Bijzonder aan te raden 

 

WELKOM op deze bijzonder aan te raden pagina.

Een pagina met linkjes naar mooie boeken, podcasts, muziek, websites en recepten van anderen, die ik je graag wil aanraden.

Boeken

Boek : Happy Ziek 

door Iris Scheys 

Created with Sketch.

Ben jij ondanks je ziekte op zoek naar een fijn leven? Dan heten we je van harte welkom bij Happy ziek! Happy ziek is een fictieve organisatie waar iedereen met een langdurige ziekte bij mag horen. De overlevingsgids, het originele personeelshandboek van Happy ziek, begeleidt haar collega’s naar een fijne manier van leven. Omdat er veel verandert wanneer je langdurig ziek bent, neemt de gids je mee in thema’s als emoties, energiemanagement, veranderende relaties, hoop, zelfzorg, angsten, communicatie en zo veel meer. Daarnaast biedt de overlevingsgids van Happy ziek een aantal handige mini-cursussen aan, zoals Timemanagement, Assertiviteit en Gespreksvoorbereiding. Iris Scheys (1984) is schrijfster, moeder, spiegel en ontdekkingsreiziger op zoek naar gezondheid en diepgang. Ze communiceert het liefst met jouw innerlijke kracht en maakt met haar woorden jouw verschil. Inclusief mini-cursussen 

Boek: Carrièrepatient 

door Martijn van Duivenboden

Created with Sketch.

Een boek over niet dood gaan, maar ook niet beter worden.

We leven in een tijd waarin we denken dat carrière een keuze is, een killerbody te koop is in de sportschool, geluk uit een pillenpotje komt en het leven je toelacht als je zelf de slingers maar ophangt. Maar wat nu als het leven je keer op keer een levensbedreigende knal voor je kop geeft?

Podcasts

Podcast : Chronisch Ziek de Podcast 

Door Yvonne Lankhaar Psycholoog en ervaringsdeskundige

Created with Sketch.

Omdat het onzichtbare gehoord mag worden

Dit is de podcast van Psycholoog en ervaringsdeskundige Yvonne Lankhaar. Zij neemt je mee in de wereld van het chronisch ziek zijn. En bespreekt vooral de onderwerpen die meestal niet besproken worden maar er wel zijn. De impact op werk, op relaties, op zelfbeeld, op hobby's, op ouderschap en meer.

Podcast : SO.04 - Martijn in Cancerrollercoaster - de Podcast

Door Annet Ceelaert

Created with Sketch.

De aflevering met Martijn van Duivenboden van het boek Carrière Patiënt

 
Zijn boek staat er vol mee. Van die rake woorden die precies zeggen waar het op staat, gestileerde zinnen die de spijker op zijn kop slaan. In zijn boek Carrière patiënt, beschrijft Martijn zijn leven van theaterdirecteur en bedrijfskundige tot full time patiënt. En dat allemaal zonder clichés, want daar heeft Martijn een hekel aan.

Podcast : Tijd voor de geest

museum van de geest

Created with Sketch.

 Wat zijn we trots: samen met Museum van de Geest hebben we een nieuwe podcast ontwikkeld, Tijd voor de Geest.

In deze podcastserie komen onder andere kunstenaars, schrijvers, illustratoren en fotografen aan het woord. Allemaal hebben ze een band met Museum van de Geest, en allemaal hebben ze een creatieve geest.

Podcast : Tussen je oren 

door Annemiek Lely in opdracht van de Hersenstichting

Created with Sketch.

Mensen met een hersenaandoening of hersenletsel hebben vaak, naast de zichtbare gevolgen ook last voor onzichtbare gevolgen. ‘Tussen je oren’ is de nieuwe achtdelige podcastserie van de Hersenstichting over deze onzichtbare gevolgen van een hersenaandoening. Onze ambassadeur Annemiek Lely gaat in iedere aflevering met iemand in gesprek over deze gevolgen. De lancering van de podcast, vandaag op 15 maart, is tevens de start van de Brain Awareness Week. Ook deze week staat in het teken van onzichtbare gevolgen.

