Thee bewaardoos

Leuk dat je op deze in de Theetuin bewaardoos pagina komt kijken. 

Geniet van nog meer interessante levens verhalen, mok thee erbij maar ieder ander drankje is natuurlijk ook goed. 

In de Thee bewaardoos 

Created with Sketch.

  

✿ Nina - Eerlijke stenen 

✿ Wieneke - Katsjing...
✿ Ellen - Echt iets voor jou
✿ Anne - Een stukje mooier
✿ Ika - Waar word ik gelukkig van?
✿ Linda - Ontwikkleing 

 Nina : Eerlijke stenen 

 @the_proud_peacock - 24 februari 2021 

Created with Sketch.

 Als iemand mij een jaar geleden had verteld dat ik een gastblog zou gaan schrijven over mijn creatieve onderneming had ik gelachen en gedacht dat ik nog lang niet zou zijn waar ik nu ben. Ik voel me vereerd om mijn verhaal te kunnen opschrijven. Ik ben Nina, eigenaar van The Proud Peacock, creatief ondernemer met een atelier in Amsterdam...

Begin 2016 werd ik voor mijn werk als Event Manager naar India gestuurd, een reis die ik over nam van een zieke collega naar één van de meest spannende bestemmingen om met een VIP business groep naartoe te gaan. 

Diep van binnen voelde ik toen al dat deze reis een start was van een nieuw begin, 3 maanden later stond ik weer in India, dit keer zonder VIP’s en draaiboek maar met een backback op mijn rug en adrenaline gierend door mijn lichaam. Mijn baan had ik achter me gelaten, India had me gegrepen.. Ik moest terug, zo voelde het. Een sabbatical van 3 maanden werd uiteindelijk 4 jaar reizen; culinaire explosies in India, liftend door Laos, 1800 KM fietsen in Japan, ‘paradise’ in Indonesië en het camperleven in Australie. Toen ik vertrok zag ik een toekomst als freelance Event Manager voor mezelf, toen ik terugkwam was ik er niet aan toe om te werken met zo’n hoge werkdruk.  

 

Ik was tijdens mijn reis weer begonnen met het ontwerpen van sieraden voor vrienden, gewoon omdat ik hou van kadootjes geven. 

Eenmaal terug in Nederland, begon het te kriebelen. Zou het mogelijk zijn om hier geld mee te verdienen? Heel wat mind maps later is The Proud Peacock geboren. Het idee was om samen met Gaia (mijn 13 jaar oude en eigenwijze Poedel) in een camper door Europa te reizen, en te leven van de verkoop van mijn sieraden, zalig toch?! Vorige winter bestede ik aan het verbeteren van mijn skills en in het voorjaar 2020 was er een kleine collectie. Helaas heb ik door COVID-19 (nog) geen kans gehad om door Europa te kunnen touren. Wat dan? Ik weet nog dat ik dacht: ik wil liever niet verkopen via social media.. The Proud Peacock lag stil.   


Ondanks dat ik niet meer aan het maken was, bleef mijn hoofd ontwerpen. Vaak betrapte ik mezelf denkend aan metaaldraad patroontjes, vormen en edelstenen. Ik kon niet stoppen! Dus, ik heb mezelf een spoedcursus social media gegeven, uitgezocht hoe photoshop werkt en me verdiept in productfotografie. Wie ben ik dan op social media? Door het te doen en te ervaren ben ik social media gaan omarmen, ik zie het als een prikbord van mijn gedachten. Ik deel niet alleen mijn handgemaakte edelsteen sieraden maar ik hoop je te inspireren en af en toe jouw visie te kunnen kietelen door die van mij te delen. Ik hoop je te kunnen herinneren aan de innerlijke kracht die je bezit en trots te zijn op jezelf! 

 

In de zomer 2020 liep ik vast, ik kreeg steeds meer kennis in de edelstenen business, niet alleen de energetische werking maar ook waar de stenen vandaan komen. Wat ik vond was alles behalve ‘om trots op te zijn’. 

Onder andere vreselijke werkomstandigheden, slecht betaalde mijnwerkers en kinderarbeid kwam ik tegen. De afkomst van een edelsteen is in veel gevallen onbekend. Het maakte me onzeker, hoe kan ik trots zijn op een product waar wellicht kinderarbeid aan vast kleeft. Hoe kan ik praten over energetische waardes van een edelsteen als deze oneerlijk verkregen is? Wil ik wel onderdeel zijn van die business? Tot het klikte: ik kan een verschil maken door de vraag naar eerlijke stenen te vergroten en mijn kennis te delen. Ik hoop dat ieder verkocht sieraad meer bekendheid geeft aan het verhaal van de stenen en de reis die ze al hebben gemaakt. Ik hoop dat we samen deze ingewikkelde business kunnen verbeteren!

Er is net een nieuwe collectie uitgebracht. De lavastenen gebruikt voor deze collectie zijn fair trade, en wat voelt dat goed! Er is nog zo veel meer mogelijk en stiekem droom ik verder, bijvoorbeeld over het opzetten wereldwijd fair trade edelstenen keurmerk.. 

‘if your dreams don’t scare you, they aren’t big enough’! 

Op korte termijn droom ik van een zomer waar we allemaal weer dicht op elkaar kunnen dansen, genieten van de zon en waarbij ik samen met Gaia door Europa tour en mijn handgemaakte sieraden verkoop. Ik zou het super leuk vinden om je te kunnen ontmoeten en sta altijd open voor een gezellige (online) thee meeting!

Nina
The Proud Peacock
 

Je kunt op dit gastschrijven reageren via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram  

 

Wieneke: Katsjing...  

 @Studio_lawiene - 17 februari 2021 

Created with Sketch.

Hi! Ik ben Wieneke en Studio LaWiene is mijn fijne, kleine illustratiebedrijfje.
Samen met mijn lieve vriend Erik en Luna, onze zwarte, bejaarde kat (bijna 20 jaar!) woon ik in het Betuwse Tiel in een heerlijk huisje die we nog volop aan het verbouwen zijn. Zei ik “We”? Het is vooral Erik met twee rechterhanden, je kunt mij beter het creatieve proces van het inrichten en de styling toevertrouwen...

Creatief dat ben ik, ik weet dat ik goed ben in organiseren, originele ideeën bedenken, heb oog voor detail maar dat ik ook kon tekenen en illustreren? Dat had ik in mijn dromen niet durven bedenken! 

Op school was ik zeer matig in het vak tekenen en daardoor dacht ik ook altijd dat ik het niet kon en heb ik hier nooit aandacht ingestoken of mee durven experimenteren. Hoe is hier dan verandering in gekomen?... 


Naast mijn bedrijfje ben ik fulltime studieadviseur. 
Het bedrijf waar ik werk geeft vooral trainingen op het gebied van communicatie en gedrag. Dit levert dus regelmatig mooie en diepgaande gesprekken op. 

Zelf krijgen we uiteraard ook de kans om ons te ontplooien en zo heb ik twee jaar geleden een intensieve coach-training gevolgd. 

Door deze training werd er iets bij mij aangeboord en ben ik begonnen met het bijhouden van een bulletjournal. Al snel merkte ik dat het me niet zozeer om de lijstjes ging waar bulletjournaling eigenlijk over gaat maar dat ik het veel leuker vond om een zo’n creatieve en originele spread te maken en zo kwam ik erachter dat ik eigenlijk best goed kon tekenen.


Ik startte een Insta pagina waar ik mijn spreads tentoonstelde. Ik kreeg hier ontzettend veel leuke reacties op. Mensen vroegen me zelfs of ik iets voor ze wilde ontwerpen! Zo heb ik destijds een uitnodiging voor een 50 jaars huwelijk feestje gemaakt en  een galaxy poster voor een kinderkamer. Bulletjournalen maakte daardoor snel plaats voor Studio LaWiene.  


In Studio LaWiene kan ik mijn hele ziel en zaligheid kwijt. Het geeft me ontzettend veel energie en is voor mij een heerlijke, creatieve uitlaatklep en een manier om mijn hoofd helemaal leeg te maken.

 

Wat maak ik dan eigenlijk? Vrolijke illustratie prints (die prachtig op een mooie gallery wall kunnen shinen), kaartjes, buttons, tote bags en andere mooie producten.

Mijn stijl is te herkennen aan de vrolijke, heldere kleuren en de patroontjes die ik gebruik en elementen van reizen en de natuur. Ik hou ervan om mijn gedachten en geluksmomentjes en schoonheid die zit in kleine dingen op papier te vereeuwigen.

Tekenen en schilderen doe ik digitaal maar ook old-school met potlood en penseel en deze twee combineer ik dan tot een tof nieuw werk. Ook maak ik veel illustraties op maat en dat vind ik ontzettend leuk om te doen, vooral als ik de vrije hand krijg en mijn eigen LaWiene stijl erin mag gooien.  

 
Ik hoop dat je na het lezen nieuwsgierig bent geworden naar mijn werk. Kom eens een kijkje  nemen op mijn instagramaccount hier ben ik dagelijks actief. Hier vind je nieuw werk, krijg je een kijkje achter de schermen en leer je me persoonlijk een beetje kennen via de stories die ik deel.
 
Ook kun je mijn virtuele winkeltje op Etsy bezoeken en wat ben ik daar trots op zeg!

 Het begint steeds beter te lopen en bij elke “Katsjing” (een ouderwets kassageluid die je hoort bij een verkoop) maakt mijn hart een sprongetje en doe ik een welbekend vreugdedansje. 

Het is zo’n fijn gevoel dat mensen je werk mooi vinden en er een mooi plaatsje voor in hun huis zoeken of een dierbare blij maken met bijvoorbeeld een mooie kaart.
 
Een kleurrijke groet,
 
Wieneke
Studio_lawiene

 

Je kunt op dit gastschrijven reageren via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram  


Ellen: Echt iets voor jou 

 @madebyestas - 10 februari 2021 

Created with Sketch.

