ZETTElen Blog archief


Hoi lieve lezer,

Leuk dat je nog verder wilt lezen, terug in de tijd, terug naar mijn eerdere blogs.

Dus ga er gezellig voor zitten, koffie, thee of van mijn part een wijntje erbij en ik neem je graag mee in mijn gedachtespinsels en losse verhalen over mij maar misschien gaan ze ook wel een beetje over jou? 

 

Blog archief op een rijtje... 

 

↓ ↓  2021

Created with Sketch.
  • Afscheid nemen
  • Duim blessure en dan... 
  • Fotografie enzo
  • Achter de schermen
  • Vooruit werken
  • Haakpatronen
  • Nieuw jaar nieuwe plannen 

Afscheid nemen... 

De afgelopen maanden gebeurde er veel wat betreft mijn alter ego account Zettje en dat kwam waarschijnlijk ook omdat ik niet erg veel kon haken i.v.m. mijn duim blessure en vervolgens  zelfs veel last van beide handen. 

11 december 2021

Created with Sketch.

 

Eindelijk weer eens een blog van mijn eigen hand, want dat was wel weer even geleden.  

De afgelopen maanden gebeurde er veel wat betreft mijn alter ego account Zettje en dat kwam waarschijnlijk ook omdat ik niet erg veel kon haken i.v.m. mijn duim blessure en vervolgens  zelfs veel last van beide handen. 

Zo werkt het uiteindelijk ook dat als er op de ene plek ruimte komt dat je die opvult met andere bezigheden, tenminste zo werkt dat bij mij. 

Mijn duim, hoe is het daar nu mee? 

Eigenlijk best goed, de pijn en de zwelling zijn weg maar de megabobbel zie je nu des te meer. Die bobbel is dus de boosdoener van een opgestroopte pees en in mijn beide handen voelt de fysio meer van die opkomende bobbeltjes. In de toekomst is het dus onvermijdelijk dat er meer aan zit te komen en daarom moet ik echt minder haken en de afgelopen weken heb ik zelfs zo goed als niet gehaakt.

Inmiddels zijn we er dus wel achter dat de beweging van haken op zich goed is om mijn handen los te houden maar net als met de rest van mijn lijf is het vooral ‘wel bewegen maar niet belasten’  het gas moet er dus flink af en vooral het priegelwerk zal ik op een heel laag pitje moeten zetten. 

Als ik nu terug kijk dan zat ik ook wel heel veel te haken, zie mijn winkel, en kwam ik eigenlijk aan heel veel randzaken niet echt toe. 

Maar wat ik al schreef waar ruimte vrijkomt ontstaan ook weer andere mooie dingen.

Het creatieve brein van mij staat sowieso nooit uit en zo worden er achter de schermen alweer nieuwe plannen gesmeed. Met minder producten heb ik wellicht ook meer tijd voor de details en blijft het afwerkwerk minder oplopen maar komt er ook meer ruimte om tijd te besteden aan de product presentatie.

 

Misschien heb je afgelopen maanden wel gezien dat ik wat met de stijl van mijn feed heb zitten rommelen?  Ik was zo een mega pietje precies maar daardoor was ik steeds aan het puzzelen met lay-out en merkte dat dit mij niet het plezier gaf die het zou moeten geven. Na een paar tips van Nicole Adelaars - Instajuf  ben ik dat eens wat meer los gaan laten… 

...en wat denk je? Nog meer ruimte om mij met andere dingen bezig te houden! 

Aankomend jaar is dus het plan om meer voor kwaliteit te gaan. Voor de goede orde daarmee bedoel ik niet de kwaliteit van mijn items want die verlaten echt mijn appartementje niet als er maar iets aan zou mankeren. NEE! Ik doel op meer verdieping, nog mooiere foto’s en deze meer afgewisseld met informatie, leuke teksten en het laten zien van het maakproces bijvoorbeeld.

Dan is er nog het plan om misschien iets met DIY pakketten te gaan doen en waarschijnlijk ook meer eenvoudige patronen zodat ook de beginnende haakSTER met grotere projecten aan de slag kan gaan.

 

Plannen genoeg dus!


Het afgelopen jaar was een bijzonder jaar.


Een jaar waar ZETTElen een enorme groei doormaakte, er veel lieve nieuwe volgers bijkwamen maar misschien nog belangrijker; een mooie vaste groep volgers is gebleven, een groep met vaak maandelijks of wekelijks en soms zelfs dagelijks leuk contact. Niet alleen mensen die geïnteresseerd zijn als koper maar ook andere makers die altijd leuke interesse tonen in wat ik doe. 

