daar kan ik dan de rest van mijn leven over blijven treuren maar dat zit niet in mijn aart.

 

Een bakkie koffie op locatie, soms een lunch of een etentje vind ik uitdaging genoeg maar geniet daar ook erg van. 

 

Zo heel af en toe maak ik een uitstapje als ik ergens op een huis ga passen, kost mij bijna niks extra en het is dan bij een bekende in huis. Eigenlijk doe ik daar dan veelal hetzelfde als thuis maar in een andere omgeving met wel net een beetje meer voor het vakantie gevoel. Dit soort dingen zijn al intensief genoeg. 

 

In juni/juli ga ik een paar weken oppassen in Blaricum, lekker vakantie vieren in een andere omgeving, fiets gaat mee dus kan ik lekker van de omgeving genieten. Maar ook het uitzicht over het water maakt het een fijn uitje en dan zijn de bollenvelden hier toch uitgebloeid.

 

Dus welke landen wil ik nog eens bezoeken? Ik ben nog niet uitgekeken op mijn omgeving en de rest van Nederland en wie weet wat ooit nog eens komt!

 

 

Leuk als je met deze challenge meedoet. 

Via onderstaande links kun je reageren:

↬  Instagram

↬  Facebook  

18 april 2022

 ⇩ Vragen en antwoorden

131 t/m 140  

Vraag 140: 

In welke winkel wil je wel één minuut gratis winkelen?

Created with Sketch.

Het zal je niets verbazen maar dat is absoluut een wolwinkel! 

Ik zie mij al gaan, arm tot achter in het schap en zo alles in één schuif mijn winkelwagen in!!  En door naar het volgende schap!! 

Alhoewel een hobbywinkel in het algemeen ook wel leuk zou zijn maar ik denk dat ik dan te veel ga lopen zoeken naar iets nuttigs en met alle soorten wol kan ik wel iets.
Of in een elektronica winkel pak ik de eerste de beste laptop, tablet en e-reader of word ik nu te inhalig? 
 

Waar zou jij graag ff gratis shoppen?  Via onderstaande links kun je reageren bij de bijpassende post op:
Instagram
Facebook 

4 april 2022 

Vraag 139: 

Welk gerecht schotel je gasten graag voor?

Created with Sketch.

Mijn 1.0 versie was wat meer aan het kokkerellen dan mijn 2.0 versie of je kunt wel stellen dat de 2.0 versie gewoon in eetbehoefte voorziet. 

 

Toch is er nog een overeenkomst en dat is mijn heerlijke lasagne die ik mijn gasten graag voorschotel en sterker nog die ook regelmatig op verzoek moet worden gemaakt. 

 

Maar eet één van mijn uitwonende kinderen thuis dan hebben zij nog een paar favorieten; Bijvoorbeeld spaghetti die ook door hen zelf wordt geprobeerd maar toch net even anders dan die van mams. Maar gewoon een heerlijke plankje met hapjes, tapas, wordt ook erg gewaardeerd en eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat het ook lekker makkelijk is.

Heel soms verras ik mijzelf met iets uit de ‘Too Good To Go’ omdat je dan nooit weet wat je krijgt en je wel inventief moet zijn

Op mijn bestaande recepten maak ik graag wat variatie maar het echt kokkerellen is iets dat mijn 2.0 versie gewoon niet meer graag doet, zal inmiddels ook wel gewoon desinteresse zijn want  lekker eten doe ik nog steeds graag.

 

Leuk als je met deze challenge meedoet, dus ben ik heel benieuwd wat jij je gasten graag voorschoteld… via onderstaande links kun je reageren bij de bijpassende post op:
 Instagram
↬  Facebook  

25 maart 2022 Vraag 138:
Heb je weleens iets gestolen? 

Created with Sketch.

Absoluut!! 

Als kind heb ik kauwgomballen gestolen! 

Toen mijn moeder er achter kwam moest ik met haar terug naar de winkel, mijn excuus aanbieden en van mijn zakgeld alsnog betalen. ZOOOO ik was gelijk genezen! 

 

Toch denk ik dat wij allemaal vaker iets stelen dan we zelf denken, iets van iemand overnemen die daar ‘toevallig’ aangekomen was via via via…??? Of iets van iemand kopen die  een leuk handeltje van ‘van de vrachtwagen gevallen’ spullen verkoopt?! Of misschien die pen toen je je handtekening ergens moest zetten, of dat post-it blokje van werk?

Ik ben een keer met een pak servetten onder mijn arm zo de winkel uitgelopen terwijl ik andere dingen gewoon af had staan rekenen.


 

Zo vond ik ook eens een briefje van 20 euro op de grond ergens op een stoep… Tja wat doe je daar mee, naar de politie? Ik heb er maar wat lekkers van gekocht voor thuis… oeff 

 

Of een keer op een markt met vakantie.. ik rekende af met 20 gulden ‘lang geleden’ en ik kreeg voor 50 gulden terug, ik heb serieus 5 keer gezegd tegen die man dat hij het niet goed deed maar hij zei maar steeds.. nee joh is goed … nou ja, dan niet joh! Maar ja is dat dan stelen? 

 

Nou ja goed ik heb nog nooit een bank overvallen, iemand berooft, met een volle kar de winkel uitgerend…maar vast wel eens iets gekocht hebben van iemand met een ‘handeltje’ die misschien niet helemaal eerlijk verkregen was.

OOwh en ik heb natuurlijk vele harten gestolen...

 

 

Leuk als je met deze challenge meedoet, via onderstaande links kun je reageren bij de bijpassende post op: 

Instagram 

Facebook  

11 maart 2022

 

Vraag 137:

Zijn de beste dingen in het leven gratis? 

Created with Sketch.

Kijk als je het hebt over liefde, gezond zijn en leuke kleine dingen doen als een wandeling in de natuur dan zou je kunnen stellen dat de beste dingen gratis zijn!?

 

Maar is dat zo?

 

Verliefd zijn is in principe gratis maar als je samen iets leuks wilt doen, wilt gaan samenwonen of voor nageslacht wilt gaan dan is dat zeker allemaal niet gratis.

Zelfs samen leuke dingen doen thuis is niet gratis, spelletjes kosten geld en zelfs knutselen ook en samen een filmpje kijken ook. 

Een wandeling in de natuur is echt niet leuk op je blote voeten of in de kou zonder jas!

En gezond zijn en blijven is helemaal niet van zelfsprekend en wil je daar je best voor doen dan kost het ook bakken met geld. Sporten, gezond eten, zelfzorg kost allemaal heel veel geld!

 

De uitdrukking: ‘Geld maakt niet gelukkig’ is echt bedacht door mensen die er genoeg van hebben. Geld maakt op zich niet gelukkig maar het gebrek aan geld kan wel ongelukkig maken. Natuurlijk kun je met weinig nog genieten van fijne dingen maar er zijn ook mensen die zelfs WEINIG niet hebben en leg daar maar eens aan uit dat de beste dingen in het leven gratis zijn!?

