Op mijn platform deel ik mijn persoonlijke verhalen en dat doen mijn gasten ook maar misschien is het leuk om onszelf eens van een andere kant te laten zien? 

Er zijn genoeg dingen die we STOM vinden, bloed irritant of zelfs allebei.

 
In deze rubriek voormalig gastschrijvers met hun STOM lijstje, een terugblik op een eerder  gastschrijver en hoe zij op dit moment in het leven staan. 

Gastenlijst 

Created with Sketch.

Nieuw 

  • Ellen @rozeaapjes 

Eerder

  • Lizette @zettje_over_het_leven
  • Inez @inez_macrame
  • Maaike @houtmoed

Ellen 

Voor het eerst sinds 2020 lees ik mijn eigen woorden terug. Wat leuk om te lezen en wat was het fijn om mijn verhaal te delen!

Een inkijk in mijn leven met Ménière in een pure vorm zoals ik mijn leven leef. Geen masker maar gewoon zoals het werkelijk is.


 @Roze.aapjes 

 
Reacties ↬ InstagramFacebook 

STOM lijst 

30 maart 2022

Created with Sketch.

 DAT HET LABELTJE VAN HET THEEZAKJE VAAK IN DE THEE VALT.


DE BAND DOE MAAR.


HET GELUID VAN BLADBLAZERS.


‘MEVROUWTJE.’


MENSEN DIE HERHAALDELIJK ZEGGEN ‘IK GA JE BELLEN’ EN DIT NOOIT DOEN.


HET BEGRIP ‘PAPADAG’.


BELLEN VIA DE SPEAKER IN HET OPENBAAR


DAT IK VAAK SLEUTELS UIT MIJN HANDEN LAAT VALLEN.


MIJN UITSTEL GEDRAG


GEEN RICHTING AANGEVEN IN HET VERKEER

Ellen: leven met Ménière 

 Blog - 6 juli2020

Created with Sketch.

De titel bonus oma van drie kleinkinderen draag ik trots! Ik ben een dagdromer en kan goed “niksen” en hou ervan de dagen te plukken en herinneringen te maken.

Ondanks dat ik chronisch ziek ben haal ik zoveel mogelijk uit de dag... 


Ik ben Ellen, 49 jaar en woonachtig in de prachtige oude stad Deventer. Samen met mijn dochter Jikke, vriend Dennis en poes Voz wonen wij op vier hoog in een heerlijk appartement.

 

Ik heb een achtbaan in mijn hoofd, al 14 jaar. 

Al die jaren het gevoel dat ik op sommige dagen in mijn eigen privé attractie zit. Voelen in je buik en hoofd dat je een looping maakt terwijl ik eigenlijk alleen maar even wil gaan liggen of te snel met mijn hoofd beweeg. Wennen doet dit nooit. Ménière is de boosdoener, een aandoening aan het binnenoor, deze onzichtbare plaaggeest doet mijn dagelijks leven af en toe goed op zijn kop zetten. Soms totaal onverwachts maar meestal met een aankondiging in de aanloop naar mindere dagen die gaan komen en dat is best handig. Gelukkig herken ik de signalen goed en doe wat ik dan moet doen, rust nemen, alhoewel ik luister niet altijd goed naar mijn lichaam. Bepaalde activiteiten zijn te leuk en moeten gewoon doorgaan daar wil ik wel mijn energie voor inleveren. Het leven met Ménière is voor mij prima te doen, zeg ik nu… 

Tussen de tijd van diagnose en schrijven van deze woorden zitten heel veel jaren. 

