ZETTElen.homemade

Unieke handgemaakte mode-, 
woon- en gebruik accessoires 

ZETTElen is een leuke hobby, het is enorm genieten als ik iemand blij kan maken met een uniek handgemaakt product tegen een betaalbare prijs. De verkoop van mijn items is bedoeld om mijn hobby in stand te houden en daarbij diverse goede doelen te steunen. Achter ZETTElen zit dus geen bedrijf maar een hobbyist die met een aantal chronische aandoeningen lekker in haar eigen tempo bezig wil blijven.

In mijn ZETTElen blogs kun je lezen wat deze hobby in zijn totaliteit inhoud, wat komt er bij kijken, want deze hobby is veel meer dan alleen wat leuke haakwerkjes.

Liefs,
Lizette

Contents:

Kennismaken
--- ꕥ Hoe is ZETTElen.homemade ontstaan?

--- ꕥ De merknaam ZETTElen.homemade
-
ꕥ Huidige projecten 

ꕥ Lees ook...

ꕥ Online Creamarkt 3.0 

Created with Sketch.

ꕥ Verwijzing naar mijn gastblog voor Handwerkmarkt
ꕥ Lustrum 
ꕥ Schoenmaker blijf bij je leest! 
ꕥ Fotografie
ꕥ Online Creamarkt 1.0
ꕥ Unieke Werkplek
ꕥ Materiaal gebruik
-
ꕥ Waar is ZETTElen.homemade nog meer te vinden? 

Kennismaken

Hoe is ZETTElen.homemade ontstaan?

Created with Sketch.

ZETTElen is voor mij een hele fijne hobby, altijd creatieve ideetjes in mijn hoofd.

Mijn moeder was voor mijn geboorte Coupeuse bij het huis Collignon in Amsterdam. Ik had als peuter een garderobe waar ik nu nog jaloers op ben. Onder de hoede van mijn moeder begon ik al vroeg met het breien van een sjaal en later een trui en door haar kan ik ook met de naaimachine leuk uit de voeten. Van mijn oma kreeg ik meer andere handwerktechnieken mee zoals haken, kleden knopen, macramé, helaas heb ik van het laatste niet alles opgeslagen. 
Dat het handwerken mij met de paplepel is ingegoten is een feit.
 ღ 

Later is mede door studie, een baan en gezin de creativiteit lange tijd op een laag pitje komen te staan. Alhoewel het knutselen met de kinderen wel een gezellig woensdagmiddag-, weekend- en vakantie evenement was en mijn kinderen aan die creatieve ontwikkeling nog altijd veel plezier beleven.
 ღ 

 Omdat ik nu, door chronisch ziek zijn, meer tijd heb en wat om handen wil hebben zonder dat dat te veel energie kost heb ik mijn handwerkpassie weer opgepakt. Eerst vooral  met sjaals en later uitgebreid met plaids, tasjes, kaarten, slingers en uiteindelijk nog veel meer.
Iedereen om mij heen werd voorzien van al mijn handwerk uitspattingen maar inmiddels zijn familie, vrienden, kinderen en ikzelf behoorlijk verzadigd. 
 ღ 

  Omdat ik mijn items met veel liefde, aandacht en de allerbeste zorg maak is het zonde als deze ergens in een lade blijven liggen. Daarom verkoop ik mijn handgemaakte spulletjes via mijn online winkeltje. Altijd leuk geprijsd om alleen mijn hobby’s er mee in stand te houden. Omdat ik ook nog een bijzondere liefde voel voor papier en mooi inpakken maak ik van ieder   items een leuk uit te pakken cadeautje. Het geeft mij een enorm blij en trots gevoel dat er  mooie echte *ZETTElen* items op plekken in Nederland (en zelfs een paar over de landsgrens) een leuke nieuwe plek hebben gevonden.
 ღ 

De merknaam ZETTElen.homemade

Created with Sketch.

