Theeleuten 

Hoi, op deze pagina vind je mooie verhalen van creatieve gastschrijver over een bijzondere hobby en/of creatief bedrijf in combinatie met hun dagelijkse gewone leven. 

Even lekker ontspannen met een heerlijk kopje thee of iets anders en met wellicht iets lekkers er bij even wegduikend in de wereld van bijzondere creatievelingen, over wat ze maken en misschien wel hoe hun producten tot stand komen. Wat is de motivatie en hoe komen ze op een idee? Zit er misschien een specifieke missie achter? Of waardoor zijn zij deze weg ingeslagen?
En natuurlijk waar zijn ze te vinden!

Liefs, Lizette

-
Wil jij ook een creatief gastartikel te schrijven?
Neem dan contact met mij op en we maken samen een plan. 

Nieuw in de theetuin...

✿  Suus - Felgroen gras 

Created with Sketch.

Eerder in de theetuin...

✿  Miriam - Vreugdedansje  
✿  Marloes - Denker en doener  
✿  Daphne - Eigen bedrijf en vakantie
✿  Nicole - Eén jaar Handwerkmarkt  

✿  Joke - Mijn uit de hand gelopen hobby 
✿  Inez - In een notendop  
✿  Marjolein - Marjolein maakt.. illustreert, schrijft en traint  
✿  Maaike - De kracht van creativiteit  

  

Felgroen gras

Hé hoi | Mijn naam is Suus, van Post van Suus: 
Mijn eigen webshop, met mijn eigen kaartenlijn, mét ruimte voor bijpassende producten van andere kleine ondernemers. 

Samen met mijn man, zoontje en 2 katten woon
ik in Friesland, in een simpele 2- onder 1- kap- woning.  

Het gras lijkt felgroen zo toch?...Helaas heb ik in mijn vroege jeugd ernstige trauma’s meegemaakt. Dit was een ingewikkelde, verschrikkelijke opeenhoping van meerdere dingen op verschillende fronten. Wat zorgde voor PTSS op jonge leeftijd. Destijds heb ik geen passende behandeling
gekregen en geen passende diagnose. Ik weet nog maar sinds 4 jaar dat PTSS hetgeen is wat als een razende orkaan door mijn hoofd vliegt. Maar het zorgde er wel voor dat ik over een passende behandeling kon nadenken. Ruim 2 jaar geleden ben ik dan ook in behandeling geweest in een traumaverwerkingskliniek. 

Wat me naast een super pittige behandeling heeft geholpen is dat ik vanaf het begin van mijn behandeling daar heb moeten opschrijven wat mijn normen en waarden zijn in het leven. Wat maakt mijn leven de moeite waard? Welke stappen kan ik, naast deze behandeling, zetten om daarna mijn leven de moeite waard te laten zijn? 

In de kliniek kreeg ik ontzettend veel post. De kaarten heb ik op de wand geplakt en iedereen die mij een kaart stuurde, stuurde ik een kaart terug. Hoewel we nu in een wereld leven waarin we op ieder gewenst moment van de dag elkaar op de hoogte kunnen stellen via w’app of welk social media kanaal dan ook, voelde ik veel meer verbinding bij een kaartje. Zodra ik mijn kamer binnenliep was de wand met kaarten het eerste wat ik zag en
kon ik meteen zien dat ik een heel supporting ‘team’ achter me had staan. 
Er werd aan mij gedacht! 

Dit waren allemaal ‘zaadjes’ voor mijn huidige webshop. Mijn doel is om iedereen te laten weten dat in welke ruksituatie iemand ook zit, het áltijd fijn is om een kaartje te ontvangen. Met een simpel kaartje kun je een lichtpunt zijn voor een ander. Super simpel toch? 

Daarnaast merkte ik dat mensen het lastig vinden om een kaart te sturen als het leven je op psychisch gebied een rukkaart geeft. Wat schrijf je dan? Wat voor kaart stuur je dan? Dat was meteen inspiratie voor mijn eigen kaartenlijn. Mijn kaarten kun je herkennen aan
motiverende en krachtige quotes, korte krachtige uitdrukkingen met een aquarel
achtergrond.   