Omdat ik ook erg geïnteresseerd ben in wat anderen doen was mijn Theetuin afgelopen jaar weer rijkelijk gevuld met bijzondere makers met prachtige verhalen achter de maker.

 

De Theetuin is ook iets wat ik zeker door ga zetten en mocht je interesse hebben in een leuk gasschrijven neem dan zeker even contact op! Je hoeft overigens geen groot account te hebben om je aan te melden, wel een passie voor wat je doet en misschien een bijzondere reden waarom je doet wat je doet of dat een hobby of bedrijf is maakt ook echt niet uit.

 Creatievelingen zijn van harte welkom! 


 

In dit laatste blog van 2021 wil ik alle eerdere gastschrijvers heel hartelijk bedanken en in het bijzonder een hele dikke vette dank je wel aan de geweldige SFEERMAKERS op mijn website waarvan ik de geweldige illustraties, versjes en gedichten mag lenen om mijn website er tip top uit te laten zien!! Studio Kuukeluus, Liefs Anoes, Een stukje Claudia en Brievenbusgeluk heel hartelijk bedankt! 

 

Tot slot wens ik jou alvast een heel fijn kerstfeest en een geweldige 2022 

 

Met dit blog neem ik dus afscheid van alle mooie dingen in 2021 en zeker geen afscheid van jou, en jij hopelijk ook niet van mij?
  
Liefs, 

Lizette 

 
 

Leuk als je reageert via: 

ZETTElen Instagram 

ZETTElen Facebook 

 


PS vergeet niet nog even de ZETTElen.homemade winkel te bekijken en gebruik code ‘Bedankt2021’ voor 20% korting* op de hele collectie!  Geldig t/m 31 december 2021 

*korting geld op een minimale besteding van €25,- en wordt verrekend exclusief de bedragen voor de goede doelen want die wil ik niets te kort doen

Wat betreft de bezigheden voor Zettje_over_het_leven komt er later nog een blog om het jaar 2021 mee af te sluiten
.

x

11 december 2021 

Duimblessure en dan...?

Ja waar schrijf je over als je op het moment niet heel veel haakt.... misschien daarover?... 

7 november 2021

Created with Sketch.
creatief blogger

De benaming duim blessure gebruik ik vooral omdat dat lekker luchtig klinkt. In de volksmond van fysiotherapeuten noemen ze het een triggerfinger. Technisch gezien zit er zeg maar een pees opgehoopt achter een bandje wat om het bot zit. Sterker nog het zijn er meerdere, in mijn rechter duim het ergst, één bij de muis van mijn hand en één bij het kootje er boven.

Het probleem is echter dat het een flinke ophoping is en er in de rest van mijn hand, maar ook in mijn linkerhand meerdere plekken zitten die wat aandacht vereisen om erger te voorkomen.
 
Gelukkig mag ik inmiddels weer wat haken omdat dat mijn handen ook soepel houdt maar niet te veel want dan wordt het juist erger,…   


Je zou denken dat ik hiervan in een diep dal zou raken maar eigenlijk is het best even goed voor mij..? Noodgedwongen moet ik nu mijn rustmomenten in iets anders zoeken dan haken en dat is heel goed voor mijn uit de hand gelopen voorraden en zeker ook om de achterstanden van afwerken weg te werken.. 


De afgelopen weken heb ik daarom vooral meer tijd besteed om de liefde terugvinden in het afwerk werk.

 

Gewoon een beetje heerlijk draadjes afwerken, labeltjes en bedeltjes aan naaien, ook best wel relaxt om te doen eigenlijk. 
Ook qua fotografie ben ik wat nieuwe uitdagingen aangegaan; vaker de details op de foto, het maakproces laten zien, kleinere fotografie klusjes. De grote fotografie klussen vergen altijd veel energie dus die moet ik ook echt in delen doen en op één of ander manier lukt mij dat nu beter, gewoon de hele dag doen over twee sjaals.. Kan mij het schelen...

 

 
Verder ben ik ook in de bewerking van product foto’s gedoken wat ook kwam omdat ik enorm met mijn feed op instagram zat te stoeien om het rustiger te krijgen. De lat lag ook hierin qua regels voor de lay-out, die ik voor mijzelf verzon, erg hoog: op kleur, op product soort,  ..blah blah blah.. Nu laat ik dat allemaal meer los, go with the flow, en dat bevalt mij enorm goed. 

