1000 Vragen Pakhuis

Leuk dat je nog verder wilt lezen in de 1000 vragen challenge.

Wil je weten waar dit precies over gaat lees dan even terug op de basis pagina over deze challenge en waarom ik die aanging. 

 
Doe je ook mee met de challenge op Instagram?
Gebruik dan #1000vragenaanjezelf en tag @zettje zodat ik je deelname kan vinden.
Je kunt ook via de Facebook (indien aangegeven) deelnemen bij de vragen die daar gesteld zijn!
Hoop dat je er voor jezelf ook iets aan hebt.

Liefs, Lizette

  ⇩ Vragen en Antwoorden ⇩

91 t/m 100  

Vraag 100 :   

Heb je ooit de wet overtreden? 

Created with Sketch.

 Iets ernstigs zou ik hier zeker niet melden! Maar gelukkig heb ik dat ook niet en moet ook echt even denken waar ik de wet wel eens heb overtreden, het zijn vooral kleine vergrijpen.

 

·         Als kind heb ik eens kauwgomballen gepikt en ben  toen door mijn moeder betrapt en toen moest ik bij de snackbar mijn excuus gaan aanbieden.

·         Een snelheidsovertreding en dan niet als in een race over de snelweg maar gewoon net een paar kilometer te hard waar je eigenlijk dacht harder te mogen. 

·         Vroeger waren er over drank in het verkeer nog weinig regels en in die tijd heb ik wel auto gereden met één of twee wijntjes op. Nu doe ik dat nooit meer omdat de drank er bij mij sowieso erg inhakt en omdat het niet meer mag.

Eigenlijk ben ik best een braaf burger en vind ik ook dat regels er niet voor niets zijn.

 Leuk als je op vraag 100 reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 99 :  

Wat doe je het liefst op een avondje uit? 

Created with Sketch.

 Allereerst snakt iedereen op dit moment naar een heerlijk avondje uit, met corona ligt toch alles op zijn gat wat dat betreft. Zelfs ik mis een gezellig avondje op stap gaan maar beken ook eerlijk dat sinds al deze uitdagingen voor mij zijn weggevallen gaat het qua vermoeidheid van overprikkeling wel lekker. 

Mijn behoefte voor uitjes ligt dus niet heel hoog maar toch mis ik mijn sporadische uitjes als naar een museum gaan, een theatervoorstelling, een gezellig avondje met vrienden en vooral het spontaan zomaar iets gaan doen. Dat zijn allemaal niet perse avond uitjes maar dat komt ook omdat die uitjes zoals bijvoorbeeld naar de kroeg, een hapje eten, een feestje heel erg leuk waren maar vergen van mij nu zoveel voorbereiding en nasleep dat het vanzelf laag op mijn verlanglijstje terecht is gekomen. En als straks, misschien ooit, weer alles mag dan zal de drukte op al deze uitgaansplekken erg toenemen waardoor wellicht er dan voor mij en vele ander chronisch zieken nog een periode komt om nog maar even thuis te blijven.

Wat is jou favoriete avondje uit?
 

Leuk als je op vraag 99 reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 98 :  

Wat had je anders moeten doen in je liefdesleven? 

Created with Sketch.

  

 In dit antwoord kom ik toch ook een beetje terug op de vorige vraag over aardig gevonden willen worden en in mijn geval ook alles goed, zo niet perfect willen doen.

 

Ook in mijn liefdesleven heb ik mijzelf behoorlijk weggecijferd, vooral gezorgd en niet voor mij laten zorgen en dat laatste werd de laatste jaren ook niet echt aangeboden. 

In die periode ging het fysiek al echt niet goed met mij maar dat heb ik vooral zelf willen oplossen en als ik een keer vroeg om hulp dan werd daar eigenlijk niet veel mee gedaan. Ook hier geldt dat het natuurlijk ook al een gewoonte was in de relatie, ik vroeg niet om hulp en als je dat dan wel gaat doen dan moet de ander daar aan wennen of vind je zelfs ineens een zeur!

 

In mijn liefdesleven zou ik aan de ene kant onafhankelijker zijn en aan de andere kant veel meer aangeven wat mijn behoeftes zijn en wellicht ook meer vragen wat de behoefte van de ander is. Ook zou ik het rotsvaste vertrouwen niet meer hebben en veel eerder doorvragen als ik ergens twijfels over heb en helaas zelfs mijn liefdespartner niet meer voor 100% vertrouwen… Het gaat niet perse over de dingen die gezegd worden maar veel eerder over de dingen die niet gezegd worden en wat in een ander zijn hoofd speelt daar ben je geen deelgenoot van tenzij die ander dat toelaat.

 

Wat zou ik anders doen? de toekomst zal het uitwijzen, of niet!  Ik hoop het allemaal ooit nog eens mee te maken maar dat er aan mijn vertrouwen gewerkt moet worden dat staat als een paal boven water. Inmiddels ben ik ook zo zelfstandig dat het sowieso nog een lastige materie wordt want het moet een aanvulling zijn op mijn leven nu en dan moet diegene van goeden huize komen! 
 

Leuk als je op vraag 98 reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 97 : 

Wil je dat mensen je aardig vinden?   

Created with Sketch.

  Ja, wie niet? 

Ik kan mij niet voorstellen dat er iemand is die dat echt geen ene bal interesseert. 

 

Er is wel een verschil met vroeger toen dat de overhand had en ik alles voor iedereen deed en daarmee compleet aan mijzelf voorbij te gaan, alles moest leuk zijn en gezellig en als ik daar op terug kijk was dat het ook maar vooral omdat ik mij daar ten koste van mijzelf de krampen voor liep. Dat kun je overigens een ander niet kwalijk nemen maar wel als je aangeeft iets echt niet meer te kunnen of willen en er dan nog steeds die verwachting bij je neer wordt gelegd. Ongetwijfeld zullen dingen ook de tijd nodig hebben want je hebt zelf ook een verwachtingspatroon geschept. Toch waren in mijn vorig leven, lees verleden, echt wel mensen behoorlijk hardleers en ik voor mijzelf ook. Dus deed ik veel voor anderen omdat je toch ook graag die complimentjes hoort maar als die er dan ook nog aan ontbreken dan word je vanzelf wakker. 

 

Nu maak ik betere keuzes, ik wil nog steeds graag aardig gevonden worden maar dat hangt nu ook van de tegenpartij af, er zijn nu grenzen. 

Bovendien kun je soms nog zo je best doen maar sommige mensen vinden jou gewoon niet aardig, heel simpel omdat je niet bij elkaar past, andere opvattingen hebt of je groeit door omgeving en levenservaring uit elkaar. 

 

 Je kunt niet iedereen te vriend houden, zo is het nou eenmaal!
Wees jezelf dan trek je ook de mensen aan die het beste bij je passen.  

 

Leuk als je op vraag 97 reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

 Vraag 96 : 
Kun je goed autorijden?  

Created with Sketch.

 Ja ik kan goed autorijden. 

 

Na mijn herseninfarct mocht ik dat heel even niet en was echt bang dat het voorgoed gedaan was met autorijden. Wel heb ik aan mijn kinderen gevraagd of ze vinden dat ik geen gekke dingen doe in het verkeer en of ik misschien zelf niet in de gaten heb dat ik er een potje van maak. Zij vinden dat het prima gaat en hoewel ik op de fiets dus echt last heb van overprikkelingen heb ik dat in de auto niet, tenzij er flink tegen mij wordt aan gekletst tijdens het rijden. Tegenwoordig rij ik wel altijd met navigatie maar dat is meer omdat als er een wegomlegging is en je moet ineens anders rijden dan moet ik teveel tegelijk doen en dat laten we liever aan BEP over. 

 

Ik heb jaren voor werk veel op de weg gezeten en veel ook in binnensteden dus dat autorijden is iets wat zo ingebakken zit dat het op de automatische piloot gaat. Dat is overigens ook met veel informatie die ik voor mijn herseninfarct heb aangeleerd dat zit nog veilig in alle laadjes met een duidelijke sticker waar precies. 

 

Zelf mijn zoon vind mij een goed chauffeur en dat wil wat zeggen! 
 

Leuk als je op vraag 96 reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

 Vraag  95 :  
Wat zou je doen als je niet meer hoefde te werken?  

Created with Sketch.

Ja hoor daar kom ik weer met mijn vroeger…. 

Want wat heb ik vroeger gefantaseerd over het winnen van een loterij om vervolgens alleen nog maar te kunnen doen wat ik leuk vind. Zelfs toen bedacht ik mij al dat helemaal niets doen voor mij geen optie is, dus zaten er bij die plannen ook ideeën om een eigen zaak te beginnen, iets op te zetten wat de gemeenschap goed zou doen waar je andere mee helpt. Iets creatief zou het moeten worden maar ook met een beetje commercie en ontwerpen want tja dat was ook leuk werk om te doen…

 

Niet voormogelijk kunnen houden dat deze vraag ooit uit zou komen op werkelijkheid; ik hoef namelijk nooit meer te werken. Helaas zit daar nu best een zuur randje aan want het kan niet meer en daar zit natuurlijk de moeilijkheid, het is niet mijn eigen keuze, de wil is er wel maar de mogelijkheden niet. Ik schrijf overigens dat ik niet meer hoef te werken want als je bent afgekeurd mag je dat nog wel, maar er is geen werkgever die mij nog wil omdat die nooit van mij op aan kan. Doordat alles gaat met ups en downs wordt dat voor een werkgever erg lastig in te plannen, daarbij is mijn cognitieve functie, op dingen die moeten en een tijdslimiet hebben, verstoord. 

 

Daar wil ik nu ook gelijk maar even iets over uitleggen want zoals je al in de eerste alinea kon lezen lijkt dat wat ik nu doe behoorlijk op wat ooit op mijn wensenlijstje stond. Maar schijn bedriegt… want niemand ziet wat er achter de schermen gebeurd; hoe vaak ik pauzes neem, hoe ik vaak op goede momenten mijn kans grijp om vooruit te werken, hoe vaak het allemaal niet lukt en ik dan later verder ga… Zodra er meer komt kijken bij wat ik doe, een uitje, bezoek aan huis, gewoon een slechte dag dan heb ik in ieder geval iets klaar staan. 

Mijn website en de online winkel zijn voor mij een soort van dagbesteding die ik zelf in kan vullen, geen tijdsdruk, geen opdrachten en altijd wanneer het lukt en lukt het niet dan niet.. en daar kun je bij een werkgever niet bij aankomen. Zodra iemand mij informatieve informatie geeft, een opdracht en ook nog wanneer het af moet dan doet mijn brein ineens heel andere dingen. Overigens heb ik het dan nog niet eens over de fysieke kant van mijn klachten.

 

De klap was erg groot toen ik niet meer kon werken en neem van mij aan dat ik alles heb geprobeerd maar als zelfs de hulpverlening zegt dat je het misschien eens los moet gaan laten dan moet je je er toch echt bij neer gaan leggen. 

Uiteindelijk doe ik nu wat ik graag doe en ben ook heel blij dat ik deze weg gevonden heb want stilzitten kan ik nog steeds niet en ik denk dat zelfs dat brein van mij wel een beetje uitdaging kan gebruiken.

 

Het enige wat nog de wens was bij als ik niet meer zou hoeven werken is er lekker op uit gaan, musea en marktjes bezoeken, gezellig een terrasje pakken, hapje eten, stedentripje, feestje… maar ja die wil is er ook wel maar dat is toch iets wat er enorm inhakt. Daarom is corona tijd voor mij ook wel lekker omdat al die uitdagingen er nu niet zijn, als alles weer normaal is en het gewone leven weer opstart dan zal ik wel een terugvalletje krijgen.

 

Om op de vraag terug te komen... gelukkig heb ik dus mijn wensen nog behoorlijk uit kunnen laten komen!   
 

Leuk als je op vraag 95 reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram  

 Vraag 94 : 
Ben je weleens het onderwerp geweest van een roddel?  

Created with Sketch.

 Absoluut!!!

Ik woon op een dorp, niet perse een gehucht maar een groot deel kent elkaar, bovendien heb ik rond mijn twintiger jaren en in mijn veertiger jaren in winkels op het dorp gewerkt en dat maakt dat vele je kennen, of denken te kennen.

 

Er was lange tijd niet veel te roddelen met een gezin, goede banen, prachtig huis en lieve kinderen… Maar als daar ineens een deel van weg valt dan weet je gelijk hoe je er voor staat,  er zijn ineens voor en tegenstanders en je krijgt verhalen via via te horen waar je niet van snapt welke bron die zouden moeten hebben. Je komt dingen over jezelf te weten die je zelf nog niet wist, maar ook echt hele onaardige dingen waar je zelfs van schrikt en er zelf niet een ietsiepietie van kunt herleiden.. Als mensen dan al een gesprek met je aangaan dan ligt er al een oordeel waar je nooit meer doorheen komt, bovendien zegt dat ook iets over de roddelaar zelf.  

 

Vervolgens wordt je ziek en raak je nog meer kwijt en daar zijn dan ook weer roddels over want als je haar op het dorp ziet dan zie je helemaal niks… 

Inmiddels heb ik een brede rug en als mensen iets willen weten moeten zij het mij maar vragen en niet invullen met wat ze ergens opgevangen hebben, ergens de klok horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt…  

 

Ben jij weleens onderwerp van een roddel geweest?
 

Leuk als je op vraag 94 reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

 Vraag 93 : 
Zeg jij vaker ja of nee?  

Created with Sketch.

 Absoluut vaker NEE, en dat is super lastig maar helaas moet ik dat doen om mijzelf te beschermen tegen te veel prikkels en drukte waardoor ik letterlijk en figuurlijk in kan storten. 

In mijn eerste reactie ben ik overigens altijd in mijn enthousiasme geneigd direct JA te zeggen, er is te veel leuks en gezelligs op de wereld. Helaas is het voor mij beter om daar dus niet allemaal op in te gaan domweg omdat die mogelijkheid niet verstandig is. Dus zeg ik tegenwoordig vaker nee.

 

Inmiddels weet mijn omgeving ook beter waar mijn grenzen liggen dus dat maakt dat veel dingen al niet meer worden gevraagd, wat aan de andere kant ook weer jammer is omdat ik dan niet zelf de keuze kan maken, te kiezen voor de gevolgen die het heeft omdat ik er gewoonweg zin in heb… 

 

Heb je m nog?  

 

Leuk als je op vraag 93 reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

 Vraag 92 : 
Met wie whatsapp je het meest?    

Created with Sketch.

 Het meest whatsapp ik met mijn kinderen daar kan ik kort over zijn, maar als je mij een beetje kent doe ik dat natuurlijk niet. 
 
Ik vind whatsapp een enorme uitkomst, ik ben niet erg goed in bellen omdat ik niet altijd alle informatie opsla die ik hoor maar een potje gezellig kwebbelen lukt mij best goed maar is ook heel erg vermoeiend. 
 
Whatsapp is ook lekker makkelijk als in even snel een berichtje sturen zonder dat daar direct op gereageerd hoeft te worden. Pas sinds kort doe ik dat dus ook, gewoon niet direct reageren, geluid uitzetten en mijn mobiel wegleggen want dat is toch wel het gevolg van het even whatsappen dat doen anderen ook en voor je het weet zit je de hele dag te typen. 
Eerst vond ik dat best stom dat je zag dat iemand het bericht had gelezen maar niet reageerde maar inmiddels heb ik dat niet meer omdat het best een inbreuk is op waar je mee bezig bent.

  • Hoe ik ook een hekel heb aan vergelijkingen met vroeger… 
  • Als je vroeger met alleen een huistelefoon niet thuis was nam niemand het je kwalijk dat je niet reageerde of opnam want dan belde je gewoon later nog een keer ...  


 

Leuk als je op vraag 92 reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

 Vraag 91 : 
Wat is je favoriete boek?    

Created with Sketch.

 Als deze vraag gesteld werd op een ander moment weet ik zeker dat ik je een ander antwoord zal hebben gegeven omdat je of nog met je hoofd in het laatste boek zit of omdat sommige boeken in hun herinnering bovenkomen op bepaalde moment in je leven.
 
Op dit moment is mijn favorieten boek Carrièrepatiënt van Martijn van Duivenboden, het boek maakte grote indruk op mij. Als je de vorige vraag in de 1000 vragen aan jezelf challenge hebt gelezen over rotdagen dan staat hij wel in de top van het beleven van vele rotdagen. Ondanks dat Martijn een heel ander leven had en heeft, waren er toch ook veel raakvlakken maar bovenal was het boek de eerste die ik heb uitgelezen na mijn herseninfarct en die mij boeide tot het eind. Een boek waar ik herkenning bij voelde, wat verbijstering opriep, waardoor ik interessante visies opdeed, waarvan ik onder de indruk ben over hoe mooi het geschreven is met breekbare, krachtige maar ook humoristische en zorgvuldig gekozen woorden en bovenal heel realistische geschreven. Een boek waarin ik veel onderstreepte om er later op terug te komen, bepaalde stukken beter op te slaan in mijn brein maar vooral erg van genoot, waar ik een traan moest laten maar ook regelmatig een lach op mijn gezicht toverde. Het is geen bitter geschreven boek maar wel met enig cynisme met als leuke toevoeging de Spotify tips die een leuke speurtocht op zich waren en mij nog leuke pareltjes in mijn eigen muzieklijsten opleverde.  

Een boek wat ook de ogen naar mijn eigen ziek zijn opende, dat het ziek zijn een feit is en dat is zwaar en hoewel ik soms ook de woorden Chronisch Positief omarm is dat positief blijven natuurlijk helemaal niet makkelijk en is het heel logisch dat je dat ook vaak helemaal niet bent.

 
 Ik weet dus nu ook meer over mijzelf en vooral ook dat lezen nog wel leuk is maar dat een boek een bepaalde inhoudt moet hebben, dat ik de tijd moet nemen maar ook de aandacht moet hebben en niet ga lezen als er nog veel om mij heen gebeurd of ik niet in de goede mood zit. Rekening houdende met de voorwaarden weet ik nu dat het dan best wel lukt.

 
 Tot zover mijn hilarische review over het boek van Martijn waar je overigens in de Databank een link naar kunt vinden. 

 
 Er waren uiteraard meer boeken in mijn leven, hier een rijtje wat nu in mij opkomt;   

De Leerling - Stephan King

De eerste vrouw - Susan Smit

Toen ik je zag - Isa Hoes
 Hotel hartzeer - Susan Smit 

Alles is zoals het zou moeten zijn - Daphne Deckers

De Ontsnapping - Heleen van Rooyen

 
 Verder ben ik dol op Flow Magazine, korte columns, gedichten bundels en vooral ook papier voelen en wellicht is daardoor het Luisterboek bij mij toch nog niet helemaal aangeslagen.  
 
Ik noem mijzelf zeker geen boekkenner of frequent boeklezer maar weet wel steeds beter wat ik fijn vind om te lezen en in mijn lijstje zie je ook wel dat het inhoudelijk alle kanten op gaat en het wellicht ook zo is dat wat je leest op dat moment in het moment van je leven past, waar je mee in aanraking kwam.

 

Eens kijken wat de leestoekomst mij brengt want ik heb nog wel een klein stapeltje waar ik aan wil beginnen;

De ongemakkelijke lessen van Mrs P. - Dominique Prins-Koning

Confettieregen en Roze brieven - Splinter Chabot

Een echte vrouw - Michael Berg

Witte Panters - Saul van Stapele

De dag dat de mayonaise mislukte - Marjan Berk

.............
 

Leuk als je op vraag 91 reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

  ⇩ Vragen en Antwoorden ⇩

81 t/m 90

 Vraag 90 : 
Hoe pep jij jezelf op na een rotdag?   

Created with Sketch.

 Rotdagen zat zal ik maar zeggen maar het helpt vooral om daar niet in te gaan hangen want hoe lastig dingen in mijn leven ook zijn het helpt voor mij niet om bij de pakken neer te gaan zitten. Dat wil uiteraard niet zeggen dat ik dan maar voorbij ren aan alles wat er is maar er is meer dan dat.

 
 Nu is positiviteit één van de eigenschappen waar ik moeder natuur heel dankbaar voor ben, niet dat ik altijd als een vrolijke gekkie doorhuppel, maar het helpt mij wel om de knop regelmatig om te zetten. Dus als ik een dag heb waar echt alles tegen zit dan ga ik in de houding om het maar even te laten gebeuren, verdrietig en boos te zijn om er de volgende dag weer de schouders onder te zetten.  

 
 Nu zijn de rotdagen de laatste jaren niet bepaald aan mijn deur voorbij gegaan maar daardoor is er ook heel veel moois ontstaan en dat is toch waar ik liever naar kijk. Dat maakt niet dat ik niet eerlijk naar de werkelijkheid kijk maar als ik daarin ga hangen dan overheerst het negatieve en daar word je dan weer negatiever en verdrietiger van en dat is zo zonde. Begrijp mij niet verkeerd ik had al die rotdagen liever niet gehad en getekend voor een gewoon leven waar ik over de kleine dingen kon mopperen maar tja dat is nou eenmaal niet zo. Omdat ik nog genoeg mooie mensen om mij heen heb en leuke dingen om te doen geniet ik daar liever in mijn eigen rustige tempo van !