Bijna dagelijks ben ik actief op mijn instagram-account: Post van Suus
 Je bent van harte welkom om daar een kijkje te nemen. De interactie met volgers vind ik erg waardevol en gezellig dus schroom niet om te reageren. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar mijn kaartenlijn en naar welke producten ik nog meer verkoop? Neem dan vooral een kijkje op mijn website: www.postvansuus.nl  

Liefs, Suus 

14 oktober 202

Hoi!I k ben de Mir(iam) van Mirkaartjes, mijn eigen illustratie bedrijf. Samen met mijn vriend woon ik in het prachtige Groningen in een (voormalig) klushuis. Sinds 1-1-2019 is mijn webshop op www.mirkaartjes.nl open en daar stop ik al mijn vrolijke creativiteit in. Wat ik maak? Nou, heel veel moois! Je kan mijn producten herkennen aan: zwart/wit illustraties, vaak een (woord)grapje erin verwerkt, anders dan anders, illustraties gemaakt met fineliner, mooie materialen en bij mijn kaartjes altijd afgeronde hoekjes.

 
Het begon allemaal in januari 2018, toen had ik opeens het idee: ik wil mijn eigen kaartenlijn beginnen! Ik had een loondienst baan die ik steeds minder leuk begon te vinden. Ik werd daar niet uitgedaagd en ik kon mijn ei er niet meer kwijt. Om mijn creativiteit ergens kwijt te kunnen ben ik begonnen met het ontwerpen van mijn kaartjes/illustraties. Daar werd ik zó enthousiast van dat ik mij meteen een stuk beter voelde! Vervolgens heb ik ook nog een andere loondienst baan gezocht (en gekregen, yay!). Ik ben namelijk een groot voorstander van 'doen waar je écht gelukkig van wordt'.
Eerst was het het idee om alleen rouwkaartjes te ontwerpen (want die in de winkel vind ik vaak zo nietszeggend), maar hoe meer ik aan het ontwerpen was hoe meer (andere) ideeën er naar boven kwamen! Na bijna een jaar aan ontwerpen, website bouwen en voorbereiden ging ik open. En zo ontstond er mijn eigen kaartenlijn Mirkaartjes. Ik zou graag de credits willen krijgen voor de leuke naam (want het als je het zegt klinkt het ook als 'meer kaartjes' en dat is nou precies wat ik de wereld in wil brengen: meer unieke kaartjes!), maar mijn vriend heeft die naam bedacht. Hij is de goeiste! (als je mijn kaartjes ziet of mij volgt op Instagram snap je dit grapje).
Het begon dus met kaartjes, maar tegenwoordig heb ik nog veel meer leuks te koop in mijn webshop. Unieke en handgemaakte shoppers (tassen) en een Superchick poster bijvoorbeeld. Ook heb ik een mooie Schrijf & Verzendservice ontwikkelt waarbij ik, namens jou, een handgeschreven kaartje rechtstreeks naar de door jou gekozen ontvanger stuur. Scheelt jou weer extra tijd, handelingen en geld en ik vind dat echt fantastisch leuk om te doen. Ik maak dan een handgemaakt envelopje vol liefde en stuur die naar de ontvanger.
Wat nog wel even tof is om te vertellen: ik ben dus van het 'oldschool' tekenen. Als in: met papier, potlood en fineliner in mijn geval. Er komt tijdens het illustreren geen digitale tool aan te pas, alles maak ik met de hand op papier. Het begint met een schets met potlood en daarna ga ik met een fineliner er overheen. Alleen dat gevoel en geluid al van het illustreren op echt papier, heerlijk!
En ohja: ik maak ook illustraties op maat! Met heel veel liefde zelfs. Ik heb er inmiddels vele mogen maken voor andere ondernemers/bedrijven enz. en dat is echt zó leuk! Geboortekaartjes, trouwkaarten, visitekaartjes, illustraties voor je social media, kom maar door! Dan krijg jij een unieke illustratie en kan ik weer een vreugdedansje doen. Want ja, serieus, dat doe ik bij iedere order. Of het nou een order is via mijn webshop is of voor een illustratie op maat: een vreugdedansje komt er! 