Onzichtbare gevolgen door een hersenaandoening zijn vaak ingrijpend. En ze leiden ook vaak tot veel onbegrip uit de omgeving, omdat je ze simpelweg niet kunt zien. Denk bijvoorbeeld aan vermoeidheid, overprikkeling of veranderingen in je denken, je emoties en je gedrag

 Podcast/Radio: Luistern naar NAH 

 door Lieky en Marly  

 

Created with Sketch.

Er is heel veel behoefte aan informatie voor mensen met hersenletsel. Lieky kreeg het aanbod om een radioprogramma te maken voor mensen met NAH. Daar hoefde zij helemaal niet lang over na te denken en zei meteen volmondig “Ja” Ze wist ook dat zij Marly van der Wijk, één van de leden erbij moest vragen. Marly heeft al vele jaren radio ervaring, totdat ze zelf een hersenletsel kreeg. Ook Marly zei meteen Ja, ik wil heel graag meewerken en de mensen informeren. Zij hebben alletwee hersenletsel en werken belangeloos aan dit radio programma. 

 Podcast'Stilte van de wereld' 

 door Anne van den Berg in de podcastserie van de TUDelft

 

Created with Sketch.

 'De podcast waarin je kan reizen, naar plekken in deze vreemde tijden van de Corona crisis. Wij brengen de plekken die normaal wemelen van de mensen, naar jou toe. Zo kun jij, buiten naar binnen halen. Als achtergrond voor je meditatie, yoga oefening, dat welverdiende dutje of om simpelweg even te ontsnappen aan het inmiddels bekende geluid van je woonruimte. Want terwijl de wereld misschien lijkt stil te staan, klinkt deze mooier dan ooit.
In deze Podcast opgenomen bij de TUDelft het gedicht van mijn oudste dochter Anne 

Muziek ↴ 

Spotify : Het ‘LP-gevoel’ met de Flow Slow Sunday Playlist 

Created with Sketch.

Bij Flow zijn we plots allemaal fan van lp’s. Voor iedereen die (nog) geen platenspeler heeft: op Spotify vind je nu de Flow Slow Sunday playlist 

Recepten 

Klassieke appeltaart bakken

Vier recepten voor appeltaart om te proberen. 

Created with Sketch.

Zoals we hem kennen van oma. Deze klassieke appeltaart zonder poespas van Laura’s Bakery staat binnen twee uur op tafel. Met heel veel appels en kaneel, natuurlijk. Je kunt deze taart waar je met zijn veertienen van kunt eten, twee tot drie dagen bewaren in de koelkast. Extra leuk om te weten: dit recept komt van de oma van Laura. Een echte oma’s appeltaart dus. 

Websites

Website : Daphne.drinkt.thee; ‘‘Temidden van de chaos van de wereld, luister ik naar de stilte in-mij-zelf."

 door Daphne Helvensteijn 

Created with Sketch.

 

Hoi! Ik ben Daphne,

Theedrinker, denker en nu ook Blogger!

Van nature bedachtzaam, introvert en sensitief, maar bij tijden openhartig en exentriek. Met een theelepeltje humor deel ik hier mijn belevenissen op mijn weg naar een leven waarin ik meer en meer de tijd mag nemen. 


Website : Atelier Anne ; Anne de wereld is niet mooi maar jij kan haar een beetje mooier kleuren

 door Anne van den Berg 

Created with Sketch.

Ik ben Anne...

...een Nederlandse studente Stedenbouw aan de TU Delft en woon in Rotterdam. Ik werk part-time bij Starling Structures. Een bureau voor Stedenbouw en Landschap in Den Haag. Naast werken en studeren kan je me vinden op mijn race-fiets tussen deze steden, in de stad met mijn vrienden of in de keuken om een nieuwe creatie te bouwen of een oude vertrouwde. Daarnaast schilder, teken of schrijf ik graag. En ohja, mijn lievelingskleur is wit.