 

Zelf moet ik ook de eindjes aan elkaar knopen en daar ben ik super creatief en goed in maar toen ik nog een ander leven had was dat best prettig, niet altijd moeten puzzelen. En ik heb het nog goed, ik heb te eten, een dak boven mijn hoofd en soms nog wel een extraatje. Overal heb ik (digitale) spaarpotjes voor en met mijn gepuzzel kan ik nog deze website aanhouden en met de opbrengsten van mijn handwerken kan ik weer fijn door hobbyen. Maar dat is niet iedereen gegeven. 

 

Denk maar eens terug aan de afgelopen feestdagen, jammer dat we zo weinig konden!? Maar konden we wel zo weinig, hoe goed was jouw tafel gevuld? Op de radio bij 538 hielden ze acties voor goede doelen, super goed, maar er waren mensen die mopperde over de wintersport die niet door ging en mensen die gewoon zomaar even meer dan 5000 euro doneerde voor een plaatje of een etentje. SUPER GOED omdat het voor goede doelen was maar ik bedacht mij ook dat mensen dat dus zomaar hebben… 

 

Afgelopen feestdagen zijn er mensen geweest die geen nagels hadden om aan hun kont te krabben en die hebben naar alle waarschijnlijkheid GRATIS echt de beste dingen gehaald uit de mogelijkheden die ze hadden.

 

Amen

 

,

Leuk als je met deze challenge meedoet. 

Via onderstaande links kun je reageren bij de bijpassende post op:

↬  Instagram

↬  Facebook  

18 februari 2022

   

Vraag 136: 

Welke site bezoek je dagelijks? 

Created with Sketch.

  

Whaha ik durf het haast niet te schrijven.. 

mijn eigen website! 

 

Dat klinkt misschien gek, ietwat ijdel of arrogant maar het heeft wel degelijk een doel. Het komt regelmatig voor dat ik met het schrijven van een eerste opzet van een tekst een aantal foutjes maak en als ik deze tekst op de website plaats dan werk ik met een frisser hoofd de boel even bij. Maar zoals jij weet is mijn cognitieve hoofd niet altijd zo fris als ik zelf zou willen en haal ik er met teruglezen zomaar nog een paar foutjes uit. 

 

Een tekst echt helemaal herschrijven doe ik nooit, hooguit met plaatsen omdat ik het niet meer bij het moment vind passen. Als het eenmaal op de website staat is het hoe ik het op moment van plaatsen goed vond. Natuurlijk lees ik wel een iets terug en heb ik ergens een ander idee over maar daarom staat er ook een datum bij, dingen en mensen veranderen en zo is dat! 

Wellicht ook juist leuk om eens van ver terug te lezen en dan te bedenken: Wat dacht ik toen? 

 

Verder kijk ik ook op de website voor de cijfertje, de statistieken, ik heb daar altijd al iets mee gehad. Toen ik nog in de marketing werkte is dat vuurtje aangewakkerd om nooit meer gedoofd te worden. Het heeft nu niet perse erg veel nut omdat ik geen commercieel bedrijf heb maar ik vind het gewoon interessant. Bovendien streelt het ook mijn ego om te zien dat bepaalde rubrieken het goed doen, deze 1000 vragen challenge wordt bijvoorbeeld beter bekeken dan de reactie die ik er op mijn socials op terugzie. 

 

Ook lees ik graag de blogs van anderen maar om mijn batterij niet te veel leeg te trekken om mijn eigen bezigheden te kunnen doen gebeurd dat naar mijn zin iets te weinig. 

Nieuwsbrieven vind ik ook leuk om te lezen, knap om zo pakkend in het kort iets te vertellen. Je hebt wel nieuwsbrieven en nieuwsbieven, sommigen zijn erg informatief en anderen zijn ware schrijfpareltjes…Misschien ga ik mij ook nog eens aan nieuwsbrieven wagen?! Lijkt jou dat wat? 

 

 

Leuk als je met deze challenge meedoet en/of reageert via onderstaande links bij de bijpassende post op: 

↬  Instagram 

↬  Facebook   

31 januari 2022

Vraag 135: 

Wat kun je maar niet weggooien? 

Created with Sketch.

 

Whahaha proest, slik, ojeeee,…. 

Verslik ik mij toch bijna! 

Wat kan ik maar niet weggooien… 

Ik kan sowieso niks weggooien!! 

 

Tegenwoordig is het toch al zo een wegwerp maatschappij maar het zou niet eerlijk zijn om te schrijven dat dit de enige en belangrijkste reden is dan ik nogal een bewaardrift heb. Natuurlijk vind ik dit ook belangrijk want veel mensen kopen maar raak en flikkeren alles ook met dezelfde rotgang weer weg, en daar wil ik niet aan mee doen. Maar natuurlijk is het ook eerlijk om te zeggen dat ik het geld niet heb om maar raak te kopen.  Daarbij ben ik ook gewoon slecht in weggooien, je weet maar nooit waar je nog iets voor nodig hebt, zonde om weg te doen want als ik mijn kamer nog eens doorbreek dan…, ach ik weet nog dat ik deze kocht/kreeg en toen was het…. 

 

Heel soms krijg ik een opruim woede die ook weleens tot gevolg heeft dat ik enorme spijt heb van wat ik weg heb gedaan. Meestal is het niet zomaar bij het vuil gegaan maar ben ik eerst gaan informeren of iemand er nog iets aan heeft, of ik bied het te koop aan of het mag naar de kringloopwinkel. 

 

Omdat ik een paar jaar geleden ongeveer vijf keer kleiner ben gaan wonen was dat dus best een ding. Maar wie wat bewaard heeft wat dus toen mijn dochters op zichzelf gingen wonen kon ik ook weer lekker doorschuiven. 

 

Maar zomaar weggooien? Neehhhuhh  

Dus wat kan ik maar niet weggooien? Ik heb met alles een probleem om weg te gooien ten zij het echt op is, kapot of bedorven!

Lizette

 

 

Leuk als je met deze challenge meedoet. 

Via onderstaande links kun je reageren bij de bijpassende post op: 

↬  Instagram 

↬  Facebook  

24 januari 2022 

Vraag 134:

Vraag je makkelijk om hulp? 

Created with Sketch.

Tegenwoordig vraag ik best wel iets makkelijker om hulp, het gaat mij nog steeds niet heel makkelijk af maar wat moet dat moet. 

Kan ik iets zelf oplossen dat doe ik dat liever, ik heb graag de touwtjes in eigen hand en dat heb ik eigenlijk wel altijd gehad. 

Nu ik chronisch ziek ben moet ik realistisch zijn en toegeven dat ik gewoon niet alles zelf kan, dat valt mij nog steeds niet altijd mee maar al doende leert men. 