Mijn naam is Lizette maar ik werd vroeger altijd Zette genoemd of Zettje. 
Zette staat voor mij voor huiselijke warmte, vrienden en familie. Het woord settelen dekt ook die lading, je ergens settelen, je thuis voelen, warmte voelen, landen op de juiste plek, je comfortzone…. En zo ontstond mijn merknaam ZETTElen. 
Homemade is een leuke praktische aanvulling voor mijn hobby merk omdat al mijn handgemaakte spulletjes in een gezellige huiselijke sfeer worden gemaakt. 
 ღ 

Huidige projecten

Afgelopen zomer heb ik vooral veel zitten haken voor de wintermaanden. Mijn online winkel is inmiddels alweer lekker aangevuld met heerlijke nieuwe omslagsjaals en er volgen nog meer heerlijke winter items. Graag wil ik je ook nog even attenderen op de SALE want het zijn echt leuke koopjes en als je een beetje stapelt dan heb je ook nog eens de mazzel met gratis verzenden. Met zowel de nieuwe collectie als de SALE kun je al hele leuke cadeautjes verzamelen voor de feestelijke december maand en we weten nog niet precies hoe dat gaat lopen maar het is zeker dat er ook dan nog maar in kleine groepjes samen gekomen mag worden.. Of er moet een groot wonder gebeuren!? 

Op het moment ben ik met een aantal projecten bezig (bezig geweest) die wat buiten mijn eigen comfortzone lagen en daar over hier onder meer... 

Op aanvraag..

In mijn online winkel kun je van alles vinden en soms komt het voor dat iemand iets heel leuk vind maar dat de kleur of de samenstelling net niet past bij haar wensen. Een brutaal mens heeft de halve wereld en alhoewel ik niet erg ben van in opdracht werken is dat maken wat ik al ken een ander verhaal. 
Als het eisen pakket niet te ingewikkeld is, bijvoorbeeld een bepaalde kleur, dan ben ik van harte bereid om een voor jouw op maat item te maken. 
Zo heb ik dus twee leuke body verzorging set mogen maken in heel stijlvolle kleuren voor een nieuwe badkamer in wording. 

Goede doelen

Op het moment wordt er, vooral door andere makers, gewerkt aan een project wat op 1 november wordt gelanceerd voor drie goede doelen. Het heeft in het bijzonder te maken met de kerstgedachte en gaat om kerstdecoratie die je zelf kunt maken of die je kant en klaar kunt kopen waarvan een deel of het hele bedrag gedoneerd gaat worden.

Ik heb hierbij wat hulptroepen ingeschakeld voor advies en testen maar ook om deze goede doelen actie te promoten.

Later meer... 

November / December

Voor de maanden november en december, het lijkt verder dan het is, staan er twee hele leuke samenwerkingen in de agenda met Hollands-handwerkgeluk.
die van november heeft te maken met de actie voor de goede doelen en die voor december gaat om leuke items die ik zelf maak...
Sorry dat ik er nog niet al te veel over kan schrijven maar als je een klein tipje van de sluier wilt dan moet je maar even op haar account spieken dan gaat er vanzelf een lichtje branden...

Lizette

15 oktober 2020


   

Lees ook 

 ↴  

Theeleuten met andere  creatievelingen 

ZETTElen Product Topics 

 ONLINE CREAMARKT?

 Omdat het zo jammer is dat al die gezellige markten niet door kunnen gaan, is er een online creamarkt opgezet die je veilig, op je gemakje en gratis kunt bezoeken vanuit je eigen huis. 

ZETTElen.homemade is ook dit keer te vinden op deze gezellige markt maar dit keer op een posterbord. Daar vind je ook de unieke kortingscode voor een aankoop tijdens de openingstijden van de markt.

Het aftellen is nu echt begonnen…
Vrijdag 25 september om 8:00 openen de digitale poorten! Heb jij er al zin in?! De deelnemers en organisatie staan al helemaal te springen van enthousiasme.
Behalve de kraampjes worden er ook weer twee weekenden lang gratis creatieve workshops gegeven door populaire Nederlandse makers! Het workshop programma is bekend en de materiaalpakketten zijn te shoppen. 


Open 
25, 26 en 27 september
2, 3 en 4 oktober

TEAM

Ontmoet de creatieve genieën achter de Online Creamarkt.


Lustrum


Eén jaar Handwerkmarkt en ZETTElen.homemade, de tijd is voorbij gevlogen en wat heb ik genoten en wat is er een hoop gebeurd. Al eerder schreef ik over mijn avontuur om mijn handwerken te gaan verkopen en daar had ik een heel leuk platform voor gevonden. Helaas liep dat niet als gewenst, ik hoorde  van andere over hun successen maar bij mij beleven die uit. Achteraf gezien misschien ook wel logisch omdat een wereldwijd afzetgebied met grotere producten niet echt werkt, verzending komt op buitensporige bedragen en ik snap dat je dan even iets dichterbij gaat shoppen. Voor de ondernemers en hobbyisten met kleine producten liep het als een trein alhoewel de enveloppost over de grenzen ook nu niet meer interessant is.

