ZETTElen Blog


ZETTElen homemade  

In mijn ZETTElen Blogs kun je lezen wat mijn hobby in zijn totaliteit inhoudt, wat er bij komt kijken en wat het mij brengt.

ZETTElen is namelijk veel meer dan alleen wat leuke haakwerkjes.

illustratie studiokuukeluus

Blogs op een rijtje... 

Nieuwste Blog... 

  • Verzorgingsproducten: Het hoe en waarom

 

Kennismaken
Hoe is ZETTElen.homemade ontstaan?
De merknaam ZETTElen.homemade 


Eerdere Blogs...  ↴   

Created with Sketch.
  • Terugblik op mij (mei)
  • Blijven ontwikkelen 
  • Begin bij jezelf 
  • Duurzaam

Verzorgingsproducten

Het hoe en waarom

24 juli 2022

Een tijdje terug vroeg ik op mijn socials welke vragen er spelen betreffende de verzorgingsproducten en ik zal in dit blog mijn best doen om deze te beantwoorden!

huidreiniging-gezichtsverzorging-beatytips

 


Allereerst begin ik met mijn eigen verhaal. 


Omdat ik probeer om mijn kleine steentje bij te dragen aan een beter milieu en dat ‘begint bij jezelf’ doe ik mijn best om in mijn dagelijks leven bewuster om te gaan met de gewone dingen. 

Zo ben ik een fanatiek afvalscheider, plastic bij plastic, papier bij papier, gft bij gft, glas bij glas en zo min mogelijk rest afval. 

Mijn appartementje is niet zo groot en dat is nog best een hele uitdaging want mijn keuken staat behoorlijk vol met verschillende afvalbakken. Mooi staat het niet maar dat is natuurlijk bijzaak. 

Die gewone dagelijkse dingen zijn ook best lastig want een mens moet eten en steeds schrik ik er weer van in hoeveel verpakkingsmateriaal alles wordt verpakt! Het is dus een mooie gedachte om bij jezelf te beginnen maar naar mijn mening moeten de fabrikanten ook eens een flinke schop onder hun hol krijgen. Gelukkig zie je wel steeds meer mooi gerecycled of te recyclen verpakkingsmateriaal waar ik ook voor ZETTElen gebruik van maak want het oog wil ook wat. 

Toen kwam het moment dat ik mijzelf eens in mijn andere verbruik onder de loep nam; mijn badkamer activiteiten! 

De lege flessen van reinigingsmelk, shampoos, conditioner en bodylotion vlogen mij om de oren, dus dat moest anders. Toen ik aan de slag wilde met betere oplossingen merkte ik dat dit nog best een zoektocht was en ik moet eerlijk schrijven dat ik zeker nog niet voor alles de ultieme vervanging heb gevonden. Bijvoorbeeld voor de reinigingsmelk en conditioner heb ik nog steeds mijn oude vertrouwde flessen, wel recyclebaar, maar hierin ben ik nog niet een goed alternatief tegen gekomen. 

TIPS ZIJN WELKOM!

zeepzakjes-huidverzorging-doucheproducten


Inmiddels gebruik ik hele fijne shampoobars en die hang ik te drogen in mijn eigen handgemaakte zeepzakjes. 

Dit staat/hangt super leuk in mijn badkamer en een prettig bijkomend voordeel is dat de zeepjes tussendoor goed opdrogen en niet zoals in een zeepbakje bij gebruik zo een weeïg en glibberig zeepje door de badkamer glibbert. 

Dit zelfde geldt voor bodyzeep, ook deze hangen in een leuk gekleurd zeepzakje en hier kun je net als hierboven omschreven prettig gebruik maken van je zeep.
Maar er is nog een andere fijne mogelijkheid en dat werkt als volgt; Je laat het zeepje gewoon in het zeepzakje en wast je er mee alsof het een washandje is. Op deze manier verzadigd de zeep in het materiaal van het zakje en doe je nog langer met je zeepblokje, maar het geeft ook een licht schrubbend effect op je huid. 
Wil je wat pittiger scrubben zijn er ook de scrubdoekjes van henneptouw (ik ben ook aan het testen met jute), ruwer dan een zeepzakje maar zachter dan de meest scrubmaterialen. 
Ook zijn er nog de scrubwashandjes, van grover materiaal dan de zeepzakjes maar weer zachter dan de gewone zeepzakjes. Ook deze scrubwashandjes kun je gebruiken om je zeepblokje in te laten drogen.

reinigingspads-gezichtsverzorging-makeupverwijderen-scrub


Waar ik misschien zelf nog het meeste van schrok tijdens mijn milieubewust onderzoek was het gebruik van de hoeveelheid wattenschijfjes. BIZAR hoeveel er daarvan in mijn prullenbak verdween!! 

Ik gebruikte er zeker gemiddeld zes per dag (zo niet meer) dat zijn er 42 in de week en dat is meer dan een hele rol per maand! Ik kocht niet van die hele dure maar per rol gaf ik zeker €1.00 uit. De kosten zijn het niet maar dat is ook niet het punt dat ik wil maken. Of misschien toch wel? Een setje reinigingpads van twee kost in de ZETTElen winkel €2.50 en van vier €4.00 dus eigenlijk heb je die in no time terugverdient. Bovendien moet het je ook een beter gevoel opleveren omdat je al die troep niet meer in je afvalbak tegenkomt.