Ben je nou nieuwsgierig geworden en wil je meer Mirkaartjes? Dan raad ik je zeker mijn Instagram account aan (je vindt mij bij 'Mirkaartjes'). Daar ben ik het meest actief en zie je in mijn stories wat ik allemaal doe. Ook zie je bijvoorbeeld leuke achter de schermen video's, de nieuwste producten  én natuurlijk de (win)acties die ik heb. Wil je mijn webshop bezoeken? Dan verwijs ik je met alle liefde naar www.mirkaartjes.nl waar trouwens ook een heel tof introductiefilmpje op staat, leuke blogs te lezen zijn én waar mijn nieuwe productfoto's te bewonderen zijn!
Ik wil eigenlijk nog wel véél meer vertellen, want als ik eenmaal enthousiast begin te vertellen...Maar ja, ik moet natuurlijk ook nog een béétje aan de verbeelding over laten.
X mir

Meer weten?  

30 september 2020

Denker en doener 

 
Het werd me met de paplepel door mijn vader ingegoten, de liefde voor edelstenen en mineralen. Tel daar een moeder met een voorliefde voor sieraden bij op en je krijgt mij! Hoi! Ik ben Marloes, het creatieve brein en autodidactisch edelsmid achter Steinisch.

 Graag neem ik je mee terug in de tijd, hoe het allemaal begon en wat het maken van edelsteen-sieraden voor mij betekent. Officieel startte ik Steinisch als hobby-bedrijf in 2015 maar eigenlijk begon ik al op jonge leeftijd met het maken van sieraden. Kraaltjes rijgen, armbandjes maken en deze op de markt van de camping verkopen, het was het allerleukste wat er was. Als midden-twintiger liep ik er steeds vaker tegen aan dat sieraden voor mij altijd te groot waren, armbandjes pasten nooit. Dat was een trigger om zelf weer aan de slag te gaan. Dit keer niet met gewone kralen, nee edelstenen moesten het worden! Ik had geen plan, maar ging gewoon aan de slag. Verkopen deed ik via Facebook en op marktjes. 
 
Uiteindelijk kwam het in de loop van 2016 weer een beetje stil te liggen doordat ik aan het afstuderen was aan de universiteit maar ook had bedacht dat ik daar best een tweede verkorte HBO-studie naast kon doen. Tel daar het kopen van een eerste huis bij op en je bent een paar jaar verder.
 
Een sprongetje naar maart 2019, het is druk op werk, te druk. Om mijn gedachten te kunnen verzetten, besluit ik weer aan de slag met edelsteen-sieraden maken. Op dat moment levert Instagram een beter bereik op, dus dat wordt de plek om te laten zien wat ik kan. En jeetje wat ging het ineens hard, ik verkocht een tafel leeg op Koningsdag, opende een webshop, werd uitgenodigd in winkels om langs te komen en werd benaderd voor samenwerkingen. Het was onwijs leuk om zo met mijn handen bezig te kunnen zijn naast mijn werk als orthopedagoog in het speciaal onderwijs, een plek waar ik vooral veel met mijn hoofd bezig ben. In september 2019 besluit ik een spannende stap te maken, ik ga leren edelsmeden. Het is iets wat ik al een tijd in mijn hoofd heb, maar dan nu eindelijk ga doen. Uiteraard beginnen bij de basis en alleen sieraden maken die ik zelf kan dragen. Als snel volgt de vraag of ik niet iets in opdracht kan maken, bizar spannend, toch gedaan. Het bleek een succes. 
 