En jaar geleden gestart op een nieuw platform van Handwerkmarkt gericht op de Nederlandse markt en dat was precies wat ik zocht, overzichtelijk, makkelijk om mee te werken, groeiende en ook nog met een persoonlijke touche. Later werd er ook nog de mogelijkheid geboden om een aantal goede doelen te steunen dus het werd alleen maar mooier.

En nu in september een eenjarig lustrum van Handwerkmarkt in augustus van ZETTElen,  ik tel de promo tijd mee, want hoewel mijn hobby al veel langer bestaat is vanaf dat moment ZETTElen.homemade pas echt op de kaart gezet. Daarbij hebben de acties van Handwerkmarkt in samenwerking met Handmade in Holland ook behoorlijk bijgedragen met dit jaar: 
Het Jaar van Handgemaakt
waar ik heel mooi mee heb kunnen varen.

Uiteraard hoort bij een lustrum een feestje dus nu extra zomerdeal korting in mijn online winkel in de vorm van een stapelkorting, hoe meer in je mandje hoe meer korting en bovendien bij besteding vanaf €40,- ook nog gratis verzending…
 

 

Zomerdeal lustrumkorting

Zomerdeal 30
30% korting bij besteding vanaf  € 30,-
Zomerdeal 40
40% korting bij besteding vanaf  € 40,-
Zomerdeal 50 
50% korting bij besteding vanaf  € 50,- 
 

De korting geldt op alles in mijn online winkeltje; op de nieuwe collectie maar ook op de SALE dat is dus korting op korting 
-
De korting wordt verrekend van de prijs exclusief het goede doelen bedrag want die wil ik natuurlijk niets te kort doen.
ꕥ 

Schoenmaker blijf bij je leest!! 


Al jaren haakte ik in huiselijke sfeer van alles en nog wat, af en toe breien en hier en daar iets op de naaimachine, soms iets tekenen of schilderen.
Toen ik eens een leuke omslagsjaal had gekregen vond ik deze zo praktisch dat ik er één in mijn eigen look heb gemaakt. Dat werd ook door anderen opgemerkt en zo begon mijn hobby uit te groeien met omslagsjaals maken voor anderen.

Af en toe zette ik iets op Etsy maar daar deed het niet veel qua verkoop en als ik eens iets verkocht dan was er gedoe met de Ideal betaling. Maar een hele eigen website beginnen ging mij net even te ver en een alternatief was er niet echt. En daar was vorig jaar ineens handwerkmarkt, zeg maar de Nederlandse versie van Etsy. Over de vraag of ik promo wilde draaien om te kijken wat ik er van vond en of ik nog tips had hoefde ik niet lang na te denken. Mede door de gevolgen van mijn herseninfarct kon ik op deze manier er achter komen of dit voor mij werkte en het simpele stappen zijn om te doorlopen. Handwerkmarkt bestaat nu nog niet eens een jaar en nu al loopt het voor mij veel beter dan al mijn jaren bij de, meer op het buitenland gerichte, concurrent.

De vrij recente toevoeging voor het ondersteunen van goede doelen vind ik een extra fijne mogelijkheid. Ik hoef niet echt te verdienen aan mijn handwerken omdat het voor mij een hobby en een soort van bezigheidstherapie is en wat is dan mooier dan dat ik ook nog aan iets als goede doelen mijn steentje kan bijdragen.

Inmiddels zijn er veel meer verschillende soorten handgemaakte producten van mijn hand te vinden in mijn online winkeltje en is er ook om mijn haakhobby heen een hoop bijgekomen. Soms is de inspiratie niet meer te stoppen wat niet perse altijd positief is maar beter dan wegkwijnen in een hoek van de kamer.

Daar waar ik eerst vond dat ik het vooral bij de (omslag) sjaals moest houden ben ik daar tegenwoordig compleet van afgestapt, ten minste van alleen (omslag) sjaals maken maar het blijft mijn main business. Sterker nog ik vond daarna ook nog steeds dat het vooral haken moest zijn met soms een ander handwerkje want je kunt alles wel willen en verstand van hebben: Schoenmaker blijf bij je bij je leest! Maar zo werkte het voor mij niet, de drang naar andere uitstapjes en afwisseling bleef groot. Toen ik dat meer los liet en meer vanuit mijn gevoel aan de slag ging (mijn hoofd draait ook altijd nog op volle toeren mee) ontstonden er een combinatie van heel verschillende leuke en interessante uitstapjes..