En eerlijk is eerlijk, ik moet ook bekennen dat ik er best even aan moest wennen. Het is echt een andere manier van reinigen. 

Deze reactie krijg ik ook van anderen, testers bijvoorbeeld, het voelt echt wat ruwer dan de zachte wattenschijfjes maar het reinigt zeker beter en de doorbloeding van je huid voelt ook beter. Een mini massage krijg je er op deze manier gratis bij! Het is dus echt even doorzetten maar daarna wil je niet anders meer en ben je zeker om.

Ik kan mij voorstellen, deze vragen krijg ik regelmatig ook, dat als je bijvoorbeeld een hele gevoelige huid hebt je misschien bang bent dat het te ruw is en daarom heb ik ook de soft variant gemaakt in leuke, frisse pastelkleurtjes. Eerlijkheidshalve moet ik daar wel bij vermelden dat als je wat zwaardere make-up draagt deze lastiger schoon te krijgen zijn maar om die reden zijn deze ook niet alleen van een mooi zacht katoen gemaakt maar kun je deze pads heter wassen tot 60 graden. Een mooi tip die ik kreeg van een gebruiker is om ze in de zon te laten drogen zodat ze qua kleur weer wat opfrissen.

.

gezichtverzorging-zettelenblog-blog-huidverzorging

 


Zelf gebruik ik de reiniging pads om mijn make-up te verwijderen maar ook om mijn huid te reinigen met een heerlijke lotion of mijn gezichtsmasker te verwijderen na een heerlijk momentje voor mijzelf.
 

Je hoeft dus niet perse make-up te dragen want je huid reinigen is sowieso goed om te doen. 


Daarbij kun je ook nog je gezichtshuid eens lekker licht masseren met de pads of scrubben met de scrubschijfjes van henneptouw. 

Al deze producten kun je gewoon uitspoelen en aan de lucht laten drogen, meer is eigenlijk niet nodig, al spaar ik de pads, zeepzakjes en scrubwashandjes wel op om ze (in een waszakje) mee te wassen met een bonte was en dat kun je dus ook met de soft pads en zeepzakjes doen met de witte was. 

 

Ik hoop dat hiermee alle vragen zijn beantwoord en dat ik je heb kunnen overtuigen van deze fantastische producten.  

Lizette

Leuk als je een reactie achter laat over mijn blog bij de post op:  

Instagram
Facebook 

Hieronder vind je een kleine greep uit de ZETTElen gezicht reiniging pads collectie en op de ZETTElen product pagina en in de online winkel vind je alle kleuren, ook van de zeepzakjes, scrubwashandjes, andere scrub producten en natuurlijk de rest van de ZETTElen collectie. 

reinigingpads-gezichtverzorging

Stevige gezicht reiniging pads in bloemvorm gemaakt van een 100% zacht stevig katoen in een diep rode kleur.

reinigingpads-gezichtverzorging-huidverzorging

Stevige gezicht reiniging pads gemaakt van een 100% zacht stevig katoen in een diep blauwe kleur.

reinigingpads-gezichtverzorging-huidverzorging

Stevige gezicht reiniging pads in bloemvorm van super zacht katoen in  pasteltinten.

Fijne gezicht reiniging pads gemaakt van een 100% dun, iet ruwer donkerblauw stevig katoen.

Terugblik op mij (mei)

5 juni 2022


Het was mooi weer en het was slecht weer maar op de socials bleef de zon schijnen! 

In dit blog schrijf ik over feestelijkheden en over mijn unieke hand gehaakte producten die vaker dan je denkt iets met het weer te maken hebben, of in ieder geval het gebruik er van.. 


Ik neem je graag mee in mijn terugblik op de maand mei..


Wederom schreef ik dat ondanks de zon en het mooie weer een omslagsjaal echt een handig accessoire is om te hebben. 

Over het algemeen is in ons kleine kikkerlandje het weer erg wisselvallig en kan een prachtig mooie zonnige dag zomaar killetjes afsluiten. Wil je dan toch nog even buiten blijven zitten dan sla je gewoon even een omslagsjaal om. 

Of misschien ben jij wel gewoon druk en (thuis) aan het werk en is het net te fris om ramen en deuren lekker open te houden? Zelf zit ik regelmatig achter mijn laptop met een omslagsjaal omgeslagen, houd mij lekker warm en met de deur open is het ook nog eens goed voor je gezondheid en zeker ook je spirit.


Dat je huid met het brandende zonnetje afgewisseld met een frisse dag ook wel wat te verduren heeft is denk ik allang niets nieuws meer.