En toen kwam corona… alle markten afgelast, geen Koningsdag, geen braderieën en de scholen dicht. Net als de rest van Nederland zat ik samen met mijn vriend thuis. Het bleek de start van een compleet ingericht atelier aan huis en leven met het motto ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’. Ik leerde mezelf allerlei vaardigheden aan rondom het edelsmeden waarvan ik een jaar geleden niet had kunnen dromen. En zoals al eens eerder was gebleken, had het maken van sieraden een zeer positieve uitwerking op mijn mentale gezondheid. Het houdt mij in balans, werken met mijn hoofd op school en werken met m’n handen voor Steinisch. Omdat ik zoveel mooie opdrachten en aanvragen krijg, werk ik inmiddels ietsje minder in loondienst. Op deze manier heb ik een hele werkdag voor Steinisch beschikbaar naast de avonden en de weekenden, wat een luxe!
 
Terugkijkend is het een soort Steinisch-achtbaan waar ik in ben gestapt anderhalf jaar geleden. Er kwamen pieken, dalen en loopings voorbij. En ondanks dat ik er niet vaak over nadenk, ben ik onwijs trots op alles wat ik heb bereikt. De mooie opdrachten, de stijgende cijfers op Instagram maar vooral op het feit dat ik een blij persoon ben en in balans. Met hoofd en handen zeg maar. 

Meer weten over hoe ik mijn sieraden maak, een kijkje achter de schermen of meer weten over edelstenen en mineralen? Ik vertel er van alles over via de post en story’s op Instagram!

En stuur mij gerust een berichtje als je meer wilt weten, vind ik onwijs leuk! 

Marloes 

23 september 2020

Eigen bedrijf en vakantie

Het hebben van een eigen bedrijf in combinatie met vakantie van je kind(eren) is al een enorme opgave op zich, vind ik. Het hebben van een – zo lijkt het – eeuwig durende vakantie is een nog grotere uitdaging. Ik neem je mee….
 
Mijn naam is Daphne Engelke en ik ben dé Viltbloemist van Nederland. Ik maak Viltbloeiers van duurzaam wolvilt voor bruiloften, interieurs, bedrijven en voor begrafenissen. Ik run mijn bedrijf vanuit huis, zodat ik thuis ben voor onze prachtige puberzoon van 15 jaar met ASS. Hij gaat naar Havo 4. Alles gaat goed zolang we ons – en de omgeving zich –  aan de gemaakte afspraken houden en hij de ruimte krijgt om alles op zijn manier te verwerken en te kaderen.
 Ik heb geen baan in loondienst meer,  sinds hij naar de middelbare school ging,  omdat alles toen op zijn kop stond en anders werd. Ik moest er iedere minuut van de dag zijn om zijn vragen te beantwoorden of gewoon dichtbij te zijn.
 
Inmiddels heb ik de afgelopen jaren zowel de opvoeding als mijn bedrijf een enorme boost kunnen geven, omdat ik veel minder tegelijk hoefde te doen. Schooltijd = tijd voor de Viltbloemist. Na schooltijd = tijd voor puber en soms tijd voor andere dingen. Maar altijd zonder verwachtingen!
 
En toen was daar ineens na 17 maart het corona-virus en moesten de scholen dicht. Je voelt de bui al hangen….De tijd voor mijn bedrijf verdween, de tijd om mezelf op te laden verdween en de tijd die mijn zoon nodig heeft om zijn energie kwijt te kunnen, verdween ook. De volledige balans was zoek.
 
Ik zal je onze struggles besparen, het gaat erom dat we – nu de vakantie echt voorbij is en de scholen echt weer open mogen – we opnieuw onze balans ‘moeten’ zoeken.
 Maar ook om te reflecteren op de afgelopen periode en te merken dat we er allebei zoveel rijker zijn uitgekomen.
Pelle heeft inmiddels een baantje, is echt sprongen vooruit gegaan in zelfstandigheid, wilde leren koken en is nieuwe vriendschappen aan gegaan. Wij samen,  gingen 3x per week wandelen in de bossen rond de 10 kilometer om lichamelijk fit te blijven, maar ook om te kunnen praten over alles wat hem bezig houdt. Welke puber doet dit tegenwoordig nog? Met zijn moeder wandelen?
 