 Ik ben Ellen, op Instagram kun je me vinden als ‘MadeByEstas’.
Ik ben net 55 geworden en woon samen met mijn vriend Paul in Leende, een klein dorp in Brabant.
Ik heb 1 zoon; Willem van 26. 
Ik hou van koken, maar ook van lekker uit eten gaan met vrienden.  
Verder wandel en fiets ik heel graag, lees en luister ik boeken en vind ik tekenen en schilderen geweldig om te doen...

Tekenen en schilderen; hoe is het allemaal begonnen?

Twee jaar geleden had een vriendin een leuk idee: samen porselein stippen... 

Zo leuk”, zei ze, “echt iets voor jou”

We spraken een avond af, en inderdaad, het was heel leuk om te doen, verslavend zelfs. Ik geloof dat ik in één week 15 borden heb gestipt. Paul was op skivakantie die week en ik zat elke avond te stippen. Een andere vriendin leek het ook leuk om te doen en algauw hadden we een clubje. Om de paar weken gingen we gezellig met z’n drieën een avond bij elkaar zitten om te stippen. Zelf ging ik op de andere avonden thuis verder en had inmiddels ook porseleinstiften aangeschaft. 

 Op een gegeven moment ben ik gaan tekenen, ik had eigenlijk gedacht dat ik het helemaal niet zou kunnen. 

Via filmpjes op YouTube werd ik steeds enthousiaster. Later ben ik alles gaan combineren; tekenen en schilderen op bordjes en tegeltjes en vervolgens ook de oesters. Iedere avond: oortjes in, Storytel aan en tekenen en schilderen; heerlijk. In die tijd zat ik niet mega goed in mijn vel, ik was over een aantal dingen aan het dubben, met name of ik mijn werk nog wel leuk vond. Ik merkte dat ik relaxed werd van het tekenen en schilderen, maar ook dat de kast natuurlijk vol raakte met al die beschilderde borden en tegels.
Ik bedacht dat ik wat spullen op Marktplaats zou kunnen zetten. En wat denk je; mensen kochten het! Ik wist niet wat ik meemaakte en werd nog enthousiaster!

Ik hoorde van Etsy, vond het eerst nog behoorlijk eng om daar een shop te openen, maar na aandringen van vriendinnen (die van dat gezellige clubje) heb ik dat toch gedaan. De naam ‘MadeByEstas’ werd geboren. Ik weet nog dat ik de eerste keer iets verkocht. Aan iemand uit België, en even later aan iemand uit Oostenrijk. Ik heb serieus een happy dance gedaan. Onlangs heb ik een stempel gekocht:

When you buy handmade an actual person does a happy dance’. 

Dat is bij mij echt zo! Later verkocht ik aan mensen uit verschillende Europese landen en aan mensen uit de States. Hoe stoer is dat? In maart 2020 heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een Instagramaccount aangemaakt. Vanaf dat moment ging het nóg sneller met mijn shop.  

Maar wat nog leuker is, ik heb zoveel leuke mensen leren kennen. Veel creatieve mensen, zoals Lizette. We hebben bijvoorbeeld allebei meegedaan met de online creamarkt. Echt een geweldige ervaring. Ook leerde ik mensen kennen, die mij ongevraagd advies gaven. Zo lief en leuk! Advies over mijn producten, mijn foto’s en Pinterest. Ik word nog elke dag blij van Instagram, van mijn volgers en van de mensen die ik zelf volg. 

In mei van 2020 heb ik mijn baan opgezegd. 

Ik werkte bijna 10 jaar met veel plezier bij een internationale onderwijsinstelling, in verschillende functies. Na een reorganisatie heb ik besloten om te stoppen en te kijken wat ik verder wil met mijn leven. Geen beslissing die ik snel maakte natuurlijk, er ging veel gepieker aan vooraf, maar wel een hele goede beslissing. Geen moment heb ik er spijt van gehad. Ik heb nu de tijd om te kijken wat ik wil en of ik mijn shop nog verder op kan en wil bouwen. Net op het moment dat ik de beslissing had genomen, brak corona uit. Het is nu lastiger om een baan te vinden, maar daardoor heb ik alle tijd om me helemaal op het tekenen en schilderen te storten. Gelukkig is Paul, ondanks corona, nog lekker aan het werk, dat neemt veel zorgen weg. Voor nu heb ik de rust om rond te kijken, wat is er allemaal, wat wil ik. Wat ik zeker weet is dat ik met mijn creativiteit verder wil, dat het mijn droom is om er van te kunnen leven. En wie weet? We gaan het zien!

Trots!
Dat ben ik. Op mezelf, omdat ik keuzes heb gemaakt en dingen heb gedaan waar ik eerst alleen maar van droomde. En trots op Paul, omdat hij (bijna 😊) overal in mee gaat. En op Marica, Mascha en Ankie, omdat zij mij altijd stimuleren om een stapje verder te gaan. 

Contact houden?
Vind je het leuk om mij en mijn producten te zien op Instagram, dan zou ik het leuk vinden als je mijn account gaat volgen. Mocht je iets te vragen of te zeggen hebben, schroom niet en laat het me weten! 

Lieve groet van Ellen
MadeByEstas
 

Je kunt op dit gastschrijven reageren via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram

Anne: Een stukje mooier.. 

 Atelier Anne - 8 februari 2021 

Created with Sketch.

 Ik ben Anne, een Nederlandse studente Stedenbouw aan de TU Delft en woon in Rotterdam. Ik werk part-time bij Starling Structures. Een bureau voor Stedenbouw en Landschap in Den Haag. Naast werken en studeren kan je me vinden op mijn race-fiets tussen deze steden, in de stad met mijn vrienden of in de keuken om een nieuwe creatie te bouwen of een oude vertrouwde. Daarnaast schilder, teken of schrijf ik graag. 
En ohja, mijn lievelingskleur is wit...

Visie 

De stad is van iedereen. Mensen komen, mensen gaan. Net als seizoenen, de straten en de gebouwen. De stad is altijd in verandering. Stedenbouw schetst het canvas, de mensen de verf. Dat maakt van iedere stad een kunstwerkje. 

Overal gaan mensen anders met elkaar om, vermengen culturen, leeftijden en ideëen. Het is de kunst de verschillen te omarmen in een ontwerp die past bij haar omgeving. Dit is waar stedenbouw de grenzen van architectuur en sociologie aantikt. Dit is waar stedenbouw werkt op meerdere schaalniveaus en waar de kleinste ingreep de grootste invloed kan hebben.
Het gedrag van de inwoners en het gebruik van de plekken laat zien wat de uitkomst van de ontwerpen is. Dit inspireert me tot het schrijven van gedichten en anders te kijken naar het ontwerpen van de stad. Door de mensen komen steden tot leven en, in het meest positieve geval, resulteert dit in een gezonde plek waar mensen zich goed voelen, waar je gefascineerd raakt en die je een duurzame toekomst biedt.

 

Stedenbouw

Verdichting, klimaattechnologie en sociaal-maatschappelijk welzijn spreken me het meest aan binnen de stedenbouw. Vooral het combineren van deze onderdelen vind ik interessant en de zoektocht naar andere onderdelen die belangrijk zijn voor de plek. 

Daarom bevatten mijn projecten altijd experimenten, analyses van het gebied, creatieve processen en een persoonlijke touch. 

In de basis zijn de ontwerpen gebaseerd op theorie en de context van de omgeving. Dit is voor elk gebied anders en daarom kies ik altijd voor een specifieke aanpak. In mijn projecten werk ik graag met verschillende schaalniveaus en disciplines. Deze verschillende schalen en onderwerpen integreren samen tot een ontwerp. 

Creatief

Naast stedenbouw schrijf ik gedichten en maak ik abstracte tekeningen. De gedichten zijn gerelateerd aan het (on)ontworpen gebruik van de stad. Het is een vertaling van het gevoel van de plekken. De prints hebben geen relatie met momenten, situaties of plekken, maar gebruik graag nieuwe materialen of trek mezelf terug uit de drukte van de wereld.

Anne
AtelierAnne  

 

Je kunt op dit gastschrijven reageren via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Ika: Waar word ik gelukkig van?

 @kaatjemaakt123 - 20 januari 2021

Created with Sketch.

Kaatje is niet mijn echt naam , het is mijn troetelnaam die ik van mijn vader heb gekregen, mijn echte naam is Ika Gommers , Kaatje heeft voor mij een emotionele waarde, mijn vader is enkele jaren geleden overleden, hij was 84 jaar. Ouderdom noemen ze dat en ondanks dat is het gemis erg groot, het even kletsen, een kopje thee drinken of samen naar de MC gaan… dat is voorbij en het gemis is groot. 
Vandaar Kaatje, op deze manier is hij altijd bij mij en …. ooo wat zou hij trots zijn op wat ik doe...

Ik volg de site van Lizette al enige tijd met heel veel plezier, ik heb een aantal keer via insta contact met haar gehad en kreeg toen de uitnodiging om een gast blog te schrijven over Kaatje. Deze heb ik natuurlijk geaccepteerd… en dan ga je beginnen, maar iets schrijven over jezelf is nog niet zo makkelijk. Toch ben ik in de pen gekropen en ben begonnen… bij het begin...

 

Ik ben ooit als klein meisje begonnen met haken en breien, geleerd van mijn moeder en op school. Altijd was is creatief bezig en overal zag ik wel iets in, om oorbellen of haardecoratie te maken.