Tussendoor plaats ik wat een vaker een tekstje, filmpje of een greep uit wat je verder kunt vinden op de website en in de online winkel... 

 

Kortom de duim blessure bracht mij ook weer andere inzichten. Begrijp mij overigens niet verkeerd ik had het natuurlijk liever niet want het is echt een enorm gedoe met die duim, maar de alternatieven zijn ook best wel weer leuk. Zolang ik mij maar in mijn eigen tempo kan vermaken is het prima... 

Wil je meer zien van wat ik zoal in mijn thuiscocon dagen doe? Klik dan eens rechtsboven op de drie streepjes van het navigatie menu. Dan kan je even lekker surfen over mijn website (platform) om al mijn andere bezigheden te zien. Op de pagina met de ZETTElen.homemade Collectie kun je al mijn unieke handgemaakte items vinden gesorteerd op productsoort en makkelijk om van daaruit door klikken naar de online winkel.

Meer lezen wat anderen aan creatieve bezigheden hebben? Bezoek dan zeker de Theetuin  met enorm veel gezellige makers…

Lizettea


Leuk als je op mijn blog reageert via: 
ZETTElen Instagram
ZETTElen Facebook 

7 november 2021

Fotografie enzo

Een hele leuke bijkomstigheid bij mijn ZETTElen.homemade hobby is het fotograferen, filmen en editen van mijn producten... 

 
9 september 2021

Created with Sketch.
creatief blogger

Heb jij er weleens bij stil gestaan wat een werk er achter de foto's en filmpjes in mijn winkel en op mijn socials zit?

 
Nadat er veel tijd en energie in mijn items is gestopt om deze te maken, af te werken en tot slot te voorzien van merk en bedel moeten ze nog op de foto of film worden gezet. 

Best een intensief en secuur klusje maar super leuk om te doen.


Het is de bedoeling dat van ieder product, de kleur en vormen goed op beeld komen. 

Daarbij is kleur één van de lastigste om exact op het plaatje te krijgen en daarvoor moet de belichting top zijn, niet te soft maar ook niet te fel. 
Uiteraard zie ik het origineel en moet de kleur op mijn beeldscherm precies overeenkomen met de werkelijkheid. Toch blijft daarin altijd één probleem; jouw beeldscherm is niet de mijne en de instellingen van mij verschillen met die van jou dus krijg jij misschien toch een iets vertekend beeld. Toch helpt het als mijn basis zo perfect mogelijk is en hoop ik daarmee de grootste afwijking te ondervangen.
 

Met een paar foto's per product ben ik zeker niet klaar. 

Neem bijvoorbeeld de Omslagsjaal, die moet in diverse draagmogelijkheden op de foto zodat jij een goed beeld krijgt wat je er allemaal mee kunt. Om die reden plaats ik op mijn socials ook tegelmatig die verschillende opties in mijn posts; vierkante foto's voor op mijn feed en langwerpige foto's voor in mijn story's. 


En daarmee ben ik er nog absoluut niet want op mijn socials heb ik meer nodig, filmpjes zijn ook belangrijk; lange voor in de IGTV, iets kortere voor in de REELS en nog iets korter voor in mijn STORIES. Filmpjes in gewone snelheid, versneld en in slowmotion.

 Vervolgens ga ik alle foto's en filmpjes bekijken, eventueel alvast bewerken en er verdwijnen absoluut ook gelijk een aantal in de prullenbak.
Een paar foto's selecteer ik voor in de online winkel waarop de verschillende gebruiksmogelijkheden zichtbaar moeten zijn en dan sla ik vervolgens alles op in een speciaal mapje voor dat ene product. Kun je nagaan hoeveel mapjes dat zijn, ik plaats deze dan ook voor het overzicht weer in productgroep mapjes.

Later maak ik van foto's weer mooie video's, collages, pas ik achtergronden aan en andere bewerkingen. Van filmpjes maak ik ook weer foto's en zo heb ik een hele voorraad aan product promotie om met jou te delen en mijn producten zo goed mogelijk te presenteren.
Deze bezigheden vind ik enorm leuk om mee bezig te zijn, lekker spelen met appjes en in paint. 

Voor mij echt een speeltuin. 