Het is lange periode van ziek zijn en in deze tijd heb ik veel geleerd over mijzelf, mijn lichaam en de ziekte. Ménière pakt voor iedereen toch anders uit weet ik over wat ik gelezen heb. De drie kenmerken van deze ziekte zijn bij allen aanwezig maar de beleving en de intensiteit is anders en heel erg persoonlijk. Het is een proces geweest van vallen en opstaan, luisteren naar mijn lichaam, het accepteren en ook wennen aan een nieuwe levensstijl en lastige keuzes maken. In mijn dagelijks leven kan ik er goed over praten en aangeven waar ik tegenaan loop, ik kan prima uitleggen wat dit alles met mij doet.

Mijn dagen zijn rustig en naast mijn dagelijkse werk, schoonmaakster, op een basisschool plan ik niet veel in mijn agenda. Inmiddels doe ik dat onbewust bewust. Het stemmetje in mijn hoofd die al aan mij vraagt of iets wel verstandig is hoor ik niet meer maar speelt wel mee in het maken van afspraken. 

Alles wat ik doe, leuk of niet leuk, kost mij energie maar dan soms net iets teveel. 

Door die bepaalde keuzes heb ik meer slaap nodig dan mij lief is. Mijn dagelijkse ritme is veelal hetzelfde en dat is erg prettig om mijzelf goed te blijven voelen. Ik begin de dag vroeg, mijn wekker gaat om zes uur. Het opstaan en alles op mijn gemak kunnen doen vind ik fijn, geen stress of gedoe. Dit ritme is best belangrijk, ik heb ervaren dat langer liggen of wat doezelen een trigger kan zijn om mijzelf de rest van de dag niet goed te voelen. De rust en de stilte die er is als de wereld langzaam gaat ontwaken vind ik prettig. Geen ruis er is immers al lawaai genoeg in mijn hoofd. Als mijn lieverds na het ontbijt de deur uit gaan neem ik nog een kopje thee en check mijn agenda, Instagram en lees het nieuws. Ik maak een rondje door ons huis, maak schoon en ruim op. Verder doe ik vaak niet veel, zeker omdat ik energie wil sparen voor mijn werk. Iedere middag werk ik van 14:00 tot 16:00 uur, daarvoor doe ik vaak niet veel.
 
Soms haal ik wat boodschapjes, drink thee bij mijn zusje of vermaak mij met het internet. Ik kan uren koekeloeren op Pinterest en Instaqram, daar doe ik inspiratie op voor ons huis of de steden die ik graag wil bezoeken. Maar ook leuke quotes of plaatjes die ik kan sturen als mensen een hart onder de riem nodig hebben. In de winter is mijn energieniveau lager dan in de andere seizoenen, ik ben dan minder buiten en slaap dan overdag soms ook een uurtje extra op de bank. Het liefst doe ik alles tegelijk en bruis ik van ideetjes in mijn hoofd om te gaan uitvoeren. Als creatieve duizendpoot doe ik soms veel dingen tegelijk en komt niets tot een project. Zo gaat dat ook in mijn hoofd, helaas ben ik daar energieker dan de werkelijkheid is, zo frustrerend!

Terugkijken doe ik alleen naar de herinneringen van toen, ik koester de dingen die ik deed en waar ik een glimlach van krijg.
Ik ben iemand die graag vooruit kijkt, naar de mogelijkheden en de uitdagingen van de dingen die ik wel kan. Ontdekken of ik de grens iets kan verleggen en vooral de dagen plukken. De balans van thuis lekker rustig mijn gang gaan en erop uitgaan heb ik gevonden. Het heeft geen zin bitter te zijn en te balen, het is nu eenmaal zo en deal with it! So go with the flow en kijk naar wat er wel mogelijk is, je kan meer dan je denkt.

Ik hou van schrijven, tekenen, krabbelen, foto’s maken, dagdromen en soms helemaal niets doen. Mijn gedachten laten gaan over wat ik zou willen doen met de tijd die ik heb overdag. Uit mijn comfortzone springen en ervoor gaan, gewoon starten en zien waar mijn woorden mij brengen, waar ga ik dan beginnen?
De vraag van Lizette om te schrijven voor haar blog kwam onverwachts en dat onverwachte duwtje is precies wat ik nodig heb.

liefs Ellen
@Roze.aapjes 

Terugblik 

30 maart 2022

Created with Sketch.