Om die reden kon je in een post ook nog eens lezen hoe belangrijk een goede huidverzorging is en welke fijne milieuvriendelijke producten ik daarvoor heb bedacht. Ook steek ik mijn trots over deze producten niet onder stoelen of banken en noem ik apart nog even de herbruikbare gezicht reiniging pads. Een musthave in een tijd dat we echt stappen moeten gaan maken voor een beter milieu en dat begint bij jezelf, of in dit geval bij mij :) en alle kleine beetjes helpen!Met Moederdag schreef ik over de cadeau verzendservice van ZETTElen en ook de verlanglijstje service waarvan je eigenlijk altijd gebruik kunt maken. Een cadeautje van achter je laptop of mobiel laten bezorgen, makkelijker kan het niet! Of ben je bijna jarig denk dan eens aan de verlanglijstjes service! Beide services bied ik natuurlijk geheel gratis aan en kun je teruglezen op "deze ZETTElen" pagina.


Uiteraard bracht ik ook weer het één en ander aan persoonlijke feitjes naar buiten, vind het altijd een leuk onderdeel bij andere accounts, pure belangstelling...oké oké nieuwsgierigheid ook. Eigenlijk zou ik dat zelf ook wat vaker moeten doen!


Omdat ik eerdaags een aantal weken op vakantie ben, oppassen op een huis op een meer dan prachtige locatie, voor drie weken en ik dan niet kan verzenden heb ik het ook nog even over de super uitverkoop die ik in mijn online winkel houdt....  


Met kortingscode KNALLER krijg je maar liefst 25% korting op alle producten. Bovendien heb ik ook nog gewone SALE en ik lijk wel gek.. ook daarop mag je de code gebruiken! Korting op korting dus. 

Vind je deze korting nou nog te weinig..?

in mijn storyhighlights en op mijn feed op Instagram heb ik nog de super KNALLERS die je gewoon via dm kunt bestellen.


De laatste bestellingen gaan uiterlijk op 13 juni op de post en de bestellingen daarna geplaats ga ik vanaf 10 juli verzenden!! Ik weet het, dat is bijna een maand maar daar geef ik dan ook wel een mooie KNALLER actie voor weg.


Kortom het was een mooie maand en ook een educatieve maand want ik weet niet of het je is opgevallen maar mijn account(s) op Instagram heeft een kleine gedaante verwisseling ondergaan en zo ook de manier van posten, beetje rust in de tent voor mijzelf!

De afgelopen maanden heb ik namelijk de trainingen en Webinars bij de InstaClub van Nicole Adelaars gevolgd en tjonge wat heb ik daar veel geleerd! 

Heel eerlijk dacht ik vaak voor ik een training ging kijken dat ik over het te behandelen onderwerp al heel veel wist maar iedere keer waren er weer details die ik over het hoofd had gezien. Ook de contacten onderling met de deelnemers is super leuk, ik heb er voor mijn Zettje platform in ieder geval een leuke Stamgast aan over gehouden.

 

Oké het is tijd om weer af te sluiten want ik schrijf weer net als ik praat; VEEL!!

Dit was de maand mei in een notendop en ik wens jou een hele fijne nieuwe maand!

Liefs,
Lizette

Leuk als je een reactie achter laat over mijn blog bij de post op:  

ZETTElen Instagram
ZETTElen Facebook 

5 juni 2022

Blijven ontwikkelen

16 maart 2022


Het is alweer even geleden dat ik een blog schreef voor ZETTElen, ik zou het vaker willen doen. 

Het feit is dat er in mijn hoofd vaak zoveel ideeën de ronde doen dat ik er vaak niet de ruimte voor kan vinden om over mijn creatieve bezigheden te schrijven. Aan de andere kant is schrijven ‘over het leven’ voor mij meer een ontlading en gaan de creatieve ideeën meer richting mijn handen dan naar het toetsenbord.

Diegene die mij al wat langer kennen weten waarschijnlijk al dat ZETTElen.homemade juist is ontstaan om rust te kunnen vinden in mijn dagen. Als mijn hoofd te veel opspeelt of mijn lijf te pijnlijk is dan is het fijn om mijn rust te pakken met een haakwerkje. Omdat ik nogal wat van dat soort momenten nodig heb ontstaan er natuurlijk erg veel ZETTElen creaties, die vervolgens weer veel andere werkzaamheden met zich mee brengen zoals de afwerking, fotografie en de items online zetten. De laatste twee zijn fysiek en qua energie huishouding best pittig maar ook confronterend om te merken dat mijn lijf, hoofd en beperkte energie dan als een mokerslag op mij inhakken. Over die mokerslag gesproken die ben ik de afgelopen week behoorlijk tegengekomen.

 


Wie mijn Zettje Blogs volgt weet dat ik er niet vies van ben om mijn grenzen op te zoeken en dat ik er na een traject bij Hersenz steeds beter in ben om er niet te heftig overheen te knallen. Mijn valkuilen blijven echter dingen als: GEZELLIG - LEUK - ENTHOUSIASME en hoppa ik hobbel huppelend over mijn grens om daarna een muur en een enorme moker hamer tegen te komen.