Vergeet ik bijna te vermelden dat voor ik ook maar één item volledig op foto en film heb ik wel even bezig ben met het klaarzetten van van alles. Want voor ik echt kan starten moet er eerst in mijn appartement nog een kleine verbouwing plaats vinden.. 

Achterwandje ophangen of ondergrond klaarleggen, statief instellen, decoratiemateriaal klaarzetten, camera instellen, belichting uitvogelen, presentaties maken. 

En ook niet onbelangrijk het product moet dus steeds verlegd of verhangen worden.
 

Misschien een grappig weetje:

Op sommige foto's komen mijn handen en armen in beeld en om niet alle foto's op elkaar te laten lijken wissel ik dan ook mijn horloge, armbandjes, ringen en kleding af. Dus er komt vaak ook nog een verkleed partijtje bij kijken.. 

 

Zo zie je dat er bij mijn ZETTElen.homemade hobby veel meer komt kijken dan een leuk haakwerkje en dat maakt juist mijn bezigheden zo interessant en afwissend.Nu er inmiddels bekend is dat ik fysiek minder kan haken ga ik wellicht de focus nog meer richten op wat eerst meer de bijzaken waren van mijn hobby.

Ieder nadeel heeft zijn voordeel!

Lizette


 
Leuk als je op dit blog reageert via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram of in de ↬ op Facebook

9 september 2021

Achter de schermen

Ben jij als lezer zelf een creatieveling dan zal je ongetwijfeld snappen dat voor je product zichtbaar is voor de buitenwereld er een heel programma aan vooraf ging... 

17 juni 2021

Created with Sketch.
zeepzakje soapbarzakje zettelen.homemade

Alles begint bij garen, vaak zie ik mooi draad en dan weet ik wat ik daarvan wil maken.

Lastiger is als het idee er al is en ik daar garen bij wil zoeken maar ook dat komt voor. Vervolgens ga ik aan de slag, proefjes maken, uithalen opnieuw beginnen en dan heel veel uren en meters maken. Met nieuwe producten ook nog uitvoerig testen, vaak nog niet als compleet product maar als testlapje. Dat geldt nog zelden voor de sjaals want daar heb ik mijn kennis al behoorlijk in opgebouwd, hooguit een proeflapje om nieuw soort materiaal in combinatie met een nieuwe steek te testen.

Daarna komen we bij de afwerking, mijn minst favoriete bezigheid maar toch een noodzakelijk kwaad. Inmiddels al in vele vormen uitgeprobeerd, in delen tijdens het maakproces of een hele berg in een keer maar het is gewoon niet leuk. Maar als dan ook de labels en bedels er aan zitten kom ik in weer een leuke bezigheid namelijk de product fotografie. 

Product fotografie vind ik een leuke aanvulling in mijn creatief bezig zijn, wel een erg arbeidsintensieve. 

Het is een flinke klus om alles klaar te zetten, zeker ook met extra materiaal voor het perfecte plaatje, daarom spaar ik wel het één en ander op. En dan op een goede dag even doorpakken om alles op de foto te zetten. Mooie product foto's voor in de online winkel maar ook verschillende voor op insta, foto voorraad aanleggen. Daarna ga ik alles verpakken, tussendoor ook nog foto’s maken uit de losse hand, flyers er bij en dan gaat het kant en klaar in mijn voorraad kast.
 

En dan mag eindelijk alles de weide wereld in en plaats ik de nieuwe producten in mijn online winkel, omschrijvingen er bij, maten, materiaal, voorraad…  

Maar dan zijn we er nog niet want dan volgen nog de posts op de socials en die doe ik keer voor keer, meestal in series van drie; foto’s en filmpje van één product. Daar gaat ook nog veel tijd inzitten om te maken en de hoeveel apps die ik daarvoor heb zijn niet op één of twee handen te tellen. Tussendoor nog iets van een leuk tekstje, een gastschrijven, een review of een eigen blog aankondiging…
 
Je begrijpt ik vermaak mij wel maar ik doe alles bewust in stapjes om het voor elkaar te boxen want mijn lijf en hoofd werken regelmatig tegen.
Haken helpt mij rust te vinden maar ja.. dat maakt wel weer meer voorraad… en dat maakt weer meer vervolgklusje.. allemaal leuk (op het afwerken na) en maken mijn hobby heerlijk compleet…

Lizette

Leuk als je op dit blog reageert via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

17 juni 2021

versjes van claudia

Vooruit werken

Afgelopen week was het al een aantal dagen zomers te noemen maar de paasdagen daarentegen zijn bijna winters. Niets veranderlijker dan het weer! Toch hou ik met ZETTElen wel echt rekening met de seizoenen… 

4 april 2021

Created with Sketch.
creatief blog vooruit werken

De seizoenen zijn in theorie makkelijk te verdelen en ook al past het weer in Nederland niet altijd bij dat wat we er in die periode van verwachten. We willen wel ons interieur, onze kledingkast, onze boodschappen en ons gevoel matchen met het seizoen waar we ons in verkeren!