Voor het eerst sinds 2020 lees ik mijn eigen woorden terug. Wat leuk om te lezen en wat was het fijn om mijn verhaal te delen!


Een inkijk in mijn leven met Ménière in een pure vorm zoals ik mijn leven leef. Geen masker maar gewoon zoals het werkelijk is.

 


De afgelopen twee jaar stond alles in het teken van Corona, de aanpassingen die wij moesten doen, terug naar de basis. Meer tijd thuis doorbrengen, geen etentjes, feestjes of winkelen, een rustig sociaal leven, ziek zijn, angst, boosheid, verdriet. Je leven onverwachts aanpassen, dat was niet makkelijk voor velen. 

Even niets … en dat is precies zoals ik meestal mijn tijd doorbreng sinds ik de diagnose heb. Een pas op de plaats, natuurlijk gaf dat weerstand bij mensen en dat begrijp ik ook heel goed. Juist door zo’n periode ga je de kleine dingen zo waarderen waar je anders aan voorbij loopt. Een slechte periode brengt vaak ook iets moois met zich mee. 

 

Met mij gaat het goed en dat is fijn. 


De lente is inmiddels begonnen en dat is het seizoen waarin ik mij meestal goed blijf voelen. Sinds oktober jl scharrelt er een kleine teckel pup in ons huis, Flo. Na ongeveer drie jaar wikken en wegen hebben wij besloten voor een hond te gaan. Door deze keuze kom ik op de dagen dat het niet lekker gaat toch buiten, zij moet een paar keer per dag een wandeling maken. En zo loop ik gemiddeld 8 km per dag met haar. In weer of geen weer maar wat geeft het een energie. Het voor haar zorgen, met haar wandelen, het trainen, de knuffels, haar eigenwijze gedrag is intens maar haar onvoorwaardelijke liefde doet zo goed!


Sinds begin maart werk ik een dag minder, een cadeau voor mijzelf.

 
Even geen werk maar tijd om creatief bezig te zijn of om een heerlijke lange wandeling te maken met Flo. En ja ook gewoon lekker “niksen” want ook dat doe ik nog steeds. Het schrijven wil ik weer gaan oppakken, door keuzes die ik de afgelopen periode gemaakt heb is er meer ruimte in mijn hoofd ontstaan. 

 

Het was leuk om terug te blikken, mijn gedachten te laten gaan en deze op papier te zetten. Dit ga ik zeker vaker doen in de toekomst!

 

Liefs Ellen

 

***

Zettjes STOM lijst

2 december 2022

Created with Sketch.

 Als ik iets drink er altijd een lekrandje aan mijn glas of beker druipt


Roeptoeters op de socials, soms hoef je je mening niet te delen en al helemaal niemand aan te vallen!!


Een einde aan een leuke serie


*Liegen*Dat mensen kruitnoten pepernoten noemen

Harde muziek in winkels


Dat je als chronisch zieke ook nog eens financieel wordt gestraft

Panty‘s


Een wasmand die nooit leeg raakt of voor maar heel even


Relschoppers


Bellende mensen op straat en helemaal tijdens een wandeling met kinderen... en als ze alleen zijn ik denk dat ze tegen mij praten!!!


Dat mijn lieve James overal zoveel haren achterlaat


Dat mijn kinderen te snel groot worden

 Vleeskleurig ondergoed


Verdwaalde make-up 

***

Inez 

Het vuur wat ik voelde is alleen maar groter geworden en nog steeds wil ik het liefst alleen maar knopen!

Ik wil blijven leren, groeien en creeeren en ik ben bang dat ik nooit genoeg tijd krijg om alles te maken wat er in dit popcornhoofd zit, dat blijft soms maar doorgaan.