 

Afijn dus over afgelopen week, toen ik weer eens GEZELLIG op een LEUKE voorjaarsmarkt bij Marente Bernardus kon staan, want toen ik werd gevraagd was ik gelijk ENTHOUSIAST. Daarbij was mijn gedachte ook dat ik inmiddels behoorlijke voorraden aan prachtige unieke haakwerken in mijn appartementje heb en hoewel ik ook veel cadeau geef aan dankbare ontvangers in mijn inner cirkel loopt dit flink op! Een beetje meer verkoop genereren kon dus ook geen kwaad want feit is ook dat ik mijn hobby onderhoud met mijn verkopen zodat ik weer leuke nieuwe wolletjes kan gaan uitzoeken om mijn relax uren mee op te vullen.De markt was super GEZELLIG en de opbrengst van de verkopen heb direct geïnvesteerd in een prachtige oude naaidoos, deze stond al langer op mijn verlanglijst en stond ineens zomaar vanaf de overkant naar mij te lonken! Ik moet eerlijk zijn dat ik de aankoop al had rondgemaakt nog voor ik ook maar iets had verkocht, nog voor mijn eerste klanten zich aandiende was ik al in de zevende hemel!

Het was super gezellig op de markt, veel praatjes met oude bekende en tegenover mij stond een kraam van het ‘Bollenpalet’ waar ik ooit vrijwilligerswerk heb gedaan. Leuke praatjes met begeleiders en zelfs knuffels van enkele cliënten die mij nog steeds missen (bloos).

 

Omdat ik ongeveer 85% van mijn tijd op mijn eigen 75m2 vertoef vanwege de ‘grote boze buitenwereld’ waar ik nogal last van heb qua overprikkeling was dit alles natuurlijk best wel veel voor dat bolletje van mij. Daarbij optellend nog de fysiek uitdaging van de voorbereidingen en de nasleep die er ook nog zeker aan zat te komen van alles weer thuis een plekje geven, was het een hele uitdaging. 

Ondanks dat ik enorm genoten heb waren de gevolgen best heftig, alsof ze mijn hoofd hadden volgegoten met beton had ik in de nacht echt de neiging om een hamer te pakken en dat volle bolletje in te slaan! De dagen erna heb ik mij vooral teruggetrokken in mijn eigen cocon. Dit is echter geen klaagzang want ik had er zelf voor gekozen om deze uitdaging aan te gaan maar toch kun je niet altijd van tevoren inschatten wat de gevolgen zijn en eerlijk is eerlijk het is ook niet altijd hetzelfde, soms valt het mee en soms valt het tegen. 

 

Nogmaals ik heb op deze voorjaarsmarkt enorm genoten en waarschijnlijk doe ik het gewoon nog een keer.


Maar dan wel zoals deze bij het plaatselijke verzorgingstehuis want de grote commerciële markten moet ik echt niet meer doen, dat is wel wat ik hiervan heb geleerd. Hier kennen ze mij en heb ik een helpende hand, een praatje en een paar verkopen. 

Waarom ik dit allemaal in mijn creatief ZETTElen blog deel?  
Omdat dit ook is wie er achter ZETTElen homemade schuil gaat en waarom ik bepaalde keuzes maak. Ik ben chronisch ziek en dat brengt nou eenmaal beperkingen en aanpassingen met zich mee, bijvoorbeeld het fysieke winkeltje dat ik graag ooit had willen openen zal altijd een droom blijven, of zelfs dat niet want er staat een dik vet kruis doorheen! 


Het is daarom ook super fijn dat er online mogelijkheden bestaan om mijn mooie unieke items te verkopen en mijn hobby te kunnen onderhouden. 

 


Echter ben ik altijd een nuchtere troela geweest en zie ik mijn verkopen ook niet erg toenemen terwijl mijn maaksels dat wel doen. Mijn hoofd staat ondanks dat nog zeker niet stil maar ik verplaats mijn overdag bezigheden, waar ik ontspanning in vind, wel een beetje meer naar mijn ‘Zettje over het leven’ platform. De avonduren blijf ik lekker haken en ook blijf ik dingen bedenken om mijn gehaakte items onder de aandacht te brengen want ik geloof er zelf nog steeds enorm in dat wat ik maak echt mooie plekjes elders verdienen omdat ze kwalitatief goed zijn en praktisch en fijn in gebruik. Tot slot neem ik je graag nog even mee in mijn bedenksels want het is altijd goed om dingen out in the open te gooien en feedback te vragen. Juist omdat ik online bezig zijn ook als een ontspanning zie heb ik mijn ZETTElen collectie ook op mijn platform geplaatst op een speciale pagina waar je door op een item te klikken direct doorgaat naar mijn winkel op Handwerkmarkt. Hierdoor ontstond er gelijk een nieuw idee want ik kan namelijk ook een webshop aan mijn platform koppelen waar je de ZETTElen items direct kunt kopen!?
Soms hoor ik namelijk van (potentiele) klanten dat ze op Handwerkmarkt verdwalen en ineens van verschillende winkels producten in hun winkelmand hebben en dan afhaken (leuke woordspeling) omdat ze meerdere keren verzendkosten moeten betalen of gewoon door de hoeveelheid producten door de bomen het bos niet meer zien.