Op de middelbare school en tijdens mijn vervolg opleiding ben ik daar mee gestopt, jammer eigenlijk. Het was voor mij een echte uitlaat klep om mijn creativiteit te laten zien en te delen.
Na mijn MAVO had ik de  keuze om iets in de zorg te doen of etaleuse te worden. Ik heb voor het eerste kozen (de opleiding ziekenverzorgsters en de opleiding kraamverzorgster) omdat daar werk is was… achteraf na bijna 28 jaar heb ik daar eigenlijk wel spijt van gehad. Niet dat het vak de “ Zorg “ zo verkeerd is, ik heb er met heel veel plezier gewerkt en mooie dingen gedaan , maar naar 28 jaar was het genoeg.
Er kwam een reorganisatie en ik heb afscheid genomen van mijn werk als activiteiten begeleidster. Er was in de loop van de jaren zoveel veranderd, dat deed mij pijn en ik kon er niet meer mijn hart inleggen. Stoppen was voor mij de enigste optie.

Het creatief bezig zijn en het haken heb ik opgepakt om mijn tijd te vullen tijdens de vele zwemlessen,  judo, dans, paardrijden van onze kinderen (zoon en dochter) … je moet dan toch iets en dat werd haken. In eerste instantie voor mij zelf en later ook in opdracht.
Zo heb ik voor een carnavals club ruim 20 mutsen gehaakt. Mijn voorwaarde was dat ik niet allemaal de zelfde ging haken maar juist  allemaal verschillende, maar wel in de clubkleuren groen en geel …en dat is gelukt. Na de carnaval kreeg ik een groepsfoto met alle mutsen, dat maakt mij trots!!   

Een andere “Guilty Pleusure” is het haken van theemutsen. 

Ik ben een echte theeleut en kan echt genieten van een heerlijk kopje thee, ondertussen haakboeken bekijken ter inspiratie. Toen kwam ook het idee om thee mutsen te haken. Ik heb voor Halloween een pompoen theemuts gemaakt en deze heeft in “aan de haak” gestaan. Daarnaast heb ik de Pieten pot gemaakt, een theemuts speciaal voor Sinterklaas. Veel hebben dit patroon gekocht, tot mijn grote verassing.  In Engeland worden hele wedstrijden georganiseerd, “wie heeft de mooiste theemuts gehaakt of gebreid” dat is nog steeds een wens om dit te organiseren.

Naast het haken vind ik het erg leuk om met facebook en insta bezig te zijn, om te laten zien wat ik maak en wat mij blij maakt. Dat kan werk van mijzelf zijn maar dat kan ook zeker werk van ander zijn. ik zie mijn pagina’s als een soort haak tijdschrift, waar je doorheen bladert, ik wil je graag inspireren en laten genieten van al het moois in de haak wereld . Fotografie is voor mij ook erg belangrijk. Ik besteed hier veel tijd aan. Ik heb een vast model waar ik regelmatig mee op pad ga op zoek naar een leuke locatie. Waar mijn gehaakte creatie goed naar voren komen. 

“Tasje vol Geluk”

Afgelopen jaar ben  ik begonnen met het maken van het  het  “Tasje vol Geluk” . in eerste instantie om al mijn haak projecten netjes bij elkaar te houden. Maar na een post op mijn insta is het balletje gaan rollen , de bestellingen bleven binnen komen. Het is zo leuk om te lezen hoe blij iedereen hier van word. Geweldig!!

Waar ik nu het meest trots op ben???…
die vraag word mij regelmatig gesteld...
Mijn gezin, dat staat vast, maar ook zeker dat ik de beslissing heb genomen en de kans heb gekregen (van mijn man) om te doen wat ik leuk vind…haken, dat maakt mij gelukkig. Om te creëren wat ik leuk vind, het te fotograferen hoe ik het wil en dat mijn haakvriendinnen( zo zie ik mijn volgers) kan aanzetten om ook te beginnen… gewoon bij het begin

Ik zou nog zo graag veel meer willen delen met jullie , mocht je nog iets willen weten, zeggen of delen, laat het mij weten.
Heel veel haak plezier,

Liefs Kaatje
Kaatjemaakt123

Je kunt op dit gastschrijven reageren via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram

Linda: Ontwikkeling 

@studiokuukeluus - 13 januari 2021

Created with Sketch.

Hoi! Mijn naam is Linda. Ik sta op het punt om met mijn vriend Joris en poes Yuki naar een nieuwe plek te verhuizen in Rotterdam. Daar zal ik ook een heerlijke werkruimte hebben voor mijn creatieve bedrijf: Studio Kuukeluus...

Ik ben een illustrator en grafisch ontwerper met een groot groen hart. 

Ik doe opdrachten in illustratie en branding voor goede doelen, magazines, food- en lifestyle merken. Graag werk ik samen met organisaties die net als ik waarde hechten aan de natuur en duurzaamheid. Daarnaast maak ik producten met mijn illustraties zoals kaarten, posters en washi tape. Die zijn te koop in mijn webshop en kun je ook in andere winkels vinden. 


Mijn creatieve route

Als kind tekende en knutselde ik al veel, maar na de middelbare school ging ik gewoon psychologie studeren in Leiden. De universiteit bleek een samenwerking te hebben met de kunstacademie, waardoor ik tekenlessen kon volgen als keuzevak. Dat vond ik heel erg leuk en ben ik blijven doen, ook toen ik allang genoeg studiepunten had. 

In het derde jaar ging ik een semester in Florence studeren. 

Vooraf wist ik al dat dat geen verstandige keuze was: De vakken waren in het Italiaans wat ik totaal niet sprak en ik zou daar in het diepe gegooid worden want er werd helemaal niets geregeld voor buitenlandse studenten. Toch wilde ik heel graag naar Italië en volgde ik mijn gevoel. Ondanks dat ik het ook moeilijk heb gehad, werd het zo’n geweldige tijd dat ik er het hele studiejaar gebleven ben. Hiervan leerde ik dat ik vooral mijn hart moet volgen en dat het dan verder wel goed komt.

Dat mijn hart niet bij psychologie lag wist ik wel. Veel liever ging ik de creatieve kant op. Zo kwam ik terecht bij Lifestyle & Design aan de Willem de Kooning Academie. Een heel brede opleiding waarbij we van allerlei creatieve disciplines iets meekregen.  

Na 8 jaar studeren zag ik heel erg uit naar een baan waarbij je om 5 uur naar huis gaat en nergens meer aan hoeft te denken. Toch rolde ik al snel in zzp werk na mijn opleiding, wat heel goed beviel, en niet veel later begon ik ook mijn webshop.  


Geïllustreerde producten

Voor kerst maakte ik vroeger samen met mijn moeder kerstkaarten. Uit de bieb haalden we knutselboekjes en elk jaar bedachten we weer iets nieuws. Later ging ik ze schilderen en tijdens de kunstacademie maakte ik voor het eerst digitaal kaarten om uit te printen. Ik vond dit enorm leuk om te doen en droomde van een eigen winkeltje. Ruim 5 jaar geleden besloot ik ervoor te gaan en zette ik in korte tijd een kleine shop op Etsy op. Begin december ging hij open met kerstkaarten

De eerste bestelling die ik kreeg vergeet ik nooit meer. Wat was dat fantastisch!


Inmiddels is mijn Etsy shop flink gegroeid, heb ik ook een webshop op mijn eigen site en doe ik alles een stuk professioneler. Maar ik word nog steeds van elke bestelling enorm blij. Ik vind het zo bijzonder dat mensen mijn producten kopen en ze de wereld over vliegen naar plaatsen waar ik zelf nooit ben geweest. 
 

Ondernemen

Het fijnste aan ondernemer zijn vind ik dat ik er zo ontzettend veel van leer. Er komt zoveel bij kijken. Ik ben niet alleen illustrator, maar ook de fotograaf, boekhouder, marketeer, manager, klantenservice etc. Ik vind het geweldig om me in al die dingen te verdiepen en mezelf te ontwikkelen. Zo kan ik mijn creatieve ei kwijt, maar wordt ook mijn brein continu uitgedaagd. 

Nu is het allemaal ook wel overweldigend, blijf ik tijdsmanagement lastig vinden en moet ik mezelf soms dwingen om rust te nemen. The struggle is real, maar ik geniet er ook enorm van en denk nog steeds dat het allemaal goed komt zolang je doet wat je leuk vindt.

 

Keep in touch

Vind je het leuk om mijn illustraties en ontwikkeling te volgen? Op mijn Instagramaccount studiokuukeluus deel ik het allemaal.

En als je benieuwd bent naar mijn werk of als je leuke kaarten of een persoonlijk cadeautje zoekt: neem een kijkje op www.studiokuukeluus.nl.
 
Ik hoop je daar te zien! Fijne dag!
Linda 

@Studiokuukeluus

 

Je kunt op dit gastschrijven reageren via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram  

In de Thee bewaardoos 2020

Created with Sketch.

 
✿  Dave - Crochet and Paint
✿  Samantha - Creatieve ontspanning
✿  Suus - Felgroen gras
✿  Miriam - Vreugdedansje  
✿  Marloes - Denker en doener  
✿  Daphne - Eigen bedrijf en vakantie
✿  Nicole - Eén jaar Handwerkmarkt  

✿  Joke - Mijn uit de hand gelopen hobby 
✿  Inez - In een notendop  
✿  Marjolein - Marjolein maakt.. illustreert, schrijft en traint  
✿  Maaike - De kracht van creativiteit  

Dave: Crochet and Paint 

@dtjdave - 28 oktober 2020

Created with Sketch.

Ik ben Dave, een man die sinds een paar jaar zijn passie gevonden heeft met haken. Eigenlijk behoor ik tot de mensen die verslaafd zijn aan het haken... 


Lizette heb ik leren kennen via Instagram en ik vind het een eer dat ik mijn verhaal mag schrijven in haar gastblog.
 

Ik heb altijd al een creatieve geest gehad en ben vanaf kleine jongen altijd al bezig geweest om dingen mooi te maken. 

Ik werd vooral gestimuleerd door mijn moeder omdat ze altijd alles mooi vond wat ik deed en maakte. Als kind riep ik altijd dat ik kapper wilde worden en dat is ook gebeurd. In een klein dorp waar ik geboren ben en 35 jaar gewoond heb, vonden ze destijds als een jongen kapper wilde worden, dit toch echt wel meer iets voor meisjes was. Maar mijn moeder stimuleerde me vooral te doen wat ik graag wilde doen en zo werd ik vol trots kapper. In het dorp waar ik opgegroeid ben begon ik dan ook een eigen kapperszaak en iedereen vond het geweldig. 