En ik? Ik heb mijn droom waar gemaakt. Ik heb de Viltbloemist Academy geopend. Dit is een online platform waar mijn klanten kunnen leren om Viltbloeiers te maken. Met video’s, printables, uitleg, patronen en de mogelijkheid om een materialen-box te bestellen staan er inmiddels 8 workshops in de Academy.
Workshops met 1 Viltbloeier om te leren maken, maar ook grotere workshops waarin je meerdere Viltbloeiers leert maken. 
 
Iedere maand lanceer ik een nieuwe workshop en voor de maand September is dat de workshop “corsages”.  In deze workshop leer ik je een korenbloempje, een roosje, gipskruid en eucalyptus maken en zelfs een mini Magnolia. Met deze bloemen kun je verschillende corsages samenstellen en natuurlijk krijg je uitleg hoe je dat het mooiste kunt doen!
 
Nu de dagen tot ongeveer 2 uur weer van mij zijn, omdat de school weer open is en we allebei weer wat meer ons eigen leven kunnen leiden, is ook dit weer wennen, maar 1 ding is zeker.
De keuze om mijn bedrijf te starten, mijn baan in loondienst op te zeggen en te kunnen zorgen voor onze mooie puber is een enorme verrijking in mijn en ons leven.
 
Daphne  

⇢ Boeketten op maat
⇢ Bruiloft, Uitvaart, Interieurdesign
⇢ Natuurgetrouw, eigen ontwerp
⇢ Liefde voor details, duurzaamheid en kleur  

  

8 september 2020 

Foto's Daphne credit @antoinettemurier

  

Eén jaar Handwerkmarkt


Hallo! Ik ben Nicole van Beveren, 24 jaar en ik woon samen met mijn vriend, hond, kat, vogel, schildpadden en vissen (onze mini boerderij) in een klein, boeren huisje in Sprang-Capelle.

Van kleins af aan ben ik al aan het handwerken; schilderen, tekenen, haken, breien, borduren, kleien en nog veel meer. Iedereen in mijn omgeving werd bedolven onder mijn zelfgemaakte cadeautjes. Ik werd er altijd zo blij van om de waardering en blijdschap te zien als ik zo veel moeite en tijd in een persoonlijk cadeautje stopte. Op jonge leeftijd leerde ik dus al hoe fijn het was om met mijn handen bezig te zijn.

Naarmate ik ouder werd, verschoof het uiten van mijn creativiteit meer naar de achtergrond door de focus op mijn studie en werk. In mijn omgeving werd creativiteit altijd gezien als een hobby en was het belangrijk om te gaan studeren en met je hoofd te gaan werken als je dat kon. Ondanks mijn ontzettend eigenwijze karakter, volgde ik precies de weg die er van me verwacht werd. Welke richting ik ook koos, het leek elke keer niet de weg te zijn die bij me paste. Ik ronde toch mijn studie technische bedrijfskunde af en startte vol hoop mijn Master. Maar ook daar werd het snel duidelijk dat het alleen werken met mijn hoofd gewoon niet was waar ik gelukkig van werd. Ik miste het werken met mijn handen zo erg dat ik tijdens mijn studie mijn oude hobby weer oppakte: haken.

Tijdens het haken van een olifantje (zie foto) zag ik een kans; het oprichten van een Nederlands platform voor het verkopen van handgemaakte producten.  Na een uitgebreid marktonderzoek kon ik het niet geloven dat dit echt een gat in de markt bleek. Een kans om te werken met zowel mijn handen als mijn hoofd, het combineren van mijn grootste passie en mijn studie. Ik heb er dan ook geen twee keer over nagedacht en ben er gelijk voor gegaan, ondanks enorm veel weerstand van mijn omgeving. Want... Studeren en ondernemen tegelijkertijd?  Maar dit keer koos ik wel voor mijn eigen weg en dit bleek de beste keus ooit te zijn.