 

Zou jij een directe webshop fijner vinden? 
Zou je eerder bestellen? 

 


Inmiddels ben ik al wat onderzoek aan het doen en loop ik er vooral tegenaan dat het voor mij extra kosten met zich meebrengt en dat houdt automatisch in dat ik meer zou moeten verkopen om mijn hobby in stand te houden. Een eigen webshop heeft wel het voordeel dat ik met een directe link ook makkelijker via mijn socials kan verkopen. Maar daarbij heb ik wel nog vraagtekens bij het betalingssysteem, want wil jij als klant echt alleen gaan voor IDEAL of is PayPal ook een serieuze optie? 

 

Ik ben op het moment op mijn ZETTElen.homemade socials wat minder actief maar stilzitten doe ik zeker niet, zolang ik op mijn eigen creatieve eiland zit blijven de ideeën stromen maar dat levert ook vragen op en ik hoop dat jij mij een paar leuke tips en/of je mening kunt geven. Dat kan via de link hieronder naar mijn socials, eventueel via een privébericht of je mag ook het contact formulier op dit platform gebruiken als je een uitgebreid antwoord met mij wilt delen.

 

Dank je wel voor het lezen van dit weer te lang geworden blog en ik wens je hele fijne paasdagen!

 

Liefs,

Lizette


Leuk als je reageert op ↬ Instagram of ↬ Facebook

16 april 2022  >>>>>
 In mijn online winkel krijg je nu 25% korting* op alles wat je er maar kunt vinden en bestellingen vanaf €40,- worden ook nog eens gratis verzonden.
<<<<<
 

Hoe is ZETTElen homemade ontstaan? 

Created with Sketch.

Mijn moeder was voor mijn geboorte Coupeuse bij het huis Collignon in Amsterdam. 

Ik had als peuter een garderobe waar ik nu nog jaloers op ben. 

Onder de hoede van mijn moeder begon ik al vroeg met het breien van een sjaal en later een trui en door haar kan ik ook met de naaimachine leuk uit de voeten. Van mijn oma kreeg ik meer andere handwerktechnieken mee zoals haken, kleden knopen, macramé, helaas heb ik van het laatste twee niet alles opgeslagen. Maar dat het handwerken mij met de paplepel is ingegoten is een feit.

Later is mede door studie, een baan en gezin de creativiteit lange tijd op een laag pitje komen te staan. Alhoewel het knutselen met de kinderen wel een gezellig woensdagmiddag-, weekend- en vakantie evenement was en mijn kinderen aan die creatieve ontwikkeling nog altijd veel plezier beleven.

Omdat ik nu, door chronisch ziek zijn, meer tijd heb en wat om handen wil hebben zonder dat dat te veel energie kost heb ik mijn handwerkpassie weer opgepakt. Eerst vooral  met sjaals en later uitgebreid met plaids, tasjes, kaarten, slingers en uiteindelijk nog veel meer.

Al mijn items maak ik met heel veel liefde,  aandacht en de allerbeste zorg en het is daarom zonde als ze ergens in een lade blijven liggen.


Iedereen om mij heen werd voorzien van al mijn handwerk uitspattingen maar inmiddels zijn familie, vrienden, kinderen en ikzelf behoorlijk verzadigd.  Daarom verkoop ik mijn handgemaakte spulletjes via mijn online winkeltje op Handwerkmartkt. Altijd leuk geprijsd om alleen mijn hobby’s er mee in stand te houden.

Omdat ik ook nog een bijzondere liefde voel voor papier en mooi inpakken maak ik van ieder verkocht items een leuk uit te pakken cadeautje. Het geeft mij een enorm blij en trots gevoel dat er al mooie echte ZETTElen items op plekken in Nederland (en zelfs een paar over de landsgrens) een leuke nieuwe plek hebben gevonden.

De merknaam ZETTElen homemade! 

Created with Sketch.

Mijn naam is Lizette, vroeger werd ik altijd Zette genoemd 

(of Zettje en die is naam is  verwerkt in de naam van dit platform en mijn persoonlijk instagram account) 

Zette staat voor mij dus voor huiselijke warmte, vrienden en familie. Het woord settelen dekt ook die lading, je ergens settelen, je thuis voelen, warmte voelen, landen op de juiste plek, je comfortzone…. En zo ontstond mijn merknaam ZETTElen. Homemade is een leuke praktische aanvulling voor mijn hobby merk omdat al mijn handgemaakte spulletjes in een gezellige huiselijke sfeer worden gemaakt.


Hoop dat je het leuk vond om mijn verhaal te lezen .

 

Liefs,
Lizette

 

Begin bij jezelf

25 februari 2022


Een beter milieu begint bij jezelf  


We doen allemaal ons best en meer kun je niet doen! Toch? Of ga je toch een stapje verder?

Waar begin je en als je begint wil je dan alles goed aanpakken of is ieder begin in ieder geval iets. Ik denk vooral het laatste, doe iets want dat is beter dan niets en als iedereen dat doet dan komen we al een heel eind. Overdrijf in het begin niet want dan is het lastig vol te houden, start met één ding tegelijk!  