En eerlijk is eerlijk, het had allemaal nog veel slechter uit kunnen pakken en dat er mensen zijn die het veel zwaarder hebben. Mensen die weten dat het leven veel eerder eindigt dan ze graag zouden willen en mijn leven is dan misschien vaak lastig maar ik kan er in principe gewoon 80 mee worden.

Maar mensen die dan zeggen ooowh maar die heeft het veel erger of die tegen mij zeggen ik zeur niet want voor jou is het veel erger  iedereen heeft het recht om af en toe even te zeuren want doodgaan is het ergste en dan kun je niet meer zeuren  
 
Dus als ik die extreme rotdag heb pep ik mijzelf op door even lekker te mopperen, te balen, te huilen, boos te worden, het gewoon maar even te laten zoals het komt, veel rust te nemen en mij af te sluiten van waar ik geen zin in heb om daarna weer vol goede moed verder te gaan.  

 

Ik ben wel benieuwd hoe jij een rotdagen aanpakt en of je jezelf af en toe gewoon een rotdag gunt om daarna weer het fijne te kunnen zien?   

 

Leuk als je op vraag 90 reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

16 februari 2021

 

Vraag 89 : 
Mediteer je graag?  

Created with Sketch.

 Eerlijk gezegd heb ik niet zo veel met mediteren, als ik er aan denk word ik er eigenlijk juist eerder onrustig van en dat kan nooit de bedoeling zijn van mediteren.
 ❥
 Toch is die onrust maar deels waar, want gaan zitten zoals veel plaatjes weergeven hoe je meditatie zou moeten uitvoeren roept vooral die onrust op. Op die manier zitten met de benen gekruist, rechtop en je armen iets ophouden met de handen in bid vorm roept al weerstand op omdat ik dat fysiek gewoon niet kan. Vervolgens in een zoom wegkruipen om geen gedachtes te krijgen werkt bij mij echt niet… Maar dit is natuurlijk een standaard beeld van mediteren die natuurlijk allang achterhaald is. 


 Wellicht is het zo dat je het woord mediteren ook wat ruimer kunt nemen, ik noem het liever mind-full maar ik weet dat er ook zat mensen zijn die hiervan staande nekharen en kippenvel krijgen. Dus noem het hoe je het wilt noemen maar ik geloof er wel in dat het goed is om even je rustmoment te pakken. Een fijne boswandeling is voor velen al een heerlijk mind-full of meditatie moment.
 ❥
  Voor mij is het fijn om mij van dagelijkse beslommeringen af te sluiten maar ook van de pijn en andere ongemakken. Afleiding zoeken is er daar één van zoals mij verliezen in schrijven of handwerken maar ook muziek of een mooie film en in knutselen of tekenen kan ik ook verdwalen. Het gaat er denk om dat je niets moet maar gewoon weg dwaalt in het moment zonder opgelegde regels, tijdlimieten, deadlines of verwachtingen.  


 Als ik op mijn bed lig om echt uit te rusten vind ik dat bijvoorbeeld fijn met muziek op de achtergrond, helemaal geen achtergrond geluid maakt dat ik mijn eigen hoofd, suis, nog meer hoor. 


 Kortom ik denk dat ik stiekem echt wel aan een soort van mediatie doe maar dan op mijn manier. En jij? 

 

Leuk als je op vraag 89 reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

13 februari 2021

Vraag 88 : 
Wie van je vrienden ken je het langst? 

Created with Sketch.

Er zijn zelfs een paar vrienden vanuit mijn jeugd, de één iets dichterbij dan de ander, letterlijk en figuurlijk, maar waarvan je weet dat je ze kunt bellen als je in de problemen zit.

In de jaren heb ik uiteraard ook nieuwe vriendschappen opgedaan en ook afscheid van een aantal genomen zoals dat gaat in het leven. Over het algemeen ben ik behoorlijk stabiel in vriendschappen maar als er een periode ontzettend veel gebeurd in je leven maakt dat vriendschappen sterker maar het kost ook vriendschappen.
Een aantal jaar geleden waren er in voorspoed heel veel vrienden maar zoals ik al schreef zijn er daar de laatste jaren een aantal de andere kant opgevlogen. Het groepje is dus behoorlijk uitgedund maar ik zou het ook niet meer bij kunnen houden op de manier zoals ik dat vroeger deed.

Volgens mij is het ook een heel natuurlijk proces, je kunt nu eenmaal niet alle vrienden je hele leven meenemen want wat kun je nog als je honderd beste vrienden hebt. Een paar gaan een leven lang mee en de rest past bij de periode waar je op dat moment in zit. Er schijnt zelfs onderzoek naar gedaan te zijn en daaruit kwam dat de meeste vriendschappen ongeveer  zeven jaar bestaan, en dat mensen gemiddeld tien jaar op één plek wonen.

 
 

Leuk als je op vraag 88 reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

9 februari 2021

Vraag 87 : 
Staan er foto’s op je telefoon waarmee je chantabel bent?   

Created with Sketch.

 Daar kan ik heel kort over zijn, NEE !!
 ❥
 Eerlijk gezegd snap ik ook niet zo goed waarom je het soort foto’s of filmpjes waar hiernaar gesuggereerd wordt op je mobiel moeten staan. 


 Misschien heb ik ooit wel eens screenshots op mijn telefoon gehad waar een bepaalde bewijsvoering achter zat, maar dat ging dan meer om teksten van bepaalde berichten.  


 Tja en meer weet ik over deze vraag echt niet meer te schrijven en meestal maak ik overal wel een lang verhaal van… het gebeurd niet vaak maar ik ben geheel zonder verdere tekst.. ❥
 Ben natuurlijk wel heel nieuwsgierig naar jouw antwoord op deze vraag?  

 

Leuk als je op vraag 87 reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram

4 februari 2021

Vraag 86 : 
Wie is jou gevallen held?  

Created with Sketch.

 Het is voor sommige vaste lezers van de 1000 vragen aan jezelf challenge vast al duidelijk wat mijn antwoord hier op is, maar voor alle anderen…
 ❥
 In mijn leven zijn er twee mensen heel hard gevallen helden en een aantal hebben een flinke duikeling gemaakt.  


 Allereerst mijn vader, een fijne vader want daar heb ik over het algemeen in mijn jeugd mooie herinneringen aan. Maar naarmate ik ouder werd kwam ik er achter dat de beste man op financieel vlak behoorlijk verwarrende stappen zette en dat bracht ons gezin regelmatig in de problemen. De hoe, wat en waarom vragen hebben wij later vaak aan hem gesteld maar nooit een antwoord gekregen. Omdat mijn moeder de financiële onzekerheden niet meer trok zijn mijn ouders na bijna 45 jaar huwelijk gescheiden en dat was voor iedereen een goede keuze. Alleen mijn vader vond zich de gekwetste partij en dat maakte onze omgang heel moeizaam tot zelfs geen omgang. Toen wij met mijn oudste dochter, toen 12 jaar, hadden afgesproken om met opa weer contact te zoeken kregen wij het trieste bericht dat hij was overleden. 


 De tweede gevallen held is mijn ex-partner en vader van de kinderen. Na een voor mij fantastisch huwelijk van bijna 23 jaar en een totale relatie van 30 jaar kreeg ik op een maandagmiddag de mededeling dat ons huwelijk beëindigd zou worden want hij was verliefd op iemand anders. Het was een enorme klap en had het totaal niet aan zien komen.
Hij gedroeg zich soms anders en klaagde veel over zijn werk dus dacht ik dat hij tegen burnout of overspannen zijn aanzat. Het zijn daarna moeizame jaren geweest en zeker ook voor de kinderen inclusief alle slechte details die je vaak over scheidingen hoort maar inmiddels zijn de gemoederen was gedaald en de  kinderen groter en zelfstandiger en proberen zij om weer een beetje betere band met hun vader op te bouwen. Hoewel hij voor mij van zijn sokkel afgevallen blijft is het voor de kinderen wel belangrijk en is het fijn dat de mogelijkheid er nu is.  


 Tja en dan diegene die een flinke duikeling hebben gemaakt in mijn aanzien.. Als er dingen gebeuren als bovenstaande dan gaan daarmee ook andere relatie naar de knoppen, mensen die kant kiezen bewust of onbewust, mensen die met meningen strooien die niet op waarheden gebaseerd zijn, mensen die gewoon wegblijven omdat ze niet weten hoe met de situatie om te gaan. Daarbij ging mijn gezondheid ook niet echt geweldig en dan maken er vanzelf nog een aantal een duikeling en verdwijnen uit je leven. Aan de andere kant zijn er ook nieuwe helden geboren soms zelf mensen waar je niets of weinig van had verwacht en die er altijd waren, in voor en tegenspoed. 


 Mensen zijn rare schepsels en ik ben er zeker eentje van !!

 

Leuk als je op vraag 86 reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

27 januari 2021

Vraag 85 : 
Hoe geduldig ben je? 

Created with Sketch.

 Het is wel grappig om hier mijn antwoord weer te beginnen met.. Vroeger…

 

....Toch is het zo, vroeger was ik helemaal niet geduldig en raasde ik door het leven, verwachte dat van anderen ook. Wachtend in een rij met getrut voor mij daar werd ik heel ongeduldig van, maar nu ben ik diegene die staat te trutten omdat ik in veel dingen de snelheid mis en ook soms de handigheid als er op mij wordt gewacht.
 ❥
 Omdat mijn leven noodgedwongen in de vertraging kwam heb ik echt moeten leren om geduldiger te zijn en dat is een behoorlijke strijd geweest. Toch kan ik het nu iedereen aanraden om daar alvast aan te werken voordat je het noodgedwongen moet gaan doen want het levert je zoveel meer op dan dat gejaag.  


 Doordat ik zo gewend was om maar door te knallen, ook toen ik behoorlijk opgedraaid was draaide ik mijzelf alleen maar meer de afgrond in. Eigenlijk blijf ik mij de rest van mijn leven denk ik afvragen of mijn herseninfarct ook had plaatsgevonden als ik eerder een stap terug had gedaan en beter voor mijzelf was gaan zorgen. Gedane zaken nemen geen keer dus het heeft natuurlijk weinig zin om daar op terug te blijven kijken. 


 Het advies wat ik je graag geef omdat ik uit ervaring weet wat het oplevert is: wees geduldig en allereerst voor jezelf, wacht geduldig op je beurt ook als diegene voor jou staat te trutten want misschien heeft die er wel een goede reden voor en sta jij je in alle gevallen op te vreten over iets wat je niet kunt veranderen..
Je kent vast wel het voorbeeld van een ongeduldige weggebruiker die overal tussendoor sjeest en vervolgen bij hetzelfde stoplicht staat te wachten waar jij net aansluit als het op groen springt. En dat geldt natuurlijk voor zoveel dingen in je leven, van ongeduldig zijn krijg je stress en van stress kan je enorm in de put raken en dan is het oefenen op geduldig zijn echt een hele zware weg. 


 Het antwoord op de vraag of ik geduldig ben is dus JA, nu wel, en ik kan je zeggen dat geeft letterlijk en figuurlijk ruimte om heel veel meer te kunnen. 

PS En voor onze James heb ik natuurlijk een engelengeduld! En hoe zit het met jouw geduld? 

 

Leuk als je op vraag 85 reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram

19 januari 2021

Vraag 84 : 
Wat ligt er op je nachtkastje?

Created with Sketch.

 Als je mijn nachtkastje open doet dan dondert er meestal gelijk iets uit!
 ❥
 Mijn nachtkastje is gevuld met mijn voorraad medicijnen (die als ik ooit nog eens kleinkinderen heb echt een andere plek moeten krijgen, al dat snoepgoed)
 Verder vind je daar mijn spullen voor mijn mobiel; pukcode en doosje, oude vakantie dagboeken, mijn andere plak/schrijfboeken en verder vooral veel troepjes


 Bovenop het kastje staat nog een blikje met mijn horlogeverslaving, en eenzelfde blik met heel veel armbandjes die ik eigenlijk nooit draag. Nog een leuk gevlochten mandje met zakdoekjes, crèmepjes, bloeddrukmeter en nog meer troepjes …


 Eigenlijk dus gewoon een soort van opslag, niks gezelligs aan!

En jij? Heb je een leuk decoratief hoekje of ook een soort van flikker maar neer plekje? 

 

Leuk als je op vraag 84 reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

11 januari 2021

Vraag 83 : 
In welke outfit voel je je mooi?  

Created with Sketch.

 Tegenwoordig kies ik toch vaker voor makkelijk omdat ik veel thuis ben, maar je zal nooit weggestopt vinden in een joggingpak, huispak of ochtendjas. Hoe slecht ik mij ook voel ik kleed mij altijd aan en doe altijd mijn haar en make-up. Zelfs in het ziekenhuis probeer ik er nog wat van te maken, al ben ik wel een aantal keer zo ziek geweest dat ik dat toen wel los gelaten heb. Over het algemeen voel ik mij gewoon beter als ik er wat van probeer te maken wat helaas tot gevolg heeft dat mensen om mij heen natuurlijk nog moeilijker zien hoe ik mij voel. 


 Het liefst loop ik thuis in een stoere broek en een lekker trui of een blouse tuniek met vest, stoere stappers er onder en klaar. Maar zomers vind ik ook jurken erg leuk en lekker luchtig, de zomer vind ik wel erg lastig omdat dat het seizoen is waarin ik niet bepaald op mijn best ben, dus veel binnen en liefst met zo weinig mogelijk aan.  


 Het allermooist voel ik mij in een outfit die iets van mij artistieke kant laat zien, een soort tante pollewop, een leuke stippen jurk met een groot vest en stoere stappers maar panty’s vind ik verschrikkelijk.    

Vroeger op het schoolplein als ik mijn kinderen wegbracht of op ging halen verbaasde ik mij wel eens over sommige moeders die er altijd uitzagen of ze de hele dag alleen hun nagels zaten te lakken, altijd om door een ringetje te halen...

Ben jij er makkelijk in met wat je aantrekt, loop jij wel eens de hele dag in pyjama of ben jij ook altijd om door een ringetje te halen? 

 

Leuk als je op vraag 83 reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

6 januari 2021

Vraag 82 : 
Waar werd je vroeger blij van?  

Created with Sketch.

Als kind werd ik blij als ik op zolder heerlijk in mijn eentje met mijn barbies zat te spelen. Helemaal in mijn element en er mochten niet vaak anderen meespelen omdat dan de draad van mijn verhaal er aan ging. Alleen mijn buurmeisje en mijn nichtje hebben deze heilige plek eens mogen betreden. Mijn broers hadden van alles voor mij gemaakt zoals een houten kast en een keuken van piepschuim. Zelf bewaarde ik van alles, zo gebruikte ik de deksels van de salmiak potjes om als borden te gebruiken, spaarde mijn moeder bij de waspoeder miniatuur boodschappen en oude sokken knipte ik af als strapless jurken.  

 Later ging ik heerlijk naar de plaatselijke manege om daar te paardrijden maar ook lekker rondhangen met een groep vriendinnen, paarden poetsen, stallen uitmesten en vooral erg veel loltrappen. 


 Twee uiterste en dat heb ik nog steeds, ik hou er van heerlijk rustig in mijn eentje aan de gang te zijn maar ik vind het ook super fijn om met mijn kinderen, vrienden en familie te zijn. 

Hoe zat dat vroeger bij jou?

 

Leuk als je op vraag 82 reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram

21 december 2020

Vraag 81 : 
Wat zou je doen als je vijf jaar in de gevangenis zat? 

Created with Sketch.

 Allereerst kan ik mij niet voorstellen dat ik daar ooit terecht zou komen maar goed zo heb ik wel meer dingen niet van te voren bedacht..  

 Naar mijn idee is de gevangenis niet de plek waar ze je de hele dag lekker op je kamertje laten liggen dus ik neem aan dat er ook nog taken zijn om uit te voeren. En verder zou ik lekker veel haken, alle mede gevangenen voorzien van een heerlijke sjaal en vervolgers de bewakers, tenminste als een haaknaald en een touwtje is toegestaan. 


 De website zal ik waarschijnlijk wel op mijn buik kunnen schrijven, als in het contact met de buitenwereld, of juist een ideale plek om te bloggen over mijn leven in Jail.. 


 Heel eerlijk zal ik mij zeker niet vervelen want als ik gewoon lekker kan blijven kletsen dan kom ik mijn dag ook wel door.  

Ben benieuwd wat jouw plannen in JAIL zijn?

 

Leuk als je op vraag 81 reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram

7 december 2020

  ⇩ Vragen en Antwoorden ⇩

71 t/m 80  

Vraag 80 : 
 Welke twee dingen kun je niet missen? 

Created with Sketch.

 Als eerst ben ik geneigd te zeggen mijn kinderen en mijn appartementje.. maar dat zijn er al  vier??!! Dan is misschien de oplossing mijn huis en mobiel want daarmee heb ik bereik tot alles en ook mijn kinderen.. maar ja zonder haaknaald en wolletje ben ik ook niet veel..
 ❥
 Verstandig is om te kiezen voor mijn medicatie, dat zijn natuurlijk veel meer pilletjes maar dan neem ik de twee belangrijkste inneemmomenten… Of eten en drinken want zonder dat is er ook niets om van te leven maar mijn smaak ik niet meer echt was het was dus is eten meer noodzakelijk geworden wat het in oorsprong ook is.. 

En nu ik net weer eindelijk kan fietsen wil ik dat ook niet meer missen.. 


 Kortom ik kom er niet uit, waarschijnlijk ook omdat deze keus niet echt en dus niet realistisch is. De afgelopen jaren heb ik zowel om materiele dingen als op gezondheid flink in moeten leveren en als ik dan mag kiezen heb ik het liefst iets van de gezondheid terug …. 
 

Leuk als je op deze vraag  reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram

4 december 2020 

Vraag 79 : 
Ben jij onvergetelijk?  

Created with Sketch.

 Best een lastige vraag want kan een ander dat niet beter bepalen?
 ❥
 Zelf denk ik dat ik andere behoorlijk de ruimte bied en ook echt trots kan zijn op wat anderen doen en kunnen, maar is dat ook zo?
  In de praktijk krijg ik best vaak complimenten over mijn positiviteit, doorzettingsvermogen, vrolijkheid en aandacht voor anderen en dan zou je zeggen dan kun je wel volmondig ja ik ben onvergetelijk zeggen.. maar bescheidenheid siert de mens en aan de andere kant je eigen kracht en valkuilen kennen ook. 

De laatste jaren heb ik mijn eigen krachten steeds beter leren kennen maar ook mijn onzekerheden en daar wringt toch regelmatig de schoen. Die onzekerheden komen niet per definitie altijd uit jezelf, je kent dat vast wel je krijgt twintig complimentjes en één negatieve… en waar zit jij dan met je gedacht? Precies bij die ene negatieve, de twijfel slaat genadeloos toe!! 


 Zo heb ik jaren vrij ontspannen geleefd in mijn eigen gelukzaligheid en dacht over veel niet perse na, ik was gelukkig en ik dacht de mensen om mij heen ook en dat werd ook bevestigd maar niets bleek minder waar. Daarna vonden veel mensen mij sterk, een doorzetter, georganiseerd, lief etc etc… Maar er werd ook erg op mijn vertrouwen ingehakt en daardoor was ik zelf het vertrouwen kwijt omdat wat ik dus voelde geen waarheid bleek… Dat doet wat met je zelfvertrouwen en daarmee ga je aan veel twijfelen.. Inmiddels ben ik weer in het zadel maar daar moest ik hard aan werken.


 Zo werd ik begin vorige week, voor mij uit het niets, van dingen beticht en omdat de andere partij het oordeel al klaar had was uitleg of mij verdedigen zinloos. Daarna voelde ik mij alles behalve onvergetelijk, de twijfel sloeg heel hard toe en ik heb dagen in totale verwarring doorgebracht. Gelukkig was er genoeg afleiding die mij weer op het positieve spoor brachten en waardoor de week uiteindelijk prettig afsloot. 


 Nu denk ik dat sommige dingen niet altijd met de ander of met jezelf te maken hoeven te hebben om onvergetelijk te zijn want dat ligt naar mijn in ziens aan de combinatie. Dat wat je met de één hebt heb je met een ander niet en daarom ben je voor de ene persoon onvergetelijk en voor de ander niet…Of wellicht is het eerst een top combinatie maar blijkt iets na ontwikkeling van één of beide de combinatie toch niet meer wat het eerst was.. 


