Een fijn tussendoortje een gezellig intermezzo met linkjes naar bijzondere uitstapjes die ik maakte, onderwerpen waar mijn interesses liggen, iemand die- of iets dat ik bewonder, trajecten die ik zelf heb gevolgd of onderwerpen die mij aan het hart gaan...

  

  • Bijzonder aan te raden van anderen 
  • Gewoon Leuk door anderen 
  • Trajecten van Zettje 
  • Informatief voor Zettje 
  • Uitstapjes ZETTElen.homemade
  • Door anderen over ZETTElen.homemade 

Bijzonder aan te raden

van anderen 

Atelier Anne Anne de wereld is niet mooi maar jij kan haar een beetje mooier kleuren

 door Anne van den Berg  

 

Created with Sketch.

Ik ben Anne...

...een Nederlandse studente Stedenbouw aan de TU Delft en woon in Rotterdam. Ik werk part-time bij Starling Structures. Een bureau voor Stedenbouw en Landschap in Den Haag. Naast werken en studeren kan je me vinden op mijn race-fiets tussen deze steden, in de stad met mijn vrienden of in de keuken om een nieuwe creatie te bouwen of een oude vertrouwde. Daarnaast schilder, teken of schrijf ik graag. En ohja, mijn lievelingskleur is wit.


Boek: Carrièrepatient 

door Martijn van Duivenboden

Created with Sketch.

Een boek over niet dood gaan, maar ook niet beter worden.

We leven in een tijd waarin we denken dat carrière een keuze is, een killerbody te koop is in de sportschool, geluk uit een pillenpotje komt en het leven je toelacht als je zelf de slingers maar ophangt. Maar wat nu als het leven je keer op keer een levensbedreigende knal voor je kop geeft?

Podcast : Tussen je oren 

door Annemiek Lely in opdracht van de Hersenstichting

Created with Sketch.

Mensen met een hersenaandoening of hersenletsel hebben vaak, naast de zichtbare gevolgen ook last voor onzichtbare gevolgen. ‘Tussen je oren’ is de nieuwe achtdelige podcastserie van de Hersenstichting over deze onzichtbare gevolgen van een hersenaandoening. Onze ambassadeur Annemiek Lely gaat in iedere aflevering met iemand in gesprek over deze gevolgen. De lancering van de podcast, vandaag op 15 maart, is tevens de start van de Brain Awareness Week. Ook deze week staat in het teken van onzichtbare gevolgen.

Onzichtbare gevolgen door een hersenaandoening zijn vaak ingrijpend. En ze leiden ook vaak tot veel onbegrip uit de omgeving, omdat je ze simpelweg niet kunt zien. Denk bijvoorbeeld aan vermoeidheid, overprikkeling of veranderingen in je denken, je emoties en je gedrag

 Podcast :  'Stilte van de wereld' 

 door Anne van den Berg in de podcastserie van de TUDelft

 

Created with Sketch.

 'De podcast waarin je kan reizen, naar plekken in deze vreemde tijden van de Corona crisis. Wij brengen de plekken die normaal wemelen van de mensen, naar jou toe. Zo kun jij, buiten naar binnen halen. Als achtergrond voor je meditatie, yoga oefening, dat welverdiende dutje of om simpelweg even te ontsnappen aan het inmiddels bekende geluid van je woonruimte. Want terwijl de wereld misschien lijkt stil te staan, klinkt deze mooier dan ooit.
In deze Podcast opgenomen bij de TUDelft het gedicht van mijn oudste dochter Anne 

Boek : Happy Ziek 

door Iris Scheys 

Created with Sketch.

Ben jij ondanks je ziekte op zoek naar een fijn leven? Dan heten we je van harte welkom bij Happy ziek! Happy ziek is een fictieve organisatie waar iedereen met een langdurige ziekte bij mag horen. De overlevingsgids, het originele personeelshandboek van Happy ziek, begeleidt haar collega’s naar een fijne manier van leven. Omdat er veel verandert wanneer je langdurig ziek bent, neemt de gids je mee in thema’s als emoties, energiemanagement, veranderende relaties, hoop, zelfzorg, angsten, communicatie en zo veel meer. Daarnaast biedt de overlevingsgids van Happy ziek een aantal handige mini-cursussen aan, zoals Timemanagement, Assertiviteit en Gespreksvoorbereiding. Iris Scheys (1984) is schrijfster, moeder, spiegel en ontdekkingsreiziger op zoek naar gezondheid en diepgang. Ze communiceert het liefst met jouw innerlijke kracht en maakt met haar woorden jouw verschil. Inclusief mini-cursussen 

Gewoon Leuk 

door anderen

Gun jezelf meer flow in je leven

'DIY met Flow Magazine'

Created with Sketch.

Flow helpt je jouw eigen bron van creativiteit aan te spreken, waardoor je op nieuwe ideeën komt bij het maken van belangrijke keuzes. Of het nu gaat om grote levensvragen of juist die kleine alledaagse dingen.