Mijn creatieve geest had zijn vrije loop in het werk en in andere bezigheden, zoals interieurinrichting, kleding, opleiding visagie en opleiding grimeren. 

Helaas sloeg het noodlot toe en werd ik gediagnostiseerd met de chronische ziekte Multiple Sclerose, kortweg MS. Hierdoor moest ik stoppen met mijn werk, maar mijn creativiteit stopte nooit.
Jullie zullen wel denken na het lezen van dit verhaal “Hoe is hij nu dan met haken begonnen?” Dat zal ik nu vertellen.

4 jaar geleden kreeg ik blaaskanker en door de behandelingen die ik kreeg, in combinatie met mijn MS, werd ik gedwongen veel rust te nemen. Maar mijn geest is altijd bezig en stilzitten zonder iets te creëren vind ik heel lastig. Nu had ik als kind wel eens gehaakt en dat vond ik wel heel  leuk, maar heb er nooit verder iets mee gedaan omdat ik het toen zélf iets meer voor meisjes vond. 

Een vriendin van mij, ze haakt heel veel, zei tegen me: “Dave, misschien moet je gaan haken. Dan kan je zitten en toch bezig zijn.” 

Toen heb ik mijn eerste haaknaald en bolletje garen gekocht en bij de eerste lus die ik op de haaknaald zette is mijn passie voor het haken geboren. Sindsdien komen de mooiste haakwerken van de haaknaald. 

Fascinerend vind ik nog steeds dat je met 1 draad en een haaknaald geweldige creaties kunt maken. Op die manier is ook mijn “Crochet and Paint” ontstaan. Ik vind het heel leuk om doily’s te haken, maar niet zo mooi om op tafel te leggen. Ik dacht bij mezelf: “Hoe kan ik zo’n doily heel hip laten overkomen?” 

Schilderen is een andere hobby van me en zo is de combinatie van schilderen en haken begonnen en zijn mijn schilderijen ontstaan. Mijn haakwerk beschilder ik op een schilderdoek en zo onstaat een uniek schilderij.

Ik hoop nog heel lang mooie dingen te kunnen maken en dat gun ik iedereen. 

 

Allemaal heel veel plezier met jullie bezigheden en geniet van je eigen creatieve talent!

Dave
@dtjdave

Je kunt op dit gastschrijven reageren via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram

Samantha: Creatieve ontspanning

 @designstudiosam - 21 oktober 2020

Created with Sketch.

Het gezicht achter dit creatieve verhaal ben ik! Samantha, oftewel Design Studio Sam, 26 lentes jong en woon sinds kort samen met mijn vriend Bastiaan in ons eerste huisje. Tussen werk en avondjes relaxen op de bank nog geregeld aan de klus om ons huis af te maken qua inrichting en (je kent ze wel) ‘de laatste dingetjes afwerken’. Zo zijn we onze eigen hobby kamers aan het maken zodat ik mijn frutsels, vele inpakrollen en kaarten voorraad mooi op één plek kan houden en niet telkens het hele huis hoef door te banjeren als er bestellingen voor Design Studio Sam binnen komen... 


Hoe het allemaal begon…

Als meisje van 10 jaar oud was ik al creatief bezig. Ik leerde mijzelf complexe strijkkraal vormen te maken door dekbedovertrekken met (ojawel) Diddl prints en posters uit de Hitkrant en Tina als ondergrond te gebruiken. De zondagmiddagen gebruikte ik om 3D kaarten te maken van knipvellen die ik eigenlijk te mooi vond om te verknippen. Na schooltijd ging ik deze dan verkopen langs de deur. 

Ook zat ik op zaterdagmiddag geregeld aan straat met mijn ‘kraampje’ waar ik zelfgemaakte armbandjes verkocht die ik vlocht van bolletjes wol. In de wolken was ik als er fietsers langs kwamen en een armbandje kochten voor €0,20. Het gevoel de hele wereld aan te kunnen, wat was ik op die momenten trots op mezelf.  

 
Als ik terug denk aan die tijd is daar niet zo heel veel aan veranderd… Nu, 16 jaar verder ben ik 2 creatieve opleidingen verder en heb ik een mooie baan in het creatieve vak. Na mijn middelbare school had ik ook maar één doel; studeren aan SintLucas in Boxtel. Die toelating stond op mijn buik geschreven en daarom was het na 4 leuke en leerzame jaren tijd voor de volgende stap; Design Academy Eindhoven. Als ‘meisje dat net om de hoek kwam kijken’ spijkerde ik mijn Engels bij om door die toelatingsronde te komen. En daar stond ik dan, 4 jaar verder en afgestudeerd als Industrial Product Designer die haar afstudeerproject mocht presenteren tijdens de Dutch Design Week in 2019. Blij, trots en stiekem toch ook uitgelaten was ik. Beide opleidingen waren namelijk erg pittig en koste enorm veel tijd. Bijna ieder vrij uurtje werd in mijn opleiding gestoken waardoor ontspanning een woord was dat niet in mijn woordenboek voor kwam. Hoe kon ik ontspannen? Het enige dat ik wilde was mooie dingen maken die er perfect en gelikt uit zagen. Of ik een perfectionist ben? Een in hart en nieren! 

Om toch tot rust te komen en te ‘leren’ ontspannen schoof ik mijn school projecten aan de kant en koos ik ervoor om creatief bezig te zijn door dingen te maken die mij blij maakte. 

Zo startte ik ‘klein’ met houten broches waarbij mijn herinneringen van vroeger een grote rol speelde. De broches breidde zich uit met minimalistische houten oorknopjes in veel verschillende kleuren. In die tijd had ik niet alleen een zwak voor houten producten, maar was (ben ik nog steeds) een trouwe kaartjes schrijfster. Een kaartje voor een verjaardag, trouwerij of zomaar een kaartje met groetjes? Ik stuurde maar kaartjes rond. Helemaal geen gek idee om daarom een eigen kaartenlijn te ontwerpen met lieve rijmpjes en grafische opdrukken. Die rijmpjes zijn een soort verborgen talent. Geef me 1 minuut en er staan een aantal korte zinnen op papier die een glimlach op je gezicht tovert. Voor die glimlach, daar doe ik het voor!
 

Het zinnetje ‘een uit de hand gelopen hobby’ zal je al wel vaker gehoord hebben. 

Zo kan ik mijn momentje van (creatieve) ontspanning ook wel noemen. Naast de vele verhalen en foto’s op socialmedia werk ik namelijk 40 uur als product designer bij een gaaf ontwerpbureau waar ik verantwoordelijk ben voor het omzetten van ideeën naar eind ontwerpen, welke soms een technisch tintje hebben. Je snapt daarom wel hoe heerlijk het is om dan in de avonduren en weekenden die hersenkraker op nul te zetten en met een warm kopje thee een rijmpje op papier te zetten of helemaal los te gaan op het inpakken van bestellingen. 


Ben je nieuwsgierig geworden naar die houten oorknopjes?
Of lees je liever zo’n lieve wenskaart met zelfgeschreven rijmpje?
Neem dan eens een kijkje in mijn shop.
 
Je kunt mij en mijn producten natuurlijk ook volgen op Instagram!
 
Zie ik je snel?
 
Liefs,
Samantha
@designstudiosam

Je kunt op dit gastschrijven reageren via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

Suus: Felgroen gras

  @postvansuus - 14 oktober 2020

Created with Sketch.

 
Hé hoi | Mijn naam is Suus, van Post van Suus:
Mijn eigen webshop, met mijn eigen kaartenlijn, mét ruimte voor bijpassende producten van andere kleine ondernemers. Samen met mijn man, zoontje en 2 katten woon
ik in Friesland, in een simpele 2- onder 1- kap- woning...
 


Het gras lijkt felgroen zo toch?...

Helaas heb ik in mijn vroege jeugd ernstige trauma’s meegemaakt. Dit was een ingewikkelde, verschrikkelijke opeenhoping van meerdere dingen op verschillende fronten. Wat zorgde voor PTSS op jonge leeftijd. Destijds heb ik geen passende behandeling

gekregen en geen passende diagnose. Ik weet nog maar sinds 4 jaar dat PTSS hetgeen is wat als een razende orkaan door mijn hoofd vliegt. Maar het zorgde er wel voor dat ik over een passende behandeling kon nadenken. Ruim 2 jaar geleden ben ik dan ook in behandeling geweest in een traumaverwerkingskliniek. 

Wat me naast een super pittige behandeling heeft geholpen is dat ik vanaf het begin van mijn behandeling daar heb moeten opschrijven wat mijn normen en waarden zijn in het leven. Wat maakt mijn leven de moeite waard? Welke stappen kan ik, naast deze behandeling, zetten om daarna mijn leven de moeite waard te laten zijn? 


In de kliniek kreeg ik ontzettend veel post. De kaarten heb ik op de wand geplakt en iedereen die mij een kaart stuurde, stuurde ik een kaart terug. Hoewel we nu in een wereld leven waarin we op ieder gewenst moment van de dag elkaar op de hoogte kunnen stellen via w’app of welk social media kanaal dan ook, voelde ik veel meer verbinding bij een kaartje. Zodra ik mijn kamer binnenliep was de wand met kaarten het eerste wat ik zag en
kon ik meteen zien dat ik een heel supporting ‘team’ achter me had staan. 

Er werd aan mij gedacht! 


Dit waren allemaal ‘zaadjes’ voor mijn huidige webshop. Mijn doel is om iedereen te laten weten dat in welke ruksituatie iemand ook zit, het áltijd fijn is om een kaartje te ontvangen. Met een simpel kaartje kun je een lichtpunt zijn voor een ander. Super simpel toch?

