Thee bewaardoos

Leuk dat je op deze in de Theetuin bewaardoos pagina komt kijken. 

Geniet van nog meer interessante levens verhalen, mok thee erbij maar ieder ander drankje is natuurlijk ook goed. 

In de Thee bewaardoos 2021

Created with Sketch.

✿ Nancy - Love kitsch
✿ Meggie - Van zomers projectje tot..

Anoes - Een groot fan van langzaam leven

Suzanna - Tussen kunst en kitsch 

Marloes - Lijstjes van waarden
Soraya - Handgemaakt in Nederland

Bregje - GroeiLijnen en GroeiSPURTS

Bernice - Stip aan de horizon
Evelien - Eigenwijze en 

Elise - Creatieve duizendpoot

Natasja - De grote stap wagen?
Carolina - Hoe mijn droom werkelijkheid werd

Sanne - Creatief ontwikkelen  

Karin - Alleen maar coole dingen

Angela - De rode draad 

Lara - Stoute schoenen aangetrokken 

Nina - Eerlijke stenen 

Wieneke - Katsjing...
Ellen - Echt iets voor jou
Anne - Een stukje mooier
Ika - Waar word ik gelukkig van?
Linda - Ontwikkleing 

Nancy: Love kitsch  

 @lovekitchbynancy 5 december 2021 

Created with Sketch.

Hallo
Ik ben Nancy, eigenaar van Love Kitsch by Nancy, Creative Marketing Director, moeder van twee kids en sinds kort ook docent.

Vorig jaar rond deze tijd ben ik min of meer als grap begonnen met Love Kitsch by Nancy. Ik wilde mijn dyslectisch zoon leren ondernemen. School vindt hij super lastig en elke dag weer loopt hij tegen dingen aan die moeilijk voor hem zijn. Ik wilde Lucas laten zien dat er ook heel veel skills zijn die hem als dyslect juist makkelijker afgaan: zoals ondernemen. Er zijn veel succesvolle dyslectische ondernemers, waar onder Steve Jobs en Richard Branson.
 
Wat ook een rol speelde is dat mijn tienerdochter naar de zolderkamer ging verhuizen. Er was zoveel speelgoed dat ze niet meer wilde bewaren, kleine plastic dingetjes die ze toentertijd persé wilde hebben en die nu weggegooid konden worden. Niet alles was geschikt om weg te geven of naar de kringloop te brengen. Wat kon ik hier mee gaan doen…
 
Recyclen plus ondernemen resulteerde in ge-upcyclede kerstkransen. Oud speelgoed, knuffels, kerstballen, tweedehands en vintage spullen belandden in de kitsch krans. 


Al snel werd duidelijk dat ik het hergebruiken van materiaal het belangrijkste vond. 

Mijn missie werd dan ook om ieder product voor minstens 80% uit hergebruikt materiaal te maken. Ook voor mijn verpakkingsmaterialen hergebruik zo veel mogelijk, dit betekent dat een klant in Japan een stuk Nederlandse krant in de doos kan vinden. Niet zo sexy, maar beter voor het milieu. 


Inmiddels maak ik meer dan alleen kerstkransen, maar nog steeds vind ik kerstkransen maken het leukste.  

 

Het creatief proces wordt voornamelijk bepaald door wat ik krijg, vind of tweedehands koop. 

Vaak zijn het dingen die niet meer perfect zijn, waar juist mijn oog op valt: kerstballen die niet meer kunnen hangen, incomplete spellen, lelijke poppen of spiegels met lichte beschadigingen. Kortom spullen die eigenlijk al met één voet in de prullenbak staan wil ik een nieuw leven geven.

 

Soms spaar ik materiaal op voor een duidelijk thema, zoals bij de Nederlandse Nijntje krans. Ik ben dus dan ook helemaal blij als ik tegen een kringloopvondst zoals gehaakte tulpen loop.

Andere keren laat ik me door kleuren inspireren. Soms zie ik het eindresultaat al in mijn hoofd voordat ik begin, andere keren begin ik gewoon en stop ik als ik tevreden ben. Maar hoe dan ook, ik ben altijd beetje verliefd op het eindresultaat. Van het maken alleen al word ik vrolijk en ik hoop wat van deze vrolijkheid door te kunnen geven aan de nieuwe eigenaar. 