Zo willen we in de herfst warme materialen, lekkere stoofpotten en warme aarde tinten. De winter mag met ijzige kleuren maar wel warm en sfeervol en zeker een plaid om lekker onder weg te kroelen. De lente moet vooral vrolijk zijn ook qua kleur, onze kleding op zijn paasbest en het buitengevoel spat er vanaf. De zomer is zwoel en frivool, zinderend en in een heerlijke slow motion slenteren we de dagen door. 

Veel handgemaakte items van ZETTElen kun je eigenlijk wel in alle seizoenen gebruiken, daar schrijf ik regelmatig over, juist ook omdat ons landje zo een wisselend klimaat heeft. 


Maar de producten van ZETTElen gaan ook zeker met de seizoenen mee! Kijk je nu op mijn Instagram account dan zie je vooral veel vrolijke lente kleuren voorbij komen. De lente is bij uitstek de periode waarin we allemaal weer iets meer met het lijf bezig zijn om straks in de zomer een beetje appetijtelijk voor de dag te kunnen komen. Heerlijke verwenproducten in gezellige frisse en vrolijke kleuren. Hier en daar op een minder mooie dag komt er nog een lekker sjaal op mijn feed voorbij omdat deze op een koele lente- of zomerdag ook altijd fijn is.

Alle lente items vinden in de productie bij ZETTElen al hun oorsprong in het seizoen daarvoor, dus zit ik al die vrolijke verzorgingsproducten al te haken in de winter. Dat neemt met zich mee dat ik vooruit moet denken met ideeën die er op het moment suprême fris en fruitig als hot items, een echte musthave op dat moment er ook echt toedoen. Het hoeft van mij niet perse super hip te zijn maar als je te ver achter de feiten aanloopt dan staat je product toch echt als een vlag op een modderschip! 
 

Afgelopen week heb ik online, want ik zat in thuisquarantaine, alvast de eerste mooie wolletjes voor het najaar en de winter in huis gehaald.

Straks als de mussen dood van de daken vallen en ik de energie heb van een ui (de zomer is mijn beste jaargetijde niet) dan zit ik heerlijk in de schaduw met een ventilator op mij gericht te haken.. Aan mooie warme sjaals en heerlijke plaids die jij dan weer op het moment dat het daar de tijd voor is, je hoofd er weer naar staat, kunt vinden in mijn online winkeltje. 
 

Ik kan je verzekeren dat de ideeën mijn hoofd alweer heel vol maken en dat moet er uit ...

... en wel nu! 

 
Voor jou nog even geduld, en tot die tijd zijn er zoveel mooie gezellige vrolijke producten te vinden waar je nu veel aan hebt (en ook in de andere seizoenen, ik meld het nog maar even).
 
We tellen af naar Moederdag en de Pinksterdagen en duimen voor een beetje meer vrijheid om onze dierbare te kunnen bezoeken maar tot die tijd kunnen we elkaar blij maken met lieve telefoontjes, videobellen, kaartjes en cadeautjes op afstand.
 
Vergeet daarom niet de ZETTElen cadeau service om iemand blij te maken met een lief cadeautje over de post; Gewoon een ander afleveradres invullen en bij de klantnotitie een persoonlijke boodschap en ik maak de rest in orde! 

 
Ik wens je een mooi voorjaar, stay safe, pas op jezelf en alle lieverds om je heen!
 
Lizette 


Leuk als je op dit blog reageert via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

4 april 2021

Haakpatronen

Eind vorig jaar heb ik mijn eerste haakpatroontje geïntroduceerd.

Het ontstond met een idee om iets te doen voor goede doelen in de aanloop naar de kerstdagen... 


15 januari 2021

Created with Sketch.
haakpatronen zettelen.homemade beginnende haker

 Zelf was ik menig keer aan een patroon of zelfs een heel project begonnen en liep ik na mijn herseninfarct regelmatig tegen problemen aan om geconcentreerd te kunnen blijven. 