Daarnaast merkte ik dat mensen het lastig vinden om een kaart te sturen als het leven je op psychisch gebied een rukkaart geeft. Wat schrijf je dan? Wat voor kaart stuur je dan? Dat was meteen inspiratie voor mijn eigen kaartenlijn. Mijn kaarten kun je herkennen aan motiverende en krachtige quotes, korte krachtige uitdrukkingen met een aquarel achtergrond. 

Bijna dagelijks ben ik actief op mijn instagram-account:
Post van Suus
Je bent van harte welkom om daar een kijkje te nemen. De interactie met volgers vind ik erg waardevol en gezellig dus schroom niet om te reageren. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar mijn kaartenlijn en naar welke producten ik nog meer verkoop? Neem dan vooral een kijkje op mijn website: www.postvansuus.nl 

Liefs, Suus 
@postvansuus

Je kunt op dit gastschrijven reageren via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram

Miriam: Vreugdedansje

 @mirkaartjes - 30 september 2020

Created with Sketch.

 

Hoi!I k ben de Mir(iam) van Mirkaartjes, mijn eigen illustratie bedrijf. Samen met mijn vriend woon ik in het prachtige Groningen in een (voormalig) klushuis... 

 
Sinds 1-1-2019 is mijn webshop op www.mirkaartjes.nl open en daar stop ik al mijn vrolijke creativiteit in. Wat ik maak? Nou, heel veel moois! Je kan mijn producten herkennen aan: zwart/wit illustraties, vaak een (woord)grapje erin verwerkt, anders dan anders, illustraties gemaakt met fineliner, mooie materialen en bij mijn kaartjes altijd afgeronde hoekjes.


 

Het begon allemaal in januari 2018, toen had ik opeens het idee: ik wil mijn eigen kaartenlijn beginnen! 

Ik had een loondienst baan die ik steeds minder leuk begon te vinden. Ik werd daar niet uitgedaagd en ik kon mijn ei er niet meer kwijt. Om mijn creativiteit ergens kwijt te kunnen ben ik begonnen met het ontwerpen van mijn kaartjes/illustraties. Daar werd ik zó enthousiast van dat ik mij meteen een stuk beter voelde! Vervolgens heb ik ook nog een andere loondienst baan gezocht (en gekregen, yay!).

 Ik ben namelijk een groot voorstander van 'doen waar je écht gelukkig van wordt'.

Eerst was het het idee om alleen rouwkaartjes te ontwerpen (want die in de winkel vind ik vaak zo nietszeggend), maar hoe meer ik aan het ontwerpen was hoe meer (andere) ideeën er naar boven kwamen! Na bijna een jaar aan ontwerpen, website bouwen en voorbereiden ging ik open. En zo ontstond er mijn eigen kaartenlijn Mirkaartjes. Ik zou graag de credits willen krijgen voor de leuke naam (want het als je het zegt klinkt het ook als 'meer kaartjes' en dat is nou precies wat ik de wereld in wil brengen: meer unieke kaartjes!), maar mijn vriend heeft die naam bedacht. Hij is de goeiste! (als je mijn kaartjes ziet of mij volgt op Instagram snap je dit grapje).

Het begon dus met kaartjes, maar tegenwoordig heb ik nog veel meer leuks te koop in mijn webshop. Unieke en handgemaakte shoppers (tassen) en een Superchick poster bijvoorbeeld. Ook heb ik een mooie Schrijf & Verzendservice ontwikkelt waarbij ik, namens jou, een handgeschreven kaartje rechtstreeks naar de door jou gekozen ontvanger stuur. Scheelt jou weer extra tijd, handelingen en geld en ik vind dat echt fantastisch leuk om te doen. Ik maak dan een handgemaakt envelopje vol liefde en stuur die naar de ontvanger.
Wat nog wel even tof is om te vertellen: ik ben dus van het 'oldschool' tekenen. Als in: met papier, potlood en fineliner in mijn geval. Er komt tijdens het illustreren geen digitale tool aan te pas, alles maak ik met de hand op papier. Het begint met een schets met potlood en daarna ga ik met een fineliner er overheen. Alleen dat gevoel en geluid al van het illustreren op echt papier, heerlijk!

En ohja: ik maak ook illustraties op maat! Met heel veel liefde zelfs. Ik heb er inmiddels vele mogen maken voor andere ondernemers/bedrijven enz. en dat is echt zó leuk! Geboortekaartjes, trouwkaarten, visitekaartjes, illustraties voor je social media, kom maar door! Dan krijg jij een unieke illustratie en kan ik weer een vreugdedansje doen. Want ja, serieus, dat doe ik bij iedere order. Of het nou een order is via mijn webshop is of voor een illustratie op maat: een vreugdedansje komt er! 


Ben je nou nieuwsgierig geworden en wil je meer Mirkaartjes? Dan raad ik je zeker mijn Instagram account aan (je vindt mij bij 'Mirkaartjes'). Daar ben ik het meest actief en zie je in mijn stories wat ik allemaal doe. Ook zie je bijvoorbeeld leuke achter de schermen video's, de nieuwste producten  én natuurlijk de (win)acties die ik heb. Wil je mijn webshop bezoeken? Dan verwijs ik je met alle liefde naar www.mirkaartjes.nl waar trouwens ook een heel tof introductiefilmpje op staat, leuke blogs te lezen zijn én waar mijn nieuwe productfoto's te bewonderen zijn!
Ik wil eigenlijk nog wel véél meer vertellen, want als ik eenmaal enthousiast begin te vertellen...Maar ja, ik moet natuurlijk ook nog een béétje aan de verbeelding over laten.
X mir
@mirkaartjes

Je kunt op dit gastschrijven reageren via de bijpassende post op mijn ↬  Instagram

Marloes: Denker en doener 

@steinischsieraden - 30 september 2020

Created with Sketch.

Het werd me met de paplepel door mijn vader ingegoten, de liefde voor edelstenen en mineralen. Tel daar een moeder met een voorliefde voor sieraden bij op en je krijgt mij! Hoi! Ik ben Marloes, het creatieve brein en autodidactisch edelsmid achter Steinisch...

Graag neem ik je mee terug in de tijd, hoe het allemaal begon en wat het maken van edelsteen-sieraden voor mij betekent. Officieel startte ik Steinisch als hobby-bedrijf in 2015 maar eigenlijk begon ik al op jonge leeftijd met het maken van sieraden. 

Kraaltjes rijgen, armbandjes maken en deze op de markt van de camping verkopen, het was het allerleukste wat er was. 

Als midden-twintiger liep ik er steeds vaker tegen aan dat sieraden voor mij altijd te groot waren, armbandjes pasten nooit. Dat was een trigger om zelf weer aan de slag te gaan. Dit keer niet met gewone kralen, nee edelstenen moesten het worden! Ik had geen plan, maar ging gewoon aan de slag. Verkopen deed ik via Facebook en op marktjes.

 
Uiteindelijk kwam het in de loop van 2016 weer een beetje stil te liggen doordat ik aan het afstuderen was aan de universiteit maar ook had bedacht dat ik daar best een tweede verkorte HBO-studie naast kon doen. Tel daar het kopen van een eerste huis bij op en je bent een paar jaar verder.
 
Een sprongetje naar maart 2019, het is druk op werk, te druk. Om mijn gedachten te kunnen verzetten, besluit ik weer aan de slag met edelsteen-sieraden maken. Op dat moment levert Instagram een beter bereik op, dus dat wordt de plek om te laten zien wat ik kan. En jeetje wat ging het ineens hard, ik verkocht een tafel leeg op Koningsdag, opende een webshop, werd uitgenodigd in winkels om langs te komen en werd benaderd voor samenwerkingen. Het was onwijs leuk om zo met mijn handen bezig te kunnen zijn naast mijn werk als orthopedagoog in het speciaal onderwijs, een plek waar ik vooral veel met mijn hoofd bezig ben. 

In september 2019 besluit ik een spannende stap te maken, ik ga leren edelsmeden. 

Het is iets wat ik al een tijd in mijn hoofd heb, maar dan nu eindelijk ga doen. Uiteraard beginnen bij de basis en alleen sieraden maken die ik zelf kan dragen. Als snel volgt de vraag of ik niet iets in opdracht kan maken, bizar spannend, toch gedaan. Het bleek een succes. 
 

En toen kwam corona… alle markten afgelast, geen Koningsdag, geen braderieën en de scholen dicht. 

Net als de rest van Nederland zat ik samen met mijn vriend thuis. Het bleek de start van een compleet ingericht atelier aan huis en leven met het motto ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’. Ik leerde mezelf allerlei vaardigheden aan rondom het edelsmeden waarvan ik een jaar geleden niet had kunnen dromen. En zoals al eens eerder was gebleken, had het maken van sieraden een zeer positieve uitwerking op mijn mentale gezondheid. Het houdt mij in balans, werken met mijn hoofd op school en werken met m’n handen voor Steinisch. Omdat ik zoveel mooie opdrachten en aanvragen krijg, werk ik inmiddels ietsje minder in loondienst. Op deze manier heb ik een hele werkdag voor Steinisch beschikbaar naast de avonden en de weekenden, wat een luxe!
 
Terugkijkend is het een soort Steinisch-achtbaan waar ik in ben gestapt anderhalf jaar geleden. Er kwamen pieken, dalen en loopings voorbij. En ondanks dat ik er niet vaak over nadenk, ben ik onwijs trots op alles wat ik heb bereikt. De mooie opdrachten, de stijgende cijfers op Instagram maar vooral op het feit dat ik een blij persoon ben en in balans. Met hoofd en handen zeg maar.

Meer weten over hoe ik mijn sieraden maak, een kijkje achter de schermen of meer weten over edelstenen en mineralen? Ik vertel er van alles over via de post en story’s op Instagram!
En stuur mij gerust een berichtje als je meer wilt weten, vind ik onwijs leuk!