Als je eenmaal eens wat gaat verkopen wil je er ook een leuk kaartje bij doen en misschien een flyer, adressticker, productbandje, wasvoorschrift of product uitleg en zo pakte ik nog een oude liefde op van ontwerpen, gewoon in Word niet te bijzonder, maar wel ook erg fijn om mee bezig te zijn. Tja, en verpakken is ook zo iets leuks dus bestelde ik bij een leuke andere zelfmaker stempeltjes om mijn pakketjes mee op te fleuren in mijn eigen house-style. Je raad het al van het één kwam nogmaals het ander en wilde ik ook mijn fotografie naar een ander niveau brengen dus kwam er een statief en mooie handgemaakte decoratieve items van nog meer andere leuke zelfmakers om de boel een beetje op te fleuren en af te stijlen. Mooie doosjes, lintjes, stickers, merklabels, merkbedels werden ook aangeschaft om het er nog professioneler uit te laten zien, al wil ik nog steeds wel graag dat je kunt zien dat het om unieke handgemaakte producten gaat.

Qua ontspanning vind ik het ook fijn om te schilderen en tekenen en zo volgde ik vorig jaar zomer een gratis cursus van Sketchbook Revival om wat meer technieken te ontdekken. Zo ontdekte ik meer en meer waar mijn talenten lagen op dit gebied maar ook wat ik echt leuk vind om te doen en bloemen tekenen is daar één van. En zo ontstonden de kaarten compleet met een leuk ontwerp voor de achterzijde zodat het een echte ansichtkaart zou worden.

Dat hele Schoenmaker blijf bij je leest! Kan mij dus gestolen worden, ik doe wat ik leuk vind en als ik er trots genoeg op ben om het te durven verkopen beland het item in mijn online winkeltje om iemand anders er heel erg blij mee te kunnen maken. 
ꕥ 
Dus zoek je een cadeautje of een verwennerij voor jezelf bezoek dan zeker mijn winkeltje er is voor ieder wat wils en altijd kleine prijsjes en goede kwaliteit en service. 

* F O T O G R A F I E *


Een leuk onderwerp om over te schrijven want fotografie is inmiddels ook een groot en belangrijk onderdeel van mijn ZETTElen hobby.
*
Eerst maakte ik gewoon foto's om mijn producten te laten zien maar al gauw kwam ik er achter dan het net zo belangrijk is om voor een goede foto te zorgen. Want al is je product nog zo mooi als je het niet goed op de kiek zet dan valt je product niet goed op of zelfs tegen ten opzichte van wat het echt te bieden heeft. 
*
Met mijn sjaals had ik het goed in beeld brengen vrij snel te pakken al begon ik daarmee ook eerst gewoon aan een hanger om vooral de techniek goed te laten zien. Uiteindelijk moest ik natuurlijk meer aandacht geven aan de mogelijkheden die een mooie omslagsjaal/stola te bieden heeft qua draagcomfort. Dus ging ik de sjaals op een torso presenteren met meer variatie in de mogelijkheden en tegenwoordig let ik steeds meer op het totaal plaatje van de sjaal op een prachtige klassieke torso.
*
Met de kleine items had ik meer moeite om er een sfeervol plaatjes van te maken en ook nog goed de mogelijkheden te laten zien. Daar heb ik inmiddels, door ook veel te werken met producten van andere makers, geleerd om er een sprekend geheel van te maken. De ene keer juist met close-ups, gebruiksdetails of juist in de verpakking als cadeauartikel. 
Groepsfoto's of stijlvolle flatlays doen het ook heel goed en zijn mooi overzichtelijk.
*
Tegenwoordig neem ik vooral ook veel meer de tijd om foto's te maken, beter op de details te letten en meer aandacht voor mooie achtergronden. Qua instellingen moet je ook echt tijd besteden om je camera te leren kennen en te oefenen met focus of juist niet, inzoomen of juist niet. In het digitale tijdperk kun je je ook heel veel permitteren want is het niet goed gooi je het gewoon weg. Het is een leuk leerproces en inmiddels een fijn, interessant en  een groot onderdeel van mijn hobby voor mij. 
*
Bij de onder deze tekst geplaatste foto's zie je een beetje wat ik bedoel met deze tekst en scrol ook eens door mijn instagramfeed en zie mijn groei in fotograferen. Ontdek de zelfmakers die ik tag in mijn foto's en bekijk ook hun manier van fotograferen eens en laat je inspireren en ga vooral aan de slag en wees niet bang om vooral je eigen stijl te ontwikkelen.