Handwerkmarkt bestaat nu één jaar. Een jaar met veel ups en downs, kansen en tegenslagen maar vooral een jaar waarin ik meer heb geleerd dan alle jaren studeren bij elkaar. Ik leer enorm veel van de Nederlandse makers die zich bij het platform en ons netwerk aansluiten en van andere gepassioneerde ondernemers om me heen. 

Mijn grootste les? Samen ben je veel sterker dan alleen; 1+1=3 (en dat kan je ze op school niet wijs maken!). En als je de weg kiest die echt bij je past, dat er heel deuren voor je open gaan. Ik knijp mezelf nog iedere dag en kan dan ook niet wachten om te zien wat het komende jaar weer gaat brengen. 

 En lieve Lizette, jij bent één van de eerste makers op het platform en wat hebben we samen veel groei doorgemaakt. Je bent er vanaf het begin voor mij en voor het platform geweest en ik ben je ontzettend dankbaar voor je steun en enthousiasme! 

Op naar nog zo'n mooi jaar. 


Nicole  

1 september 2020

Foto's Nicole credit @creativesolver 

M’n uit de hand gelopen hobby 

 
Dank je voor het benaderen Lizette om een stukje over mijn creaties te mogen schrijven.
Hoe kan een contact tot stand komen; via Instagram en hoe het is begonnen? Het voelde in ieder geval gelijk erg vertrouwd, het zien van jouw gehaakte producten, je mooi getekende ansichtkaarten, je kan er hebberig van worden. Het volgen van jouw handgemaakte haak en teken producten, een cadeau van jou creaties laten versturen naar m’n Assizus en elkaar blijven volgen, gezellig eens een chat praatje met elkaar en het steeds opnieuw tegen komen van elkaars nieuwste creaties...
 -
 Ik zal even vertellen wie ik ben:
Ik ben Joke Linssen, getrouwd met natuurlijk de beste en in september zijn we 30 jaren samen. Sinds twintig jaren hebben we een zoon en toen hij een jaar was zijn wij, wat ik heel graag wilde, getrouwd. Om de club compleet te maken, is er voor afgelopen Kerst een Duitse Herder Fox aan toegevoegd. Tijdens dit schrijven ligt deze jonge dame aan m’n voeten, af en toe haalt ze mij uit m’n schrijf gedachtes als ze begint te blaffen, je schrikt je dan het leplazarus, maar daarna ga ik gewoon weer door. Op het moment zit ik buiten het is zomer, ik hou ervan, maar het kan ook zomaar zijn, dat ik met mooi weer binnen met iets bezig ben, je kan tenslotte niet heel de dag blijven zitten.

Ik ben graag bezig, maar kan s’avonds ook lekker met m’n lover op de bank hangen met of zonder een haakwerkje er bij. Ik hou van creatief bezig zijn en elke dag wil ik eigenlijk wel iets doen, anders komt de onrust. Vroeger had ik al een creatief beroep van brood en banketbakker en als kind tekende ik veel, maar daar is verder nooit iets uit gekomen helaas. Ook ben ik de eigenaresse van UMH Creaties, wat staat voor Uit Mijn Hoekje. De plek waar het allemaal begonnen is boven op zolder in ’t uiterste hoekje met al het materiaal om me heen. Van het een kwam het ander en groeide ik uit m’n hoekje naar de lege kamer beneden en verhuisde zoonlief naar de zolder.
 
Ik verdeel het zorgen voor mijn gezin en alles wat daarbij hoort, sportief bezig zijn, het
huishouden en momenten (liefst dagen) in m’n atelier. Sportief bezig zijn, het is gezond en nodig om de hoge bloeddruk laag te houden. Maar eenmaal aan het hardlopen of met de honden doorwandelen, ligt er net wie er naast me loopt, is het altijd weer zowel gezellig als fijn om het te doen.
 