Door mijn Niet Aangeboren Hersenletsel is het lastig om de focus te houden op tekentjes in patronen omdat die op een gegeven moment vanzelf beginnen te dansen, reuze gezellig maar erg onoverzichtelijk. Dan maar andere patronen proberen die gewoon geschreven zijn, maar ook dat bleek geen succes omdat deze vaak voorzien zijn van heel veel afkortingen, punten, komma's e.d. en omdat mijn brein niet bepaald meer vanzelf zijn ding doet moest ik steeds terug zoeken naar de uitleg of waar ik gebleven was. 

Daarna heb ik deelgenomen aan een Mysterie Blanket project omdat je daar ook nog YouTube filmpje bij kon bekijken maar met het inhaken van verschillende kleuren en veel tellen was ook dit niet echt een succes.


Dit probleem is natuurlijk niet iets waar de gemiddelde mens tegen aan loopt maar vaak hoorde ik toch van mensen die het leuk zouden vinden om met haken te beginnen dat dit ook voor hen best lastig was. Het begint al bij het vinden van echt eenvoudige patronen om gewoon eens leuk het haken in de basis in de vingers te krijgen.
 
Omdat ik zelf zeker geen ervaringen had met het schrijven van patronen had ik een hulpvraag op Instagram geplaatst en daar kreeg ik super lieve reacties op. Uiteindelijk met vier lieve dames aan de slag gegaan, met ieder een andere ervaring binnen het haken waardoor ik een goed beeld zou kunnen krijgen over wat beter en anders moest. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een aantal eenvoudige patroontjes met een leuk eind resultaat.  
 
In diezelfde periode kwamen er al gelijk meer vragen over de patroontje: zo vroeg Joke van UMHcreaties of zij patronen kon gebruiken voor de workshops die zij wil gaan geven. Nu ligt met corona dit soort dingen op zijn gat maar is daar zeker alvast een leuke samenwerking in ontstaan en zijn we aan het bekijken in wat voor vorm we dat kunnen gaan gieten. Kerstpatronen kun je natuurlijk niet het hele jaar door gebruiken voor workshops en zo ontstond het idee om ook de gezicht reiniging pads en onderzetters in patroonvorm uit te gaan geven.   
 

De onderzetters zijn er in twee varianten, één in basissteken en één die net wat meer uitdaging geeft. 

Het patroontje voor de pads is ook heel leuk voor de startende haker en echt een aanwinst om te maken want je bespaart er een enorme berg wattenschijfjes mee, goed voor het milieu en goed voor je portemonnee, win win zeg maar!! Want je staat er echt versteld van als je de berg zou opsparen, maar ook als je een relatief klein bedrag eens aan de kant zou leggen hoe snel je er garen voor kunt kopen om nieuwe pads te maken en leuk cadeau te geven.

Denk jij nu: joh leuk stukje hoor maar ik heb echt geen zin om te gaan haken, zowel de reiniging pads als onderzetters zijn ook kant en klaar te koop in mijn online winkeltje en eerdaags komt daar ook weer aanvulling met nieuwe soorten en stijlen.

De reacties van de goede doelen is trouwens ook erg leuk, eerst al op de kerst actie en nu ook op de onderzetters en de reiniging pads en dat is ook erg fijn om te kunnen doen en leuk dat Handwerkmarkt deze mogelijk biedt op het platform.  
 
Lizette
 
Leuk als je op dit blog reageert via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram 

15 januari 2021

ZETTElen.homemade handgemaakte mode en woonaccessoires

Benieuwd naar de unieke handgemaakte collectie van ZETTElen.homemade? 

Nieuw jaar nieuwe plannen

Het is al behoorlijk lang geleden dat ik een ZETTElen blog heb geschreven, er waren andere dingen even belangrijker en het was met de feestdagen en een verhuizend kind te chaotisch...  

januari 2021

Created with Sketch.

Zoals ik regelmatig schrijf is mijn creatieve brein vaak een lastige want die is moeilijk uit te zetten en veel minder controleerbaar dan mijn gewone hoofd en denken. Dus veel plannetjes zijn gemaakt in dat creatieve hoofd en dat zorgde ook voor extra onrust dus dat moet echt anders;


Een plannetje dus om mijn plannetjes te plannen.