Leren haken met zes steken

'DIY van Flow Magazine'

Created with Sketch.

Leren haken is niet moeilijk. Eigenlijk is het niet meer dan met een haaknaald ‘lusjes in lusjes’ maken. Afhankelijk van de manier waarop je dat doet, krijg je zo’n kleurrijke granny square of handige omslagdoek, maar een slinger kan ook. Hieronder leggen we zes verschillende steken uit. 

Trajecten

van Zettje

Hersenz

Created with Sketch.

OOK U KUNT LEREN OMGAAN MET HERSENLETSEL

Een beroerte, ongeluk, hartstilstand of hersenaandoening kan leiden tot blijvend hersenletsel. Bent u als gevolg daarvan vaak moe, vergeetachtig, snel boos of kunt u zich niet goed meer concentreren?


Basalt revalidatie

Created with Sketch.

‘De rots in de branding’ is letterlijk Basalt. De kust tussen Kijkduin en Katwijk wordt beschermd door pieren van basaltsteen die de kracht van de golven breken en het zeewater in goede banen leiden. Basalt is het stollingsgesteente dat voortkomt uit het vuur van vulkanen en verenigt de energie van aarde en vuur. De steen heeft een ongekende stevigheid en wordt om die reden gebruikt voor de veiligheid van onze kust. Golfbrekers zijn gemaakt van basalt, de steen wordt gebruikt in kademuren, strandhoofden en dijken. In constructies die de weerstand bieden aan zee en wind. Basalt zorgt dus voor verbinding, verankering, samenhang en balans. Dezelfde waarden biedt ons revalidatiecentrum haar patiënten.


Informatief

voor Zettje

Onderzoek Overprikkeling bij Niet-Aangeboren Hersenletsel

Created with Sketch.

 "Hoe beïnvloedt overprikkeling het leven van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel?"


Stichting Onzichtbaar Ziek

Created with Sketch.

De Stichting Onzichtbaar Ziek is een initiatief dat op een positieve manier meer begrip, kennis en ondersteuning wil bieden voor mensen met een chronische ziekte, aandoening of beperking. Niet alles is aan de buitenkant te zien en wij willen onze lezers graag een kijkje geven in deze ‘onzichtbare’ wereld. 

het fitte BREIN

Website

Created with Sketch.

 Gezond en actief leven houdt ons brein zo lang mogelijk fit..

 Webinar Overprikkeling

Created with Sketch.

Webinar van Het Fitte Brein, met als thema ‘Prikkels’. Tijdens dit webinar vertelt dr. Tanja Nijboer alles over prikkels en overprikkeling. Tanja is Senior Onderzoeker en Universitair Hoofddocent, verbonden aan het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht (UMCU en De Hoogstraat Revalidatie) als trekker van het thema ‘Cognitie’. Margôt Ros is actrice en o.a. bekend van Toren C. Zij liep tijdens een theatervoorstelling tegen een ijzeren balk. In het webinar vertelt zij over deze ervaring en hoe haar leven en functioneren daarna volledig veranderd is. Ook geeft ze de kijkers tips hoe om te gaan met prikkels.

Uitstapjes 

ZETTElen.homemade

Handwerken voor het goede doel

Created with Sketch.

Op het platform van Handwerkmarkt mocht ik schrijven hoe ik tot inspiratie kwam voor de goede doelen kerstactie...
Lizette van ZETTElen.homemade wilde, ondanks haar niet aangeboren hersenletsel, heel graag iets bijdragen aan de maatschappij ........

20 november 2020

Online Handwerk Club interview  

Created with Sketch.

Heel bijzonder om mee te maken..
Vanavond is Lizette te gast. Zij startte meerdere instagram pagina's en een blog vol toffe producten.
Ik ben onwijs benieuwd naar wie Lizette is en verheug me erop haar beter te leren kennen!


18 november 2020

Makers Blog voor Handwerkmarkt

Created with Sketch.

“Het met mijn handen werken is mij met de paplepel ingegoten,....

4 september 2020

ZETTElen.homemade op YouTube

Created with Sketch.

 Leuke filmpjes van producten en promotie van ZETTElen items en over deze website

Door anderen

over ZETTElen.homemade

Review door Marion.Nouvellebeuty

Created with Sketch.

 Marion was al enige tijd opzoek naar een oplossing voor een fijner gebruik van haar shampoobars en deed daarvoor een oproep op haar instagram account. Via een tag van Smurfige kwamen wij met elkaar in contact en heb ik Marion een setje zeepzakjes gestuurd om uit te proberen en dat was niet zonder succes.....


Lees haar ervaring via ... 

Blog door Cora Knitknacks

Created with Sketch.

 Cora schreef over haar bijdrage aan de ontwikkeling van de patronen voor de goede doelen een heel mooi uitgebreid blog...

Blog door de Breimeisjes

Created with Sketch.

 Akkelien is aan de slag gegaan met haar gekochte patroon van het engeltje en beschreef in haar blog over haar ervaring hiermee..