Daar heb ik ook wel even mee moeten leren om te gaan..

@Inez_macrame
Reacties ↬ InstagramFacebook 

STOM lijst 

16 maart 2022

Created with Sketch.

Die eeuwige hondenpoep buiten op straat!


 Regen, precies wanneer ik naar buiten moet...


 Oordelen...je weet nooit wat er aan de andere kant speelt dus...

 Dat tijd zo snel gaat en ik altijd tekort kom!


 Die rotdopjes en sluitingen die alleen met grof geweld open gaan pffff

 

Ik mijn fiets op slot zet met een dikke ketting aan een regenbuis en vervolgens de sleutels in het vaste slot laat hangen!


  Mijn pakket met garen zoek raakt!!


 Corona!


 Zomer en wintertijd!

 

Al die troep die mensen gewoon op straat gooien en ik het dan vervolgens mijn verantwoordelijkheid maak om het op te ruimen...16 maart 2022

Inez: In een notendop

 Blog - 5 augustus 2020

Created with Sketch.

Ik ben Inez, ik ben 51 jaar, woon in een heel fijn huis in Eindhoven, veel groen om mij heen. Samen met mijn zoon en dochter, 2 honden en een kater hebben we het goed en daar ben ik iedere dag dankbaar voor! Ook mijn oudste dochter, die mij 2 geweldig mooie kleinzoons heeft gegeven, doet het goed en ik ben dan ook een hele trotse moeder en oma! Ik werk in de thuiszorg, wat ik leuk vind, maar mijn allergrootste passie ligt bij Macramé!... 

  
Lizette ken ik van Instagram, ze viel me op door haar veelzijdigheid, haar enorme hoeveelheid producten die zij tevoorschijn tovert, haar mooie overzichtelijke account, de verhalen erbij en erachter, haar enorme creativiteit en doorzettingsvermogen, haar openheid en ik zag gewoon een heel mooi en bijzonder mens.!
 
Ook dit vind ik zo mooi, ze biedt een open podium op haar website voor creatievelingen en wat heeft ze geduld gehad met mij! 
  

Ruim 2 jaar geleden werd mijn creativiteit enorm wakker geschud (lag in een diepe winterslaap) door een fotootje van een macramé minihangertje, ik zag het en ik wilde dat kunnen maken, er gebeurde iets met me, hoe kan ik het omschrijven? 

Er ging een vuurtje aan en die werd alleen maar groter! Ik wilde meer, ik wilde leren, ik wilde alles knopen wat los en vast zat! En toen kwam die mooie zoektocht, zoeken naar mijn favoriete garen, naar mijn weg, wat wil ik, wat ga ik hier mee doen, wilde alles leren, groeien en creëren en dat gevoel is nooit meer weggegaan... Het kwam ook op een geweldig mooi moment... mijn jongste dochter kreeg steeds meer een eigen leven en zonder echt bewust met een invulling bezig te zijn, kwam Macramé op mijn pad, hoe mooi is dat!

En toen kwam Huisje van Katoen...met de vraag of ik wilde ontwerpen voor haar!?!? Huh, ik?? Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan! (Pipi Langkous, mijn favoriete quote!) Dit was denk ik het begin van mijn bedrijfje, al duurde het nog maanden, voordat ik me inschreef bij de KvK. 

Stoppen met knopen zal ik niet meer doen dacht ik, dus ik nam de sprong... 


Dat is mijn verhaal in een notendop, want jeetje, wat is er veel gebeurd! Ondertussen ontwerp ik, maak patronen, mensen kopen en maken mijn patronen, hoe geweldig is dat? De samenwerking met Huisje van Katoen is zo mooi en op instagram leer ik zulke mooie en lieve creatieveling kennen, zo’n vrouwenpower, nooit gedacht dat je zoveel positiviteit, steun en liefde kon vinden daar! 