Marloes 

@steinischsieraden


Je kunt op dit gasschrijven reageren via de bijpassende post op mijn 

Instagram

Daphne: Eigen bedrijf en vakantie 

@viltbloemist - 8 september 2020

Created with Sketch.

 
Mijn naam is Daphne Engelke en ik ben dé Viltbloemist van Nederland. Ik maak Viltbloeiers van duurzaam wolvilt voor bruiloften, interieurs, bedrijven en voor begrafenissen... 


Het hebben van een eigen bedrijf in combinatie met vakantie van je kind(eren) is al een enorme opgave op zich, vind ik. Het hebben van een – zo lijkt het – eeuwig durende vakantie is een nog grotere uitdaging. Ik neem je mee….

 
Ik run mijn bedrijf vanuit huis, zodat ik thuis ben voor onze prachtige puberzoon van 15 jaar met ASS. Hij gaat naar Havo 4. Alles gaat goed zolang we ons – en de omgeving zich –  aan de gemaakte afspraken houden en hij de ruimte krijgt om alles op zijn manier te verwerken en te kaderen. 
 Ik heb geen baan in loondienst meer,  sinds hij naar de middelbare school ging,  omdat alles toen op zijn kop stond en anders werd. Ik moest er iedere minuut van de dag zijn om zijn vragen te beantwoorden of gewoon dichtbij te zijn.
 

Inmiddels heb ik de afgelopen jaren zowel de opvoeding als mijn bedrijf een enorme boost kunnen geven, omdat ik veel minder tegelijk hoefde te doen. Schooltijd = tijd voor de Viltbloemist. Na schooltijd = tijd voor puber en soms tijd voor andere dingen. Maar altijd zonder verwachtingen!

 
En toen was daar ineens na 17 maart het corona-virus en moesten de scholen dicht. Je voelt de bui al hangen….De tijd voor mijn bedrijf verdween, de tijd om mezelf op te laden verdween en de tijd die mijn zoon nodig heeft om zijn energie kwijt te kunnen, verdween ook. De volledige balans was zoek.
 
Ik zal je onze struggles besparen, het gaat erom dat we – nu de vakantie echt voorbij is en de scholen echt weer open mogen – we opnieuw onze balans ‘moeten’ zoeken.
 Maar ook om te reflecteren op de afgelopen periode en te merken dat we er allebei zoveel rijker zijn uitgekomen.
Pelle heeft inmiddels een baantje, is echt sprongen vooruit gegaan in zelfstandigheid, wilde leren koken en is nieuwe vriendschappen aan gegaan. Wij samen,  gingen 3x per week wandelen in de bossen rond de 10 kilometer om lichamelijk fit te blijven, maar ook om te kunnen praten over alles wat hem bezig houdt. Welke puber doet dit tegenwoordig nog? Met zijn moeder wandelen?
 
En ik? Ik heb mijn droom waar gemaakt. Ik heb de Viltbloemist Academy geopend. Dit is een online platform waar mijn klanten kunnen leren om Viltbloeiers te maken. Met video’s, printables, uitleg, patronen en de mogelijkheid om een materialen-box te bestellen staan er inmiddels 8 workshops in de Academy.
Workshops met 1 Viltbloeier om te leren maken, maar ook grotere workshops waarin je meerdere Viltbloeiers leert maken.

Iedere maand lanceer ik een nieuwe workshop en voor de maand September is dat de workshop “corsages”.  In deze workshop leer ik je een korenbloempje, een roosje, gipskruid en eucalyptus maken en zelfs een mini Magnolia. Met deze bloemen kun je verschillende corsages samenstellen en natuurlijk krijg je uitleg hoe je dat het mooiste kunt doen!

Nu de dagen tot ongeveer 2 uur weer van mij zijn, omdat de school weer open is en we allebei weer wat meer ons eigen leven kunnen leiden, is ook dit weer wennen, maar 1 ding is zeker.
De keuze om mijn bedrijf te starten, mijn baan in loondienst op te zeggen en te kunnen zorgen voor onze mooie puber is een enorme verrijking in mijn en ons leven.

Daphne
 
@viltbloemist  

⇢ Boeketten op maat
⇢ Bruiloft, Uitvaart, Interieurdesign
⇢ Natuurgetrouw, eigen ontwerp
⇢ Liefde voor details, duurzaamheid en kleur 

Je kunt op dit gastschrijven reageren via de bijpassende post op mijn ↬  Instagram

  

Foto's Daphne credit @antoinettemurier

Nicole: Eén jaar Handwerkmarkt

 @handwerkmarkt - 1 september 2020

Created with Sketch.

Hallo! Ik ben Nicole van Beveren, 24 jaar en ik woon samen met mijn vriend, hond, kat, vogel, schildpadden en vissen (onze mini boerderij) in een klein, boeren huisje in Sprang-Capelle...  

Van kleins af aan ben ik al aan het handwerken; schilderen, tekenen, haken, breien, borduren, kleien en nog veel meer. Iedereen in mijn omgeving werd bedolven onder mijn zelfgemaakte cadeautjes. 

Ik werd er altijd zo blij van om de waardering en blijdschap te zien als ik zo veel moeite en tijd in een persoonlijk cadeautje stopte. Op jonge leeftijd leerde ik dus al hoe fijn het was om met mijn handen bezig te zijn.


Naarmate ik ouder werd, verschoof het uiten van mijn creativiteit meer naar de achtergrond door de focus op mijn studie en werk. In mijn omgeving werd creativiteit altijd gezien als een hobby en was het belangrijk om te gaan studeren en met je hoofd te gaan werken als je dat kon. 

Ondanks mijn ontzettend eigenwijze karakter, volgde ik precies de weg die er van me verwacht werd. 

Welke richting ik ook koos, het leek elke keer niet de weg te zijn die bij me paste. Ik ronde toch mijn studie technische bedrijfskunde af en startte vol hoop mijn Master. Maar ook daar werd het snel duidelijk dat het alleen werken met mijn hoofd gewoon niet was waar ik gelukkig van werd. Ik miste het werken met mijn handen zo erg dat ik tijdens mijn studie mijn oude hobby weer oppakte: haken.

Tijdens het haken van een olifantje zag ik een kans; het oprichten van een Nederlands platform voor het verkopen van handgemaakte producten.  

Na een uitgebreid marktonderzoek kon ik het niet geloven dat dit echt een gat in de markt bleek. Een kans om te werken met zowel mijn handen als mijn hoofd, het combineren van mijn grootste passie en mijn studie. Ik heb er dan ook geen twee keer over nagedacht en ben er gelijk voor gegaan, ondanks enorm veel weerstand van mijn omgeving. Want... Studeren en ondernemen tegelijkertijd?  Maar dit keer koos ik wel voor mijn eigen weg en dit bleek de beste keus ooit te zijn.


Handwerkmarkt bestaat nu één jaar. Een jaar met veel ups en downs, kansen en tegenslagen maar vooral een jaar waarin ik meer heb geleerd dan alle jaren studeren bij elkaar. 

Ik leer enorm veel van de Nederlandse makers die zich bij het platform en ons netwerk aansluiten en van andere gepassioneerde ondernemers om me heen.
Mijn grootste les? Samen ben je veel sterker dan alleen; 1+1=3 (en dat kan je ze op school niet wijs maken!). En als je de weg kiest die echt bij je past, dat er heel deuren voor je open gaan. Ik knijp mezelf nog iedere dag en kan dan ook niet wachten om te zien wat het komende jaar weer gaat brengen.

 En lieve Lizette, jij bent één van de eerste makers op het platform en wat hebben we samen veel groei doorgemaakt. Je bent er vanaf het begin voor mij en voor het platform geweest en ik ben je ontzettend dankbaar voor je steun en enthousiasme!

Op naar nog zo'n mooi jaar. 
Nicole
@handwerkmarkt

Je kunt op dit gastschrijven reageren via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram


Foto Nicole credit @creativesolver 

Joke: Mijn uit de hand gelopen hobby

 @umhcreaties - 25 augustus 2020

Created with Sketch.

Ik ben Joke Linssen, getrouwd met natuurlijk de beste en in september zijn we 30 jaren samen. Sinds twintig jaren hebben we een zoon en toen hij een jaar was zijn wij, wat ik heel graag wilde, getrouwd...
  

Dank je voor het benaderen Lizette om een stukje over mijn creaties te mogen schrijven.

Hoe kan een contact tot stand komen; via Instagram en hoe het is begonnen? Het voelde in ieder geval gelijk erg vertrouwd, het zien van jouw gehaakte producten, je mooi getekende ansichtkaarten, je kan er hebberig van worden. Het volgen van jouw handgemaakte haak en teken producten, een cadeau van jou creaties laten versturen naar m’n Assizus en elkaar blijven volgen, gezellig eens een chat praatje met elkaar en het steeds opnieuw tegen komen van elkaars nieuwste creaties...
 - 
 Om de club thuis compleet te maken, is er voor afgelopen Kerst een Duitse Herder Fox aan toegevoegd. Tijdens dit schrijven ligt deze jonge dame aan m’n voeten, af en toe haalt ze mij uit m’n schrijf gedachtes als ze begint te blaffen, je schrikt je dan het leplazarus, maar daarna ga ik gewoon weer door. 

Op het moment zit ik buiten het is zomer, ik hou ervan, maar het kan ook zomaar zijn, dat ik met mooi weer binnen met iets bezig ben, je kan tenslotte niet heel de dag blijven zitten.

 
Ik ben graag bezig, maar kan s’avonds ook lekker met m’n lover op de bank hangen met of zonder een haakwerkje er bij. Ik hou van creatief bezig zijn en elke dag wil ik eigenlijk wel iets doen, anders komt de onrust. Vroeger had ik al een creatief beroep van brood en banketbakker en als kind tekende ik veel, maar daar is verder nooit iets uit gekomen helaas. 

Ik ben de eigenaresse van UMH Creaties, wat staat voor Uit Mijn Hoekje. 