 Misschien heb ik de afgelopen jaren juist wel geleerd om minder onvergetelijk te zijn, altijd bezig voor anderen als zorgzaam type, en geef ik nu mijzelf meer de ruimte om te zijn wie ik ben en te doen wat ik wil doen en dat zal voor sommigen best even wennen zijn…   
 

Leuk als je op deze vraag  reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram

28 november 2020 

Vraag 78 : 
Hoe vaak sport je? 

Created with Sketch.

 Dit lijkt in eerste instantie een simpele vraag maar voor mij geen vanzelfsprekendheid. 


 Een aantal jaren geleden had ik zoveel pijn dat ik haast niet meer durfde te bewegen om daarmee de pijn uit de weg te gaan, niet wetende dat daarmee eigenlijk het juist steeds meer pijn zou gaan doen. Toen ik na mijn werk amper nog de twee treden, bij mijn toenmalige woning, op kwam om naar binnen te gaan ben ik toch maar weer eens de huisarts en daarna de reumatoloog gaan bezoeken. De oplossing die geboden werd was fysiofitness iets wat ik toen echt niet voor mij zag, hoe dan? 


 Na heel rustig opbouwen en door mijn spierkracht te trainen waardoor mijn gewrichten minder belast werden kwam er uiteindelijk nog een behoorlijke vooruitgang. Inmiddels is er niet heel veel vooruitgang meer te verwachten maar het goed onderhouden en trainen maakt de achteruitgang minder groot.  


 Sinds kort heb ik mijn driewielerfiets en ook door opbouw met fietsen zal ik hoogstwaarschijnlijk toch nog iets meer vooruitgang boeken waardoor ook lopen hopelijk iets beter zal gaan.  


 Dus het is maar wat je sporten noemt!?
Voor mij is sporten mij fysiek sterk houden om niet te snel achteruit te gaan en is dus zelfs mijn dagelijkse loopje de trap op en af, de was ophangen, de kattenbak verschonen en mijn ochtend oefeningen al sporten; Wel bewegen niet belasten 
 

Leuk als je op deze vraag  reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

23 november 2020

Vraag 77 : 
Wat is jouw humor? 

Created with Sketch.

Het woord humor is voor mij een zeer ruim begrip! Persoonlijk vind ik het altijd wel grappig als mensen zeggen dat ze iemand zoeken met humor.. of dat ze vinden zelf een goed gevoel voor humor te hebben..? 


 Humor is dus in mijn ogen een zeer ruim begrip, waar de één enorm om kan lachen is voor de ander helemaal niet zo grappig. Dat iets grappig bedoeld is geloof ik direct maar of iedereen er dan ook direct van dubbel ligt?!!  

Met sommigen mensen heb je dus een humoristisch klik en met anderen niet. Zelf vind ik dat ik om best veel kan lachen en dat een beetje pesten en sarcasme daarbij wel om de hoek mag komen kijken. Hier thuis bij huize Zettje kunnen we met mijn Loved Ones enorme gezellige afzeik humor hebben en best scherp op elkaar zijn waarbij ook de gebreken wel eens aan bod komen. Zo kan mijn zoon heel grappig zijn als ik hem ergens op wijs om iets niet te vergeten waar hij niet veel zin in heeft. Hij zegt dan steevast dat het een beetje jammer is dat ik dat dan wel precies onthouden heb, doelende op mijn Niet Aangeboren Hersenletsel en mijn gebrek aan alle informatie opslaan. Ik denk dat humor best ook relativerend kan werken.


 De humor waar ik moeite mee heb is wanneer je iemand bij wijze van grapje flink te kakken zet in het openbaar of echt afzeikt. Zo kunnen bepaalde grapjes soms in de eigen huiselijke sfeer best wel leuk zijn maar buitenshuis toch te pijnlijk.  


 Voor mij helpt humor enorm om de dingen helder te blijven zien maar ook om alles niet zo zwaar te nemen. Mijn motto: Iedereen heeft het recht om af en toe eens uitgelachen te worden, neem het allemaal niet te serieus  
 

Leuk als je op deze vraag  reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

20 november 2020

Vraag 76 : 
Wat is je favoriete sprookje? 

Created with Sketch.

 Mijn favorieten sprookje..?? 

Een leuke Disneyfilm op zijn tijd is best leuk maar welk sprookje vind ik het aller leukst??   


 Alles met wat romantiek zonder dat je er je mondhoeken bij moet afvegen, het bekende prins op het witte paard is wel altijd favoriet.
 Zo heb ik al heel vaak Pretty Woman gekeken en dat is echt wel een sprookje en voor bijna niemand weggelegd; de rijke zakenman die valt voor de prostitué .. Wellicht hoop ik ook op een Richard Gere in mijn leven, een chronische zieke vrouw die toch nog haar prins op het witte paard vindt. 


 Mijn behoefte in die richting is overigens niet zo heel hoog, ik heb mijn schaapjes aardig op het droge en mijn lat ligt hoog, heel hoog. Er was een tijd waarin ik dacht het sprookje te leven tot ik wakker werd en weet nu dat een sprookje niet voor niets een sprookje is en ben ik zelf iets nuchterder geworden daarin en daarbij ietwat gehard door het leven. 

 Toch vind ik dat je moet blijven geloven in je dromen en je van de dromen die hebt beleeft moet nagenieten want op dat moment waren ze echt, en wie weet komt voor mij ook nog eens die prins op het witte paard mijn nieuwe dromen binnen rijden.   
Leuk als je op deze vraag  reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram
 

11 november 2020

Vraag 75 : 
Waar haal je je nieuws vandaan? 

Created with Sketch.

Vaak heb ik de hele dag de radio aan staan en dan hoor ik op het hele en halve uur het nieuws tussendoor.  


 In de avond vind ik het fijn om tijdens het RTL nieuws om 19.30 uur met een koffie er bij even het nieuws van de dag te volgen en meestal heb ik daar een handwerkje je bij. 


 Ook kijk ik in de avond graag Jinek of Beau, een beetje van alles wat en wat dieper op de onderwerpen ingaand maar het tijdstip vind ik wel lastig, eigenlijk net iets te laat voor het mooie.


 Via de socials komt er ook het één en ander voorbij maar dat scrol ik meer door dan echt te lezen, een beetje net als in de Privé, de koppen lezen en dan denken dat je weet waar het over gaat maar uiteindelijk is die kop meer een uitdager om te lezen en gaat het verhaal de andere kant op.  

Waar haal jij je nieuws vandaan ? 
Leuk als je op deze vraag  reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram
 

7 november 2020

Vraag 74 : 
Wat maakt Thuis thuis voor jou? 

Created with Sketch.

 Op deze vraag ben ik geneigd om mijn kinderen te schrijven maar eigenlijk hoop ik dat mijn kinderen mij als thuis zien, zij vliegen tenslotte uit en dan moet mijn thuisgevoel toch van andere dingen afhangen.


 Mijn thuis is mijn gezellige appartementje met mijn eigenspulletjes, mijn hobbyplekjes, het knusse, mijn uitzicht en inmiddels onze James.  


 Thuis is waar ik ongestoord mijn eigen gang kan gaan, waar ik mij op mijn gemak voel en wat mijn settel plekje is. Waar ik mijn plaatje en cd’s draai, waar de radio klinkt, waar de zon naar binnen schijnt, waar de regen gezellig tegen de ramen slaat, waar de wind om het appartement blaast, waar mijn wasmachine zijn rustgevende rondjes draait, waar ik haak, waar ik schrijf, waar ik knutsel, waar ik vrienden en familie ontvang, waar ik met koffie, thee of iets anders lekkers naar buiten staar, waar de kat snort, waar…… 


 Thuis is mijn appartementje en dat gevoel heeft best even geduurd voor het er was. Het gaat uiteindelijk niet perse om de plek maar je thuis voelen met jezelf en dan kan je eigenlijk overal een thuis van maken.  

Leuk als je op deze vraag  reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram

30 oktober 2020

Vraag 73 : 
Wanneer was je voor het laatst zenuwachtig? 

Created with Sketch.

Leuke vraag die mij wel even aan het denken zet.. want nog niet al te lang geleden was ik wat dat betreft denk ik een tikkende tijdbom, ik hing werkelijk van de stress aan elkaar. Niet dat ik dat zelf toen ook vond maar achteraf gierde de zenuwen door mijn lijf.


 Tegenwoordig ben ik uiteraard heus nog wel eens zenuwachtig maar minder vaak en ook niet al te heftig. Ik kan de boel meer de boel laten omdat je sommige dingen niet in de hand hebt. Dus voor gesprekken met UWV, WMO, ISD enzovoorts daar was ik voorheen erg zenuwachtig over maar nu sta ik er anders in, de dingen zijn zoals ze zijn, ik ga het gesprek aan en verteld hoe alles in elkaar steekt en dan is het aan de ander om daar mee te doen wat ze willen. Als dan dingen anders uitpakken dan ik had gehoopt of ik mij niet begrepen voel dan neem ik de volgende stap maar de zenuwen krijg ik er niet echt meer van. 


 Soms krijg ik nog de zenuwen als ik een nieuwe uitdaging aan wil gaan of als ik voor het blok sta om iets te doen wat voor mij niet prettig voelt maar inmiddels heb ik veel tools verzameld om daar beter mee om te gaan.  


 Gezonde zenuwen horen er bij maar zodra het meer stress word moet je naar mijn mening ingrijpen in je eigen leven, dat gevoel is er niet voor niets, het zegt iets over de keuze die je op dat moment maakt of wat er van afhangt. 

❥ 

Mijn laatste keer zal zijn geweest met de aanvraag van de gehandicapte kaart, de driewielfiets en de ambulante hulp omdat er voor mij veel vanaf hangt en het mij helpt om mijn bewegingsvrijheid te behouden. En al die zenuwen waren uiteindelijk nergens voor nodig want alle aanvragen zijn goedgekeurd.

Leuk als je op deze vraag  reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram

19 oktober 2020   

Vraag 72 : 
Ben je ooit op tv geweest? 

Created with Sketch.

Nee ik ben volgens mij nooit op tv geweest..!?
Mijn jongste dochter wel met programma’s met school of als publiek mijn twee andere kinderen hebben allebei de neiging om een fotocamera te ontwijken. Net als hun moeder alhoewel dat tegenwoordig wel iets beter gaat bij ons allemaal, de groepselfies worden nu regelmatig gemaakt maar voordat deze ergens op mogen moet er wel van iedereen goedkeuring zijn en dat gaat er zeer kritisch aan toe. Zelf heb ik dat kritische een beetje los gelaten, het is mooi ook, ik ben wie ik ben maar met bewegende beelden is dat toch lastiger

Mijn oudste broer figureert wel eens bij series of film en dat is best grappig want ik vind hem daar zo het type niet voor, en daarom is het eigenlijk extra leuk. Het is ook leuk om te horen hoe het er op die sets aan toe gaat, een hele dag opnames en hij zit er wel 10 tellen in ofzo. Ook de verhalen over sommige acteurs is wel leuk om over te babbelen maar ik noem hier geen details en namen.. Mijn broer kun je zien als omstander in De 12 van Oldenheim 
wij iedere aflevering geconcentreerd kijken en echt het was wel 15 seconde 

Ik benijd de mensen die met hun hoofd op de tv komen niet echt, het lijkt mij niks om overal maar herkend te worden en nooit eens gewoon je eigen ding te doen zonder pottenkijkers 

Leuk als je op deze vraag  reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram

12 oktober 2020

Vraag 71 : 
Van welk woord krijg je de kriebels?

Created with Sketch.

Eigenlijk krijg ik van de ene kant van heel woorden de kriebels en aan de andere kant kan het mij ook gewoon niet veel schelen en moet iedereen vooral zelf weten welke woorden die gebruikt! Als je elkaar grijpt dan is het toch goed!


 Maar je dacht toch niet dat je met dit korte antwoord weg komt?..
 Er zijn natuurlijk genoeg antwoorden te geven op deze vraag maar ik begin met uit te leggen dat ik zelf enorm veel woorden gebruik waar ik zelf best wel een irritatie puntje over heb.. gek toch? 
 ❥
 Zo gebruik ik veel verkleinwoordjes in mijn schrijftaal terwijl het mij bijzonder stoort als iemand dat in de spreektaal continue gebruikt. Ook het woordje me doet mijn nekharen triggeren tot irritatie en ik ben er nog steeds niet achter of me nu wel of geen woord is, moet je altijd mij, mijn, mijzelf, mezelf… ofzo gebruiken HELP!!! 

Ook taal technisch heb ik wel mijn kriebels over dt of het plaatsen van ongepaste komma’s en het te veel toevoegen van woorden die er niet perse echt toe doen in de zinsopbouw en ik durf dit gewoon zo hier op te schrijven omdat ik er niemand mee tegen de schenen schop omdat ik zelf niet bepaald aan al die regels voldoe. Zelf maak ik fouten zat en als ik hier schrijf of op mijn socials of whattsapp dan doet het er ook niet zoveel toe.. 

Zakelijk vind ik het wel een ander verhaal, ik ben verre van een taal virtuoos, maar van sommige geleerden mag je toch wel iets meer verwachten als in dt bij ik of jij achter word jij…. Dat is uiterst slordig en basiskennis. Maar nogmaals ik zal niemand er op afrekenen, ik signaleer en ga door… 

Van mijn kinderen heb ik wel wat whattsapp no goes gekregen zoals dat ok echt niet kan, zinnen met punten, bepaalde emoji zijn niet wat ze zijn en betekenen heeel iets anders zoals bijvoorbeeld de aubergine…. Ik probeer het bij te houden en daar waar mogelijk te leren maar echt het is niet te doen…

5 oktober 2020 

Van welk woord krijg jij de kriebels?

 
Leuk als je op deze vraag  reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

  ⇩ Vragen en Antwoorden ⇩

61 t/m 70

Vraag 70 : 
Heb je veel vrienden?

Created with Sketch.


Vroeger had ik meer vrienden, maar of ik achteraf een deel niet beter onder de noemer kennissen moest plaatsen??? Er is inmiddels wel een stuk minder over dan vroeger maar dat is op zich niet erg want het drukke sociale leven wat ik had kan ik nu toch niet meer bijhouden.

 Als je maar genoeg tegenslagen hebt in het leven dan wordt vanzelf de boel een beetje opgeschoond. Over het algemeen kun je bij een tegenslag best terugvallen op je vrienden maar bij meerdere tegenslagen vallen er gewoon mensen af omdat ze dat toch vaak lastig vinden 

 Het voordeel is wel dat ik nu goed weet wie mijn echte vrienden zijn en dat zijn er meer dan genoeg gelukkig. Dat zijn de engeltjes waar ik dag en nacht bij terecht kon en die er ieder moment voor mij waren de afgelopen jaren en dat is bijzonder. 

Begrijp mij niet verkeerd want ik heb ook nog kennissen, niet iedereen kan je beste vriend zijn en je hebt ook mensen nodig waar de diepgang minder is waar je alleen een lolletje of een luchtig gesprek kunt voeren en ook die heb je nodig. 

Mijn vrienden hebben ook allemaal een andere omgangsvorm, met de een kwek je tijdens een lunch of bakkie koffie, de andere vooral online, de volgende geeft je een helpende hand met klusje etc. vriendschappen hebben allemaal een andere invulling 

26 september 2020

Wanneer noem jij iemand een echte vriend? 

 
Leuk als je op deze vraag  reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 69 : 
Geef je mensen een tweede kans?

Created with Sketch.

Ja, ik geef mensen wel een tweede kans, vaak is het ook belangrijk dat iemand zijn kant van het verhaal uit kan leggen dus dat is minimaal wat je doet. Uiteraard kan het zo zijn dat je gewoon een ander standpunt hebt en dat hoeft een contact niet te beschadigen. Anders is het als bovengenoemde niet gebeurd of dat er teveel is gebeurd op basis van leugens, disrespect en onbegrip.   

 En dan nog ben ik wel geneigd mensen een tweede, derde, vierde…… kans te geven maar er zijn wel echt grenzen. Heb je mij eenmaal erg gekwetst dan heb je je kansen vergooid en zal het niet gebeuren dan er nog een kans komt. Ook al zou je dan de boel weer bij willen leggen dan nog is het best lastig om dat wat gebeurd is helemaal niet meer mee te laten tellen. 

 Kortom ik geef mensen best veel kansen en vroeger misschien iets te veel, tegenwoordig maak ik wel eerder de keuze voor mijzelf en dat brengt mij in ieder geval ook meer de personen om mij heen die ik niet al die kansen hoef te geven …. 

 

 
Leuk als je op deze vraag  reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram
 

❥  14 september 2020

Vraag 68 : 
Wat is je grootste aankoop geweest?

Created with Sketch.

Mijn grootste aankoop is mijn appartementje, nog steeds één van mijn allerbeste keuzes. 

 Ooit begonnen in een ieniemienie huurhuisje maar dat werd, net na onze verbouwing, afgebroken en daarmee al ons werk met de grond gelijk gemaakt. Dat was natuurlijk verschrikkelijk maar heeft ons wel doen aanzetten tot het kopen van een woning omdat we dit op deze manier nooit meer wilde.

Wij kochten een klushuis en na 11 jaar woongenot en met het oog op de wens voor een derde kindje kochten we een prachtig herenhuis waar heeeeel veel aan verbouwd moest worden. Na 11 jaar, wat is er met dat getal?, nog niet eens helemaal klaar met verbouwen, moest ik opzoek naar een andere woning en kocht ik mijn appartementje.   

 Een keuze die ik snel moest maken en waardoor ik ook niet alles perse goed doordacht had maar achteraf zo fijn dat het dit appartement geworden is. Er waren andere keuzes en die waren qua woning mooier aan de binnenkant maar of een slaapkamer te weinig of net iets boven mijn pet, dus werd het deze en na veel witte verf en witsel werd het toch een beetje mijn optrekje. Inmiddels is het echt mijn thuis want met het uitzicht over de bollenvelden en een parkje en precies genoeg ruimte is het een fijne plek om te wonen.

 Terugkomend op de vraag, ik heb er een handje van om enorm af te dwalen, wat was mijn grootste aankoop… Eigenlijk de huizen voor dit appartement want daar zat ook de grootste lening op, maar altijd verkochten wij met veel overwaarde en dat is mijn redding geweest want met een (toen nog) parttime baan in de mode was mijn salaris geen vetpot en was veel lenen geen optie…
Nu zit ik hier met een dikke vette oude dag voorziening,  alles geïnvesteerd in mijn thuis op een prachtige plek met qua waarde mijn grootste aankoop  
❥ 

 
Leuk als je op deze vraag  reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram
 

5 september 2020

Vraag 67 : 
Welke eigenschappen waardeer je enorm in een geliefde?

Created with Sketch.

Eerlijkheid 


 Eigenlijk valt daar niet zo heel veel aan toe te voegen…. Maar als je mij een beetje kent dan doe ik dat toch.
 ❥
 Mijn kinderen weten dat als ze eerlijk zijn tegen mij, ook als het moeilijk is, dat ik dan met ze in gesprek ga, niet veroordeel maar dingen bespreekbaar maak en zo zou dat zeker met een geliefde altijd moeten zijn. Leugens die achteraf uitkomen zijn altijd veel lastiger dan de waarheid. Zo zeg ik ook vaak tegen mijn kinderen dat ze eens goed kunnen kijken naar spreekwoorden en ze dan eens heel letterlijk nemen…. Vaak zegt dat genoeg..

Een paar op een rijtje:
·         Beter gekwetst worden door de waarheid dan getroost door een leugen
·         Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt hem wel 
·         Een halve waarheid is een hele 
·         Kleine leugens leiden tot grote leugens
·         Een leugenaar moet een goed geheugen hebben
·         De waarheid zal pijn doen voor even maar een leugen voor altijd 

Heb jij er nog een paar? 
Reageer dan onder mijn instagram post of op je eigen feed 
tag  @zettje en gebruik #1000vragenaanjezelf    


Leuk als je op deze vraag  reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram

2 september 2020

Vraag 66 : 
Op welk nummer kun je lekker dansen?

Created with Sketch.

In het algemeen ben ik een groot liefhebber van muziek, bijna alle soorten vind ik heerlijk maar niet op alles is lekker te dansen. Vroeger was ik een echte dansfreak en je kon mij wel bijna ieder weekend in de discotheek vinden. Noordwijk is niet ver van hier en daar heb ik wel wat slijtage plekken in de vloeren gemaakt. Van echte Disco, Rock (and Roll), Top 40 hits en mooie klassiekers als die beentjes maar los konden.

 Helaas is dansen voor mij niet meer vanzelfsprekend, het plezier is er wel maar mijn lijf protesteert al na zeer korte tijd en bovendien is de overprikkeling ook geen pretje. Tegenwoordig hou ik mij vooral tot de enkele dansmoves in huis en serieus dat doe ik regelmatig, gewoon met een fijn muziekje aan al swingend naar de keuken voor een versnapering of even gek doen met de kinderen die mijn moves natuurlijk uiterst ouderwets vinden.