 

Een tijdje geleden toen ik moest verhuizen en mijn appartementje van heel wat vierkante meters verf moest voorzien kon ik niet anders dan te vragen om mij te helpen. Dat pakte overigens heel goed uit want binnen drie weken was alles gebeurd, moest ook wel want het andere huis was verkocht! Op de dag van de verhuizing stond in het oude huis en hier het hele trapgat vol met spierbundels die alles stonden door te geven. De hele dag door stond er een team voor koffie, gebak en einde van de dag waren er soep en broodjes. Toen iedereen weg was dacht ik de rest doe ik later wel… maar er was geen rest; Alles stond op zijn plek, aangesloten en zelfs mijn bed was opgemaakt. 

 

Hoe moeilijk die verhuizing ook was ik voelde mij intens gelukkig dat iedereen die ik had gevraagd om hulp zo voor mij klaar stond. Die dag leerde ik dat vragen om hulp best moeilijk is maar dat het ook een fijn gevoel geeft. Als ik iemand kan helpen geeft mij dat tenslotte ook een fijn gevoel en als je iemand iets vraagt en het kan niet dan is nee ook een antwoord. 

Overigens precies zes jaar later stond dezelfde vrachtwagen met mijn neef voor de deur om samen met een vriend, zijn zonen en mijn zoon een kast voor mij op te halen en in mijn appartementje te instaleren. Gewoon omdat ik vroeg of ze wilde helpen!

 

 

Durf te vragen! 

 

 

Leuk als je met deze challenge meedoet. 

Via onderstaande links kun je reageren bij de bijpassende post op: 

Zettje Instagram 

Zettje Facebook  

14 januari 2022

Vraag 133:

Wat is je droomberoep? 

Created with Sketch.

Soms zijn vragen best confronterend, deze zeker ook omdat ik natuurlijk geen werkend leven meer heb maar aan de andere kant gaat het hier over een droomberoep en zeg nou eerlijk wie zit er nu op de ultieme droom werkplek.

 

Toch zie ik onder de groep makers op Instagram toch wel een hoop geluk in het werk wat ze doen. Aan de producten die zij maken voel en zie je de liefde waarmee het product is gemaakt! Bij mij hier op de website in de Theetuin kun je verhalen lezen van mooie makers en voel je de passie!

 

Eigenlijk ben ik nu best blij met wat ik nog kan doen

Geen baas om voor te werken, mijn dag zo indelen dat lukt wat ik graag wil doen en lukt het onverhoopt niet dan kan ik alles laten vallen. 

Eerlijk gezegd had ik wat ik nu allemaal doe echt niet verwacht toen ik een paar jaar geleden vol aan het revalideren was, bij Hersenz kreeg ik heel langzaam weer zicht op mogelijkheden in plaats van beperkingen. 

Vanmorgen had ik het er nog over met mijn ambulante begeleidster; de kwartjes beginnen steeds meer te vallen wat betreft hoe goed ik bezig ben met wat ik de afgelopen jaren heb geleerd. Mijn 2.0 versie wordt steeds fijner om mee te leven en dat heeft ook alles te maken met mijn dromen verleggen.

 

Vaak lijkt het ook dat ik veel doe maar ik pak mijn momenten en als het puntje bij paaltje komt staat er een heel plan of voorraad aan teksten, posts en foto’s/filmpjes  klaar. Daarbij ben ik om even bij te tanken lekker aan het handwerken en zo is alles bij elkaar best een leuke droombaan, alleen de betaling valt een beetje, wat zeg ik, heel erg tegen.

 

 

 

 

Leuk als je met deze challenge meedoet. 

Via onderstaande links kun je reageren bij de bijpassende post op:

Zettje Instagram

Zettje Facebook   

Zettelen Instagram 6 januari 2022

Vraag 132:  

Ben je weleens verliefd geweest op een (onbereikbare) beroemdheid? 

Created with Sketch.

Eerlijk ik ken ook geen bereikbare beroemdheid waar ik ooit verliefd op ben geweest. 

Ik ben nooit zo een stuiterbal geweest als in gillende groupie of zo maar in mijn jeugd had ik wel een mega grote poster van niemand minder dan Rob de Nijs op mijn kamer, alleen van zijn hoofd  … best wel creepie eigenlijk. Zelfs naar een concert geweest en daar heb ik dus serieus nog een foto van..(zie mijn post)   

 

In mijn vorige vraag had ik het al over George Cloony dat is natuurlijk wel een enorm stuk..

 ....maar verliefd? 

Misschien in de tijd van de film Crease een kleine crush op John Travolta of met Dirty Dancing op Patrick Swayze… Of Pretty Woman met Richard Gere… Of in Holidays met Jude Law…..Maar verliefd lijkt mij toch iets anders…Wel lekker om bij weg te zwijmelen. 

 

En jij? 

 

 

Leuk als je met deze challenge meedoet. 

Via onderstaande links kun je reageren bij de bijpassende post op: 

Zettje Instagram 

Zettje Facebook  

Vraag 131:  

Met welke beroemdheid zou je een dag willen doorbrengen? 

Created with Sketch.

Er van uitgaande dat ik met een beroemdheid een dag zou willen doorbrengen? 

Beroemd zijn of er mee omgaan lijkt mij eigenlijk helemaal niet zo leuk. In de laatste periode van mijn werkend leven werkte ik bij een winkel op het dorp en dat was soms al lastig genoeg. Tijdens een dorpsfeest of gewoon tijdens het doen van mijn boodschappen werd ik regelmatig aangesproken over iets wat met de winkel te maken had.

 

Gelukkig ging het meestal over hoe blij ze met iets waren of een opmerking over het kind wat er bij was: ‘kijk eens! Staat zooo leuk!’ Maar soms ook over een knoop die van een broek af was ofzo… 

Mijn eigen kinderen vonden mijn bekend zijn niet altijd leuk!

 

Dus tot zover mijn levensfase als dorpse beroemdheid!!

 

Serieus ik zit mij tijdens dit schrijven echt suf te peinzen, alsof ik die twee dingen tegelijk kan… Echt ik kan het niet verzinnen.. of misschien George Cloony... niet voor zijn looks maar het lijkt mij een geweldige man whawhahahahahahaaaa

 

Nu ben ik wel serieus benieuwd wie jij zou willen zijn?  En wellicht kom ik nu ineens wel op iemand…

 

 

Leuk als je met deze challenge meedoet. 

Via onderstaande links kun je reageren bij de bijpassende post op:

Zettje Instagram

Zettje Facebook  

10 december 2021 
 


   

https://www.zettje-mijn-leven.nl/1000-vragen-challenge/

 ⇩ Vragen en antwoorden

121 t/m 130  

Vraag 130:

 Wat is je grootste overwinning?  

Created with Sketch.

 Als ik aan overwinnen denk dan denk ik niet aan een wedstrijd waar ik als winnaar uit de bus kwam maar meer een overwinning op of van mijzelf.

 

Wat ik een overwinning vind is de rust die ik in mijzelf heb gevonden. Dat was nog een heel karwei en het gekke is dat hoe meer tegenslag er waren hoe beter het ging om die te vinden.

Uiteraard snap ik dat jij nu denkt; uhh gekke Gerritje ben je!

Maar ik geloof dat als de noodzaak hoog is je iets beter kunt vinden!