En dan moet je met deze eerste stap ook gewoon even doorzetten!...

Ik las laatst op de Flow jaarkalender dat er éénentwintig dagen voor nodig zijn om in een gewoonte verandering aan te brengen. Uit vervolg onderzoek bleek zelfs dat je dat met drie moest vermenigvuldigen voor het echt een nieuwe gewoonte wordt zonder er bij na te hoeven denken. Met ZETTElen.homemade probeer ik ook mijn steentje bij te dragen aan een beter milieu. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de verzorgingsproducten.
 
Voor ik deze producten in mijn online winkel ging aanbieden heb ik deze eerst uitvoerig getest. Uiteraard zelf want als je er zelf niet in gelooft dan kun je maar beter stoppen, maar ook in mijn omgeving heb ik mensen aan het testen gezet.
 

 Ik moet eerlijk zeggen dat ik en mijn testers niet zomaar ineens overstag waren, het was gewoon behoorlijk wennen om dingen anders te doen dan wat we al jaren gewend waren.

 
 Nou ga ik hier vooral maar even spreken voor en vanuit mijzelf..
 Al jaren gingen er massa's wattenschijfjes doorheen, lekker makkelijk mijn ogen en gezicht iedere dag reinigen en hoppa daarna in de prullenbak, dat waren al snel zes schijfjes per dag!!! Wat een verspilling en niet alleen het afval maar ook van mijn portemonnee Nu gebruik ik mijn gehaakte schijfjes en daarvan gebruik ik er één per drie dagen. Na ieder gebruik spoel ik het schijfje/pad uit en hang het aan een haakje naast mijn wastafel te drogen. De vuile pads verzamel ik in een waszakje en als ik er een paar heb dan was ik deze mee met mijn bonte was. Laat ze vervolgens liggend drogen en dan begint het ritueel opnieuw. 

 
Ook de zeepzakjes waren best even wennen want zeg nou eerlijk het is best makkelijk gewoon een paar flessen shampoo, conditioner en bodylotion op het plankje bij de douche

Nu gebruik ik een soapbar als bodylotion en ook shampoobars werken erg fijn. Op het moment ben ik ook met conditionarbars aan het testen, want met mijn kroeskoppie is dat wel een lastige zoektocht om een fijne vervanger te vinden voor de vloeibare variant.
 
De zeepzakjes kun je natuurlijk gewoon gebruiken om je zeepjes in te bewaren maar ze zijn ook heel fijn om als een soort washandje te gebruiken met het zeepje er in. Hiervoor heb ik verschillende varianten, de verfijnde om de zeep in te bewaren en te laten drogen of jezelf lekker mee in te soppen maar ook de wat grovere variant waarmee je je huid gelijk lekker licht kunt scrubben.
 
De ronde zeepzakjes zijn ook fijn voor de shampoobars, die zijn meestal rond, maar ik ken ook fans die deze gebruiken als schuursponsje .. 
ECHT WAAR!!! 

Natuurlijk maakte ik ook eerst op wat nog voorradig was en zijn producten in flacons waar je maar heel weinig van nodig hebt of die milieu bewustere samenstelling hebben ook een stap in de goede richting. En weggooien als het nog niet op is is tenslotte ook niet bepaald milieubewust.
 
Inmiddels gebruik ik alleen nog de herbruikbare reinigingpads, zeepblokken met de zeepzakjes en ook nog het body scrubdoekje en de gezichtscrubschijfjes. Deze laatste zijn gemaakt van een natuurlijk henneptouw en ook super fijn in gebruik met of zonder scrub crème.
 

 De hele samenstelling ziet er ook nog heel gezellig uit in mijn badkamer. Wellicht zijn deze verzorgingsproducten ook leuk om cadeau te geven.

 
De zeepzakjes zijn bijvoorbeeld ook leuk om te geven voor bijvoorbeeld een geboorte, zeepje in het zakje en de kleine wereldburger kan zo worden ingesopt. Of wat dacht je van het scrubdoekje of een zeepzakje met een heerlijk geurend zeepblokje er bij...
Ideeën te over en vraag mij ook gerust eens naar de mogelijkheid om een cadeau samen te stellen voor een bepaald budget...
 
Neem zeker een kijkje op mijn collectie pagina of online winkel en heb je vragen stel ze gerust. Tot slot misschien leuk om te weten dat bij alle producten altijd een fijne gebruiksaanwijzing zit en zo zijn verpakt* dat je deze cadeau kunt geven zonder opnieuw in te hoeven pakken.
 

 Heb ik je met dit blog een beetje kunnen overtuigen?

 
Lizette 


 

Leuk als je een reactie achter laat bij de post op: 

 

Instagram 

Facebook  

25 februari 2022


 *het verpakkingsmateriaal is gerecycled en/of hergebruikt en/of van afbreekbaar materiaal.

Duurzaam

23 januari 2022


Iets nieuws voor jezelf kopen is natuurlijk hartstikke leuk maar past het ook binnen de duurzame gedachte van deze tijd? Nee is het eerlijke antwoord maar niet zoals het in de praktijk ook werkt.

