In het kort...

 Wie  

Ik ben Lizette ook wel Zettje of Zette genoemd, geboren op 8 januari 1967, moeder van drie kinderen waarvan de jongste nog bij mij thuis woont.
Ik ben een echte kletskous en dat doe ik tegenwoordig vooral veel online in de digitale wereld.

Wat

Mijn hobby's zijn handwerken, tekenen, schilderen, socialmedia, fotografie en schrijven.
Omdat ik chronisch ziek ben is het extra fijn deze bezigheden te hebben om mezelf in de vorm van een dagbesteding mee te vermaken.

Waar

Ik ben geboren in Sassenheim en heb qua wonen het hele dorp doorkruist. Ik ben nu helemaal op mijn plek in een fijn appartementje met uitzicht over de bollenvelden aan de rand van het gezellige dorp Sassenheim.  

**********


Graag stel ik ook mijn TEAM aan je voor..

Inmiddels is er al een heel team dagelijks met Zettje-mijn-Leven en ZETTElen.homemade bezig.

Met ‘het TEAM’ doel ik op de verschillende functies die er met mijn dagbesteding worden bekleed...  

In het lang...

Om mij wat beter te leren kennen en mijn verhalen en blogs nog beter te begrijpen hier een stukje schrijven over mij...

Ik ben Lizette, geboren in 1967, ik woon mijn hele leven al in Sassenheim maar was in mijn jeugd ook veel in Muiderberg te vinden. In 1992 getrouwd en in 2015 gescheiden. Moeder van drie kinderen (1997-1999-2003) Mijn kinderen zijn mijn alles, dat werd bij de geboorte van mijn oudste al gezegd door een verloskundige; een lieve vrouw maar als je aan haar kind komt is het een Pitbull

Op mijn 21ste werd er al slijtage in mijn voeten geconstateerd (oude vrouwen voeten) wat later Poly-Artrose bleek te zijn. In de jaren kreeg ik steeds meer fysieke klachten maar ging daar zelf lange tijd aan voorbij. Na mijn veertigste kreeg ik een hartritmestoornis waarvan ik eerst dacht dat het de overgang was. Na de scheiding liepen de hartritme stoornissen steeds meer uit de klauw en heb ik hiervoor op 14 februari 2017 een ablatie ondergaan. Na een aantal maanden mocht ik stoppen met de bloedverdunners die ik voor de hartritmestoornis slikte en kreeg ik vervolgens op 21 juni 2017 een herseninfarct.

De gevolgen hiervan waren lange tijd onduidelijk en daardoor heb ik flink met het leven en mijzelf geworsteld. In de tijd van de revalidatie en het traject bij Hersenz leerde ik veel over mijn nieuwe aandoeningen maar nog veel meer over mijn nieuwe ik.

Afgelopen jaren had ik veel klachten die ik lang wegschreef onder mijn al bestaande gediagnosticeerde aandoeningen maar na een lange weg werd ik wegens vermoeden van Dunne Vezel Neuropathie doorverwezen voor onderzoek naar het expertise centrum in Maastricht, uitslag; klachten zijn herkenbaar als DVN maar door geen afwijking aan het huidbiopt geen diagnose te stelen. Na doorverwijzing naar de Dermatoloog is de aandoening Erythromelalgie vastgesteld en Poly Neuropathie beide lastig om te diagnosticeren en al helemaal om te behandelen.

Omdat ik de struggels ook bij andere (chronisch zieken) herken heb ik besloten deze website in het leven te roepen. Het helpt mij om alles van mij af te schrijven en inzichtelijk te maken. Mijn doel is om op deze manier ook anderen te helpen die zich in mijn ervaring herkennen en dit misschien met jou en mij willen delen. Een mooie bijkomstigheid is natuurlijk dat ik daar zelf ook veel van leer.

Iedereen heeft zo zijn eigen ervaringen, gewoontes en oplossingen en door te luisteren/lezen over anderen kun je er uit halen wat bij jou past en/of helpt en er je voordeel mee doen.
Mijn hobby's zijn heel belangrijk en ik merk regelmatig dat dit ook zo is voor andere chronisch zieken en om die reden geef ik op mijn website niet alleen ruimte aan gastschrijvers met persoonlijke levensverhalen maar ook aan bijzondere creatieve gastschrijvers.

Mijn website is bedoeld om elkaar te helpen. Op mijn Instagramen in de besloten Facebookpagina kun je reacties plaatsen maar wel alleen opbeurend, opbouwend, vriendelijk, medelevend of met interessante tips. Maar negativiteit, verwijten en iemand aanvallen is niet waar ik naar opzoek ben en andere ook niet. Positiviteit en een open gesprek wel!

Ik hoop dat de verhalen jou ook mooie inzichten brengen.

Liefs, 
Lizette