 

Een voorbeeld: Ik kan bijvoorbeeld helemaal niet rennen, maar stel nou dat ik in een donker steegje achterna word gezeten door één of ander griezel… geloof mij als ik dan echt wel de benen kan nemen. 

 

Een mens is tot heel veel instaat als er maar een wil en misschien zelfs een noodzaak is.

 

In het verleden wilde ik alles, deed heel veel, was altijd in de weer en ondanks de polyArtrose knalde ik gewoon door, deed net of het er niet was. Natuurlijk was dat slopend maar dat was  hoe het toen voor mij goed voelde omdat ik vooral anderen wilde pleasen. 

 

Nu ik veel meer rust in mijzelf heb gevonden kan ik dingen beter aan maar heb ik vooral begrip voor mijzelf als iets niet lukt en dat geeft heel veel rust. Het jagende gevoel is uit mijn lijf en dat vind ik een hele overwinning!

 

 

 

Leuk als je ook op vraag 130  antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram of ↬ Facebook  

Vraag 129:

Wat is je favoriete dag van de week? 

Created with Sketch.

 

Je zou zeggen dat als je chronisch ziek thuis zit dat alle dagen hetzelfde zijn maar toch zorg ik er voor dat er onderscheid is tussen doordeweeks en het weekend. 

 

Zondag is mijn favoriete dag. 

Over het algemeen hoeft er op een zondag niets, staat er weinig in de planning of alleen iets waar ik veel zin in heb. 

 

De drukte van de doordeweekse dagen breken mij vaak op, het zal je verbazen wat je nog aan verplichtingen en afspraken hebt als je bent afgekeurd. Bijna iedere dag is er wel iets, huishoudelijke hulp, ambulante hulp, fysio, de boodschappen die worden bezorgd, pedicure, handfysio en dan nog zo hier en daar een arts.en anders is het wel dat ik moet rusten voor de dag die komt of en aan herstellen van de dag die is geweest. 

 

De zondag is hoe dan ook bijna altijd wel een rustdag maar meestal niet een verplichte rustdag, gewoon waar je lekker kunt rond rommelen. 

 

 

 

Leuk als je op vraag 129 reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram of ↬ Facebook  

Vraag 128: 

Waar denk je aan voordat je in slaap valt? 

Created with Sketch.

Eigenlijk probeer ik nergens aan te denken, probeer ik aan iets leuks te denken maar in de praktijk val ik lastig in slaap en probeer ik mijn hoofd uit te zetten door van 100 terug te tellen naar 0 !

 

Soms spookt er van alles door mijn hoofd, gesprekken die ik anders had willen voeren, teksten die ik nog wil schrijven of dingen die ik nog wil maken. 

Meestal heb ik bij het opstaan in de ochtend geen idee meer wat ik in de nacht had bedacht.

 

Echter komt het vaker voor dat ik mijn hoofd niet uit krijg, niet in denken maar echt fysiek. Na mijn cva voel ik mijn hoofd aan het werk zijn, zoals jij misschien wel voelt als je je spieren aanspant of je hart eens voelt pompen. Beweging in mijn hoofd zonder dat het echt iets doet, met een gezellige suis of piep er bij. Geluid als muziek helpt dan maar ik heb daarin nog niet echt het ei van Columbus gevonden. Meestal probeer ik in een staat van zenn te komen door dus te gaan tellen, rustig, niet gehaast, maar met aandacht.

 

Of het echt helpt? Ik weet het eigenlijk niet maar ja je moet wat!

 

Leuk als je op vraag 128 reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram of   ↬  Facebook

10 november 2021

Vraag 127:

Word je snel verliefd?

Created with Sketch.

Vroeger niet en zeker nu niet!

Ik ben niet zo snel ondersteboven van iemand of iets, misschien zelfs eerder van iets dan van iemand…. 

Zo lekker kort en krachtig! 

Ja, dat had je gedacht, het zal toch niet ineens zo zijn dat ik zo een kort antwoord ga geven…

 

Zoals mijn vriendinnetjes vroeger die enorme kriebels hadden van vlinders in je buik, in de war zijn, hotel de botel…ik ken dat niet! Een warm gevoel ken ik wel en ook wel een kriebeltje !

 

Voor mijn ex-partner heb ik best wat vriendjes gehad maar ik was nog heel jong en dat was denk meer omdat het zo liep. Jongens zaten wel achter mij aan en dat was natuurlijk best interessant en zo rommelde ik wat aan.

 

Ik was zeventien toen ik verkering kreeg met mijn ex-partner, best jong achteraf gezien maar we waren echt leuk samen. Ik kende hem al een tijdje omdat zijn zusje een vriendinnetje was en we ook andere gemeenschappelijke vrienden hadden. Op de manege waar ik paard reed kwam hij ook regelmatig, woonde aan de overkant, en zo zaten wij uren te kwebbelen aan de bar, een goede klik. 

Toen ik hem eens met mijn moeder tegen kwam zei zij : OOWHH is dat nou… Ik bleek het veel over hem te hebben! Toen hij bijna voor een ander zou vallen had ik pas door dat ik hem toch wel erg leuk vond.. En zo was ik dus verliefd!

Afijn een relatie van bijna 30 jaar, een huwelijk van 23 jaar en drie kinderen verder stopte deze romance, hij was verliefd op een ander.

 

Sinds die tijd ben ik niet meer verliefd geweest. 

Ik zie heus wel eens ergens een aantrekkelijke man maar de afgelopen jaren ben ik vooral bezig geweest om weer een beetje verliefd te worden op mijzelf. Van jezelf houden is helemaal niet zo vanzelfsprekend en ik ben blij dat ik, ondanks al mijn gebreken, blij ben met mijzelf.

 

Misschien komt er nog eens een prins op het witte paard maar ik weet eigenlijk niet of ik daar nu echt voor open sta. Bovendien heb ik al een gezin en mijn prins moet wel van heel goede huize komen om in mijn leven te passen, de lat ligt hoog zeg maar want het moet niet, het mag. 

 

Ik zie het wel, eerst maar eens mijn gezondheid echt op de rit.. en wie weet wat komt?


 

Leuk als je op vraag 127 reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram of ↬ Facebook 
 

4 november 2021


   

Vraag 126: 

Wat koop je van je laatste tien euro? 

Created with Sketch.

Jeetje, ik kom deze vraag aan eind van bijna ieder maand wel tegen en toch is het lastig om te beantwoorden. Eigenlijk is het al snel iets nuttigs als het je allerlaatste centen zijn.. 

Toch? 

 

Of zou het beter zijn om van dat restje geld juist iets te kopen wat echt voor jezelf is? 

Iets waar je blij van wordt? 

Iets als een investering die weer meer op gaat leveren? 

Een kraslot om dat miljoen te kunnen winnen? 

Geef je het weg aan een goed doel?  

Een simpel antwoord is er niet, misschien een verstandig antwoord wel? 