 

En dat geeft ook niet is mijn mening
Geheelonthouders zullen we denk ik nooit worden en dat deden ze zelfs al niet in de oertijd. Oké dan werd er niets gekocht maar wel gejaagd voor het vlees en het velletje. Terug naar die tijd is niet mogelijk en eerlijkheidshalve lijkt het mij ook niet leuk. 

Maar als je dan iets koopt is er natuurlijk een middenweg...


Waar kijk jij naar als je iets nieuws koopt? 


Ben jij een groot verbruiker of ben je met het oog op duurzaamheid toch een stuk kritischer geworden? 

 


Bij mij begon het een paar jaar geleden eigenlijk vanuit het oogpunt dat ik minder te besteden had. Altijd ben ik gek geweest op kopen maar deed dat ook erg graag tweedehands. Bovendien kon en kan ik slecht weggooien waardoor ik dingen doorgeef, aanpas of weer terugbreng naar de kringloop. 

 

Het gebrek aan geld maakte mij creatiever maar ook vooral kritischer over mijn aankopen zelfs bij de kringloop vandaan: 
Heb ik het wel echt nodig? 
Wat voegt het toe? 
Waar is het van gemaakt? 

‘‘Nu is iets wat je al hebt of tweedehands koopt weggooien omdat het van niet duurzaam materiaal is gemaakt natuurlijk nog minder duurzaam. Het kwaad is al geschied en dan kun je het maar beter opgebruiken tot het echt op is, is mijn visie’’ 


Maar waar kijk ik naar als maker?

 

Uiteraard naar de materialen die ik gebruik om mijn producten te maken. Ga je je daar in verdiepen dan is dat nog een hele klus want niet alles is wat het lijkt!! 

 

Een paar voorbeelden voor NIET duurzaam:

Katoen is helemaal niet zo duurzaam als het lijkt en dat ligt vooral aan het verbouwen van katoen.

Voor wol geldt eigenlijk hetzelfde, want voor het gesponnen bolletje is heel wat nodig.

Zo is er over zijde, linnen en hennep ook nog heel veel te melden over wat deze producten niet erg duurzaam maakt. 

 

Een paar voorbeelden voor WEL of in ieder geval meer duurzaam:

Gerecycled katoen en bio katoen zijn prima maar  lastig te vinden

Tencel is een vrij onbekende duurzame vezel en ook moeizaam te verkrijgen, tenminste ik heb het nog niet gevonden.

Polyester, acryl en elastaan vergeleken met niet-duurzame natuurlijke stoffen hebben het grote nadeel dat deze meer bijdragen aan de plastic soep. Verrassend genoeg zijn deze synthetische materialen toch relatief duurzaam omdat er namelijk geen land voor hoeft te worden gebruikt, en ook de CO2-uitstoot en het waterverbruik relatief laag zijn.

 

Zo kan ik nog wel even verder gaan maar zal hierover ook regelmatiger iets over delen op mijn feed op mijn instagram. 

Waarom veel van mijn sjaals bijvoorbeeld gemaakt zijn van acryl heeft deels te maken met de duurzaamheid van het materiaal maar ook met de eigenschappen van het materiaal. Eén van deze eigenschappen is dat het materiaal namelijk heel lang meegaat en dat is ook duurzaam. Mijn advies om aan de lucht je sjaal op te frissen is er nog één want waarom wassen als het niet nodig is!

 

Als maker hou ik ook op een andere manier rekening met duurzaamheid en milieu en dat is bijvoorbeeld met de verzorgingsproducten van ZETTElen. Handige zeepzakjes, reiniging pads en scrub doekjes die jou helpen om ander soort producten te gaan gebruiken zoals zeepblokken i.p.v. bodylotion, shampoo  en conditioner in plastic flessen.  

 

Eerlijk, ik moest er ook echt wel aan wennen! Als je jaren je ogen schoonmaakt met wattenschijfjes voelt een gehaakt schijfje echt wel anders maar als ik kijk hoeveel ik er doorheen jaste per week alleen al…. 

 

En zo kan ik nog wel even doorgaan…:

De tasjes die ik maak voor hergebruik en je loopt er nog super stijlvol bij ook.

De slinger gemaakt van restmateriaal of gehaakt die je ieder feestje weer tevoorschijn kunt toveren.

De kaarten die je verstuurd en door de ontvanger ook nog kunnen worden ingelijst.


Ook met het verpakken van mijn producten hou ik rekening met het milieu. 

Nu zie ik je al denken aan al die foto’s en filmpjes met items in plastic verpakt, gerecycled plastic dat wel en kon ik zonder dat dan deed ik het ook.
 
Mijn overweging om het wel te gebruiken is dat papier afgeeft aan het product zodra er een drupje vocht op komt en dat is ook niet de bedoeling.

Toch staat mijn gedachtegang hierover niet stil dus een andere oplossing is welkom. Uiteraard maak ik de voorraad wel eerst op want weggooien zonder dat het is gebruikt is zoals eerder genoemd al helemaal niet duurzaam.