Sinds een goed jaar heb ik een mooie werkruimte om me helemaal in uit te leven. Ook wordt er achter de schermen gewerkt aan momentjes voor aan de UMH-Creatieve Tafel, voor creatieve workshops, maar dat staat nog steeds, mede dankzij Corona, in de kinderschoenen, Maar ik heb genoeg te doen, maak ik in m’n atelier, voornamelijk viltproducten; van tassen en etuis tot sleeves voor je laptop, maar ook is het mogelijk om andere textielproducten aan te vragen. Het meest voorkomende product dat ik maken mag op aanvraag, zijn de tassen en notebooks met een persoonlijke omslag van vilt. Ik geniet er volop van als ik weer een mooi kleurrijk item af mag leveren. Wie weet herken je het wel: ik loop altijd een paar keer terug, om er nog eens naar te kijken.

Op het moment, ben ik bezig om een nieuwe eenmalige lijn te bedenken. Een mix van
Italiaans leer in een lichte kleur. Als alles loopt volgens plan komen in oktober de eerste handgemaakte items. Waarom eenmalig? Omdat ik het leuk wil houden en geen massa productie  wil, wat m’n man jammer vindt, hij zegt namelijk; je maakt mooie ontwerpen en dat is zonde, je zou er meer mee moeten doen.  Ach, wie weet ooit eens, maar nu blijf ik nog even uniek! Alle producten van UMH Creaties, wil ik persoonlijk maken en dat is de ene keer te doen en de andere keer iets drukker, maar dat zal de pret niet verminderen, tot nu toe is het altijd goed gegaan.

De trefwoorden op m’n account zijn natuurlijk “Uniek” “Persoonlijk” en onder “UMHgoed” te vinden. Voor een mooi cadeautje en/of aardigheidje in een specifiek gekozen kleur kan je bij mij terecht. Vele dames en ook heren kwamen al voor een persoonlijk item, dit kun je zien op mijn website onder: Op aanvraag gemaakt, neem gerust eens een kijkje om te zien wat er allemaal mogelijk is.

Sinds 2016 staan m’n creaties online op de website https://www.umhcreaties.nl/ hierdoor komen ze meer verdeeld over Nederland, dan alleen in Brabant. Daarvoor kwamen de opdrachten en verkopen alleen via markten of mond tot mond reclame.. Zo werd het steeds een beetje meer en ook de vraag naar een website werd groter, en dat is de reden dat er destijds door mij een website werd gemaakt en met de tijd kwam er ook nog hulp van m’n jongste zus bij, voor de puntjes op de i, achter de schermen.

Handgemaakte producten, daar kun je en doe ik zelden acties mee. De acties die ik ooit gedaan heb, leverde wel reacties op, maar voor persoonlijke producten kan je meestal geen korting acties opzetten. De  productprijs wordt berekend bij de aanvraag of het moet een basis zijn van een product uit de webshop. Op het moment ben ik wel een beetje tegenstrijdig want bij aanschaf van de “21 nachtjes aftelkalender” is er wel een kortingsaanbieding  te vinden die te besteden is bij UMH Creaties;  Als je de nachtjes aan het aftellen bent, met je kleine spruit in de leeftijd van 3-5 jaar kom je deze vanzelf tegen. Bij aanschaf van deze aftelkalender, gaat van ieder exemplaar ook een deel naar het goede doel. Wil je hier meer over weten ga dan even naar https://www.21nachtjes.nl/

Verder  werk ik ook graag samen met mensen, samen een product maken, dus heb je een idee of zoek je iets, neem gerust contact met me op via  info@umhcreaties.nl en wie weet komt er een mooie unieke samenwerking uit.

Creatieve groetjes
Joke
UMH Creaties

---


Tot slot nog een mooi cadeautje:
Gebruik code  ZETTJE voor 10% korting op je bestelling bij UMH creaties
of gebruik code LABELMETNAAM voor een gratis naamlabel bij je bestelling 


25 augustus 2020

In een notendop

Lizette ken ik van Instagram, ze viel me op door haar veelzijdigheid, haar enorme hoeveelheid producten die zij tevoorschijn tovert, haar mooie overzichtelijke account, de verhalen erbij en erachter, haar enorme creativiteit en doorzettingsvermogen, haar openheid en ik zag gewoon een heel mooi en bijzonder mens.!
 