 Als het hier in het dorp kermis is met de grote feesttent en muziek of de jaarlijkse Nacht van Sassem dan wil ik nog wel eens een avondje wagen, stilstaan in de drukte is dan sowieso geen optie en een beetje dansen is ook fijner. Daarna wel een aantal dagen gesloopt maar dat mag de pret niet drukken…   

Het nummer waar ik vroeger mega op uit mijn dak ging was Paradise by the dashboard light van Meat Loaf en daarbij ook heerlijk meeblèrend met twee goede vrienden (om de beurt en op verschillende feestjes) Dat zijn mooie herinneringen want beide leven helaas niet meer, bij deze vraag was dat wel het eerste wat in mij opkwam; het gemis van twee jonge vrienden.


Leuk als je op deze vraag  reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram

30 augustus 2020

Vraag 65: 
Ben je geworden wat je vroeger wilde worden?

Created with Sketch.

 Ja en Nee!

 Dat ik graag moeder wilde worden wist ik altijd al maar dat had niet perse haast. Vroeger als kind wilde ik vooral jong moeder worden maar toen ik een super leuke interessante baan had wilde ik eerst daar van genieten. Dat was ook een prima keuze, een partner en allebei een goede baan, een heel rijk sociaal leven was ook iets wat ik altijd al wilde. Toen er kinderen kwamen ging dat rijke sociale leven gewoon door maar was de combinatie met een veel te drukke baan geen fijn gevoel. Om die reden heb ik die baan in de wilgen gehangen en ben ik vijf jaar thuis geweest voor de kinderen, in die tijd noemde ik mijzelf een thuismanager en zo stond het ook op mijn cv. Toen de jongste een jaar was kreeg ik via via een leuk parttime baantje aangeboden en dat was een leuke opstap naar weer een buiten de deur werkend leven. Daarna ben ik overgestapt naar een baan met wat meer uren bij Shoeby en ik heb daar 12,5 jaar op de loonlijst gestaan, al moet ik eerlijk zeggen dat ik daar ook veel tijd van in de ziektewet heb doorgebracht.

Het eerste deel van wat ik wilde worden is dus moeder met een fantastisch gezin, een deel daarvan is nog overeind maar helaas ook een deel niet. Het tweede deel van een gave baan is allemaal gelukt, de uitdagingen gehad van een echte carrière en daarna een stapje terug, keuzes die ik graag heb gemaakt.

Een ander deel van wat ik later wilde worden hing ook samen met woongenot en ook dat is gelukt. Op diverse plekken mogen wonen en het prachtige herenhuis voor mijn appartementje was mijn droomhuis. En nu ben ik, al heeft dat even geduurd, heel blij met mijn eigen appartementje.
❥ 
Dus wat ik vroeger allemaal wilde worden is allemaal gelukt maar inmiddels is alles bijgesteld en ben ik blij met wat ik ben geworden. Het hangt namelijk helemaal niet af van al die factoren ..    Uiteindelijk ben ik precies geworden wie ik wilde zijn MEZELF , alleen wist ik daar toen de waarde nog niet van en had geen idee dat dat het echte geluk is. Je dromen bijstellen binnen je mogelijkheden is fijn en je moet uiteindelijk ook iets te dromen hebben. 


 En moeder ben ik nog steeds en dat is een fantastisch doel gebleken!  

Leuk als je op deze vraag  reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram

27 augustus 2020

Vraag 64 : 
Wat heeft je het meeste verdriet gedaan?

Created with Sketch.

Buiten het verlies aan gezondheid zullen vele van jullie mijn antwoord al  weten denk ik omdat deze in eerder vragen weleens aan bod is gekomen. Het is geen onderwerp waar ik vaak open over ben uit respect voor anderen maar uiteindelijk hoort ook dit bij mijn leven.

 Het grootste verdriet wat ik heb meegemaakt was mijn scheiding en vooral de manier waarop. Het kwam als een donderslag bij heldere hemel en vervolgens knipperde ik twee keer met mijn ogen en was het gebeurd. Amper tijd voor verdriet was alles vlot geregeld en daarmee lag mijn hele leven en dat van de kinderen in gruzelementen. Niets was meer hoe het was, liefde weg, huis weg, financiële zekerheid weg en met mijn gezondheid was ik al aan het kwakkelen. Daarna kwamen er nog wat tegenslagen op gezondheidsgebied en er volgde vooral ook een hoop gedoe..……
 ❥
 Mijn gezondheid werd er niet beter op, mijn moeder overleed plotseling en vlak daarna werd ik geopereerd, een ablatie waar ik al negen maanden voor op de wachtlijst stond. Het opstarten was daarna niet mogelijk mijn lijf liet mij in de steek. Ik kwam in een reintergratie traject en raakte mijn baan kwijt en daarmee ook het uitzicht op een werkend leven en de daarbij behorende financiële zekerheden.  Het was zwaar en heel verdrietig, zo lang gewerkt aan een mooie toekomst en ineens was het hele kaartenhuis ingestort. 

 Het was allemaal heftig maar ik besloot al vroeg om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Hoewel ik nooit echt erg goed voor mijzelf had gezorgd en altijd meer voor anderen vond ik mijzelf toch te veel waard om geen toekomst meer voor ogen te hebben. Het waren hele pittig jaren, inmiddels vijf, maar er is zeker licht aan de horizon en meer dan dat, de zon schijnt weer. De lat een stuk lager leggen, andere invulling van mijn dagen en veel blijer met mijzelf, kan ik nu zeggen dat ik ook echt trots ben op hoe ik het allemaal doe. Het waren harde lessen maar ik ben sterker dan ooit en daarbij wil ik niet eens meer terug naar het leven wat ik had, uiteindelijk maak ik nu de keuzes waar ik zelf ook wat aan heb, niet egoïstisch maar wel self-loving. 

Leuk als je op deze vraag  reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram

20 augustus 2020

Vraag 63 :  
Gebruik je vaak het openbaar vervoer?

Created with Sketch.

Nee, ik gebruik niet vaak het openbaar vervoer. 
Gelukkig mag ik na mijn herseninfarct weer autorijden en dat is voor mij veel rustgevender, alhoewel lange afstanden en onbekende routes wel lastig zijn.

 Maar terug naar het openbaar vervoer. Met de start van mij traject bij Hersenz besloot ik een dalurenkaart aan te schaffen en met de trein naar Leiden te gaan twee keer in de week.
Een ritje van niks zou je zeggen maar er zaten uiteindelijk voor mij toch behoorlijk wat haken en ogen aan. Qua kosten de voordeligste manier maar uiteindelijk niet de beste, ik zal mijn gang van huis tot aan het gebouw van Hersenz eens omschrijven. 

 Vertrek vanaf huis, de trap af en naar de parkeerplaats waar mijn auto staat en tuffen naar het station. Bij het parkeerdek van het station is er zelden vooraan nog plek dus parkeer ik meestal op het bovendek helemaal achteraan. Vervolgen lopend, stalen trap af, lopend, stenen trap en op ben ik op het perron gearriveerd, bij mooi weer kan ik vooraan blijven staan en anders moet ik nog een flink stuk lopen naar het wacht hok en als dan de trein komt moet ik dus weer terug wandelen om in te stappen. In de trein is het altijd druk en moet ik hopen op een zit plek, tegenwoordig met stok staat er nog weleens iemand op maar de meeste zien de stok niet eens tot ze er over vallen, dus moet ik vragen of ik ergens kan zitten, ritje van 5 minuten dus ik sla de moeite vaak over. Dan station Leiden, uitstappen, één grote wirwar van benen en dringende mensen, de trap af of helemaal omlopen voor de lift, ik kies de trap maar moet daar tegen het verkeer in naar beneden (rechts stok dus linkerhand vrij) beneden richting de poortjes waar iedereen als eerste wil. Dan een stukje lopen naar het gebouw van Hersenz en dan nog beginnen aan de trainingen van die dag…Einde dag, doodmoe en dit hele riedeltje weer maar dan in omgekeerde volgorde.  Je begrijpt het is een veldslag met lastig lopen en visuele overprikkeling echt geen pretje, dus voortaan met de auto relaxt tuffen en parkeren vlak achter het gebouw.

 Eerst vond ik het goed om te leren hier beter mee om te gaan maar ik vind het veel te uitputtend. Als ik eens wat verder weg ga met de kinderen of iemand anders dan is het prima voor een dagje uit en dan vaak op een tijd dat het minder druk is. 

 Je begrijpt ik ga mijn dalurenkaart opzeggen maar dat is altijd weer lastiger dan er één aanvragen!!  

Leuk als je op deze vraag  reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram

16 augustus 2020

Vraag 62 :  
Op wie ben je boos?

Created with Sketch.


Eigenlijk ben ik niet snel boos maar als je er echt een potje van hebt gemaakt dan blijf ik wel lang boos!  Niet op die manier dat ik niet meer kan functioneren maar bijleggen is wel een heel ander verhaal. ❥


 Na een akkefietje iets uitpraten is voor mij altijd de beste oplossing, in gesprek gaan, elkaars kanten van het verhaal bespreken en dan kun je er het jouwe van vinden want soms zie je de zaken gewoon anders en dat is prima.  Heel anders is het als het over keihard liegen gaat of aannames die niet zijn gebaseerd op waarheid en op feiten. 

 Al sinds heel vroeg in mijn leven heb ik een enorme hekel aan liegen. Ik had een vader, die  super lief was, maar ook in zijn eigen leugens geloofde en daarmee mijn moeder en het hele gezin vaak in de problemen bracht. Achteraf gezien zal daar ook een oorsprong voor zijn geweest maar ik ben geen psycholoog dus laat het hierbij. 

 Later begreep ik mijn moeders verdriet helaas maar al te goed. Leugens zijn in het algemeen erg maar als ze komen van de persoon die je het meest dierbaar is dan zijn ze loeihard. Als deze leugens uitkomen en dan ook nog heel lang terug gaan in de tijd dan is de pijn daarvan niet te overzien. Juist omdat je van iemand houdt ben je heel erg geneigd om dingen goed te praten en zaken bij jezelf te zoeken maar hoe moeilijk soms de waarheid ook is deze is altijd beter te behappen dan de leugens achteraf.  

Dus op wie ben ik boos? Dat zijn de voor mij twee belangrijkste mannen uit mijn leven en hoewel ik ook vind dat het mij gevormd heeft tot wie ik nu ben en ik daar  trots op ben heeft het mij zeker ook in vertrouwen beschadigd. Na een lange moeizame weg heb ik besloten dat dit niet of in ieder geval zo min mogelijk de rest van mijn leven zal beïnvloeden en het te laten voor wat het was maar het feit dat er heel respectloos met mij om is gegaan zal nooit helemaal uit mijn gedachten verdwijnen.  

 Met dit schrijven wil ik zeker niet mensen in een kwaad daglicht zetten maar het zijn de  feiten. Inmiddels heb ik mooie nieuwe stappen gemaakt en tijd verzacht alle wonden maar de littekens zullen altijd blijven.   

Leuk als je op deze vraag  reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram

10 augustus 2020

Vraag 61 :   

Geloof je in leven na de dood?

Created with Sketch.

Lastige gevraag, ik denk niet dat ik daar in geloof maar zou dat misschien wel willen geloven.
 ❥
 In deze gedachte ben ik wellicht wat tegenstrijdig, ik denk dat het na ons leven hier klaar is maar aan de andere kant vind ik het een mooie gedachten dat er een aantal stiekem met mij meekijken, een beschermengeltje. Aan de andere kant hoop ik bijvoorbeeld dat mijn moeder zich niet nog ergens op een wolk  zorgen maakt om mij want dat is iets wat ze de laatste jaren veel deed. Het is namelijk voor mij een fijne gedachte dat zij mijn herseninfarct niet heeft meegemaakt.

 Nu dan de tegenstrijdigheid.. want als er bijvoorbeeld een lamp gaat knipperen terwijl wij het over mijn moeder hebben verdenk ik haar er toch van dat zij zich met het gesprek wil bemoeien. Een vlinder heeft ook zo een soort uitwerking alsof er iemand waakzaam is over mij. Tot slot de regenboog waarvan mijn moeder zei dat ze zichzelf daarin nog wel eens terug zou laten zien. Mijn moeder geloofde overigens absoluut in een hiernamaals en voor haar hoop ik dat ze gelijk had en ze wellicht weer terug is bij haar grote liefde, ouders en zussen…

Ooit twijfelde ik om met een vriendin mee te gaan naar een soort van paragnost want ik zou best eens in gesprek willen gaan met een vriend die veel te vroeg is overleden. Ik durfde het niet aan want wat nou als juist diegene zich aandienen waar je niet mee in gesprek wilt gaan…? 
Ook heb ik na een bevalling en ook een miskraam eens erg op het randje gehangen en in shock geraakt, ik kan mij dingen herinneren die ik, omdat ik het bewustzijn was verloren, niet heb kunnen zien en toch was ik er voor mijn gevoel bij … ??? 
Dit geeft toch aan dat ik niet helemaal zeker van mijn zaak ben … 

Leuk als je op deze vraag  reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram

6 augustus 2020

  ⇩ Vragen en Antwoorden ⇩

51 t/m 60  

Vraag 60 : 
Wat is je laatste ontdekking?

Created with Sketch.

 Uhhuhh wat een vraag! Je ontdekt steeds wel iets denk ik….

Soms ontdek je een nieuwe smaak of samenstelling met het maken van eten.

Soms ontdek ik door iets uit te proberen met handwerken een heel nieuw patroontje.

Soms ontdek je tijdens een wandelingetje iets heel anders dan je de keren ervoor hebt gezien.

Soms ontdek je iets waar je liever nooit achter was gekomen maar soms levert die ontdekking ook weer andere inzichten op, het leven is tenslotte één grote ontdekking en een aanpassing aan die ontdekkingen en van alles weer opnieuw uitvinden. 


 Mijn allergrootste ontdekking is iets geweest waar ik op dat moment liever niet achter was gekomen of misschien in ieder geval veel eerder en ik vond achteraf ook nog best simpel van mijzelf dat ik niet eerder iets ontdekt had, maar ja zo gaat het en ik heb daarna een hele leuk nieuwe ik ontdekt dus een ontdekking hoeft niet altijd positief te zijn want een negatieve ontdekking kan ook weer mooie nieuwe ontdekkingen opleveren…. Volg je mij nog? Het is inderdaad allemaal een beetje cryptisch omschreven maar dat is iets wat ik met dit onderwerp bewust doe… Diegene die mij beter kennen weten precies waar ik op doel …

Nu ontdek ik dat ik doordraaf, whaha ik ben er goed in om door te slaan… heb ik ontdekt.. Geestig!!! 
 

Leuk als je op vraag 60 reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 59 :  
Ben je een goede slaper?

Created with Sketch.

Van deze vraag moet ik toch even lachen en dat is niet perse in positieve zin maar meer zo een zenuwen lachje die ik wel vaker tevoorschijn tover als ik iets lastig vind. 


 Goed slapen? Echt ik kan mij de keer niet meer herinneren. Ik kan heus wel eens spreken van een betere nacht en zelfs wel eens een ietsepietsie uitslapen maar daar is dan altijd een hoop gerommel aan vooraf gegaan. Over het algemeen breng ik mijn nachten namelijk vrij rommelig door, veel gedraai, vaak wakker maar ik probeer er in de nacht niet uit te gaan of te gaan lopen rommelen want dat maakt het alleen maar erger. Overdag ga ik wel rusten maar probeer niet te slapen omdat ik bang ben dat mijn nachten dan nog moeizamer worden en aan de andere kant als ik moe ben en niet tussendoor rust dan is mijn nacht nog onrustiger.   


 Overdag heb ik last van diverse fysiek- en zenuwpijnen en altijd een onrustige suis/piep in mijn hoofd maar dan kan ik nog een beetje afleiding zoeken in mijn hobby’s. In de nacht is dat een ander verhaal, het is zoeken naar een houding met mijn kussen en dan heb ik nog van die orthopedische kussens, kortom de nacht is een hoop gedoe. 
 ❥
 Tegenwoordig gaat het op zich wel wat beter omdat ik er niet meer zo een punt van maak, ik hoef overdag niet naar werk en de meeste dingen die ik doe kunnen ook even wachten als ik te moe ben en dat scheelt een slok op een borrel. Over een borrel gesproken, die neem ik soms ook wel eens, een wijntje, gin tonic, 43 of zo maar daar moet ik zeker mee oppassen, vaak wordt er gedacht dat je daar wel lekker van indut maar ik slaap dan helemaal voor geen meter, een bonzend hart en nog meer een suizend hoofd.. heel onrustig. Eentje gun ik mijzelf soms omdat ik het echt lekker vind maar daar laat ik het bij

 ❥

Dus ben ik een goede slaper? Absoluut niet! Maar heb de afgelopen jaren een hoop geleerd om er voor te zorgen dan het binnen de perken blijft.
 
 Leuk als je op vraag 59 reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram

 

Vraag 58 : 
Hoe mild ben jij in je oordeel?

Created with Sketch.

 Oefff niet bepaald! 

Niet voor mijzelf en in het verleden lag de lat qua oordeel of eigenlijk alles behoorlijk hoog, te hoog. Daarentegen was ik wel heel mild naar anderen, misschien zelfs iets te mild en in sommige gevallen veel te mild. Alhoewel ik verbaal altijd sterk over kwam, kon ik vroeger toch echt wel heel erg mijn best doen voor een positief oordeel van een ander.


 Dit is precies waar ik enorm op gegroeid ben vind ik zelf. De dingen die ik de laatste jaren heb meegemaakt, ook qua gezondheid, hebben mij gevormd tot een leuker mens, in ieder geval voor mijzelf. Ergens kan ik best begrijpen dat mensen die mij van voor kennen nu niet  meer dezelfde klik met mij voelen en dat is wellicht andersom ook. Alles heeft mij veranderd; ik zorg beter voor mijzelf en ben duidelijker naar anderen en als je omgeving dat niet gewend is dan zal dat best even wennen zijn, ook voor mij!  


 Het grappige is dat hoe minder ik bezig ben met de oordelen van anderen en mezelf hoe beter ik in mijn vel zit. Kijk mijn chronische aandoeningen en de littekens op mijn hart gaan er niet mee weg maar uit eindelijk brengt het mij, en blijven er, meer de mensen over die bij mij passen. Hoe meer ik uit mijn gevoel doe hoe meer leuke lieverds ik om mij heen verzamel. ❥

Dus wees lief voor jezelf, leg de lat niet te hoog en laat los wat niet bij je past.
 
 Leuk als je op vraag 58 reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram

Vraag 57 : 
Welke films kijk je liever op de bank dan in de bioscoop?

Created with Sketch.

 Eigenlijk kijk ik sowieso graag thuis. Een bioscoop is gewoon vaak te druk en de beelden maken mij soms draaierig dus 3D wordt het zeker niet.
 ❥
 Ook hele spannende of zielige films kijk ik zeker liever thuis mijn gegil of gesnotter is niet voor in het openbaar. Een romantische of humoristische film maakt een bioscoop voor mij ook meer een gezellig uitje. De laatste film die ik in de bios zag was Wat is dan Liefde gezellig met vriendinnen een avondje lachen. 


 Thuis kijk ik meer series maar de laatste tijd ook wel weer wat meer films, lang leve Netflix, Videoland en KPN opnemen…  En als je denkt waar doet ze dat allemaal van, gaat je natuurlijk niks aan eigenlijk, maar ik heb samen met mijn kinderen de boel goed verdeelt qua kosten, zo betaald iedereen wat en kunnen we allemaal kijken wat we willen 

Super slim geregeld dus!
 

Leuk als je op vraag 57 reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 56:  

Vinden kinderen jou leuk?

Created with Sketch.

 Daar hoef ik niet lang over na te denken, ja! Ik heb altijd makkelijk contact met kinderen maar ook met jeugd en eigenlijk sowieso met mensen. 


 Toen mijn kinderen nog klein waren hadden wij altijd een huis vol met vriendjes en vriendinnetjes. Lekker spelend in de achtertuin op de schommels, het klimtouw en de hangmat en ook spelend met lego, barbies en het keukentje op de zolder of op de slaapkamers.  


 Vooral de basisschooltijd en de eerste klassen van het voortgezet hebben een mooie herinnering van de stapels tosti’s. Dit is iets waar we het nog vaak over hebben en ook waar de nu jongvolwassenen die toen al over de vloer kwamen het nog over hebben. Regelmatig stond ik op woensdagmiddag hele broden weg te werken in ons tosti-ijzer. Iedereen verliefd op mijn tosti’s. Tot op de dag van vandaag weet ik eigenlijk niet precies wat het geheim nu echt is.. vermoed de belegen kaas en ik hoop dat de sfeer ook mee telde.    