 

Ach als het mijn allerlaatste tien euro is en er komt daarna niets meer dan denk ik dat ik met mijn kinderen op een terras ga zitten met een drankje en het leven nog even doorspreek, mooie woorden, wijze woorden, lieve woorden, een dikke knuffel en tabee ermee! 

 

Leuk als je op vraag 126 reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

25 oktober 2021

Vraag 125: 

Welk oud zeer heb je?

Created with Sketch.

Zooo heb je even? 

Er zit in mij een heleboel oud zeer en dat heeft mij lang belemmerd in dingen die ik doe. 

In eerdere vragen kon je al in mijn antwoorden lezen over het oud zeer uit mijn jeugd dus die sla ik nu even over, ook omdat ik denk daar tegenwoordig niet echt meer last van hebben.
 
Het oud zeer van mijn scheiding is een ander verhaal, de pijn is echt wel afgenomen maar het blijft een pijnlijk verhaal. Toch beïnvloed dit niet meer dagelijks mijn leven maar dit oude zeer is toch iets wat nu in mijn DNA zit. Vaak hoor ik wel; je moet door! Natuurlijk en dat doe ik ook zeker maar wat eenmaal in je vezels zit gaat daar niet meer uit en ik denk zelfs dat je dat ook niet moet willen. Het maakt allemaal tot wie je nu bent. Door dit oude zeer ben ik veranderd en dan bedoel ik ook in positieve zin, sterker, duidelijker en liever voor mijzelf. Het feit dat ik dit zeer nu in de categorie oud plaatst zegt denk ik genoeg

Dit oude zeer maakt wie ik nu ben!  

 

Iedereen heeft wel oud zeer, het hangt er natuurlijk vanaf wat je daar mee doet, beïnvloed het nog dagelijks in hoge mate je leven dan vraag ik mij af of het wel oud zeer is. Oud betekend in deze context dat het achter je ligt en het wel in jou zit maar het niet je leven bepaald maar het hooguit een richting heeft aangegeven.
 
 
Leuk als je op vraag 125 reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram
 

12 oktober 2021

Vraag 124:

Heb je vaak de tv aan zonder te kijken?

Created with Sketch.

YEP! 

Overdag heb ik vaak de tv aan maar dan op een radiozender, soms zelfs met beeld en dan kijk ik zo af en toe even mee als er iets interessants of grappig gebeurd.
Ook praatprogramma’s kijk ik overdag terug of live in de avond met een handwerkje on the side, het gaat dan om het gesprek en dan hoef ik de hoofden er niet perse bij te zien.

Soms zet ik juist iets in de avond aan, probeer overdag niet te veel tv te kijken, waar ik wel bij op moet letten zodat ik echt even zit te kijken zonder iets on the side. Een serie in het Spaans of Frans of zo iets want dan moet ik de ondertiteling in duiken. 
 
Al eerde heb ik eens uitgelegd dat ik gestructureerd geluid prettig vind, dus geen piep, bladblazer, maaimachines, drilboor, maar muziek of stemmen op de achtergrond om de suis in mijn hoofd niet te horen. Liefst gewoon in de ruimte dus niet met koptelefoon omdat dat dan mijn geluid insluit in mijn hoofd en ik het nog meer hoor. 
 

Dus ja ik heb regelmatig zeg maar gerust vaak de tv aan zonder te kijken! 

Hoe lang kan een antwoord worden op zo een simpele vraag?
 
 
Leuk als je op vraag 124 reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

6 oktober 2021

Vraag 123:

Zeg jij altijd wat je denkt?

Created with Sketch.

Regelmatig floep ik er iets uit, maar ik kan ook nog wel een beetje nuances aanbrengen of soms heel even op mijn lip bijten.

Ondanks mijn cognitieve verstoring kan ik er nog steeds heel snel een grap uitgooien, het ad rem zijn ben ik niet verleerd. Enig sarcasme ben ik ook niet verleerd en ook dat komt er wel eens uitgefloept, sneller ook dan de bedoeling en niet altijd goed getimed.  
 

Toch heb ik wel geleerd om niet altijd gelijk te zeggen wat ik denk. 

Enerzijds omdat je je mening niet altijd hoeft te ventileren en zeker niet als het een ander niet helpt. Als je om mijn mening vraagt krijg je altijd een eerlijk antwoord maar dat is anders dan er mee rondstrooien. In mijn vorige vraag lees je ook dat hoe overtuigd jij ook bent van wat jij vindt een ander dat helemaal niet met jou hoeft te delen.
 
Dan hebben we nog het deel dat het gewoon zinloos is om je mening direct op tafel te leggen omdat je bij voorbaat weet dat het zinloos is, of er een eindeloze discussie ontstaat die nergens op uitkomt, of omdat het kwetsend is… En zo zijn er vast nog meer redenen te bedenken waarom je soms beter even je mond kunt houden..
 
Maar toch ben ik tegenwoordig wel eerlijker in het uitspreken wat ik denk en in sommige gevallen is dat jammer dan voor de ander, dan is het eerder een vorm van tegengas geven.
 
lizette
 
Leuk als je op vraag 123 reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

16 september 2021

Vraag 122:

Waarvoor ben je je ouders dankbaar? 

Created with Sketch.

Allereerst voor mijn geboorte! Dat mijn ouders de wens hadden voor een derde kindje, al heeft mijn moeder daar nog best even over getwijfeld maar achteraf nooit spijt van gehad. 

 
Er waren vroeger veel problemen in ons gezin maar toch ben ik mijn ouders dankbaar voor een onbezorgde jeugd. Wij, mijn broers en ik, mochten veel, kregen veel vrijheid om te spelen en te onderzoeken.

Ook al ging het thuis zeker niet over rozen waren we toch een hecht gezin. Het zou zo kunnen zijn dat mijn oudste broer daar anders over denkt, hij is ruim zes jaar ouder en had veel eerder door hoe de vork in de steel zat. Daar heb ik eerder al overgeschreven en ook dat zal nog wel eens aan bod komen, maar nu is de vraag waar ik dankbaar voor ben.

Er werd bij ons thuis best gediscussieerd maar niet op een ‘mijn zin door drijven’ manier, iedereen mocht zijn mening delen. Over die mening werd dan wel gesproken, wat de één er van vond en de ander, alle voors en tegens en daar ben ik mijn ouders dankbaar voor. Natuurlijk ook mijn broers want zonder deelnemers aan een discussie heb je geen discussie.
Deze gesprekken/discussies waren zeker achteraf gezien heel kostbaar omdat je leert om voor je eigen standpunten op te komen zonder er van uit te gaan dat jouw mening een waarheid is, misschien de jouwe maar niet die van iedereen. Ook leerde ik daarmee om voor mijzelf op te komen alhoewel ik dat pas veel later in de praktijk ben gaan brengen. 
 

Nu breng ik mijn kinderen hetzelfde bij, je mag mondig zijn, je mag opkomen voor je eigen ideeën, je mag je laten horen! Toch zie ik ook bij hun dat je eerst nog te jong bent om het uit te kunnen en durven voeren maar de basis is wel gelegd! 