Ook dit vind ik zo mooi, ze biedt een open podium op haar website voor creatievelingen en wat heeft ze geduld gehad met mij!

Ik ben Inez, ik ben 51 jaar, woon in een heel fijn huis in Eindhoven, veel groen om mij heen. Samen met mijn zoon en dochter, 2 honden en een kater hebben we het goed en daar ben ik iedere dag dankbaar voor! Ook mijn oudste dochter, die mij 2
geweldig mooie kleinzoons heeft gegeven, doet het goed en ik ben dan ook een hele trotse moeder en oma! Ik werk in de thuiszorg, wat ik leuk vind, maar mijn allergrootste passie ligt bij Macramé!

Ruim 2 jaar geleden werd mijn creativiteit enorm wakker geschud (lag in een diepe winterslaap) door een fotootje van een macramé minihangertje, ik zag het en ik wilde dat kunnen maken, er gebeurde iets met me, hoe kan ik het omschrijven? Er ging een vuurtje aan en die werd alleen maar groter! Ik wilde meer, ik wilde leren, ik wilde alles knopen wat los en vast zat! En toen kwam die mooie zoektocht, zoeken naar mijn favoriete garen, naar mijn weg, wat wil ik, wat ga ik hier mee doen, wilde alles leren, groeien en creëren en dat gevoel is nooit
meer weggegaan... Het kwam ook op een geweldig mooi moment... mijn jongste dochter kreeg steeds meer een eigen leven en zonder echt bewust met een invulling bezig te zijn, kwam Macramé op mijn pad, hoe mooi is dat!

En toen kwam Huisje van Katoen...met de vraag of ik wilde ontwerpen voor haar!?!? Huh,
ik?? Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan! (Pipi Langkous, mijn favoriete quote!) Dit was denk ik het begin van mijn bedrijfje, al duurde het nog maanden, voordat ik me inschreef bij de KvK. Stoppen met knopen zal ik niet meer doen dacht ik, dus ik nam de sprong...

Dat is mijn verhaal in een notendop, want jeetje, wat is er veel gebeurd! Ondertussen ontwerp ik, maak patronen, mensen kopen en maken mijn patronen, hoe geweldig is dat? De samenwerking met Huisje van Katoen is zo mooi en op instagram leer ik zulke mooie en lieve creatieveling kennen, zo’n vrouwenpower, nooit gedacht dat je zoveel positiviteit, steun en liefde kon vinden daar!

Ik heb een winkel op Handwerkmarkt waar ik heel trots op ben en waar ik ook veel steun en goede raad krijg, net als bij Handmade in Holland

Ik ben gestart met persoonlijke workshops, wat ik heel bijzonder vind, gaat net iets verder, iets
dieper en persoonlijker en ik kreeg veel vraag naar groepsworkshops, dus ben die ook gestart! 
Ondertussen komen er steeds meer dingen bij kijken om het knopen heen, marketing, mailen,
posten, contacten met klanten enzovoort en hoewel ik dat allemaal heel leuk vind om te doen, brengt het me regelmatig in gevecht met tijd en knopen kost veel tijd, zwaar onderschat... Dat vind ik wel een dingetje, om daar de balans in te vinden... 

Wat wil ik nog? Ik wil blijven groeien en leren in deze mooie techniek, ambacht noem ik het liever, want zo zie ik het! Ik wil blijven creëren, ontwerpen, samenwerken, ik wil dat mensen mijn werk kopen, want dat is echt heel mooi... mijn eigen macramé
winkel met mijn eigen garen, dat is mijn  droom... Maar zelfs als dat allemaal niet zo mag zijn, knopen blijf ik altijd doen. 

Inez


5 augustus 2020

 

 Marjo Maakt..

..illustreert, schrijft en traint.