Zelf blijf ik veel oefenen, een professionele fotograaf ben ik niet en hoef ik ook niet te worden. Het complete pakket wat ZETTElen.homemade mij als hobby bied is mijn doel en ik ben benieuwd wat jouw doel is?

Zettele.homemade
Online creamarkt

Online Creamarkt 

In de maand mei heb ik met ZETTElen.homemade meegedaan met de online creamarkt.
Een heel leuk initiatief van Nicole van @Handwerkmarkt en Soraya van @HandmadeinHolland in het kader van het jaar van handgemaakt.
Toen ik het idee in eerste instantie voorbij zag komen was ik al enthousiast. Het idee in mijn hoofd bestond uit een leuke website met wat illustraties, uitleg over de makers en misschien een link naar mijn website. Mijn grootste dromen werden echter overtroffen. De online creamarkt bleek een echte markt met geïllustreerde kramen, een mooie persoonlijke avatar (Marjolein Paalvast @marjomaakt) van mijzelf achter de kraam, een aantal geselecteerde items op de kraam en een button naar mijn online winkeltje. Verder was er de mogelijkheid om via instagram te chatten met bezoekers en je kon echt een virtueel rondje over de markt lopen.
De sfeer van de markt evenaarde echt heel goed de echte sfeer van een markt die je fysiek kunt bezoeken en dat gewoon lekker thuis vanachter je laptop of op de bank met je mobiel.
  ღ 

 De sfeer van de zelfmakers onderling was ook erg leuk en gezellig en ik heb er zeker mooie contacten, een goed gevoel en een hele leuke avatar aan overgehouden. 
De organisatie was ook prima geregeld. Buiten het feit dat het idee al geniaal was is het organiseren van een heel nieuw concept wel een enorme uitdaging maar niets was te veel, de lijntjes waren kort en last minute kon er ook nog een hoop worden geregeld.
 ღ 

 Ik vond het een enorme eer om aan de allereerste editie te hebben mogen deelnemen en ik ben er van overtuigd dat er nog velen zullen volgen. Het was voor mij een waar feestje en ik heb er ook een hoop geïnteresseerde volger aan overgehouden.

ღ  
Wil jij nou ook eens deelnamen als zelfmaker aan, of eens gezellig shoppen op een online creamarkt kijk dan eens via de link hier onder. 

 ღ  

 De eerst volgende markt is vanaf 16 juli 2020 

Unieke werkplek

 Mijn handwerken maak ik gewoon lekker in mijn woonkamer en soms neem ik mijn werkje mee op locatie. Voor mijn bijkomende bezigheden voor ZETTElen heb ik een royaal bureau op mijn slaapkamer met uitzicht over de bollenvelden. Dit is een inspirerende plek, de seizoenen trekken daar letterlijk aan mij voorbij. Zelfs toen ik nog een groots en meeslepend luxe leven had had ik nooit dit prachtige uitzicht.
Een geluk bij een ongeluk.

Werkplek

Materiaal gebruik

 Geen ZETTElen zonder haaknaalden, ik heb ze in alle maten van super klein tot super groot. Bij ieder materiaal, bij ieder garen een passende haaknaald. 🍀
 Qua garens gebruik ik vaak katoenen draad voor gebruiksaccessoires en acryl, soms ook in combinatie met andere materiaal, gebruik ik vaak voor sjaals. Dit is een bewuste keuze; het is zacht, stevig, vervormd niet en blijft heel lang mooi. Bovendien is het een materiaal die zelden allergische reacties oproept in tegenstelling tot wol.    
 🍀

 Verder gebruik ik naald en draad, schaar, merklabels, klavertje vier bedeltjes, meetlint, touw, visitekaartjes en natuurlijk  verpakkingsmateriaal.      
           Voor op mijn product foto's gebruik ik ook mooie items van andere zelfmakers en die kun je  op de tweede foto zien.
 🍀

  Met mijn keuzes qua materiaal en ontwerp is het altijd de bedoeling om een product te leveren die een lang en fijn leven tegemoet gaat.

 Daarom ben ik altijd benieuwd wat de ontvanger van mijn items vindt, baal ik er van als een pakje onderweg op zich laat wachten, en ben ik super blij met enthousiaste reacties. 
 🍀 


Materiaal gebruik