 
Met mijn vader was de laatste jaren van zijn leven het contact heel slecht, dat is jammer maar was zijn keuze. Het discussiëren wat hij ons had geleerd voelde voor hem als een mes op de keel in de keuzes die hij toen maakte. 
Mijn moeder had altijd haar mening klaar, duidelijk vond ik dat altijd en soms ook bloedirritant, maar ze was als moeder erg zorgzaam voor mij maar ook voor mijn kinderen, en verder familie. 

Ik ben haar heel dankbaar ook voor de mooie herinneringen die ik aan haar heb. 

Die mooie herinneringen heb ik ook zeker aan mijn vader die ook op zijn manier zijn best deed, want de misstappen die hij maakte deed hij vaak om ons alles te willen bieden. Onmachtig met zichzelf, het is alleen zo jammer dat er op het laatste deel zo een zuur randje aan hangt. Hoe gek het ook klinkt die misstappen hebben mij ook veel geleerd want van een slecht voorbeeld kun je ook leren, hoe je het niet wilt doen!  
 
  

Lizette 


 
Leuk als je op vraag 122 reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

2 september 2021

Vraag 121:

Verkies jij wel eens werk boven de liefde?

Created with Sketch.

Poeh wat een lastige vraag! Omdat ik afgekeurd ben en geen bijzondere liefde als in een partner heb in mijn leven moet ik even bedenken hoe ik deze ga beantwoorden!

  
Het werk betrek ik even naar mijn hobbymatige bezigheden en de liefde naar de mensen om mij heen. Dan betrap ik mij er wel op dat ik soms als ik bezig ben met bijvoorbeeld schrijven en er komt iemand tussendoor die aandacht nodig heeft ik graag even afmaak waar ik mee bezig ben.
Of dit deels te maken heeft met het niet kunnen multitasken en de draad snel kwijt raken weet ik niet maar soms wil ik gewoon even niet gestoord worden.
 
In mijn vorig leven denk ik dat werk vaak de boventoon voerde omdat dat tenslotte is waar je financieel van afhankelijk bent en om met je liefde leuke dingen te doen moet er natuurlijk ook geld in het laatje komen! Toch denk ik dat daar in die tijd, achteraf gezien, verkeerde keuzes zijn gemaakt, de lat lag hoog qua levensvorm en daardoor werd er een hoop tijd en energie in werken en klussen gestoken. 

Toch heb ik ook ooit mijn drukke baan in de wilgen gehangen om een aantal jaren thuis te kunnen zijn voor de kinderen.

 
Geld maakt niet gelukkig (wel makkelijk als je het hebt) maar echte liefde overleeft ook een hutje op de heide of leven in een kartonnendoos. Al kunnen slechte omstandigheden wel  een dealbreker zijn en of de liefde te veel tegenslag overleeft? Daarbij vind ik dat tegenwoordig het vechten voor de LIEFDE een beetje uitgestorven raakt en wordt er sneller ‘werk’ gemaakt van een nieuwe liefde.

Lizette

30 augustus 2021

 
Leuk als je op vraag 121 reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram  
 
 

https://www.zettje-mijn-leven.nl/1000-vragen-challenge/

 ⇩ Vragen en antwoorden

111 t/m 120  

Vraag 120: 
Zijn mensen van nature goed?

Created with Sketch.

Een overtuigend JA antwoord ik hier op! 

Als een kind geboren wordt dan heeft het nog geen vooroordelen of kwaad in de zin, maar een open blik zonder oordeel. De mens wordt gevormd door wat hij/zij meemaakt, wat aangediend wordt en mee wordt gegeven vanuit opvoeding en omgeving. 

 
Als je kinderen zou verwisselen van een arm naar rijk gezin en omgekeerd dan denk ik dat dat een kind op een andere manier vormt dan waar het wiegje stond. Een hoop heeft te maken met de kansen die je krijgt of die je juist niet krijgt!
Diegene die zeggen dat je zelf ook een hoop in de hand hebt hebben ook deels gelijk maar als je de kansen niet krijgt ben je niet altijd bij machte om daar verandering in te brengen.
 
Zelf kom ik uit een gezin waar veel mogelijkheden werden geboden qua opleiding maar ook in het leren praten over diverse onderwerpen en dat je daar ook je eigen mening mocht ontwikkelen en dat er naar geluisterd werd en/of over gediscussieerd.  Wij mochten al jong onze eigen koers bepalen maar achteraf denk ik ook wel iets te jong want het is ook wel goed om vanuit je ouders iets meer begeleidt te worden met inzicht naar de toekomst.
 
Toch zijn er vele die heel veel dingen niet aangeboden krijgen en het zicht op de wereld van een heel andere kant aangeboden krijgen. Dat vormt je een heel andere richting op en dan is het extra zwaar om je van ‘nature goed zijn’ in stand te kunnen houden.

Kortom ik denk dat de mens zeker van nature goed is maar zit er in een slecht mens vaak een hoop onmacht en als het balletje eenmaal die verkeerde kant op rolt je toch wel snel af kunt glijden.


Je kunt op vraag 120 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 
 

22 augustus 2021

   

Vraag 119: 

 Waar moet je vaker de tijd voor nemen?

Created with Sketch.

Waar ik vaker de tijd voor moet nemen is rust, echt rust zonder alsnog iets te doen! 

Als ik ga zitten is daar een mobiel, haakwerkje, tijdschrift, muziek op de achtergrond of een podcast en soms een schilder- of tekenwerkje maar gewoon zitten en niks doen kan ik niet. 

 

Hierboven noemde ik al het tekenen en schilderen en dat is iets waar ik ook meer de tijd voor zou moeten nemen. In de praktijk werkt het zo dat voor ik daarmee aan de slag ga ik al zoveel moet voorbereiden als in klaar zetten van de spullen dat het er niet echt van komt. 

 

Toch kan ik ook niet schrijven dat ik nou echt vind dat ik ergens echt vaker de tijd voor moet nemen want ‘moeten’ legt natuurlijk ook al gelijk een druk die de ontspanning dan al niet meer oplevert die het op zou moeten leveren. Het is denk ik vooral handig om bij wat je ook doet de tijd te nemen en van dat moment te genieten en met aandacht en tijd aan de slag te gaan, dat zou een hoop gestress schelen! 

 

De afgelopen dagen ben ik toevallig via de achterdeur van Instagram in gesprek geraakt met Daphne van @daphne.drinkt.thee en dat bracht mij een heel ander licht op ‘rust nemen’ waar ik mij eens in wil gaan verdiepen nu ik toch met een blessure zit die het haken onmogelijk maakt. Het kan overigens ook geen toeval zijn dat ik juist nu in het boek ‘Happy Ziek’ van @iris_scheysin het hoofdstuk over rust nemen lees en serieus een paar heel prettig ademhaling oefeningen heb gedaan. Dat is denk ik echt waar ik meer tijd voor zou moeten nemen ‘innerlijke rust’ 

 

Waar zou jij meer tijd voor moeten nemen? 