Ik heb een winkel op Handwerkmarkt waar ik heel trots op ben en waar ik ook veel steun en goede raad krijg, net als bij Handmade in Holland


Ik ben gestart met persoonlijke workshops, wat ik heel bijzonder vind, gaat net iets verder, iets dieper en persoonlijker en ik kreeg veel vraag naar groepsworkshops, dus ben die ook gestart!
Ondertussen komen er steeds meer dingen bij kijken om het knopen heen, marketing, mailen, posten, contacten met klanten enzovoort en hoewel ik dat allemaal heel leuk vind om te doen, brengt het me regelmatig in gevecht met tijd en knopen kost veel tijd, zwaar onderschat... Dat vind ik wel een dingetje, om daar de balans in te vinden...

Wat wil ik nog? Ik wil blijven groeien en leren in deze mooie techniek, ambacht noem ik het liever, want zo zie ik het! Ik wil blijven creëren, ontwerpen, samenwerken, ik wil dat mensen mijn werk kopen, want dat is echt heel mooi... mijn eigen macramé winkel met mijn eigen garen, dat is mijn  droom... Maar zelfs als dat allemaal niet zo mag zijn, knopen blijf ik altijd doen.

Inez 
@Inez_macrame 

Terugblik 

16 maart 2022

Created with Sketch.

Wat vond ik het leuk om mijn verhaal weer terug te lezen!

Het brengt een glimlach op mijn gezicht om te zien hoe mijn notendop gegroeid is, want wat er in zat, zit er nog steeds, alleen past het niet meer in die dop!


Het vuur wat ik voelde is alleen maar groter geworden en nog steeds wil ik het liefst alleen maar knopen!

Ik wil blijven leren, groeien en creeeren en ik ben bang dat ik nooit genoeg tijd krijg om alles te maken wat er in dit popcornhoofd zit, dat blijft soms maar doorgaan.

Daar heb ik ook wel even mee moeten leren om te gaan..

Het werd druk en ik moest gaan plannen en organiseren, best een dingetje voor iemand die het liefste op gaat in haar knoopflow!


Mijn macrame wereld heeft ondertussen veel verschillende áfdelingen', zoals ik dat noem:

Patronen, Social Media, Freestyle knopen, Opdrachten, Winkel, Klantencontact, Meten, Tekenen. Knippen, Uithalen, Ontwerpen, Persoonlijke Workshops, Samenwerkingen, Fotograferen, inpakken en nee....ik heb geen personeel hahahaha

EN IK WIL HET ALLEMAAL!

Je snapt misschien mijn tijd tekort...

Dat is iets waar ik steeds meer tegen aan loop, mijn balans met werk, gezin en mijn beestenboel.


Eigenlijk is mijn verhaal hetzelfde gebleven, maar dan een beetje gegroeid.

Mijn samenwerking met Huisje van Katoen daarmee ook!

Wat hebben we weer een mooie producten gemaakt en het vertrouwen en geloof in mij en in elkaar, vind ik zo mooi! We sparren en bedenken wat af samen.

Er zijn zelfs 3 samenwerkingen bij gekomen met zulke leuke en creatieve (web)winkels, ben heel benieuwd wat dat gaat worden!


Mijn verhaal van toen, was voor corona en ik had dit nooit geloofd als je me toen zou vertellen dat dit te gebeuren stond, laat staan dat ik het zou krijgen!

Ok, het heeft mij veel tijd gegeven en mijn wereld was al best klein, dus van die maatregelen heb ik weinig 'last 'gehad.

Maar nog steeds, nu een jaar later, zit het nog steeds in mijn systeem, zwaar vermoeide benen, algehele totale vermoeidheid, kortademig, niet altijd en lang niet iedere dag, maar zo af en toe overvalt het mij compleet...

De verdeeldheid, macht, regels en in mijn ogen onderdrukking houd mij ook bezig en ondertussen kijk ik bijna geen nieuws meer, het zal allemaal wel...