Mijn moeder vond mij altijd streng, ik vond/vind mijzelf vooral duidelijk, ja is ja en nee is nee!!
 Nog steeds vind ik kinderen ontwapenend en vind het leuk een gesprekje aan te knopen. Zo ook met de vrienden en vriendinnen van mijn kinderen nu, vind het leuk om hun ontwikkeling te zien en te volgen wat ze doen en zelf daarin mee te groeien.  Ik geloof er echt in dat je als oudere niet altijd precies weet hoe het leven werkt en dan is het interessant om te zien hoe anderen het doen, jong of oud.


 Eigenlijk schrijf ik nu dat ik kinderen leuk vind en moet dit natuurlijk eigenlijk gevraagd worden aan de kinderen zelf wat zij daar van vinden!?  Mijn buurmeisje (inmiddels verkast naar de andere kant van de straat) van 5 jaar komt in ieder geval graag langs om een boekje te kijken of een dvdtje te lenen en soms maakt zij een knutsel voor de buurvrouw…
 
 Leuk als je op vraag 56 reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram

Vraag 55:  

Welke sieraden draag je dagelijks?

Created with Sketch.

 Iedere ochtend doe ik oorbellen in maar dat zijn wel steeds anderen, of in ieder geval om de zoveel dagen zoek ik een ander setje uit mijn oorbellen collectie. Ook doe ik iedere dag een horloge om die bij mijn outfit pas. Vroeger had ik ze in alle soorten en maten maar tegenwoordig iets meer beperkt want ik was vaker batterijen aan het wisselen dan de horloges zelf.

 Mijn ketting draag ik altijd deze heb ik, na de scheiding, voor mijn verjaardag van mijn kinderen gekregen met een klavertje vier bedel. Een prachtig symbolisch gebaar van mijn kanjers. Later heb ik van diezelfde lieverds ook nog een mooi armbandje gekregen die ik, samen met een armbandje van mijn moeder ook altijd draag. Ze gaan alleen af en toe af als dat voor een onderzoek in het ziekenhuis moet maar anders nooit.  


 Ringen zou ik ook vaker moeten dragen maar dat vergeet ik steeds. Er liggen ook nog prachtige sieraden van mijn moeder in mijn sieradenkistje maar die zijn te groot en moeten eigenlijk vermaakt worden.. En je raad het al dat komt er maar niet van en ook qua kosten is het er nog niet van gekomen want vermaken is nog best prijzig   

Op de foto zie je de parelketting van mijn moeder, draag deze nooit maar vind het wel een prachtige ketting en het slotje is helaas ook kapot…  
 

Leuk als je op vraag 55 reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 54:   

Ben je bang in het donker?

Created with Sketch.

 Bang is misschien een groot woord maar een held ben ik niet.
 Nu ik vaak alleen thuis ben vind ik het wel erg fijn dat ik op twee hoog woon met nog een extra voordeur voor je via het portiek bij mijn voordeur bent.

 Als kind vond ik het donker inkijken vanuit huis heel onprettig en had regelmatig het idee dat ik iets zag. Mijn afkeer tegen overgordijnen hielp daar niet echt bij toen ik op mijzelf ging wonen dus uiteindelijk toch overgordijnen genomen, ook omdat we direct aan de straat woonde en de inkijk ook vervelend was. 


 Later, toen we verder van de weg woonde, toch geen overgordijnen meer. Maar achter ons huis was het super donker en moesten we door het donker de fietsen in een garage zetten met overal hoekjes en een overkapping.. Ik was er geen held in dus uiteindelijk daar een verklikkerlampje opgehangen.  


 Tegenwoordig heb ik wel rolgordijnen maar dat is meer om het donker te maken op de slaapkamers en in de woonkamer als zonwering. 


 In de avond over straat in mijn eentje in het donker? Ik doe het nog steeds niet graag maar er is niet altijd keus. In de afgelopen jaren weleens mijn kinderen laat op moeten halen een paar dorpen verder op en dan doe ik het liefst de auto van binnenuit op slot..  Bij de stoplichten kijk ik altijd flink om mij heen voor verdacht figuren… 
 ❥
 Een held in het donker ben ik dus zeker niet en best een beetje bang uitgevallen. 
 

Leuk als je op vraag 54 reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 


  

Vraag 53:   

Hoe ziet je ideale trouwjurk eruit?

Created with Sketch.

 Mijn ideale trouwjurk daar ben ik in getrouwd en ik heb de jurk nog steeds! 
 In de loop der jaren veranderd natuurlijk echt wel je smaak maar ik heb deze jurk samen met mijn moeder gemaakt dus het blijft een bijzonder iets om nog in mijn bezit te hebben.

 Toen wist ik al dat het zeker niets standaards of traditioneels zou worden. De jurk had ook diverse mogelijkheden qua dragen, zo konden in de avond de mouwen er af en hield ik een strapless jurk over. Helaas was ik de weken voor de bruiloft behoorlijk afgevallen en hebben we er diezelfde ochtend nog kleine schouderbandjes aan gemaakt zodat ik niet ineens met een ontbloot bovenlijf zou staan.

De jurk was ook als strandjurk draagbaar zonder de tule onderrok en kon je de jurk ook langer dragen door de linten aan de onderkant te verstellen. De jurk na de bruiloft nog een keer dragen naar een feest zoals de bedoeling was is eigenlijk nooit gebeurd, het is tenslotte toch je trouwjurk 


 De trouwjurk zit in een opbergdoos met nog wat andere spulletjes en misschien is het wel leuk om de jurk er eens bij te pakken als mijn dochters er zijn en ze te laten passen. Zelf heb ik niet de illusie dat ik de jurk nog pas en ook niet dat mijn meiden de jurk zouden gaan dragen maar gewoon meer voor de leuk, even lachen. Het is toch iets bijzonders en ook al is het huwelijk eerder beëindigd dan mijn plan was is het voor mij een mooie periode geweest. 

 

Leuk als je op vraag 53 reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 52:    

Welk boek heeft veel indruk gemaakt?

Created with Sketch.

 Als kind was ik niet echt een boeken lezer, ik las vooral wat nodig was voor mijn schoollijst. Later kreeg ik toch wel de smaak te pakken.
 Mijn oudste broer las juist heel veel en zo maakte ik wel kennis met het een en ander, eerst vooral stripboeken van Guust Flater, Astrix en Obelix, Sjors en Sjimmie. Later meer boeken, al waren de meeste boeken uit zijn repertoire mij echt te heftig, hij las veel sciencefiction en horror.

  Oorlogsverhalen boeide mij wel, nu ook nog steeds met films, dus had ik voor school Anne Frank al gelezen en toen kwam ik in aanraking met het boek de Leerling van Stephan King. Een heftig verhaal kan ik je zeggen maar ik kon niet stoppen met lezen zo boeiend vond ik het. Toen het boek uit was heb ik er nog een aantal nachten van na liggen dromen, meer nachtmerries want het liet mij niet gelijk los.
 ❥
  Lezen doe ik inmiddels haast niet meer vanwege mijn NAH maar nog steeds ben ik geboeid door films of series die iets van een psychologisch triller hebben. Ik kan mij daar echt in verliezen en het kan mij ook lang bezighouden dus dat is niet zo handig voor mijn broodnodige rust.
 ❥
  Hier onder een kleine inleiding van het boek De Leerling van Stephan King, Ik zal eens aan mijn broer vragen of hij het boek nog heeft of het als luisterboek opzoeken, was ik toch weer geboeid…
 ❥
  Het is 1984. De zestienjarige Amerikaanse scholier Todd Bowden (Brad Renfro) is een uitmuntende leerling die na een projectweek op school over de Holocaust gefascineerd raakt door de Tweede Wereldoorlog. Daarom duikt hij ook na het schoolproject de bibliotheek in om er alles over te lezen wat hij kan vinden.
Wanneer hij op een dag in de bus naar huis zit, stapt er een oude man (
Ian McKellen) in die hij herkent. Een maand later belt hij bij het huis van de grijsaard aan om hem dit te vertellen. Hoewel de man onder de naam Arthur Denker in de Verenigde Staten woont, weet Bowden dat hij in realiteit tegenover Kurt Dussander staat, voormalig kampbewaker van onder meer Auschwitz en Bergen-Belsen. Hoewel deze in eerste instantie alles ontkent, overtuigt Bowden hem er vlot van dat dat geen zin heeft. Hij is in het bezit van vingerafdrukken en foto's waarmee hij Dussanders identiteit kan bewijzen. Bowden is niettemin niet van plan om hem aan te geven, maar wil van de oud-nazi oorlogsverhalen en ervaringen horen die hem op school en in de boeken niet verteld worden. Dussander wil niet meewerken, maar moet wel omdat Bowden hem anders aangeeft. De jongen heeft daarbij geregeld dat als hem iets mocht overkomen, de bewijzen automatisch in handen van de autoriteiten komen. …….

13 juli 2020
 

Leuk als je op vraag 52 reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 51:    

Met wie zoende je voor het eerst?

Created with Sketch.

 

Ik moet even flink terug in de tijd en mijn herinneringen. 


  Als klein meisje ging ik met mijn ouders en broers op vakantie naar de Ardennen in België. 

Daar had ik een vriendje, ik was voor het eerst super verliefd, en al was ik misschien een jaar of zes en kan ik het mij niet eens goed herinneren, dat is wat mijn ouders mij vertelde en mijn broers met Kerst nog graag aankaarten. We werden achter onze vouwwagen zoenend gesnapt, nou ja zoenen.. kusjes gevend met onze handjes op onze rug. Ik kom nog uit de tijd van handjes op je rug in de winkel of waar we ook kwamen waar je nergens aan mocht zitten. 
  Die hele vakantie viel letterlijk en figuurlijk in het water want vanwege de hoeveelheid regen besloot het gezin van mijn grote liefde vroegtijdig de vakantie af te blazen en naar huis te gaan. Mijn verdriet was groots en meeslepend, mijn leven stortte in en had geen enkele zin meer. Tot we gingen wandelen en echte slangen, lees addertjes, tegen kwamen in de bergen en dat dit het interessante onderwerp werd van de dagen die volgde.
 ❥
  In mijn latere leven zouden nog wel wat vriendjes volgen maar ik kan mij nooit meer zo een passionele ervaring herinneren. Als kind was ik nogal snel euforisch maar later nam het verstand toch vaker de overhand, alhoewel mijn naïviteit ook wel regelmatig opspeelde. 


  Zo kan ik mij een liefde herinneren die mij mee nam naar de plaatselijke kermis, eind basisschool, ik vond die arm om mij heen maar niks en toen ik een kusje moest geven om mijn fietssleutel terug te krijgen was mijn verliefdheid snel over. 
  ❥
  In mijn echte stap tijd, 13 t/m 17 jaar, heb ik wel wat vriendjes versleten maar altijd als de vlerken iets te losbandig werden stuurde ik ze de laan uit. Geen polonaise aan mijn lijf, eigenlijk wilde ik gewoon wat lol hebben en niet gelijk aan de ketting gelegd worden. Later ben ik nog weleens aangesproken door zo een zogenaamde ex op het breken van zijn hart. Ik kwam hem op een feestje tegen en hij was net gescheiden en dat kwam omdat ik ooit zijn hart gebroken had zei hij, whaha wat hadden we een lol en leuke herinneringen, na mijn scheiding kwam ik hem nog eens tegen maar het is nooit iets geworden.
  ❥
  Op mijn 17e kwam ik mijn grote liefde tegen maar dat duurde best even voordat ik dat ook doorhad, totdat hij bijna werd weggekaapt en ik bedacht dat dat zeker niet de bedoeling was.

Er volgde een lang en gelukkig leven samen, we kregen drie kinderen en zouden samen oud worden. Helaas liep dat anders, toch een kaper op de kust..

Deze liefde was in ieder geval de laatste waar ik mee heb gezoend.

7 juli 2020 
 

Leuk als je op vraag 51 reageert / antwoord  via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

  ⇩ Vragen en Antwoorden ⇩

41 t/m 50  

Vraag 50 : 
Wanneer ben je op je best?

Created with Sketch.

Hier heb ik al veel onderzoek naar gedaan. Mijn energie niveau is door diverse chronische aandoeningen niet optimaal, zeg maar gerust slecht. Echt uitgerust ben ik eigenlijk nooit, zeker de laatste jaren niet.    

 De vraag is echter niet hoe slecht het is maar wanneer ik op mijn best ben: Dat is zo halverwege de ochtend. Net een beetje opgestart en nog niet al mijn kruit verschoten. Dit is vaak het moment waarop ik de dingen doe waar ik echt mijn hoofd bij moet hebben. Het gaat dan vooral om administratieve dingen of anderen bezigheden waar ik echt op geconcentreerd moet zijn om te zorgen dat het ook echt opgeslagen wordt en niet fout gaat. 

 Eigenlijk als je het zo leest best zonde van mijn beste momenten.. Maar niet getreurd al mijn hobby’s kan ik ook uitvoeren als ik al iets afgezwakt ben omdat dat ontspanning is. Uiteraard kost dat ook energie maar het levert ook energie op. Omdat ik moe word van alles, ook de leuke dingen, is een planning en goed luisteren naar mijn lijf en hoofd echt noodzakelijk en dat lukt steeds beter. 

 Jezelf uit blijven dagen is namelijk ook heel belangrijk en ik ben er inmiddels achter dat helemaal niets doen mij ook erg vermoeid (onder belasting) en mij neerleggen daarbij geen optie is dus dan maar moe. Zolang ik niet te zwaar over mijn grenzen ga en zolang het leuk blijft rommel ik op deze manier heerlijk verder.  

 Dus eigenlijk ben ik op mijn best als ik thuis lekker rond scharrel, de dingen doe die ik leuk vind, zonder tijdsdruk, mijn pauzes goed neem, en een beetje uitdaging in mijn leven hou..  
Best lekker bezig dus…

Daarbij ben ik helaas ook nog afhankelijk van de weersomstandigheden en zoals een beetje Nederlander weet, heb je daar geen enkele invloed op. Te warm is niks, te koud is niks en te nat is ook niks.. dus de lente is het fijnst maar dan moet wel ook de luchtvochtigheid niet te hoog zijn.. Kortom, ik hou mij niet meer te veel met het weer bezig, iedere dag bij het ontwaken kan ik vaak wel een beetje een inschatting maken hoe mijn lijf en hoofd er die dag voorstaat. Verder ben ik een kei in afleiding zoeken en daar sla ik soms in door maar dat voelt voor mij altijd nog beter dan niets of heel weinig doen. 

Om de vraag nog kort te beantwoorden: Ik voel mij het beste als ik gewoon lekker mijn ding doe, rustig aan, alles op zijn tijd en genieten van alles wat nog wel kan en dat is als ik het op die manier doe nog best veel.   

5 juli 2020

 
Je kunt op vraag 50 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 


Vraag 49 :  
Wanneer heb je voor het laats een hond 
of ander dier geaaid?

Created with Sketch.

Huisdieren heb ik niet dus ik moet even goed nadenken… 

 Laatst was mijn schoonzusje even op bezoek om zelfgemaakte mondkapjes te brengen voor mijn jongste dochter en zij had haar schattige en gezellige hondje Trix meegenomen  en ik
 

Je kunt op vraag 1 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

 denk dat ik die wel even geaaid heb. 

 Ook zat ik niet al te lange tijd geleden even met een vriendin op een bankje achter mijn appartementje, officieel is dat een honden uitlaat parkje en daar kwam een enorme hond naar mij toe en die aaide ik… maar ik schrok ook want als je de hond niet kent moet je altijd oppassen heb ik van mijn moeder geleerd.. 

 Het zou wel leuk zijn om een katje in huis te nemen om wat vaker te kunnen knuffelen maar daar ben ik nog niet over uit. Qua kosten heb ik de meeste twijfels want als je een beestje een thuis bied dan doe je dat in voor- en tegenspoed. 
Of ik dan een kat uit het asiel wil of een kleintje uit een mooi nestje????  

 Tips zijn altijd welkom

    4 juli 2020

 
Je kunt op vraag 49 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 48 : 
Wat is je favoriete ruimte in huis?

Created with Sketch.

Inmiddels is mijn appartement in zijn geheel wel mijn favoriete ruimte om te vertoeven en dat is maar goed ook want ik ben er veel. Zoals de meeste weten heeft dat wel even geduurd. Ik kwam van een prachtig groot herenhuis naar dit flatje van 75 m2 .     

 Mijn eerste allerfijnste plekje is de woonkamer helemaal in mijn eigen stijl met veel oude meuk; mooi herinneringen of opgescharrelde kringloopgelukjes, maar vooral echt Zettje. 
 Vaak een bosje bloemen, veel groen en heerlijk handwerken in mijn grote stoel.

 Mijn tweede allerfijnste plekje is de slaapkamer, niet perse het bed al hoewel ik daar heerlijk tot rust kan komen, maar vooral ook het knusse met veel van mijn hobbyspulletjes. Mijn bureau bij het raam is buitengewoon favoriet, al typend (nu ook), handwerkend, tekenend of ander gefreubel met uitzicht over de bollenvelden. De seizoenen trekken daar heerlijk aan mij voorbij. Nu staan de bomen in het volle groen en is het uitzicht in de verte iets belemmerd maar het is ook genieten omdat je nu de natuur door de vogeltjes en kikkers in het vijvertje extra hoort. 

 Toen ik mijn appartementje kocht was dat in alle haast en werd ik letterlijk misselijk toen ik mijn handtekening onder het koopcontract zette. Het appartement was geschilderd in vele kleuren waarin de kleuren pisgeel en poepbruin nog het meest aan bod kwamen. Bij gebrek aan een financiële bodemloze put moest ik het vooral doen met veel potten witsel, witte verf en heel veel handjes bij. En ondanks alle gebreken aan het appartement werd het hiermee al iets meer mijn plekje. In de afgelopen jaren heb ik er steeds meer mijn ziel en zaligheid in gelegd en is het nu dus mijn favoriete ruimte geworden.  

 Hoewel ik in het begin nog  rondkeek naar een benedenwoning ben ik mij nu meer bewust van de voordelen van een bovenwoning. Het onderhoud valt grotendeels onder een VVE en daarmee een groot probleem opgelost; ik betaal iedere maand een vast bedrag, komt er ieder zes weken een glazenwasser, wordt het gebouw schoongehouden, onderhouden en alles is geregeld.

En eerlijk is, het stond mij in het begin tegen na het wonen in een herenhuis maar ik ben afgekeurd, veel thuis en in de toekomst alleen maar meer, ben een vrouw alleen en heb een koop appartement met uitzicht over de bollenvelden aan de rand van een gezellig dorp onder mijn gat… Je hoort mij niet klagen…. Mijn favoriete ruimte is dus eigenlijk mijn hele appartement in zijn totaal, ondanks zijn gebreken, in voor en tegenspoed…..

1 juli 2020

 
Je kunt op vraag 48 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 47 : 
Hoe vaak per dag kijk je op Facebook?

Created with Sketch.

Facebook, ik zette daar vroeger van alles op maar tegenwoordig moet ik er echt even aan denken om het te openen en dat doe ik dan toch nog meestal wel iedere dag een keer. 

 Jarenlang vond ik Facebook een leuke sociale activiteit om mijn leven op te delen. Vooral in de tijd dat ik een druk sociaal leven had en alles mee zat. Facebook is toch ook een beetje Feestboek, vertellen hoe geweldig je leven is gedocumenteerd met mooie foto’s of grappige filmpjes. Plaats ik een foto van mijn wandeling, ander uitje of pas ik mijn profielfoto aan dan gegarandeerd veel likes maar post ik een informatieve link dan mag ik hopen er twee te hebben. Nu gaat dat mij niet om die likes maar wel of iemand geïnteresseerd is omdat deze links vaak wat zeggen over waar ik mij bevind in het leven of mee te maken heb.

 Tegenwoordig gebruik ik dit sociaal platform meer om mensen te feliciteren met verjaardag, nieuwe baan, geboorte of een bereikt lustrum. Af en toe plaats ik nog een grappig tekstje, foto’s van een wandelingetje, mijn kinderen hun verjaardag of behaald diploma, deel ik een vermist persoon of een nieuwsfeitje.
Ik bekijk het nieuws, filmpjes of berichten van mijn vrienden en andere pagina’s die ik volg.
Voor mijn alter ego ZETTElen.homemade zou ik er wat actiever op moeten zijn.

 Als ik eerlijk ben is Facebook gewoon minder leuk dan Instagram. Op openbare pagina’s waar iets op wordt gemeld qua nieuws of andere info schrik ik vaak enorm van de reacties eronder. Het is soms bijna Twitter, mensen roeptoeteren maar in het wilde weg, ongezouten meningen en aanvallen op een andere meningen .. ik vind het rommelig en het maakt mij niet bepaald blij en ik snap er bovendien helemaal niks van. Mensen zouden elkaar wat meer in hun waarde moeten laten en niet iedereen willen overtuigen van wat je eigen inzichten zijn. Van een beetje discussie ben ik ook niet vies want dat maakt dat je luistert naar de mening van de ander en daarover in gesprek blijft. Maar vaak zijn het reactie die zwaar onder de gordel geplaatst worden, loei hard..