  

Je kunt op vraag 119 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

 

13 augustus 2021 

 


   

Vraag 118:

Sta je graag in de spotlights?

Created with Sketch.

Jarenlang heb ik het lastig gevonden om mijzelf in de spotlights of op de voorgrond te plaatsen, ik hoefde die aandacht niet! Maar toch als ik terugkijk dan is dat iets wat ik op één of andere manier toch altijd gedaan heb. Allereerst omdat ik graag en veel klets en daarom viel ik toch op, op de lagere school nog niet echt daar was ik naar mijn weten meer een grijs muisje. Op de middelbare school veranderde dat, nooit was ik op een brutale manier aanwezig maar er waren docenten die mijn gekakel goed zat waren en dus viel ik daardoor op en kreeg ik regelmatig een berisping. Eén van mijn docenten was het eens zo zat dat hij zei dat hij mij achter het prikbord wilde plakken! 
 

Later viel ik op mijn vervolg opleiding meer op door de creatieve ideeën en op ons dorp omdat ik een periode wat extravagantere kleding droeg, tegenwoordig zou je het wellicht een combinatie van gotic en alternatief kunnen noemen. 

Mijn haar steeds in een andere coupe of in een rotje en vaak in andere kleuren en zelfgemaakte kleding en dan val je op omdat je anders bent dan anderen. Ondanks mijn pogingen om mij in het zwart verdekt op te stellen was dat juist wat mij deed opvallen. Na mijn middelbare schooltijd viel ik terug in een onopvallende degelijkheid, een gezellig maar onopvallend leven, waar ik als middenmoter best tevreden was.
 
Tegenwoordig met de SCHIJT aan de wereld leeftijd durf ik weer meer een ‘tante pollewoppie’ te zijn en zet ik mijzelf in de spotlights op de socials, deze website en de online winkel met mijn verhalen en handgemaakte producten. De onzekerheid is er nog steeds niet af en ik hoef niet in de spotlights om de spotlights maar omdat ik denk dat ik wat uit te dragen heb en natuurlijk mijn handwerken wil verkopen. 
 
Tegenwoordig sta ik in de spotlights door het lopen met een stok of fietsend op mijn driewieler, hoe je het ook wend of keert mensen kijken en dat werkt soms ook op mijn lachspieren want ik krijg diverse blikken.. medelevend, medelijdend maar ook blije koppies met een knik van dat je heb je maar mooi gedaan en soms ook gewoon een vriendelijk knik 
 

Iedereen staat wel eens in de spotlights is het niet doordat je opvalt dan is het wel omdat je juist niet op wilt vallen! 

 
 
Je kunt op vraag 118 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

 9 augusstus 2021

Vraag 117 :

Welk woord zeg je te vaak?

Created with Sketch.

 Uuuhhh ik denk dat ik vooral UUhhhh best vaak uuuhh zeg.. 

 Daarbij ben ik maar gelijk heel eerlijk ik gebruik sowieso veel woorden als in een waterval aan woorden! 

 
Naast uuhhh gebruik ik ook regelmatig de woorden super, geweldig, gezellig, precies, ff, oké, gaaf en hoewel ik de vijftig allang ben gepasseerd ben ik ook niet vies van een klein vloekwoord of benoemd lichaamsdeel. Die laatste gebruik ik nu ik mij er van bewust ben wel minder vaak maar het zou wel wat minder kunnen want mooi klinkt het niet, dus vervang ik deze op het laatste moment in de emotie nog net in Chips, Tutje of Potjandorie
 
Met regelmaat maak ik filmpjes voor mijn Instagram account en dan valt vooral het uuuhh op en dat vind ik bloed irritant van mijzelf maar maak ze niet overnieuw want het is dan maar zo en daarbij doe ik het dan gewoon weer, geen beginnen aan!
 
Nu ben ik wel heel benieuwd wat jouw antwoord is op deze vraag..
 
…Je kunt op vraag 117 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 116:

Heb je al naar de wolken gekeken vandaag?

Created with Sketch.

Ja dat heb ik,.. 

Eén van de eerste dingen die ik iedere dag doe. 

Zodra ik mijn rolgordijn omhoog rol heb ik een prachtig uitzicht over de bollenvelden met daarboven de lucht met of zonder wolken. 

Iedere dag een ander schildrijtje,.. 

Sterker nog het kan per uur of zelfs per minuut veranderen. Maar ook als ik ergens loop, fiets of met de auto ben dan kijk ik vaak naar de lucht, intrigerend vind ik dat! Het is ook erg rustgevend de lucht, of dat nu een mooi hemelsblauwe kleur, dreigend donker of wollige wolkjes zijn het blijft mooi 

 
 
Je kunt op vraag 116 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 115:

Van welke spullen word je blij? 

Created with Sketch.

Misschien is het je al opgevallen maar ik word van heel veel spullen blij. Niet alleen van verschillende soorten spullen als in hebbedingetjes maar ook gewoon van VEEL!!

 
Alhoewel ik wel aan het minderen ben, vroeger kocht ik gewoon alles wat ik leuk vond maar daar is mijn portemonnee niet meer toe bevoegd! Daarbij kan ik ook niet meer alles met die spulletjes wat ik er vroeger mee deed. Ieder seizoen en liefst nog even tussendoor wisselede ik de woondecoratie in mijn woning maar daar heb ik gewoon de energie niet meer voor. 

Dus ben ik flink aan het ruimen geslagen, lees: ‘met ruimen doorgeslagen!’

 
De schuur is aan de beurt maar ook gelijk maar alle kasten en laatjes waar de afgelopen jaren van alles in verdwenen is. Maar ja weggooien is niet mijn sterkste eigenschap dus moet ik er nog wel iemand anders blij mee kunnen maken!!!!
 
Ach en wat doe je dan als er geen rommelmarkt is, en ik daar ook de energie niet voor heb, dan maak je gewoon nog een Instagram en Facebook account aan, toch? Mijn spulletjes vind je bij ‘uitverKOOPJES en tweedekans Gelukjes’

Maar goed het ging om de spullen waar ik blij van word! Dat zijn natuurlijk mijn wolletje en bolletjes en alles wat daar bij komt voor mijn andere alter ego ZETTElen.homemade. En natuurlijk papier, teken- en verf spullen, de Flow die ik regelmatig doorblader..

Ach ik word gewoon blij van veel maar dan wel iets minder!


Je kunt op vraag 115 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 114 : 

Waarom drink je (geen) alcohol?  

Created with Sketch.

 

Maar gelijk met de deur in huis vallen, ik hou wel van een lekker wijntje, Spritz, likeurtje en soms een koud biertje!
Gewoon omdat ik het lekker vind maar niet noodzakelijk om de alcohol, als de smaak het zelfde is dan liever zelfs zonder. Bij een biertje doe ik dat al, proef daarin immers geen verschil, een echte Buckler tuttebol, nou ja een Grollsje of Heineken dan.
 