Mijn duurzaam bezig zijn is nog verre van perfect maar ik doe mijn best en ik geloof er in dat als we allemaal een steentje bijdragen we al heel ver komen. Bewustwording is de eerste stap!

Lizette

Wil jij op dit blog reageren dan kun je dat doen bij de post op 

ZETTElen Instagram

ZETTElen Facebook  


 

*Tot slot nog een kleine duurzame aanvulling over de ZETTElen verzendservice waarmee je een cadeautje ook rechtstreeks naar iemand kan laten versturen! Scheelt toch een ritje voor de post en misschien zelfs verpakking. Hoe dat werkt kun je lezen in > deze POST <! 

23 januari 2022

ZETTElen.homemade handgemaakte mode en woonaccessoires

Benieuwd naar de unieke handgemaakte collectie van ZETTElen.homemade? 

Reviews

Ik draag met veel plezier jouw heerlijke sjaal!!! Iedere dag!


Eveline

💛💛💛 

die liefde straal je ook enorm uit en is te voelen in je producten! 


Soraya

Mijn omslagdoek van jou ligt niet in een la maar altijd binnen handbereik en nu maakt hij weer overuren. 

Draagt zo lekker in deze tijd.

Carin

Hoi Lizette, vanmiddag mijn bestelling ontvangen!

Was weer een feestje om uit te pakken, alles zo mooi en netjes ingepakt!

Je haakwerk ziet er zo netjes en verzorgd uit!


Erg blij met de deken en de Omslagsjaal! Het body-scrub doekje is voor een cadeautje, altijd leuk om te geven met een body-scrub er bij! En de omhaakte potjes hebben al een mooi plekje in huis gekregen.

Ook bedankt voor het presentje er blij, erg lief!
Heel blij met alles!!
Dank je wel!!


Miranda

Fantastische weggeefpakketjes


Al verschillende keren een bestelling gedaan om iemand te verrassen! Iedere keer gelukt!


Er zijn drie baby‘tjes warm toegedekt met een mooi dekentje met bijpassend mutsje en een blije jarige die nu pronkt met een mooie sjaal/stola.

Mooi ingepakt verzonden als verrassing en een feestje om uit te pakken vertelde de ontvangers.


Dus komt de gelegenheid er weer zal ik zeker even in haar online winkel gaan shoppen!!


Jeanette

Gezicht reiniging pads


Wat een fijn product!
Zacht maar toch stevig, reinigt goed en je huid krijgt gelijk een lekkere massage. makkelijk te wassen en weer te gebruiken. 

Heel tevreden en zeker een aanrader! 


En heel mooi verpakt met alle info er bij.


Inez

Nettasje

Ik moest vanmiddag naar de slager en hier heb ik wel live reclame voor je gemaakt. Ze ging mijn tas vullen (de petrol kleurige) en ze vond hem zo super gaaf... heb je die zelf gemaakt? Nee ZETTElen zei ik, balend dat ik je kaartjes niet in mijn portemonnee had gestoken. Dit vanavond dus meteen gedaan... kan ik reclame voor je maken.X

Lizette maakt alles zelf!


Mijzelf een prachtige roze omslagsjaal cadeau gedaan omdat ik gek ben op shawls en die warmte ook heerlijk vind.

Ook mijn wasbare wattenschijfjes en wasdoekjes voor shampoo bars komen uit haar winkel.

Neem eens een kijkje op haar website, een site met meer dan handwerk alleen, ook verhalen en verbinding creëren, ik hou er van!


Marion

Zeepzakje

Werkt super voor shampoobars.

Als je de bar in het zakje gebruikt is deze niet zo glad en glibberig en beter vast te houden.


X

Scrubdoekje 


Ik heb er zelf ook één in gebruik!! Werkt fijn, ik gebruik hem in combinatie met een scrubcrème. Ook heel leuk om cadeau te geven een scrubdoekje met een scrubcrème !!!

Bij Lizette worden de scrubdoekjes ook nog eens heel leuk ingepakt met een gebruiksaanwijzing ed erbij!!

Zeker een aanrader!!


M

Het eerste kerstboompje hangt hoor!!


Leuk patroon!! Blij mee!!

Ga er zeker nog een paar haken! Heb er ook al twee en cadeautjes gehangen en weggegeven, zo leuk in deze tijd van het jaar!


Miranda vd W


Ben je nog helemaal niet uitgelezen? 

Lees dan nog verder in het Blog archief... 

  •  De kleuren van mijn producten kunnen op de foto’s iets afwijken van de daadwerkelijke kleuren. Vaak zijn kleuren lastig exact vast te leggen en daarbij speelt de instelling van je beeldscherm ook een rol in hoe de kleuren overkomen. De getoonde foto’s geven dus een indicatie van de kleur. 


  •  Alle creatieve ontwerpen uit mijn online winkel, op instagram en facebook zijn eigendom van Zettelen.homemade en dienen voorafgaande aan gebruik door anderen gemeld te worden. Bij duplicering of namaak dient minimaal een bronvermelding te worden gedaan. Het delen en/of promoten van acties en producten van ZETTElen.homemade is uiteraard wel toegestaan.