 Instagram daarentegen is veel socialere en liever en er wordt elkaar veel meer gegund. Mensen liken je bericht als ze het leuk vinden en vinden ze het niks scrollen ze gewoon door. Ook de bijgevoegde teksten worden vaker gelezen en ook wordt er regelmatig inhoudelijk op gereageerd. Het gaat op Instagram meer over het echte leven, om de prachtige dingen die je meemaakt maar ook je struggles en tegenslagen.

 En wellicht zit ik op insta ook in de begripvolle hoek met mede chronisch zieken en handwerkers en blokkeer ik de mensen waar ik niks mee heb of die mij lastigvallen. En daarmee creëer je natuurlijk ook de omgeving waar je je in wilt bevinden. 
 ❥
 Overigens kijk ik op Instagram dus wel de hele dag door. Daar waar het leuk vertoeven is is wellicht ook waar je aandacht naartoe gaat.

29 juni 2020

 

Je kunt op vraag 47 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 46:  

Vier je altijd uitgebreid je verjaardag?

Created with Sketch.

Als kind werden mijn verjaardagen niet echt groots gevierd. De familie woonde niet echt om de hoek en jarig zijn op 8 januari zorgde vaak ook voor slechte weersomstandigheden of we hadden al ergens kerst of nieuwjaar gevierd. Bovendien is mijn jongste broer een week voor kerst jarig en werd er ook wel ergens een combi feestje gemaakt.   

 Toen ik uit huis was vierde ik mijn verjaardag groots, gezellig veel vrienden over de vloer met veel te veel hapjes en drankjes. Nadeel was wel vaak dat iedereen altijd al een beetje verzadigd was of een goed voornemen hadden wat meestal over eten ging.
 Binnen de familie was het wel altijd veel zo alles achter elkaar in drie weken tijd.
Broer jarig - Kerst - Oude en Nieuw - Ik jarig 

 Mijn droom was om nog eens een heel groot feest te geven. In het jaar dat ik 50 zou worden zou ik ook 25 jaar getrouwd zijn geweest, ik schrijf geweest want dat is er nooit van gekomen. Een groot feest in een gezellig zaaltje en een reis met de kinderen naar Italië… maar het liep anders. 

 Eigenlijk heb ik mijn 50ste verjaardag vrij klein gevierd, wij woonde inmiddels vijf keer kleiner en ik was moe van de jaren er voor, ik stond op de wachtlijst voor een operatie dus het kwam nog wel een keer. Net na mijn 50ste overleed mijn moeder, werd ik geopereerd en kreeg vervolgens in juni een herseninfarct.. Nu ik niet meer zo goed ben met teveel drukte om mij heen zal het feestje zoals bedacht of mijn verjaardag iets grootser vieren er nooit meer van komen…  

 Het is allemaal ook niet zo erg, ik ben zelf veel rustiger geworden en dat grootse meeslepende leven hoeft van mij niet meer. Bovendien zijn er van de mensen die aanwezig waren bij mijn flinke party’s en het drukke leven niet zo heel veel meer over, ik ben veranderd en dat past niet altijd meer in hun plaatje maar ook vaak niet meer in mijn plaatje.. 

 Wederom is het mij weer gelukt om flink uit te wijden en af te dwalen van het onderwerp, story of my life.. 

26 juli 2020

 

Je kunt op vraag 46 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 45:  

Hoe laat sta je meestal op?

Created with Sketch.

 Op een doordeweekse dag zet ik mijn wekker altijd om 07.00 uur, dan duurt het overigens nog wel even voor ik op gang ben. 

 Eerst strompel ik naar het toilet, mijn gewrichten, spieren en pezen hebben een opstart probleem maar dat is toch wat altijd eerst even moet gebeuren. Daarna ga ik weer op bed liggen om de boel echt los te draaien en wat oefeningen te doen. Het lijf en ikzelf zijn dan een beetje wakker. Vervolgens scrol ik even relaxed door mijn telefoon, de eerste social weetjes checken. Daarna nog wat lichte oefeningen en vervolg ik mijn gang naar de badkamer. 

 Het hele echt in de plooi kom ritueel vergt ook nog wat tijd, haar in een klemmetje en make-up je op en dan nog even een leuk outfitje bedenken, weer nog een keer checken, kast checken..  Er zit genoeg in maar wat trek ik aan??? 

 Dan is er alweer wat energie verbruikt en begeef ik mij voor een heerlijk ontbijtje naar de keuken, maak waar ik die dag trek in heb en wat er in huis is, ik varieer nogal veel. Glaasje water en even lekker smikkelen. Na dit alles is het toch al gauw een uurtje of negen en ga ik wat licht huishoudelijke taken doen, of mijn hulp komt of ik moet op pad voor een afspraak. Even een paar kleine boodschappen op het dorp doe ik ook liefst zo vroeg mogelijk om de drukte uit de weg te gaan.
 ❥
 In het weekend zet ik over het algemeen geen wekker maar ben ik evengoed wel bijtijds wakker.  De dag relaxed beginnen hoort er dan ook echt bij. Ondanks dat ik geen werk heb vind ik het wel fijn om op deze manier een weekend gevoel te bewaken, het is een soort ritme waar ik mij fijn bij voel. 

21 juni 2020

 

Je kunt op vraag 45 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 44:   

Denk jij dat er buitenaards leven bestaat?

Created with Sketch.

Nee dat denk ik niet. Er zal vast meer zijn dan wij kunnen zien en bevatten maar buitenaardse leven? Nee, vind het ook een nadere gedacht. 

 Mijn zoon komt wel eens wat duistere informatie op internet tegen maar ik vind het toch lastig om over na te denken. Nu kwam mijn zoon begin 2020 ook met het verhaal dat er dit jaar een epidemie zou zijn omdat dat in 1720, 1820 en 1920 ook zo was dus … phfffgghhf 

 En wat ik hier verder over moet schrijven? Geen idee en ik ben toch niet snel uitgesproken of uitgeschreven. 

19 juni 2020

 
Je kunt op vraag 44 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 43:   

Hoelang sta je gemiddeld onder de douch?

Created with Sketch.

 De tijd neem ik niet op maar gemiddeld sta ik niet langer onder de douche dan noodzakelijk.
Wassen, scheren en drogen… wel mag ik er graag een heerlijke shampoo, doucheolie of schuim en scrubdoekje bij gebruiken. 
En heel soms blijf ik gewoon even wat langer staan met de straal lekker over mijn rug.
Mijn lijf moet wel altijd even inkomen omdat het eerst flink prikkelt dat komt waarschijnlijk doordat ik DVN heb maar daar later meer over in een blog.

 Buiten het feit dat ik het zonde van het water vind is het ook nog eens lekker kostenbesparend als je niet alt te lang staat.  

 Mijn kinderen daarentegen maken er echt een relaxmoment van, vaak tot ergernis van mij. Wat moet je allemaal doen op die twee vierkante meter. Met een speciale Spotify douche afspeellijst, crèmepjes en weet ik het wat allemaal wordt kordaat hun imperium afgebakend.
MAAAAaaaammmm ik ben douchen!!! Met andere woorden blijf uit de buurt… mijn steevaste reactie is.. maak je het niet te lang???? Het heeft nog nooit geholpen.  

 Om de vraag te beantwoorden denk ik dat wij samen gemiddeld wel goed zitten. Mijn waterrekening geeft in ieder geval nog steeds aan dat wij onder het gemiddelde verbruik zitten voor een huishouden met drie personen. Dus mijn doel is bereikt, beter voor het milieu en mijn portemonnee. 

18 juni 2020

 
Je kunt op vraag 43 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 42:    

Was je goed op school?

Created with Sketch.

 Eigenlijk kan ik mij niet bijster veel van mijn schooltijd herinneren, meer flarden ..
 ❥
 De kleuterschool was leuk en ik heb via Facebook nog steeds contact met mijn kleuterjuf die nu in Oakland woont. Door omstandigheden heb ik nog een jaar op een kleuterschool in Driemond gezeten omdat ik toen door de weeks bij mijn opa en oma woonde. Mijn moeder had, wat je nu zou noemen, een Postnatale Depressie

 Mijn basisschool tijd was gewoon niet leuk, ik werd niet gepest maar viel ook niet op, een middenmoter waar niet veel van werd verwacht. Had wel leuke vriendinnen, waar ik er ook nog een aantal zo af en toe van tegenkomt en waarmee ik op Facebook vrienden ben en op die manier elkaars leven nog een beetje volgen.
  Mijn laatste twee jaar waren echt verschrikkelijk, een foute leraar vooral waar het jongens betrof, maar je voelde gewoon dat er iets niets pluis was. Met gym kwam hij altijd even door het sleutelgat naar de jongens kijken onder het mom van of ze wel opschoten en zich gedroegen. Daarbij had deze leerkracht een aantal andere bijzondere gebruiken, met gym gingen we bijna altijd paaltjes voetbal doen en dan schoot hij zelf zo hard dat je maakte dat je wegkwam voor je paaltje.. meneer wilde graag winnen! Qua lesgeven was het ook een dwarrel, als hij eens een fout maakte op het bord, en een pientere leerling wees hem daarop, dan zei hij dat hij even controleerde of iedereen wel op zat te letten. Tegen mij zei hij als ik iets vroeg, laat maar joh, dat snap jij toch niet! En ik heb lang gedacht dat dat ook zo was. Later bleek dat hij gewoon niet uit kon leggen... pas jaren later kwam ik er achter dat ovt ovv vtvt etc. afkortingen waren die ergens voor stonden en dan begrijp je wel waarom ik de draad kwijt was.

Het voorgezet was al wel wat leuker, gezellige, iets te gezellige klas. Ik kon mijn draai daar beter vinden, was geen hoogvlieger, had leuk contact met mijn klasgenoten en daarbuiten, kon het met name met mijn Wiskunde, Nederlands en Natuurkunde docenten goed vinden en bleek daar zelfs een uitblinker. Al was ik mij daar in die tijd niet echt van bewust.

Ik stroomde door naar het MBO MK een opleiding voor Mode en Kleding in Haarlem. Eerst moest ik daar nog op gesprek en een motivatiebrief schrijven omdat mijn vooropleiding te laag was. De opleiding stond nog in haar kinderschoenen dus er was plek en ik mocht het proberen. Het was pittig en aanpoten ook omdat ik eigenlijk nog nooit echt mijn best had hoeven doen en ik daarbij de gezelligheid van de wereld begon te ontdekken.
Uiteindelijk slaagde ik binnen de drie voorgeschreven jaren en dat kon maar 30% van de leerlingen zeggen. Ik ben nog steeds blij dat ik deze opleiding heb gevolgd, vooral omdat ik er zoveel meer zelfvertrouwen kreeg en mijn creativiteit gewaardeerd werd en mijn commerciële vaardigheden daar hun grondslag hadden… 

Pas in mijn werkend leven bouwde ik meer zelfvertrouwen op maar daar wellicht later of elders op deze website meer over, want daar gaat de vraag nu niet over..  

15 juni 2020 

 
Je kunt op vraag 42 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 41:    

Ga je naar de kerk?

Created with Sketch.

 Van huis uit ben ik wel min of meer met het geloof opgevoed, gedoopt in de Nederlands Hervormde kerk. Mijn vader was later in zijn leven tot het geloof toegetreden. Een periode las hij ook voor uit de bijbel, maar eigenlijk kan ik mij alleen de rol pepermunt die in de kerk werd doorgegeven herinneren.

 In grote lijn ben ik meer opgevoed met het idee dat je dingen die je doet overeen moet komen met je geweten. Wij konden thuis ook overal naar vragen en over discussiëren, mijn ouders vonden het feit dat je een mening had belangrijker dan alles klakkeloos aannemen.  
❥ 
 Later ben ik wel in de kerk getrouwd met een oecumenische dienst .. twee geloven op een kussen daar slaapt de duivel tussen was toen vooral gezegd..  
Mijn kinderen zijn ook opgevoed met de gedachten dat je je eigen mening mag hebben mits je wel de zaken van meerdere kanten hebt belicht en je mening een beetje kunt onderbouwen.. Omdat ik denk dat als je als kind niks mee krijgt qua geloof en zij ook de keus minder makkelijk maken naar een geloof, zeker in deze tijd, hebben wij de kinderen wel gedoopt en communie laten doen en de bijbehorende feestje zijn ook een leuke herinnering.
Op de leeftijd dat de kinderen het vormsel mochten doen hebben we ze zelf laten kiezen, geen van drieën heeft het vormsel uiteindelijk gedaan.   

 Ik blijf zelf toch vooral hangen in wat ik geleerd heb van huis uit, je geweten, kan jij jezelf oprecht aankijken in de spiegel? Dat je een goed mens bent, ik denk dat er een hoop mensen zouden schrikken als ze i.p.v. hun spiegelbeeld hun karakter zouden zien. 

 Helaas menig maal ondervonden dat of iemand gelovig is of niet dat helemaal niets zegt over hoe je in het leven en in de wereld staat of hoe je omgaat met je medemens.

Amen 

14 juni 2020

 

Je kunt op vraag 41 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

  ⇩ Vragen en Antwoorden ⇩

31 t/m 40  

Vraag 40 : 
Welk cijfer zou je je gezicht geven?

Created with Sketch.

Inmiddels geef ik mijn gezicht op mijn onderkin na wel een 7,5.. en dat is een hele stap want zo heb ik lang niet gedacht. Of eigenlijk heb ik vooral zo een 48 jaar daar helemaal niet over nagedacht. 
Na een periode waarin ik behoorlijk onderuit gehaald ben, want zo voelde dat, was ik even heel onzeker. Zoals ik al eerder schreef doet een flinke afwijzing wat met je en omdat mijn lijf mij ook nog eens in de steek liet heeft dat wel de nodige sessies bij de psycholoog gekost om mij te realiseren dat het niets met mij te maken had. En dat ik niet mijn aandoeningen ben maar ze heb en dat ook dat niets zegt over wie ik ben. Sorry ik dwaal af, inmiddels gaat het hier dus allang niet meer zomaar over mijn gezicht..  

 De revalidatie na mijn herseninfarct heeft mij een hoop gebracht, buiten het onderzoeken wat de gevolgen van mijn herseninfarct waren. De Haptonoom aldaar begon al met het uitleggen over  hoe ik mijn lijf benoem: die knieën, dat lijf, de pijn, die voeten, de rug, dat haar, dat infarct, de reuma..... Door alles zo te benoemen schoof ik alles bij mijzelf weg en daar bleef het, maar dan kan je er niets mee want het is niet van jou of hoort niet bij jou en dat doet het natuurlijk absoluut wel!

 Nu zeg ik dat mijn lijf pijn doet, mijn knieën, mijn bad hair day en ik heb een cv gehad, ik heb reuma en ik heb hersenletsel. Dan pas kun je er mee aan de slag. Nu alleen nog leren om niet al mijn verschillende ongemakken in afzonderlijke hokjes te plaatsen want de klachten overlappen elkaar en juist de combinatie van mijn aandoeningen maakt het lastig… 
 ❥
 Maar goed dit verhaal startte alleen bij mijn gezicht en dat is wat ik al schreef mij wel een hele 7,5 waard en zo kritisch als ik ben met cijfers geven, vraag maar na bij Hersenz, is dat een prachtig cijfer. 

12 juni 2020

 

Je kunt op vraag 40 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 39 : 

Wil jij altijd winnen?

Created with Sketch.

Nee!
Ik ben niet competitief, zeker niet in spelletjes. Met spelletjes kan ik, als ik ze al speel want ik ben geen fan van spelletjes doen, rustig achterover leunend genieten van het fanatisme van een ander. Ik had dat vroeger al, wilde wel meedoen aan monopoly met mijn broers maar meer om het meedoen en niet voor de winst. Waar zij dagen deden over een potje vond ik het wel gezellig om af en toe de bank te zijn.   

Wel wil ik de dingen graag goed doen, goed zijn in wat je doet maar niet perse beter dan de ander. Als je ergens voor gaat dan ga je ervoor en dat geef ik ook mijn kinderen graag mee, je best doen maar vooral voor jezelf. Dingen komen niet vanzelf, als je iets wilt bereiken moet je er hard aan werken. Ik bedoel hier niet mee dat je werkt naar die topfunctie ten koste van alles, ik doel op wat je gelukkig maakt en een fijn gevoel geeft en dat wat je al hebt niet voor lief neemt of denkt dat het vanzelf wel blijft..
In die vorm zou je dus wel kunnen zeggen dat ik graag wil winnen.
 ❥
Van mijn chronische aandoeningen zal ik nooit kunnen winnen maar er valt wel veel te winnen. Bijvoorbeeld aan kennis hoe je er mee omgaat en wat het beste werkt of consequent zijn in je trainingen om de achteruitgang zo lang mogelijk uit te stellen. Daar moet je ook zelf mee aan de slag, er aan werken en dat doe je in principe ook voor jezelf. Als het je er dan niet onder krijgt is naar mijn idee ook winnen of in ieder geval winst .. 

8 juni 2020


 
Je kunt op vraag 39 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 38 : 

Als je voor jezelf zou beginnen, als wat zou dat dan zijn?

Created with Sketch.

Dit is een tijdje terug een serieuze overweging geweest. Ik heb jaren bij een drukkerij in de buitendienst gewerkt en daarna lange tijd bij Shoeby fashion. 
 ❥
 Toen de reuma steeds meer ging opspelen leek het mij leuk een klein cadeau / handwerk winkeltje te beginnen. In ons dorp had je op ons Horecaplein tentjes met de namen Moeders, de Voogd en de Wezen dus mijn naam had ik al.."Tante Zettje" 
 ❥
 Na een tijdje dromen bleek het toch een onhaalbare kwestie met mijn gezondheid. Achteraf gezien blij dat ik de stap niet gezet heb met de economische crisis en nu de COVID-19 en ook nog het meer verslechteren van mijn gezondheid.. het was niet echt handig geweest zeg maar gerust onmogelijk.. 
 ❥
 Nu kan ik mijn ei lekker kwijt in mijn hobby's en voelt het toch een beetje als mijn bedrijfje maar het is goed dat ik er niet mijn boodschappen van hoef te doen want ik haal de kosten er niet eens uit.. maar aan de andere kant kosten alle hobby's nou eenmaal ook geld.  

6 juni 2020


 
Je kunt op vraag 38 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 37 : 

Weet jij wanneer het tijd is om te vertrekken?

Created with Sketch.

 Om ergens op tijd te zijn weet ik dat zeker, enorme hekel om te laat te komen. Van te voren pluis ik dan ook wel even uit hoeveel tijd de reis mij kost.. en toch ben ik vaak iets te vroeg, ook niet altijd handig.

Als het gaan om op tijd naar huis gaan is het een ander verhaal want ik ben een plakker. Tegenwoordig is het echt verstandig om niet over mijn grenzen te gaan dus spreek ik thuis van te voren met mijzelf af waar mijn grens ligt. Maar aangezien het woord gezellig op mijn voorhoofd staat geschreven is dat een lastige kwestie. Omdat ik er niet echt vaak meer op uit ga neem ik soms de gevolgen ook gewoon voor lief... 

Dan is er nog het vertrekken uit een situatie die mij niet bevalt.. ook een lastige, een discussie mond al snel uit in tranen.. dit komt door mijn cva en het besef dat ik vroeger heel snel was in schakelen maar nu ben ik mij er, zeker in zo'n situatie, heel erg van bewust dat ik denk en reageertijd nodig heb, en als je die niet krijgt sta ik met mijn rug tegen de muur.. ik sla dicht.. De bedoeling is dat ik leer hier uit weg te stappen en er later in alle rust op terug te komen... blijven oefenen....

4 juni 2020


 
Je kunt op vraag 37 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 36 :

Welk drankje bestel je in een café?

Created with Sketch.

 Leuke vraag met net weer de opening van de horeca. In cafeetjes kom ik zelden eigenlijk om dezelfde reden als dat winkelbezoek niet echt fijn is is een café of restaurant nog lastiger.. .

Maar ik ga gewoon even op in mijn fantasie.. 
Gezellig kroegje, stamtafel, lekker hapjes en een heerlijk glaasje koude chardonnay... hou dit beeld vast ... gezellig met wat vriendinnen en de hele avond kletsen, lachen en drinken... 

Thuis neem ik ook wel eens een neutje, niet te veel want ik voel mij altijd al dronken ook zonder alcohol... zwalk zwalk... slinger,.. pootje over...  
Een glaasje 43, Sprizz, rode wijn, droge witte wijn, Amaretto, advocaatje, biertje, .... nu klink ik toch als een drank orgel... dit vind ik allemaal lekker maar drink het zelden .. dus is het vaker koffie, thee of water... Deze foto komt uit mijn archief  van een lang geleden terras bezoek

2 juni 2020


 
Je kunt op vraag 36 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 35: 

In welke winkel kom je graag?