Anyway, nog even een vrolijke noot!

Mijn doelen zijn eigenlijk hetzelfde gebleven, alleen mijn eigen garen heb ik geparkeerd, is logistiek voor mij (nu) niet te doen en ik ga voor mijn allergrootste doel:

Stoppen met mijn werk in loondienst en een dik belegde boterham verdienen met wat ik het allerliefste doe!


En en en, nooit gedacht dat de contacten op Insta zo fijn en waardevol konden zijn!

Zoveel inspiratie, support, liefde, steun en power!

Ik hou der van....


Dank je wel Lizette, voor dit stukje podium!


Liefs, 

Inez 


Leuk als je een reactie achter laat bij de post op ↬ Instagram of ↬ Facebook  16 maart 2022

Zomer DIY  

Macramé plantenhanger

Created with Sketch.

Op dit platform kun je ook een leuke DIY pagina vinden. Inez verzorgde een hele leuke DIY om zelf een mooie plantenhanger te knopen.

Ga via deze link naar de macramé Planten hanger

***

Maaike 

Dat gloeilampje in de bovenkamer werkt nog steeds op volle toeren. En is er de reden voor dat Houtmoed een mooie groei doormaakt, ik geloof niet dat ik toen had durven dromen dat ik in de vtwonen zou belanden, of benaderd zou worden voor tv! :)

@houtmoed

Reacties ↬ Instagram of ↬ Facebook  


STOM lijst 

2 februari 2022

Created with Sketch.

 Vroeg opstaan.

 

Mensen die vinden dat ze belangrijk zijn, en daarom meer mogen dan anderen.

 

Kinderarbeid.

 

Dat ze nog geen chocola hebben uitgevonden waar je slank van wordt.

 

Slechte verliezers.

 
Dat ik altijd moe ben, maar om halftien ‘s avonds elke keer helemaal opleef en dus standaard te laat naar bed ga.
 

Machtsmisbruik & grensoverschrijdend gedrag. 

 

Dat de wasmand nooit leeg is. 

 

Als ik teveel in m’n hoofd blijf zitten, terwijl ik weet dat het helpt om lekker m’n handjes te laten wapperen. 

 

Speelgoed dat voor 80% uit verpakking bestaat.

 

Dat er maar 7 dagen in een week zitten en maar 24 uur in een dag :)

2 februari 2022

Maaike: 

De kracht van creativiteit

 Blog: 25 juni 2020  

Created with Sketch.

Ik ben Maaike, eigenaar van Houtmoed ~ een webshop vol met zelfontworpen woonaccessoires, waar jij nog een eigen finishing touch aan kunt geven. Dit doe ik naast een hobby in loondienst, want ik hou enorm van afwisseling en uitdaging.. 

 
 Heerlijk vind ik het, rondstruinen op Instagram! Je komt de leukste accounts tegen en regelmatig raak je aan de praat. Zo ontdek je, net als in het ‘echte leven’, mensen waar je gewoon een klik mee hebt. Zoals Lizette, volgens mij zijn we een beetje uit hetzelfde hout gesneden: een lijf dat helaas niet lekker meewerkt, gecombineerd met een gloeilampje in de bovenkamer dat continu nieuwe dingen verzint.
 Het maakt het lastig de balans te bewaken, maar de creativiteit helpt ook juist enorm om een balans te houden tussen lichaam en geest. Tenminste, ik vermoed dat dat bij Lizette ook zo gaat. Ze maakt blij met haar creaties, met de kleuren en patronen, en haar #1000vragenaanjezelf volg ik met veel plezier. Haar doorzettingsvermogen is gewoonweg bewonderenswaardig!
  