Het feit is dat ik mij al licht aangeschoten voel zonder alcohol, en ook slinger als ik loop, dronken zonder een druppel. Alhoewel ik vroeger wel een lekkere neut achterover kon slaan op feesten en partijen is dat nu echt beter van niet, dus ik beperk mij tot hooguit een glaasje in het weekend.
 
In mijn leven heb ik ook wel gezien wat overmatig alcohol gebruik kan doen, gebruik je alcohol als je al niet zo lekker in het leven zit dan is het een vlucht en maakt het meer kapot dan je lief is. Een glaasje, twee glaasjes en voor je het weet is de fles leeg. 
 
Voor mij dus een bewuste keuze om er alleen de hoeveelheid van te nemen waar ik bewust van geniet, kaasje er bij en smullen maar. Helemaal zonder zou ook een optie zijn maar omdat mijn leven als zeer beperkt is gun ik mijzelf even mijn nipmoment.
 
Alle tips voor lekkere wijn zonder alcohol zijn dus van harte welkom!

5 juli 2021

 
Je kunt op vraag 114 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 
 
 
 

   

Vraag 113 : 

Heb je losse eindjes in je leven?  

Created with Sketch.

Er zijn in mijn geval nogal wat losse eindjes in mijn leven maar wat wordt er precies bedoeld  met losse eindjes? 

Ik zie het als zaken waar ik nooit antwoord op heb gekregen, dingen die je op een andere manier af had willen sluiten maar waar je op één of andere manier niet makkelijk een punt achter kan zetten omdat het een los eindje blijft.
Met veel vragen in deze 1000 vragen aan jezelf Challenge kom ik toch eigenlijk weer terug op de zelfde losse eindjes.

Zo maakte mijn vader er vaak financieel nogal een potje van en hebben we uiteindelijk toen de hele boel escaleren nooit echt vragen beantwoord gekregen op hoe bepaalde dingen zijn ontstaan. Inmiddels is het echter zo dat ik die antwoorden ook niet meer per se hoef te krijgen, die tijd is gepasseerd en mijn vader leeft inmiddels niet meer en wat geweest is is geweest en valt niet meer terug te draaien.

Dan hebben we natuurlijk nog de voor mij heel onverwachtse scheiding waar ik achterbleef met heel veel vraagtekens.. losse eindjes. Ook daarin is inmiddels wel duidelijk dat ik op veel vragen geen antwoorden meer ga krijgen en soms moet je verder in het leven met onbeantwoorde vragen. En zoals ik al eerder schreef blijft het zonde van je eigen leven om te blijven hangen in de tijd en is het bovendien zo dat de tijd de wonden heelt ook al blijven de littekens, losse eindjes, ze vallen uiteindelijk niet meer aan elkaar te knopen.

Dan heb ik ook nog de losse eindjes in mijn gezondheid. 

Er zijn nog altijd vraagtekens over bepaalde klachten die ik heb en alhoewel er al behoorlijk wat beantwoord zijn denk ik dat het voor mij bevredigend genoeg is om te weten in welke richting bepaalde zaken liggen. De toekomst zal uitwijzen of die eindjes los blijven en eerlijk gezegd denk ik dat dat sowieso zo is omdat ook het ziektebeeld in de jaren zal veranderen dus een uiteindelijk knoop in al die losse eindjes zal toch niet gaan gebeuren.
Het zou mooi zijn als je in je leven alle losse eindjes zou kunnen afsluiten maar dat lijkt mij in principe niet heel realistisch..

26 juni 2021

 
Je kunt op vraag 113 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram  
 

 

Vraag 112 : 

Welk nutteloos talent bezit je? 

Created with Sketch.

Haha nu is praten niet perse heel erg nutteloos maar zo veel als ik praat kun je het toch rustig wel nutteloos noemen. 

Al mijn hele leven ben ik een enorme kakel maar na mijn herseninfarct is de rem op mijn praten compleet zoek, hoe moeier ik word hoe meer er aan woorden uit mij vloeit. 

Overigens denk ik dat niets echt  nutteloos is. 

Als ik bijvoorbeeld teken schrijf of haak dan heeft dat niet echt iets dat tot een hoger doel moet reiken, maar ik vermaak me er natuurlijk wel ontzettend leuk mee dus is dat al niet nutteloos.
Ook kan ik bijvoorbeeld al heel snel iets visualiseren en dus voor mij zien wat een eindresultaat zou kunnen zijn met spulletjes in huis maar ook met mijn handwerken en ook dat heeft eigenlijk geen enkel doel maar toch is het wel prettig om te hebben.

Dus ach tja wat zijn nou precies nutteloze talenten? Ik denk dat ik het dus maar hou op het praten omdat daar gewoon soms ook hele onzinnige dingen uitkomen, en dat doe ik dus ook met schrijven op papier, al moet ik wel toegeven dat dit gedeelte van schrijven niet is geschreven als in getypt maar heb ik gewoon lekker ingesproken... Ja en dan is toch weer eigenlijk dat praten best wel nuttig want het scheelt me een hoop die typewerk…
 
Je kunt op vraag 112 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram  

22 juni 2021

Vraag 111 : 
Ben je trots op jezelf 

Created with Sketch.

Nooit gedacht dat ik het nog eens zou schrijven dat ik trots ben op mezelf. 

In het verleden zou ik er denk ik ook helemaal niet over nagedacht hebben of ik trots ben op mezelf, over het algemeen was ik vooral trots op anderen en hield me bezig met het welzijn van de mensen om me heen. Gek eigenlijk dat je door dat je jezelf eigenlijk veel minder goed voelt en hard moet werken aan de gewone dingen van de dag je daar eigenlijk veel trotser op bent dan dat je vroeger hard werkte voor een baan en alle ballen hoog proberen te houden, en daar dus eigenlijk helemaal niet eens over nadacht. 

Het voelt heel bijzonder om het gewoon hardop uit te spreken maar ook nog steeds best onwennig toch ben ik echt trots op mezelf, hoe ik de dingen doe, hoe ik roei met de riemen die ik heb en hoe ik toch mijn kleine geluk kan vinden in een behoorlijk beperkt leven.
Ook ben ik best wel trots op hoe ik de afgelopen moeilijke periode er voor heb kunnen zorgen dat het leven van de kinderen zoveel mogelijk doorliep en zij zich in deze belangrijke periode van hun leven toch hebben kunnen door ontwikkelen. Dat zij nu de mensen zijn die ze zijn, lief, intelligent, zorgzaam en dat ze ook steeds meer gaan zien dat ook zij trots mogen zijn op zichzelf
 
Je kunt op vraag 111 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram  

18 juni 2021

 ⇩ Vragen en antwoorden

101 t/m 110  

Vraag 110 :  

Hoe ziet je ideale vrije dag er uit?  

Created with Sketch.

 Tja ik heb iedere dag een vrije dag zullen de meeste denken, maar ja die zijn dan wel weer verre van ideaal! Voor mij voelt een vrije dag dat er niets in de planning staat wat met hulpverlening of zorg te maken heeft. Toch zijn ook deze dagen nooit zorgeloos!!

 

Daar waar een gezond iemand op een vrij