Created with Sketch.

Eigenlijk in geen één.. het is als je visuele overprikkeling hebt niet echt fijn om in winkels te komen. Tegenwoordig wel wat foefjes en met mijn stok krijg ik ook wat meer de ruimte. Maar de bewegende mensen, de muziek, fel licht en moeten zoeken terwijl er van alles om je heen gebeurd is erg vermoeiend. ❥

Toch heb ik wel een paar favorieten.. 
Allereerst het Turkse supermarktje op ons dorp, lekker klein, geen muziek, overzichtelijk, beperkte hoeveelheid producten... 
Tweede de Hema fijn ruim opgezet en zoveel verschillende producten dat ik in één keer  klaar ben...
Derde onze plaatselijke Etos, ook overzichtelijk, mijn vaste producten en niet duur. 
Voor alle drie geldt het leuke contact met het vaste personeel, even gezellig een praatje en kan ik niet maar gaat één van de kinderen krijg ik altijd even de groeten... Lekker dorps 

  ❥   
Heel soms ga ik wel eens shoppen en dan het liefst in Hoofddorp, ook daar lekker overzichtelijk en alles op niet te veel afstand van elkaar. Liefst wel vroeg om de drukte voor te zijn en met koffie en/of lunch pauze

1 juni 2020

 
Je kunt op vraag 35 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 34: 

Hoeveel staat er op je bankrekening?

Created with Sketch.

Het is niet dat ik denk dat iemand deze vraag gaat beantwoorden. Geld en inkomen is tenslotte best een taboe om over te praten. 

Mijn financiële status is geen geheim maar toch laat ook ik de echte cijfers achterwegen. Met wat puzzelen kom ik wel rond en krijg daar eerdaags hulp voor vanuit Humanitas. Maandelijkse financiën heb ik wel op orde maar of het anders kan en of ik recht heb op bepaalde potjes, daar kom ik niet uit, te veel informatie. 

Het stomme is namelijk dat als je 'iets mankeert' je er financieel op achteruit gaat en vervolgens je administratie ingewikkelder wordt. In mijn geval met moeite met mijn cognitieve functies is dat lastig, zoveel informatie komt gewoon niet altijd goed binnen of wordt niet opgeslagen. De wirwar van informatie verstrekking van gemeentes, hulpinstanties, belasting en zorg instanties zijn voor mij met veel zijstraten niet te doen. .

Mijn bankrekening is een overzichtelijke puzzel van potjes doe ik vul voor alle terugkerende kosten en zo vul ik potje voor potje... en dan is er ineens weer een potje leeg.... .

Ik ben heel creatief met geld en kan er dus soms best een leuk extraatje af. Tegenwoordig koop ik veel minder en liever iets echt moois en unieks waar ik echt heel blij van wordt of ik maak het zelf.

31 mei 2020

 
Je kunt op vraag 34 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 33: 

Ben je verslaafd aan je telefoon?

Created with Sketch.

Welnee, valt wel mee toch? Nou echt wel! Ik ga mij er niet eens voor schamen, ik doe heel veel op mijn telefoon. Socials zijn de grootste tijdbesteding op het apparaat maar dat brengt mij ook veel leuks en gezelligheid, mijn ene been in het gewone leven, een groot deel van mijn connectie met de buitenwereld. ❥

Daarbij gebruik ik mijn mobiel ook voor mijn mail, foto's maken en bewerken, filmpjes maken en bewerken, boodschappen bestellen, informatie en andere opslag, agenda beheer, appen, een enkele sms en tegenwoordig ook videobellen en luisterboeken, podcast en muziek etc ... Sommige dingen zijn handiger om op de computer te doen omdat op een mobiel niet alles zichtbaar is of ik zet het luisterboek of Spotify door naar mijn audio systeem. 

Maar ik gebruik het tussen de bedrijven door en word er gelukkig ook nog gehandwerkt en het hobbyen met fysieke materialen gaat ook gewoon door... 

Tegenwoordig heb ik wel vaak het geluid uitstaan en als ik met iets bezig ben dan is de mobiel uit het zicht.. maar verslaafd ben ik er zeker aan en ik zou ook redelijk in paniek zijn zonder  


28 mei 2020

 
Je kunt op vraag 33 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 32: 

Waarom heb je het kapsel dat je nu hebt?

Created with Sketch.

 Gevoelig punt.. mijn haar 
Er is in het verleden een hoop uitgeprobeerd met mijn haar en toen ik jonger was kon ik er ook wat meer mee.. In de jaren is mijn haar dunner en pluiziger geworden waardoor los dragen echt niet kan.. Hoeveel middeltjes ik daarvoor heb uitgeprobeerd.. nu weet ik dat producten een bepaald stofje niet moeten bevatten om het pluizen tegen te gaan, weinig shampoo maar wel crèmespoeling, niet te vaak uitborstelen maar lekker cocosmouse inkneden..

Ik laat het los.. of eigenlijk dat dus juist niet 
Altijd wel een klemmetje achter in om het spook effect te voorkomen of ik steek het op met nog een klemmetje  

Verder wilde ik de grijze haren ook maar gewoon laten komen maar dat gaat nog niet lukken . Ondanks mijn gebreken  ben ik toch nog niet toe aan de oma look

25 mei 2020 

 
Je kunt op vraag 32 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 31: 

Welk boek heb je het laatst gelezen?

Created with Sketch.

 Het laatste boek wat ik heb gelezen was 'De Eerste Vrouw' van Susan Smit in de vakantie vlak na mijn herseninfarct.

In die periode had ik nog geen idee wat de gevolgen van mijn cva waren. Het boek koste mij veel moeite om te lezen. Het wisselt af in tijd en van de één naar de andere personage. Een mooi verhaal maar met, wat later bleek diverse cognitieve klachten, eigenlijk ondoenlijk om te lezen.

Inmiddels weet ik dat boeken en informatieve teksten voor mij lastig te verwerken zijn en ik de informatie niet altijd goed opsla, door elkaar haal en het mij erg vermoeid. In de loop van de afgelopen jaren heb ik wel wat foefjes gevonden zoals notities maken, dingen tussentijds opslaan en later verder gaan, screeshots maken... maar met een boek is dat gewoon niet leuk om te doen en is het geen ontspanning meer.

Als alternatief heb ik wat luisterboeken geprobeerd.. de ene bevalt wel en de andere niet. De stemmen of manier van praten van de verteller hebben daar grote invloed op.
Podcast zijn ook een leuk alternatief, niet te lang en divers als in verhalen, interviews, gesprekken maar ook mooie stiltes... Luister bijvoorbeeld eens de podcast van Stilte van de wereld vooral aflevering 6 bij TU-Delft is mooi met een gedicht van mijn oudste dochter 

23 mei 2020

 
Je kunt op vraag 31 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Podcast Luisteren

  ⇩ Vragen en Antwoorden ⇩

21 t/m 30  

Vraag 30 : 
Wat is jouw guilty pleasure?

Created with Sketch.

Niet moeilijk Paprika Chips!! Ik ben niet echt een snoeper maar op paprika chips kon ik mij lastig inhouden maar met de jaren gaat het beter en kan ik mij alleen in het weekend tot één bakje beperken. 

Vroeger ging steevast de hele zak leeg, sterker nog ik deed niet eens moeite het in een bakje te doen. Gewoon graaien! 

Misschien heeft het ook te maken met dat mijn smaak niet meer geweldig is na mijn cva. Ik proef gelukkig wel maar hele sterkte smaken proef ik nu vlakker.. .

22 mei 2020

 
Je kunt op vraag 30 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 29 : 

In hoeveel huizen heb je gewoond?

Created with Sketch.

Als ik wel eens eerder schreef, heb je even ? Dan nu echt met geen enkel overdrijven..
Mijn ouders hadden regelmatig iets anders op het oog of het was een noodgedwongen keuze maar we verkaste nogal eens.. Ik som het gewoon maar op... De adressen voor mijn geboorte laat ik achterwege.. Alles overigens op Sassem, voor buitenstaanders Sassenheim. 

Voor de bijpassende plaatjes verwijs ik je naar mijn Instagram account..... 
Geboren aan de Essenlaan, met ongeveer 8 jaar naar de Kerklaan, met +/- 12 jaar naar het Kagerplein, als 15 jarige naar de Nicolaas Damesstraat, van daaruit samenwonen aan de Charbonlaan en voordat de buldozers er door gingen (vandaar een ander pandje op de foto) naar de Adelborst van Leeuwenlaan om vervolgens wegens gezinsuitbreiding te verhuizen naar de Teijlingerlaan... en toen naar mijn stulpje aan de Saksenhorst..  

Voor het gemak heb ik Google earth ingeschakeld voor de bijpassende beelden ....omdat alle foto boeken door spitten een iets te lange zoektocht zou zijn.

20 mei 2020

 
Je kunt op vraag 29 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 28 : 

Wat is je droom?

Created with Sketch.

Simpel..een beetje leuk oud worden. Mijn dromen zijn niet groots en meeslepend, gewoon een leuk rustig en gezellig leven. 


Mijn kinderen verder zien opgroeien, en misschien kleinkinderen. Gezellig met zijn allen aan tafel, kletsen met een hapje en drankje.
Knutselen met kleinkinderen, een leuke oma worden... Maar rustig aan, alle tijd   

Oke en misschien een leuke prijs winnen zodat ik de boel kan verbouwen, beginnend bij de keuken. En als er geen kind meer thuis woont de muur tussen de, nu nog, slaapkamer en woonkamer uit zodat het één grote woonkamer is met vanaf de eettafel zicht over de bollenvelden... zie je toch een droom..

18 mei 2020

 
Je kunt op vraag 28 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 27 : 

Koop je vaak bloemen?

Created with Sketch.

 Ja ik koop vaak bloemen, vind dat zo gezellig staan, en zeker in het voorjaar. Ik woon in de Bollenstreek en dan word ik echt aangestoken door alle pracht hier buiten en dan wil je het ook in huis halen .

Mijn jongste dochter werkt op zaterdag bij een bloemenwinkel en daar hebben ze echt prachtige bloemen, hele goede kwaliteit en die bloemen staan echt lekker lang. Ook de diversiteit aan bloemen, siergrassen, planten, vazen, potten en decoratie zijn anders dan standaard.. Maar even lekker promoten want de winkel is van mijn Petekind Bloemenwinkel Passie in Warmond 
Dus woon je in de buurt zou ik er zeker eens een kijkje nemen... zo lekker ongegeneerde promotie 

 

17 mei 2020

 
Je kunt op vraag 27 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 26 :

Was je een gelukkig kind?

Created with Sketch.


Ik was een gelukkig kind, niet buitensporig, gewoon gewoon, ik deed mijn ding. Het was gezellig, op zaterdagavond met zijn vijven voor de buis. Met schaatsen hadden we soep en zat mijn moeder met de krant en een pen de tijden bij te houden. De feestdagen feestelijk en oud en nieuw met vrienden of familie uitbundig. Ik ging naar school, naar badminton en paardriJa jden en speelde veel buiten. Op de foto gaan vond ik toen al niks en nu nog steeds lastig   Er speelde vroeger wel van alles bij ons thuis maar had daar als kind niet echt veel van in de gaten, meer een gevoel, maar de basis was goed. Nu ik er als volwassenen op terug kijk zie ik meer waar dat gevoel vandaan kwam maar dat is vaak achteraf en op dat moment deerde mij het niet. Wel denk ik dat het je evengoed vormt voor later, het zit toch diep in je geworteld.
Mijn oudste broer heeft veel meer bewust meegemaakt en in mijn Zondagskind blogs komt daar later meer over aan bod.


16 mei 2020

 
Je kunt op vraag 26 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 25: 

Wanneer heb je voor het laatst een dag helemaal niets gedaan?

Created with Sketch.

Helemaal niets doen komt niet voor in mijn woordenboek. Volgens mij doe je sowieso wel altijd iets, al zijn het maar je dagelijks kleine dingen. 


Soms als ik echt een offday heb dan is het een bedrust dag maar ik probeer niet zover te komen. Ik geloof er heilig in dat je ook in een dip iets moet doen om op gang te komen om niet te vervallen in een laat maar zitten modus. Mijn gevaar is eigenlijk altijd dat ik teveel doe want er is zoveel leuks. Het woord onder belasting ken ik niet..

Afgelopen week iets te druk bezig geweest met de voorbereidingen voor de Online Creamarkt die vanaf morgen voor het eerste weekend start Meer hierover op Zettelen.homemade Vanaf morgen ochtend vind je de link naar mijn marktkraam in mijn link in bio. Echt even komen kijken!

15 mei 2020

 

Je kunt op vraag 25 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 24: 

Op welk seizoen lijk jij het meest?

Created with Sketch.

De lente is het eerst wat in mij opkomt. Meestal zonnig met af en toe een klein wolkje of buitje en heel soms een bliksemschicht. Warm maar niet te warm.

Vroeger zou ik mijzelf meer hebben omschreven als een wervelwind. Ook heel zonnig en warm maar, wat ik al eerder schreef, niet altijd voor mijzelf.
De lente is gemoedelijk en liefdevol maar er zijn grenzen. 

Het fijne aan het Nederlandse weer is dat het afwisselt en dat je steeds een nieuw seizoen hebt waardoor je het waardeert als het een mooie dag is.
De lente is ook de tijd waar mijn lijf op haar best is, in de andere seizoenen gaat mijn lijf meer in protest; de winter te koud, de herfst te nat en de zomer de warm. 

Mooie dag

14 mei 2020

 
Je kunt op vraag 24 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 23: 

Kun je goed koken?

Created with Sketch.

Er is een verschil in koken of zorgen voor eten.

Vroeger kookte ik gewone maaltijden en af en toe een echte culinaire uitspatting. Van huis aten wij zelden aardappels, groente, vlees en jus, wij waren al vroeg van de pasta's, rijst en ovengerechten. 

Na mijn cva is het lastiger geworden. Recepten zijn veel lezen, snijden, mengen, lezen, koken, bakken, lezen.. ik ben nu de kluts al kwijt, dus graag simpel. Daarbij is mijn verzin status en smaak ook niet meer wat het was. 

Dan heb ik nog het voorrecht dat aanbranden mijn tweede natuur is geworden.. maar met mijn nieuwe kookwekker, een idee van Hersenz omdat mijn rookmelder iets te vaak afging, werkt het al een stuk beter.  

Een tijdje terug gebeurde het dat ik eieren op had gezet en ik ineens gekraak hoorde.. waren de eieren, compleet drooggekookt, helemaal zwart en zo ook de pan.. Ik moet er dus de hele tijd bij blijven of met de kookwekker door het huis. 

Al met al eten we best lekker, standaard recepten zitten ingebakken zoals mijn Lasagne, mijn tonijn pasta salade, spaghetti en meer.. maar standaard aardappels, groente en vlees is nog steeds iets wat wij zelden eten!  

12 mei 2020

 
Je kunt op vraag 23 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 22: 

Wat is je favoriete dagdeel?

Created with Sketch.

Voor mij is dat vanaf halverwege de ochtend, dan ben ik echt lekker opgestart, ga ik aan de koffie en voel ik de meeste energie.

Tot een uurtje of twee de beste tijd om telefoontjes te plegen of andere zaken te regelen die wat concentratie vragen. . 

De rest van de dag lig ik echt niet in mijn bed maar soms wel..
Gelukkig heb ik rustgevende hobby's en nog wat fysieke trainingen op een dag dus vermaak mij prima.

11 mei 2020

 
Je kunt op vraag 22 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 21: 

Waarin lijk je op je moeder?

Created with Sketch.

Zo ga daar maar even voor zitten... Mijn moeder was blond en ik heb het donkere van mijn vaderskant, maar verder ben ik gekloond.   


Qua bouw, lopen, praten, doen en laten, humor, kletsen, wrange grappen, uiterlijk, blik, onderkin, draaien van mijn hoofd en nog veel meer lijk ik heel erg op mijn moeder.
Er is een tijd geweest dat ik daar niet blij mee was maar ik vind het nu prima ❤ 
 

Je kunt op vraag 1 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram Mijn moeder was erg geliefd, of eigenlijk had ze veel mensen die dol op haar waren maar ook een enkeling die haar directheid niet kon waarderen. Die eigenschap heb ik dus lang bij mijzelf onderdrukt. Nu niet meer.. niet iedereen krijgt zomaar mijn ongezouten mening maar als je er om vraagt krijg je een eerlijk antwoord. En als je mij hebt gekwetst dan ben ik net als mijn moeder lang rancuneus, pijn verzacht maar vergeten...? 

Het is leuk om te zien dat mijn dochters, zoon en nichtjes ook veel van mijn moeder hebben meegekregen..  

10 mei 2020

 
Je kunt op vraag 21 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

  ⇩ Vragen en Antwoorden ⇩

11 t/m 20  

Vraag 20 : 
Maakt het veel uit wat anderen van je zeggen?

Created with Sketch.

Natuurlijk kan ik zeggen: NEE dat maakt niet uit wat anderen van mij denken, in zekere zin is dat ook waar, maar toch blijf je het altijd fijner vinden als dat positief is. .


Door de jaren heen is het wel belangrijker geworden wat ik er zelf of mij dierbaren van vinden. Je kan niet ieders mening in alles meenemen, wel vind ik dat als ik iets anders doe of een andere mening heb dat niet ten koste van een goede relatie met iemand hoeft te gaan. Meningen verschillen en dat is maar goed ook. 

Een ander mag ook best vrijuit praten over wat zij van mij vinden en natuurlijk als het iets negatiefs is dan moet je even slikken maar dan kan je er wel iets mee. Je kunt het er niet mee eens zijn maar het ook eens vanuit een andere kant bekijken en er je voordeel mee doen.
.
In het echte leven zijn er maar een paar mensen waar dat mee kan maar de meeste zullen het uit de weg gaan.. We hebben het er nooit over of we stappen uit de situatie zonder hoor en wederhoor.. .

9 mei 2020


 
Je kunt op vraag 20 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 19 : 

Waarin heb je aan jezelf getwijfeld?

Created with Sketch.

Vroeger was ik erg onzeker, vond mijzelf niet bijster slim. Na mijn schooltijd ging dat veel beter, ik was gelukkig, soms onzeker maar wie niet?.
Achteraf gezien heb ik lange tijd veel gedaan om in de gratie van andere te komen, gezien te worden, er bij te horen, het een ander naar de zin te maken. Dat gaf niets want ik genoot daar zelf ook van en ook van de complimentjes voor de dingen die ik deed.

In vraag 17 beschreef ik mijn liefdes verdriet en dat heeft mij een tijdlang erg doen twijfelen aan mijzelf. Maar dat lag niet aan mij, begrijp mij goed want ik ben verre van perfect, maar meer aan een opstapeling van factoren .. en ik kan blijven hangen in ..had ik maar.. maar dat heb ik niet.. dus is dat zinloos.. 

Twijfels heb ik zelfs gehad over mijn mankementen, je denkt lang dat jij dat nooit allemaal kan hebben, het valt wel mee, niet zeuren,... bagatelliseren.. .

Twijfel is geen mens vreemd maar toch twijfel ik nu veel minder. Door het één en ander mee te maken in je leven word je zo op jezelf teruggeworpen dat je noodgedwongen diep bij jezelf moet komen, weten wat je kan, wat je nog wilt en waarom, maar ook wat je niet meer kan en hoe je overal een nieuwe invulling aan kan/wilt geven.. Je wordt er sterker van, durf mijzelf meer te zien..

8 mei 2020

roeger was ik erg onzeker, vond mijzelf niet bijster slim. Na mijn schooltijd ging dat veel beter, ik was gelukkig, soms onzeker maar wie niet?.
Achteraf gezien heb ik lange tijd veel gedaan om in de gratie van andere te komen, gezien te worden, er bij te horen, het een ander naar de zin te maken. Dat gaf niets want ik genoot daar zelf ook van en ook van de complimentjes voor de dingen die ik deed.

In vraag 17 beschreef ik mijn liefdes verdriet en dat heeft mij een tijdlang erg doen twijfelen aan mijzelf. Maar dat lag niet aan mij, begrijp mij goed want ik ben verre van perfect, maar meer aan een opstapeling van factoren .. en ik kan blijven hangen in ..had ik maar.. maar dat heb ik niet.. dus is dat zinloos.. 

Twijfels heb ik zelfs gehad over mijn mankementen, je denkt lang dat jij dat nooit allemaal kan hebben, het valt wel mee, niet zeuren,... bagatelliseren.. .