En ik?  Ik ben ook vrouw van een geweldige vent en de moeder van een zevenjarige supermeid, die ons leven vult met schaterlachen en mopperbuien. 
Wat ook goed is om te weten: ik ben stiekem een enorme wereldverbeteraar. Daarom werk ik graag met duurzame materialen en ben ik verzot op recycling en hergebruik. Wat mij betreft zou dat doodnormaal moeten zijn.

Goedkoop bestaat niet: uiteindelijk betaalt er iemand een prijs. En als jij dat niet bent, is het de werknemer die in China staat te sloven voor een dubbeltje per dag, of het is moedertje natuur. 

 
 Ik ben trouwens ook mega-nieuwsgierig. Dat zit echt tot in het diepste van mijn vezels. Ik wil alles weten en het liefst ook alles kunnen.
 Die nieuwsgierigheid helpt ook enorm in het ondernemerschap. Want hoe werkt dat met die boekhouding? Hoe bouw je een site? Wat is goede marketing en hoe schrijf je teksten? Allemaal fijne nieuwe dingen om te leren, om jezelf in te blijven ontwikkelen en om plezier uit te halen! En je kunt er ook weer enorm veel creativiteit in kwijt.
 
 
 Lijf en hoofd
Mijn hoofd is, kortom, altijd bezig en ik wil het liefst alles tegelijk doen. Door zo min mogelijk energie te verspillen aan dingen die gewoon niet leuk zijn (lees: huishouden), lukt het op één of andere manier om vrijwel alle ballen in de lucht te houden. Maar eerlijk is eerlijk: als er dan eentje klettert, dan vallen er gelijk een heleboel 
 

Af en toe leg ik m’n koppie het zwijgen op door te mediteren, lekker te wandelen, met plantjes te rommelen of in ons fonkelnieuwe aquarium te staren. 

Of door één van de ideeën die op popt uit te werken tot een nieuw woonaccessoire in de webshop. Het creatieve proces zorgt dat ik in een soort flow terecht kom, waardoor de dag voorbij lijkt te vliegen. Creativiteit houdt mij dus enorm in balans!
 
 Helaas ben ik behept met een paar chronische aandoeningen. Dat is best een onhandige combi, want soms denk ik: 

“Hé, kijk daar, mijn grenzen!” …en dan ben ik er eigenlijk al overheen. 

Mijn huisarts noemt me gekscherend ‘een zegen voor de medische wetenschap’. Regelmatig heb ik weer iets waar de artsen zich even voor achter de oren moeten krabben. Van rare allergieën en zenuwaandoeningen, tot speekselstenen en bloedvergiftiging: never a dull moment! Dus toen corona de kop opstak in Nederland, was het eigenlijk al wel te verwachten dat ik het als één van de eersten op zou pikken. En ja hoor. 

Thank goodness is daar dan die creativiteit en het werken met m’n handen. 

 
 Die combi van een hoofd dat doorgaat en een lijf dat niet wil, daar heb ik al enkele decennia ervaring mee. Vlak na mijn vierde verjaardag lag ik tussen kerst en oud & nieuw op de intensive care met een dubbele longontsteking. Kantje boord was het. Het goede nieuws: ik bleek niet kapot te krijgen  Het lastige: sindsdien ben ik vastberaden om alles uit het leven te halen, en het liefst zo snel mogelijk.
 De balans houden, is dus best lastig. Maar ik heb het nu eenmaal met dit lijf en brein te doen. Gelukkig zorgt creatief bezig zijn voor een leeg hoofd en een lijf vol positieve energie. En die blijheid van creativiteit deel ik graag!


Creativiteit als medicijn
Creativiteit helpt. En iedereen is creatief, dat geloof ik echt. Dus: doe dingen waar je blij van wordt, waar je creatief van blijft, en waar je anderen óók blij mee maakt!
Zelf hoop ik dat m’n creativiteit helpt om net dat beetje extra aan mijn producten te geven: die sprankeling, die knipoog, die glimlach. Dankbaar ben ik, wanneer mijn klanten laten weten hoe blij ze worden van de producten die ze dankzij Houtmoed zelf kunnen maken! Ik ben er sowieso ontzettend trots op dat ik mijn positiviteit en creativiteit al met zoveel mensen heb mogen delen.