 

Eind vorig jaar ben ik al gestart met een agenda voor mijn ZETTElen en Zettje bezigheden maar ook vooral om gastschrijvers en mijn eigen blogs in te plannen voor wat meer overzicht en niet los te gaan als zich ineens iets leuks aandient. Dat werkt echt verbazingwekkend goed en omdat ik dat in mijn gewone leven ook moet toepassen is het best raar dat ik daar niet eerder aan heb gedacht. 

Eigenlijk is mijn leven in drie delen opgesplitst; 

  1. Mijn gewone leven met mijn kinderen familie en vrienden maar ook met mijn chronisch ziek zijn want dit alles heeft invloed op nummer 2 en 3 en heeft altijd eerste prioriteit.
  2. Mijn gezellige hobby ZETTElen.homemade waar de creativiteit zijn vrije gang gaat met handwerken en alles wat daar verder bij komt kijken.
  3. Mijn andere leuke hobby voor Zettje mijn leven die de andere creativiteit omvangt als schrijven, de website in zijn algemeen met ook het verdiepen op het leven met chronisch ziek zijn.  

 

Je begrijpt dat vergt wel wat structuur zeker ook omdat ik rekening te houden heb met mijn beperkte mogelijkheden. Daarbij werkt het zo dat als je een betere structuur of planning hanteert, en in mijn geval dus ook goed mijn rust in plan, dat je verder komt dan je van te voren had bedacht.     

 

Een goede planning is dus van belang maar ook de ruimte om als het een keer niet lukt te schuiven en belangrijker nog de ruimte voor jezelf om dat te accepteren.

 

Ik schrijf nu mijn ideeën op zodat ik ze naast mij neer kan leggen en niet steeds in mijn hoofd bezig blijf. Deze ideetjes lees ik dan terug wanneer er tijd en ruimte is, vul ze aan, streep ze soms weg en ga er met één aan de slag die op dat moment past en uitgevoerd kan worden of schuif alles nog even opzij.. Dat doe ik ook met ideeën voor teksten en onderwerpen, gewoon een boekje met schrijfsels, aantekeningen en soms korte tips. Als ik even snel moet handelen zet ik ook even wat op mijn telefoon maar het opschrijven werkt voor mij beter.

 

Verder heb ik het plan om meer in de diepgang te zoeken en niet te veel in de breedte, het tempo lager te leggen waardoor er meer rust ontstaat en waardoor ik ook met meer overdacht aan de slag kan gaan en niet meer uit een haast gevoel…. Want waar moet ik heen, tenslotte moet het gewoon leuk zijn.

 

Vaak raak ik geïnspireerd om van alles te maken en dat doe ik dan dus ook maar voor ik het product aan kan bieden in mijn online winkeltje moet het natuurlijk wel klaar zijn dus ook afgewerkt. De gewoonte is nu om lekker door te fröbelen waardoor het afwerkwerk lekker oploopt en de zin om het af te maken nog kleiner wordt. 

De oplossing is natuurlijk duidelijk, gewoon eerst het één afmaken en dan aan het volgende beginnen…. Jaaa die theorie snap ik wel!! Maar waarom verval ik steeds in dezelfde valkuil?   

Op deze manier is ook heel veel in één keer klaar en ga ik alle verschillende producten op de foto zetten, verpakken, nog een keer op de foto zetten en alles in één keer in de winkel plaatsen, liefst ook gelijk iets met link op de website, teksten er bij... en zo is het ineens *lopende band uit de hand loop werk* en dat kan niet de bedoeling zijn van mooie handgemaakte producten 

 

Het alles overkoepelende plan is dus om rustig vooruit te denken en te overdenken, rustig voor te bereiden en dan pas te beginnen aan een nieuw project en niet te veel tegelijk, rustig ieder project af te maken, af te werken, foto’s te maken, tekst te bedenken en in de online winkel te plaatsen… en dan de rest..

 

Veel bovengenoemde plannen en inzichten zijn ergens eind vorig jaar al gaan stromen en beginnen deels ook al structuur te krijgen. Mijn nieuwe visitekaartjes en daarmee een nieuwe house-style met een toevoeging van een fris groen kleurtje hebben jullie al op mijn account, in de winkel en op foto’s kunnen ontdekken maar deze had ik nog niet officieel gelanceerd.

Lizette

 

Leuk als je op dit blog reageert via de bijpassende post op mijn ↬ Instagram

 januari 2021