Twijfel is geen mens vreemd maar toch twijfel ik nu veel minder. Door het één en ander mee te maken in je leven word je zo op jezelf teruggeworpen dat je noodgedwongen diep bij jezelf moet komen, weten wat je kan, wat je nog wilt en waarom, maar ook wat je niet meer kan en hoe je overal een nieuwe invulling aan kan/wilt geven.. Je wordt er sterker van, durf mijzelf meer te zien..

8 mei 2020


 
Je kunt op vraag 19 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 18 : 

Had je liever anders willen heten?

Created with Sketch.

 Nee, ik vind het wel prima.
Als kind vond ik zoveel andere namen VEEL mooier maar ik heet Lizette en dat is wie ik ben. 

Een grappig verhaal:
Mijn doopnamen zijn Elisabeth Neeltje en mijn roepnaam Lizette met een Z omdat het is afgeleid van het oude Elizabeth.. alleen is dat bij de aangifte van geboorte niet goed gegaan ..dus Elisabeth met een S en Lizette met een Z ..  

De namen van mijn kinderen zijn weloverwogen de doopnamen van alle kanten ingedekt met vernoemingen van opa's en oma's en zelf ooms en tantes.. En toch zijn mijn kinderen met hun doopnamen niet erg tevreden.. en eh ergens snap ik dat in deze tijd wel, een beetje oubollig .. Mijn jongste broer is ook niet erg gecharmeerd van zijn doopnaam en mijn oudste broer heeft er geen ...  

7 mei 2020

 
Je kunt op vraag 18 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 17 : 

Hoe voelt liefdesverdriet voor jou

Created with Sketch.

Pppffhhh... Het is verschrikkelijk en dan bedoel ik niet een kalverliefde die wordt beëindigd. Ik doel op het echte werk; kapot gaan, niet meer van achteren weten dat je van voren leeft, je dingen doen op de automatische piloot, huilen tot je niet meer kan, hartverscheurend en toch verder gaan. 

Het is mij namelijk gebeurd, niets aan zien komen en pats... ineens alles weg. Ik kan van mijzelf zeggen dat ik altijd een vrij nuchter mens ben geweest maar dit was anders. Je dagelijkse dingen doen, wandelen tot je er bij neer viel en leven op rijstwafels.. en doorrrrr 

Maar... je komt er overheen en dat is fijn om te weten, sterker zijn dan je zelf weet, kracht die onbeschrijfelijk is.. Op een punt komen dat je weet hoe heftig het voelde maar het niet meer zo voelt. Doorgaan met je leven en gelukkig zijn met de mooie kleine dingen... Het komt niet goed en toch komt het goed  

6 mei 2020

 
Je kunt op vraag 17 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 16 :

Aan welke vakantie denk je met weemoed terug?

Created with Sketch.

Eigenlijk denk ik aan veel vakanties met weemoed terug omdat ze allemaal mooie en bijzonder verhalen met zich meebrengen.
Wij zijn nooit echte vakantiegangers geweest vaak waren we wel iets aan het verbouwen en maakte we het thuis gezellig en gingen dagjes op stap. Nu het voor mij niet meer kan is het wel jammer maar kan ik nog altijd genieten van de gewone dingen. 

Onze sporadische vakanties in Frankrijk waren mooi en ik weet de namen van de campings nog beter dan de streek of plaats. Ook in huisjes in Nederland op de wat kleinere parken waren genieten. 

Een opmerking die ik over op vakantie gaan voor mijn kiezen heb gekregen..  
Komt ie: Jij bent altijd thuis, dan heb je toch altijd vakantie?  Bijzondere gedachtegang.. Als iemand een baan heeft, wat ik ook nog graag had gehad, dan ga je op of héb je vakantie .. en dan stap je helemaal uit je dagelijkse dingen. Ik, en andere chronisch zieken, nemen onze ongemakken altijd mee! Buiten het feit dat het een enorme aanslag is op je energie en je ook dan maar weinig kan ondernemen.... Zelden maak ik mij boos over uitspraken en soms denk ik; jou ding komt nog wel, of je weet niet beter.. Maar hierover wilde ik om één of andere reden toch even mijn ei kwijt... 

De crisis waar we in zitten brengt misschien sommigen weer wat meer met beide benen op de grond en zijn weer blij met kleine dingen, denken we weer met weemoed terug aan de luxe en vrijheid die we hebben om de dingen te doen die we graag willen..

5 mei 2020

 
Je kunt op vraag 16 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 15: 

Hoe oud hoop je te worden?

Created with Sketch.

Zou bijzonder zijn als ik nu zou zeggen vierenvijftig  Nee natuurlijk niet, ik ga zeker voor ergens in de tachtig  

In mijn leven ben ik toch wel een aantal keer dichtbij geweest.. bevallingen (details zal ik je besparen), aanvaring met streptokok in mijn lymfebanen, hartritmestoornis, cva.... 

Dus misschien gek maar ik ben niet bang omdat ik weet dat er een soort rust is. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik niet nog een leuk, lang en gezellig leven voor mij zie. In principe kan ik gewoon 100 worden, alleen een beetje in een golf beweging. 

Alles is nu aardig onder controle, regelmatig een APK   en weer door.. De kinderen weten ook goed waar er voor mij een grens ligt maar we gaan er vanuit dat die keuze niet genomen hoeft te worden.
Nu ik na een lange weg meer rust heb en mijn dingen kan doen zonder mijzelf te veel over te belasten heb ik ook een hoop zelf in de hand.  

We proosten op een mooi, lang en gelukkig leven en wens je voor vandaag alvast een mooie dag.


4 mei 2020


 

Je kunt op vraag 15 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 14: 

Wanneer ben je voor het laatst in een pretpark geweest?

Created with Sketch.

Zo zeg dat is wel heel lang geleden, zolang dat ik het niet echt weet... Een jaar of 8 à 10 geleden? 

Ponypark Slagharen
We gingen weleens naar een dierenpark, Emmen was geloof ik twee jaar terug toen ik met de kinderen op oppas vakantie was in Drenthe. 

Nooit echt een fan van pretparken geweest terwijl Duinrell hier echt vlakbij is.
Een museum, bos, stads architectuur, markten is meer mijn ding maar in de praktijk tegenwoordig erg moeilijk te realiseren. Een dagje er op uit kost mij in de regel zeker drie tot vijf dagen om voor te bereiden en bij te komen. Het vele lopen, indrukken, de hoeveelheid mensen en de reis hakken er flink in en toch is het soms de moeite waard omdat het ook zoveel plezier geeft. 

 

3 mei 2020

 
Je kunt op vraag 14 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

 

Vraag 13: 

Wat is je favorieten tv programma?

Created with Sketch.

Poeh .. uhhh ik kijk eigenlijk van alles en nog wat.. Jinek is wel vaste prik en vanaf maandag weer Beau , informatief en actueel, vaak kijk ik terug want uitzitten tot na 23.00 uur is nogal een opgave.. 


Op Netflix en VideoLand kijk ik ook graag films maar niet erg vaak. Series zijn ook leuk van La Casa di Papel tot After love en Suits tot docu... Het probleem is alleen dat als je een serie begint je door wilt blijven kijken... daarom durf ik eigenlijk niet aan series te beginnen met veel seizoenen.. 

Omdat ik veel thuis ben wil ik mijzelf ook behoeden voor uren naar dat kasje kijken en mij beperken tot de avonden en dan is er al het één en ander dat ik opneem of direct wil zien zoals Topdokters, Greys Anatomy, New Amsterdam, Boer zoekt vrouw... etc.  Op een donkere zondag met hapjes een filmpje kijken is ook wel leuk.

Overdag probeer ik een beetje structuur in de dag te houden, met wat huishoudelijke klusjes, wasjes enzo, en in de middag aan een hobby of op bed voor mijn rust moment. .

2 mei 2020

 
Je kunt op vraag 13 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 12: 

Welke karaktereigenschap zou je graag willen hebben?

Created with Sketch.

Allereerst vind ik mijn karakter best oké, zeker naar anderen toe.. alleen voor mijzelf mag ik wel wat duidelijker en liever zijn.   

Bij de gesprekken en oefeningen bij Hersenz komt dit onderwerp ook steeds terug. Het zou voor mij een stuk beter zijn om vaker NEE te zeggen. En dan gewoon NEE met een punt er achter, meestal verval ik met achter mijn nee een kwartier uitleg waarom ik nee zeg.  

Invullen wat de ander er van denkt of vindt ben ik ook goed in.. ben mijzelf al aan het verdedigen nog voor iemand de kans krijgt om te reageren met prima, een ander keer is ook goed .. 

Het voor mezelf kiezen is gewoon nog steeds lastig maar het lukt steeds beter, blijven oefenen dus. 

Iets van egoïsme zou voor mij beter zijn maar het klinkt zo negatief... dusss datt  

1 mei 2020

Je kunt op vraag 12 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram

Vraag 11: 

Wat wil je nog graag kopen?

Created with Sketch.

Wat ik heel graag nog wil kopen, maar voorlopig zeker nog niet gaat gebeuren, is een nieuwe keuken.. Een paar weken geleden hebben we de keuken daarom een beetje simpel op gepimpt. .


Er zijn meer mensen met dit soort ideeën want ondanks de "intelligente" lockdown staan mensen in de rij bij IKEA, de bouwmarkt en de milieustraat ... en ik snap best dat je nu dit soort plannen wilt uitvoeren als je toch thuis bent.... Wat ik niet begrijp is als je daar dan aankomt, je auto amper kwijt kan, een lange rij ziet staan je er gewoon achter aansluit..  

Vroeger, zeg maar voor de corona crisis, kon ik op bepaalde tijden even rustig een paar kleine boodschapjes doen of in alle rust een ommetje maken om de overprikkeling een beetje te vermijden.. Hier op het dorp en mijn vaste wandelrondje zijn nu altijd wel mensen... vaak zelf veel meer mensen 

Maar goed dit verhaal gaat allang niet meer over wat ik graag nog wil kopen.. ach mijn wensenlijstje is ook niet lang.. blij met kleine dingetjes..

30 april 2020


 
Je kunt op vraag 11 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

  ⇩ Vragen en Antwoorden ⇩

1 t/m 10 

Vraag 10 : 
Tot welke leeftijd geloofde je in Sinterklaas?

Created with Sketch.

Oke, allereerst toch een beetje gekke tijd om over na te denken maar aan de andere kant kunnen we vrijuit spreken omdat de kleintjes onder ons nog niet met dit onderwerp bezig zijn. Ik hoop ook dat bij deze vraag niet een enorme discussie oplaait, het is pas April. 


De exacte leeftijd weet ik niet meer. Mijn vader werkte als architect bij de gemeente en wat ik mij nog kan herinneren is dat we dan met veel kinderen samen kwamen in het plaatselijk gebouw van de brandweer. Ik geloofde niet meer maar was mij een partij zenuwachtig.. Toen één van de pieten afgaf was mijn idee bevestigd...   tot de Sint zei dat hij door de schoorsteen naar binnen was gekomen..   

Die Sinterklaas herken ik nog steeds op ons dorp, hij is nog jaren de Sint op de basisschool geweest van mijn kinderen en voor mij is hij de echte Sint van Sassenheim en zo is Bram van der Vlucht de echte van Nederland .

Ik hoop persoonlijk dat het mooie feest blijft bestaan, misschien in een andere vorm want kinderen zijn flexibel en zagen toen ik eens pietje was ook mijn witte polsen niet.. Het duurt nog even voor het weer zover is maar laten we vooral hopen dat het een mooi kinderfeest blijft.
 Amen  

29 april 2020


 Je kunt op vraag 10 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 9 : 

Ben je een goede voorlezer?

Created with Sketch.

Ik denk het wel, ik heb het voor de kinderen vroeger veel gedaan en hou er van om de intonatie wat aan te zetten.

Afgelopen weken was de actie 'op berenjacht' voor kinderen i.v.m. de corona crisis. Dat boek hebben wij vroeger echt met veel plezier gelezen, maar goed dat onze versie van karton was. Ook mooie kijk en voelboeken vonden we geweldig of waar je wat uit kon halen en weer in kon stoppen.

Later vond ik boeken lezen ook heerlijk maar kwam er veel te weinig aan toe. Nu heb ik wel tijd maar is mijn concentratie lastig met lezen. Ik doe een onderzoek om luisterboeken uit te proberen maar met de kinderen veel thuis lukt dat helaas niet echt.

Op de foto zie je links ik het rekje wat fijne 'paper lovers' boeken en een bakje met miniboekjes waar ook het boekje van 1000vragenaanjezelf lang heeft gestaan om gebruikt te gaan worden. Op de rand van mijn heerlijke stoel mijn leesbril en de afstandbediening van mijn radio waar ik ook veel podcasts of spotify op afspeel..

28 april 2020

 
Je kunt op vraag 9 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 8 : 

Wat doe je in de ochtend als eerste?

Created with Sketch.

Na de nacht ben ik altijd behoorlijk stijf dus start ik de dag met wat oefeningen om een beetje los te worden. Starten met draaien van handen en voeten,.. kraak kraak.. en zo van lieverlee de benen en armen in de lucht,.. kraak kraak.. .


Maar als 'de nood' bij wakker worden hoog is dan stompel ik eerst richting toilet, krak krak krak, en doe daarna de oefeningen.

Vaak krijg ik de vraag hoe ik dat vol hou, nou simpel als ik het niet doe is de dag een drama en sterker nog.. door de dag heen doe ik ook nog allerlei oefeningen.. Maar goed dat niet iedereen alles ziet want ik ben net Malle Pietje   

Na het ochtend ritueel kom ik vaak nog even bij onder het genot van het plaatsen van één of twee instagram posts voor Zettje en Zettelen.homemade en het checken van berichtjes en reacties... . 

26 april 2020

 
Je kunt op vraag 8 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 7 : 

Wie heb je voor het laatst een kus gegeven? 

Created with Sketch.

Dit is in 'normale' tijden een vraag met een simpel antwoord maar in Coronatijd toch meer beladen voor veel mensen.  


De laatste kus was bij mijn zoon en een paar dagen daarvoor mijn jongste dochter, allebei per ongeluk... Wij zijn echte knuffelkonten maar proberen nu, i.v.m. mijn gezondheid en het feit dat zij nog gewoon werken, een beetje afstand te houden en de risico's niet op te zoeken. Maar ja soms gebeurd iets in het moment per ongeluk toch.
Hoi lieverd, hoe was het op je werk..... smak.. 

Ik kijk uit naar de tijd dat het geknuffel weer zonder risico's kan en zeker ook naar de eerste dikke knuffel met mijn oudste dochter, want videobellen is toch echt wat anders.
Overigens ben ik geen knuffelaar met iedereen ik vind soms zelfs de onpersoonlijke drie zoenen wat ongemakkelijk. 

25 april 2020

 
Je kunt op vraag 7 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 6 :

Waar bestaat je ontbijt uit?

Created with Sketch.

Ik ben een gevarieerde ontbijter.. Soms gewoon krentenbollen, broodje met pindakaas of chocopasta, beschuitje kaas, jam of hagelslag, griekse yoghurt met fruit en lijnzaadmix, cracker met kaas of avocado, tosti met ham en kaas of zonder de ham, een eitje er bij of niet, heel soms havermout en in de winter heel vaak brinta de ene keer met en de andere keer zonder fruit.. 


Eetsmakelijk 

24 april 2020 

 

Je kunt op vraag 6 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 5: 

Huil je makkelijk in het bijzijn van anderen?

Created with Sketch.

Whaha hier heb ik wel een leuk verhaal bij.. Ik ben gezegend met twee oudere broers die al vroeg jij dat het leuk was hun kleine zusje een beetje te treiteren... na de pesterijen zeiden ze ook nog doodleuk.. ga dan huilen!!..  Hooguit een tril lip is wat zij zagen want ik liet mij zeker niet kennen. Later heeft mijn moeder mij nog eens heel hard geknepen om te kijken of ik wel kon huilen  en dat bleek ik te kunnen.. maar ik ben nooit een huilebalk geweest.. .


In een heel verdrietige periode vijf jaar geleden kwamen er zoveel tranen dat ik verbaasd was dat ik sowieso zo kon huilen. Daarna verviel ik wel weer in mijn vertrouwde gedrag... Tot na mijn herseninfarct.. je hoefde maar te knippen met je vinger en bleeeeehhhhh daar ging ik weer, zonder enige controle. Nu ik wat meer mijn nieuwe leven en Lizette 2.0 heb ontdekt gaat dat gelukkig wel beter maar ik heb het niet meer goed in de hand.. en dat is dan maar zo.. Vooral als ik geconfronteerd word met iets wat vroeger moeiteloos ging en nu veel moeite kost zitten de tranen mij hoog.. maar de tomeloze huilbuien heb ik gelukkig weer wat in de hand... 

  23 april 2020

 
Je kunt op vraag 5 reageren / antwoorden via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Vraag 4: 

Wanneer heb je voor het laatst iets voor het eerst gedaan?

Created with Sketch.

Eigenlijk doe ik best nog wel het één en ander voor de eerste keer denk ik. Steeds veranderd er wel iets waardoor je iets nieuws uit moet vinden, zelfs als je veel thuis zit zoals ik.


Laatst heb ik bijvoorbeeld mijn oude wandelrondje van voor mijn cva gedaan maar dan voor de eerste keer met wandelstok.
Ik maak vaak voor het eerst een nieuw ontwerp voor mijn handwerken of tekeningen met nieuwe technieken of materialen. 
Mijn kinderen zijn continu in ontwikkeling dus daarin maak ik ook zelf een hoop nieuwe dingen mee.. Dus wat het laatste was...?? De laatste jaren vooral veel moeten veranderen aan hoe ik de dingen deed en nu moet doen...dat waren een hoop eerste keren....  

22 april 2020

 
Je kunt op vraag 4 reageren / antwoorden via de bijpassende post  op mijn ↬ Instagram 

Vraag 3: 

Om welke grappen kun je heel hard lachen?

Created with Sketch.

Met de humor zit het wel goed bij ons thuis.. tenminste als je van een beetje sarcasme houdt.

Over het algemeen zijn grappen altijd wel leuk tenzij ze kwetsend zijn en maakt het soms ook uit wie de grap maakt en met welke intentie en intonatie. Zelf heb ik wel het motto dat iedereen het recht heeft om uitgelachen te worden dus een beetje afzeiken mag best. 

Regelmatig word ik door mijn kinderen te grazen genomen en andersom natuurlijk ook.
Omdat ik door mijn NAH soms de draad een beetje kwijt ben is dat ook weleens aanleiding voor een grapje en meestal lag ik gretig mee maar op een slechte dag valt het niet altijd goed. 

Mijn stellige geloof dat je met humor verder komt dan zonder helpt echt om de meeste dingen wat lichter te zien. Dus ondanks tegenslagen zijn wij altijd blijven lachen met een flinke dosis sarcastische humor.  

21 april 2020

 
Je kunt op vraag 3 reageren / antwoorden via de bijpassende post  op mijn ↬ Instagram 

 

Vraag 2: 

Waar besteed je te veel tijd aan?

Created with Sketch.

Umhhh ik besteed  veel tijd aan mijzelf, zo dat is er uit en blijft lastig om te schrijven. Vroeger bestede ik vooral tijd aan anderen dat doe ik nog maar wel een stuk selectiever. Omdat ik goed op mijzelf moet letten qua gezondheid en energie heb ik een hoop over mijzelf geleerd. Misschien ook daarom dat ik deze challenge wel aan durf te gaan. 


Uiteraard besteed ik ook tijd aan andere dingen...
Handwerken en tekenen doe ik graag en van mijn hobbyaccount Zettelen.homemade want daar krijg ik zoveel energie en leuks voor terug.
De rest van de tijd gaat naar de dierbare om mij heen, rustmomenten en tijd bij Hersenz. 

20 april 2020

 
Je kunt op vraag 2 reageren / antwoorden via de bijpassende post  op mijn ↬ Instagram 

Vraag 1: 

Met wie kun je het best opschieten?

Created with Sketch.

 Ik start met een makkelijke vraag gelukkig, hier hoef ik namelijk niet lang over na te denken, dat zijn mijn drie kinderen. Wij kunnen helemaal onszelf zijn bij elkaar. Een lange pittige periode met veel downs waarin we erg op elkaar waren aangewezen maakte dat onze band enorm versterkt is. Nu ik chronisch ziek ben is daar nog een schepje boven opgedaan. Ze zijn echt lief, zorgzaam, doorzetters, ambitieus, sociaal, humoristisch, kortom mooie mensen.

We zijn heus niet altijd alleen maar leuk tegen elkaar, scherpe humor en gemopper hoort er bij en goede gesprekken en discussies ook.
We zijn ook zeker geen beste vrienden, het zijn mijn kinderen en ik hun moeder, met mijn vriendinnen heb ik echt een andere band en dat is ook super fijn maar niet hetzelfde. 

19 april 2020


Je kunt op vraag 1 reageren / antwoorden via de bijpassende post  

  op ↬ Instagram 

2015