De plek waar het allemaal begonnen is boven op zolder in ’t uiterste hoekje met al het materiaal om me heen. Van het een kwam het ander en groeide ik uit m’n hoekje naar de lege kamer beneden en verhuisde zoonlief naar de zolder.
 
Ik verdeel het zorgen voor mijn gezin en alles wat daarbij hoort, sportief bezig zijn, het huishouden en momenten (liefst dagen) in m’n atelier. Sportief bezig zijn, het is gezond en nodig om de hoge bloeddruk laag te houden. Maar eenmaal aan het hardlopen of met de honden doorwandelen, ligt er net wie er naast me loopt, is het altijd weer zowel gezellig als fijn om het te doen.

Sinds een goed jaar heb ik een mooie werkruimte om me helemaal in uit te leven. Ook wordt er achter de schermen gewerkt aan momentjes voor aan de UMH-Creatieve Tafel, voor creatieve workshops, maar dat staat nog steeds, mede dankzij Corona, in de kinderschoenen, Maar ik heb genoeg te doen, maak ik in m’n atelier, voornamelijk viltproducten; van tassen en etuis tot sleeves voor je laptop, maar ook is het mogelijk om andere textielproducten aan te vragen. Het meest voorkomende product dat ik maken mag op aanvraag, zijn de tassen en notebooks met een persoonlijke omslag van vilt. Ik geniet er volop van als ik weer een mooi kleurrijk item af mag leveren. Wie weet herken je het wel: ik loop altijd een paar keer terug, om er nog eens naar te kijken.

Op het moment, ben ik bezig om een nieuwe eenmalige lijn te bedenken. Een mix van Italiaans leer in een lichte kleur. Als alles loopt volgens plan komen in oktober de eerste handgemaakte items. Waarom eenmalig? Omdat ik het leuk wil houden en geen massa productie  wil, wat m’n man jammer vindt, hij zegt namelijk; je maakt mooie ontwerpen en dat is zonde, je zou er meer mee moeten doen.  Ach, wie weet ooit eens, maar nu blijf ik nog even uniek! Alle producten van UMH Creaties, wil ik persoonlijk maken en dat is de ene keer te doen en de andere keer iets drukker, maar dat zal de pret niet verminderen, tot nu toe is het altijd goed gegaan.

De trefwoorden op m’n account zijn natuurlijk “Uniek” “Persoonlijk” en onder “UMHgoed” te vinden. Voor een mooi cadeautje en/of aardigheidje in een specifiek gekozen kleur kan je bij mij terecht. Vele dames en ook heren kwamen al voor een persoonlijk item, dit kun je zien op mijn website onder: Op aanvraag gemaakt, neem gerust eens een kijkje om te zien wat er allemaal mogelijk is.

Sinds 2016 staan m’n creaties online op de website https://www.umhcreaties.nl/ hierdoor komen ze meer verdeeld over Nederland, dan alleen in Brabant. Daarvoor kwamen de opdrachten en verkopen alleen via markten of mond tot mond reclame.. Zo werd het steeds een beetje meer en ook de vraag naar een website werd groter, en dat is de reden dat er destijds door mij een website werd gemaakt en met de tijd kwam er ook nog hulp van m’n jongste zus bij, voor de puntjes op de i, achter de schermen.

Handgemaakte producten, daar kun je en doe ik zelden acties mee. De acties die ik ooit gedaan heb, leverde wel reacties op, maar voor persoonlijke producten kan je meestal geen korting acties opzetten. De  productprijs wordt berekend bij de aanvraag of het moet een basis zijn van een product uit de webshop. Op het moment ben ik wel een beetje tegenstrijdig want bij aanschaf van de “21 nachtjes aftelkalender” is er wel een kortingsaanbieding  te vinden die te besteden is bij UMH Creaties;  Als je de nachtjes aan het aftellen bent, met je kleine spruit in de leeftijd van 3-5 jaar kom je deze vanzelf tegen. Bij aanschaf van deze aftelkalender, gaat van ieder exemplaar ook een deel naar het goede doel. Wil je hier meer over weten ga dan even naar https://www.21nachtjes.nl/

Verder  werk ik ook graag samen met mensen, samen een product maken, dus heb je een idee of zoek je iets, neem gerust contact met me op via  info@umhcreaties.nl en wie weet komt er een mooie unieke samenwerking uit.

Creatieve groetjes
Joke
 

@UMHCreaties


Je kunt op dit gastschrijven reageren via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram

Inez: In een notendop

 @inez_macrame - 5 augustus 2020

Created with Sketch.

 

Ik ben Inez, ik ben 51 jaar, woon in een heel fijn huis in Eindhoven, veel groen om mij heen. Samen met mijn zoon en dochter, 2 honden en een kater hebben we het goed en daar ben ik iedere dag dankbaar voor! Ook mijn oudste dochter, die mij 2 geweldig mooie kleinzoons heeft gegeven, doet het goed en ik ben dan ook een hele trotse moeder en oma! Ik werk in de thuiszorg, wat ik leuk vind, maar mijn allergrootste passie ligt bij Macramé!... 

  
Lizette ken ik van Instagram, ze viel me op door haar veelzijdigheid, haar enorme hoeveelheid producten die zij tevoorschijn tovert, haar mooie overzichtelijke account, de verhalen erbij en erachter, haar enorme creativiteit en doorzettingsvermogen, haar openheid en ik zag gewoon een heel mooi en bijzonder mens.!
 
Ook dit vind ik zo mooi, ze biedt een open podium op haar website voor creatievelingen en wat heeft ze geduld gehad met mij! 
  

Ruim 2 jaar geleden werd mijn creativiteit enorm wakker geschud (lag in een diepe winterslaap) door een fotootje van een macramé minihangertje, ik zag het en ik wilde dat kunnen maken, er gebeurde iets met me, hoe kan ik het omschrijven? 

Er ging een vuurtje aan en die werd alleen maar groter! Ik wilde meer, ik wilde leren, ik wilde alles knopen wat los en vast zat! En toen kwam die mooie zoektocht, zoeken naar mijn favoriete garen, naar mijn weg, wat wil ik, wat ga ik hier mee doen, wilde alles leren, groeien en creëren en dat gevoel is nooit meer weggegaan... Het kwam ook op een geweldig mooi moment... mijn jongste dochter kreeg steeds meer een eigen leven en zonder echt bewust met een invulling bezig te zijn, kwam Macramé op mijn pad, hoe mooi is dat!

En toen kwam Huisje van Katoen...met de vraag of ik wilde ontwerpen voor haar!?!? Huh, ik?? Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan! (Pipi Langkous, mijn favoriete quote!) Dit was denk ik het begin van mijn bedrijfje, al duurde het nog maanden, voordat ik me inschreef bij de KvK. 

Stoppen met knopen zal ik niet meer doen dacht ik, dus ik nam de sprong... 


Dat is mijn verhaal in een notendop, want jeetje, wat is er veel gebeurd! Ondertussen ontwerp ik, maak patronen, mensen kopen en maken mijn patronen, hoe geweldig is dat? De samenwerking met Huisje van Katoen is zo mooi en op instagram leer ik zulke mooie en lieve creatieveling kennen, zo’n vrouwenpower, nooit gedacht dat je zoveel positiviteit, steun en liefde kon vinden daar! 

Ik heb een winkel op Handwerkmarkt waar ik heel trots op ben en waar ik ook veel steun en goede raad krijg, net als bij Handmade in Holland


Ik ben gestart met persoonlijke workshops, wat ik heel bijzonder vind, gaat net iets verder, iets dieper en persoonlijker en ik kreeg veel vraag naar groepsworkshops, dus ben die ook gestart!
Ondertussen komen er steeds meer dingen bij kijken om het knopen heen, marketing, mailen, posten, contacten met klanten enzovoort en hoewel ik dat allemaal heel leuk vind om te doen, brengt het me regelmatig in gevecht met tijd en knopen kost veel tijd, zwaar onderschat... Dat vind ik wel een dingetje, om daar de balans in te vinden...

Wat wil ik nog? Ik wil blijven groeien en leren in deze mooie techniek, ambacht noem ik het liever, want zo zie ik het! Ik wil blijven creëren, ontwerpen, samenwerken, ik wil dat mensen mijn werk kopen, want dat is echt heel mooi... mijn eigen macramé winkel met mijn eigen garen, dat is mijn  droom... Maar zelfs als dat allemaal niet zo mag zijn, knopen blijf ik altijd doen.

Inez 
@Inez_macrame

Je kunt op dit gastschrijven reageren via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram

Marjolein: Illustreert, schrijft en traint  

@marjomaakt - 12 juli 2020 

Created with Sketch.

 
Hoi! Ik ben Marjolein, 40 jaar, samenwonend in Leiden, twee katten (Poem en Floep).
Gek op pure chocola met nootjes, zwemmen in natuurwater, lezen, schrijven en tekenen... 


Ik maak… 

… vooral handgetekende kaarten, posters, visitekaartjes, logo’s en web-illustraties. Vaak is dat vrij werk, maar steeds vaker gebeurt het ook in opdracht. 

Van animal portraits tot avatars en van een visitekaartje voor een mobiele fietsenmaker tot een complete digitale creamarkt. Het milieu en dieren zijn voor mij heel belangrijk, dus bij het afdrukken let ik er zoveel mogelijk op dat ik biologisch of gerecycled materiaal gebruik, zonder dierlijk materiaal, afkomstig van een groene, duurzame fabrikant. (Een uitdaging, want veel drukkers zijn nog niet zover...) Illustraties maken is slechts een deel van wat ik doe: daarnaast ben ik ook tekstschrijver en geef ik schrijftrainingen.  