Het creatief bezig zijn, het maken van die leuke woonaccessoires geeft het thuis van Houtmoed-klanten zoveel meer warmte en gezelligheid! Dat gun ik iedereen. Net als die balans.

Maaike
@houtmoed

25 juni 2020

 

Terugblik

2 februari 2022

Created with Sketch.

Wat onwijs leuk om terug te lezen! Ik vind het nog steeds heerlijk hoe gezellig het is op insta. En dat wij elkaar nog regelmatig ‘spreken’ Lizette!

 

Dat gloeilampje in de bovenkamer werkt nog steeds op volle toeren. En is er de reden voor dat Houtmoed een mooie groei doormaakt, ik geloof niet dat ik toen had durven dromen dat ik in de vtwonen zou belanden, of benaderd zou worden voor tv! :)

 

Mijn innerlijke wereldverbeteraar heeft nog mooier, duurzamer hout gevonden, en supergaaf vilt van hergebruikte kleding. Deze kant van mij is helemaal in haar nopjes. 

 

En jeetje, het is maar goed dat ik toen nog niet wist dat de restklachten van corona ook nu nog aanhouden, want dan was het stuk misschien iets minder positief geworden. Het goede nieuws is dat ik inmiddels wel weer veel meer kan dan toen!

 

Die balans tussen thuis, werk in loondienst en Houtmoed schuurt inmiddels regelmatig. Ook doordat mijn gezondheid nog steeds niet meewerkt, maar de groei van Houtmoed maakt de dagen ook drukker. Daar komen natuurlijk alle quarantaines en thuis-lesgeef-dagen nog bovenop. Dus met regelmaat kletteren alle ballen op de grond.

 

Waar ik bijna twee jaar terug nog heel stellig was over mijn geweldig gekozen combi van activiteiten, twijfel ik tegenwoordig steeds meer aan hoe ik alles gecombineerd hou, en zoek ik naar creatieve manieren om het leuk te houden. 

Ik ben benieuwd welke kant dat opgaat, en hoe ik hier dan over weer twee jaar opnieuw op terugkijk!

Maaike
@houtmoed  

***

Bekijk ook zeker de geselecteerde gedichten die ik mag gebruiken op dit platform en klik op je favoriet om naar de bijpassende post om naar het Instagram account van @BRIEVENBUSGELUK te gaan. 

• In elke dag ZWART-WIT • ©️

Voor de zwart-wit-liefhebbers staat het gedicht ‘In elke dag’ nu ook zonder achtergrondfoto in de webshop!


 • Ik leerde • ©️


Grappig om bij alle eerste bestellingen van nieuwe kaarten al meteen te zien welke kaart het populairst is
😃 
En extra leuk: ik wist dit van tevoren al. 
Ik begin jullie een beetje te kennen, geloof ik
😉


• Chill • ©️ 

Nieuwe opmaak, maar gewoon nog hetzelfde gedicht
😊 


Ik wil de gedichtenbundels met liefde voor je signeren. 
Als je dat graag wil, geef dan in het opmerkingenveld op het bestelformulier even aan voor wie de bundel is. Zo kan ik het echt persoonlijk maken!????


Soms is het gewoon heel fijn om iemand te laten voelen dat je ondanks fysieke afstand toch heel dichtbij bent!
💕


• De druppel • ©️


• Zij • ©️


• Tweesprong • ©️


Wie klooit er met me mee? 
🙋🏻‍♀️ 
Samen is alles leuker!


•Anne-Marije Maris•

Auteur van ‘Kopje onder’ (2020), 
‘Geef me je echt’ (2021) 
‘Behoed me niet’ (2022) 
eigenaar van webshop Brievenbusgeluk.