Je kunt mijn illustraties kennen van… 

… mijn Instagram @marjomaakt
… de illustraties voor de online creamarkt www.onlinecreamarkt.nl
… het logo van @kinderboekencarrousel
… mijn werk als gast illustrator bij @demeelfabriek www.demeelfabriek.nl 
… de posters en flyers voor De Geluksroute in Leiden #geluksroute071 op Instagram  

Mijn werkplek... 

… bestaat op dit moment eigenlijk uit drie plekken. Als ik stilte nodig heb, werk ik in een fijn klein kantoortje bij De Plek in Leiden, waar ruim honderd verschillende ondernemers een werkplek huren. Toch is het er heel rustig en het is op maar vijf minuten fietsen van mijn huis. Als je vanaf datzelfde huis vijf minuten de andere kant op fietst, kom je langs De Meelfabriek, letterlijk een oude meelfabriek die op dit moment wordt gerenoveerd. In het Poortgebouw daarvan zitten verschillende creatieve ondernemers bij elkaar: een naaiatelier, een vegan lunchroom, een tuinarchitecte. Dat is mijn tweede werkplek, waar ik illustreer als ik behoefte heb aan wat meer leven om me heen. En soms werk ik gewoon lekker thuis, in mijn hangstoel, met een poes op schoot.  

In den beginne… 

… wist ik niets. Niet hoe een iPad werkte, niet wat Procreate was, niet wat het verschil was tussen RGB en CMYK (of waar die afkortingen voor stonden), niet wat ik wilde tekenen of met welk materiaal ik wilde werken. Ik begon met handletteren met fineliners, werkte toen een poosje met waterverf (vaak aangevuld met fineliner) en gouache.

Steeds liep ik ertegen aan dat ik halverwege iets was en dan niet verder durfde, bang om het te verpesten. Procreate werkt met teken-lagen: je kunt iets uitproberen en als het niet werkt, haal je die laag gewoon weg. Dat maakt me veel vrijer in wat ik wel en niet durf te doen. Maar de laatste tijd vind ik juist dat soms storend - ik mis dat gevoel van ‘hoe los ik dit op?’ ‘waar zou dit uitkomen?’  

Mijn manier van werken… 

… begint met een plaatje of beeld dat me aanspreekt. Meestal een foto. In dat beeld zit op de een of andere manier een verhaal, dat voel ik. En het is dat verhaal waar ik op ‘aansla’: wat gebeurt er op dat moment? Of welk thema ligt erachter? Hoop? Verdriet? Herkenning? Liefde? Ik maak een schets van wat ik wil laten zien. Daarna ga ik verder met kleur. De achtergrond moet eerst, want op een wit vlak kan ik niks, dan loop ik vast. Als je mijn feed op Instagram bekijkt, dan zie je dat mijn achtergronden bijna altijd zachte pastelkleuren zijn, vaak in het rozespectrum (ik probeer echt wel eens wat anders, maar uiteindelijk kom ik steeds weer uit bij diezelfde tinten) Daarna kijk ik of ik al een kleurenpalet heb dat op dat moment goed voelt, of ik probeer een nieuw palet samen te stellen.  

In mijn vrije tijd… 

… lees ik graag. Ik houd van herbewerkingen van sprookjes, van boeken over verlaten landhuizen, mysteries en lang vergeten geheimen. Tot mijn absolute favorieten horen de vroege (jeugd)boeken van Carlos Ruiz Zafon. Net als Carrie uit Sex and the City heb ik daarnaast regelmatig een date met ‘mijn’ stad, Leiden, waar ik ben gaan wonen toen ik ging studeren. Liefde op het eerste gezicht. Dan fiets ik langs de grachten, ga zwemmen in de singel of koffiedrinken in de openbare bieb. En ik ben stiekem verslaafd aan series en tv-kijken. Op dit moment Het Blok Australië, maar ook series als The Gilmore Girls en Reign op Netflix.  

Als ik later groot ben… 

… hoop ik mijn weg in het leven een beetje te hebben gevonden. Door ziekte heeft mijn leven de afgelopen jaren nogal op zijn kop gestaan en op dit moment voelt alles anders en vreemd. Ik weet niet wat ik over vijf jaar doe, of zelfs maar over twee jaar. Laten we eerst deze week maar eens zien door te komen.

Marjolein Paalvast
@marjomaakt

Je kunt op dit gastschrijven reageren via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram

Maaike: De kracht van creativiteit

 @houtmoed - 25 juni 2020

Created with Sketch.

 

Ik ben Maaike, eigenaar van Houtmoed ~ een webshop vol met zelfontworpen woonaccessoires, waar jij nog een eigen finishing touch aan kunt geven. Dit doe ik naast een hobby in loondienst, want ik hou enorm van afwisseling en uitdaging.. 

 
Heerlijk vind ik het, rondstruinen op Instagram! Je komt de leukste accounts tegen en regelmatig raak je aan de praat. Zo ontdek je, net als in het ‘echte leven’, mensen waar je gewoon een klik mee hebt. Zoals Lizette, volgens mij zijn we een beetje uit hetzelfde hout gesneden: een lijf dat helaas niet lekker meewerkt, gecombineerd met een gloeilampje in de bovenkamer dat continu nieuwe dingen verzint.
Het maakt het lastig de balans te bewaken, maar de creativiteit helpt ook juist enorm om een balans te houden tussen lichaam en geest. Tenminste, ik vermoed dat dat bij Lizette ook zo gaat. Ze maakt blij met haar creaties, met de kleuren en patronen, en haar #1000vragenaanjezelf volg ik met veel plezier. Haar doorzettingsvermogen is gewoonweg bewonderenswaardig!
 

En ik?  Ik ben ook vrouw van een geweldige vent en de moeder van een zevenjarige supermeid, die ons leven vult met schaterlachen en mopperbuien. 
Wat ook goed is om te weten: ik ben stiekem een enorme wereldverbeteraar. Daarom werk ik graag met duurzame materialen en ben ik verzot op recycling en hergebruik. Wat mij betreft zou dat doodnormaal moeten zijn.

Goedkoop bestaat niet: uiteindelijk betaalt er iemand een prijs. En als jij dat niet bent, is het de werknemer die in China staat te sloven voor een dubbeltje per dag, of het is moedertje natuur. 

 
Ik ben trouwens ook mega-nieuwsgierig. Dat zit echt tot in het diepste van mijn vezels. Ik wil alles weten en het liefst ook alles kunnen.
Die nieuwsgierigheid helpt ook enorm in het ondernemerschap. Want hoe werkt dat met die boekhouding? Hoe bouw je een site? Wat is goede marketing en hoe schrijf je teksten? Allemaal fijne nieuwe dingen om te leren, om jezelf in te blijven ontwikkelen en om plezier uit te halen! En je kunt er ook weer enorm veel creativiteit in kwijt.
 
 
Lijf en hoofd
Mijn hoofd is, kortom, altijd bezig en ik wil het liefst alles tegelijk doen. Door zo min mogelijk energie te verspillen aan dingen die gewoon niet leuk zijn (lees: huishouden), lukt het op één of andere manier om vrijwel alle ballen in de lucht te houden. Maar eerlijk is eerlijk: als er dan eentje klettert, dan vallen er gelijk een heleboel)
 

Af en toe leg ik m’n koppie het zwijgen op door te mediteren, lekker te wandelen, met plantjes te rommelen of in ons fonkelnieuwe aquarium te staren. 

Of door één van de ideeën die op popt uit te werken tot een nieuw woonaccessoire in de webshop. Het creatieve proces zorgt dat ik in een soort flow terecht kom, waardoor de dag voorbij lijkt te vliegen. Creativiteit houdt mij dus enorm in balans!

Helaas ben ik behept met een paar chronische aandoeningen. Dat is best een onhandige combi, want soms denk ik: 

“Hé, kijk daar, mijn grenzen!” …en dan ben ik er eigenlijk al overheen. 

Mijn huisarts noemt me gekscherend ‘een zegen voor de medische wetenschap’. Regelmatig heb ik weer iets waar de artsen zich even voor achter de oren moeten krabben. Van rare allergieën en zenuwaandoeningen, tot speekselstenen en bloedvergiftiging: never a dull moment! Dus toen corona de kop opstak in Nederland, was het eigenlijk al wel te verwachten dat ik het als één van de eersten op zou pikken. En ja hoor. 

Thank goodness is daar dan die creativiteit en het werken met m’n handen. 

 
Die combi van een hoofd dat doorgaat en een lijf dat niet wil, daar heb ik al enkele decennia ervaring mee. Vlak na mijn vierde verjaardag lag ik tussen kerst en oud & nieuw op de intensive care met een dubbele longontsteking. Kantje boord was het. Het goede nieuws: ik bleek niet kapot te krijgen) Het lastige: sindsdien ben ik vastberaden om alles uit het leven te halen, en het liefst zo snel mogelijk.
De balans houden, is dus best lastig. Maar ik heb het nu eenmaal met dit lijf en brein te doen. Gelukkig zorgt creatief bezig zijn voor een leeg hoofd en een lijf vol positieve energie. En die blijheid van creativiteit deel ik graag!


Creativiteit als medicijn
Creativiteit helpt. En iedereen is creatief, dat geloof ik echt. Dus: doe dingen waar je blij van wordt, waar je creatief van blijft, en waar je anderen óók blij mee maakt!
Zelf hoop ik dat m’n creativiteit helpt om net dat beetje extra aan mijn producten te geven: die sprankeling, die knipoog, die glimlach. Dankbaar ben ik, wanneer mijn klanten laten weten hoe blij ze worden van de producten die ze dankzij Houtmoed zelf kunnen maken! Ik ben er sowieso ontzettend trots op dat ik mijn positiviteit en creativiteit al met zoveel mensen heb mogen delen.

Het creatief bezig zijn, het maken van die leuke woonaccessoires geeft het thuis van Houtmoed-klanten zoveel meer warmte en gezelligheid! Dat gun ik iedereen. Net als die balans.

Maaike
@houtmoed

Je kunt op dit gastschrijven reageren in de bijpassende post op mijn ↬ Instagram