  

 

En ik hoor nu je al denken, hoe is dan afgelopen met je zoon? Wat is zijn aandeel in deze onderneming? Lucas is de “stichting” Red de Knuffel begonnen. Dit houdt in dat er met regelmaat tweedehands knuffels verdwijnen naar zijn kamer. Ook gaat hij door mijn spullen heen en zegt dan; 

” Mama, deze beer is heel zeldzaam! Deze is echt heel veel waard!” 


En wat blijkt: het is een zeldzame beer en hij is heel veel geld waard ….. als de tag er nog aan zit! Maar hij heeft een deal met me gemaakt, hij googelt vintage speelgoed op en onderzoekt wat iets waard is. Hij krijgt 40% van de opbrengst, geen slechte onderhandelaar voor een 11- jarige…

Nancy

 

 

Instagram Lovekitschbynancy 

https://www.etsy.com/nl/shop/Lovekitschbynancy 

5 december 2021 


Leuk als je op dit gasschrijven reageert op een van deze socials: 

Zettje Instagram 

Zettje Facebook 

ZETTElen Instagram 

ZETTElen Facebook 

Meggie: Van zomers projectje tot...  

 @hikkupshop 28 november 2021 

Created with Sketch.

 
Wie ben ik?
Hola! Mijn naam is Meggie, op het moment van schrijven net 25 jaar oud.
Ik houd van planten, spelletjes spelen en vooral creatief bezig zijn. Vroeger had ik iedere zomer een ‘projectje’ om de tijd door te komen. Van mijn eigen kartonnen photobooth props tot een IKEArol vol tekenen met disneyfiguren: een tekening van 10 meter lang!

Die creativiteit gebruik ik ook in mijn werk. 
Met mijn vriend Joeri heb ik een samen een bedrijf: 

Hikkup, waarmee we betekenisvolle verhalen vertellen. 


Dat begon in 2018 tijdens ons afstuderen van de opleiding Communication and Multimedia Design. Verhalen vertellen doen we nu vooral door het maken van video’s, animaties en de producten in onze shop waar mensen zelf hun verhaal kunnen delen. 


Toen kwam corona om de hoek…

 
In 2020 kwam de pandemie, waarvan we op dit moment helaas nog steeds in de nasleep zitten. Maar ik kijk er zelf positief op terug, want anders had ik niet gestaan waar ik nu ben! Door de lockdown mochten we in veel gevallen niet meer op locatie komen, waardoor ons videowerk grotendeels stilviel. Het grafische/tekenen begon toch wel weer te kriebelen en dus heb ik kaartjes gemaakt om mensen een hart onder de riem te steken. 

Daar werd eigenlijk zo leuk op gereageerd dat ik besloot om het groter aan te pakken: ik maakte mijn eigen webshop. 


Ik had toch niks beters te doen, dus tijd zat om uit te zoeken hoe alles werkt haha. Vol in het diepe gesprongen en binnen een maand dag in dag uit werken was ie er! Als ik iets in mijn hoofd heb, dan doe ik dat gewoon en ben ik ook eigenlijk te enthousiast om ermee te stoppen. En het is toch wel altijd een stiekeme droom geweest om een eigen winkel te hebben (met nog 10 andere dromen, partyplanning bijvoorbeeld). 

  

Hikkup shop

 

Met de producten die ik zelf maak/ontwerp wil ik mensen hun eigen verhaal laten vertellen.

Cadeautjes of hebbedingetjes die net wat persoonlijker zijn, doordat je er altijd nog je eigen touch aan geeft. 


De houten bloemen die je kunt beschilderen of op diverse manieren in je huis kunt stylen, maar ook etiketten die je op drankflessen kunt plakken om het net wat persoonlijke te maken of DIY pakketten waar je lekker zelf aan de slag kan. Met de inpakbenodigdheden maak je jouw cadeautje helemaal af. Zo maken we samen de mensen om ons heen blij.  


Ik vind het superleuk om een idee van concept naar een fysiek product te brengen. 

Van schetsen en pinterest borden maken tot in de ontwerp/tekenmodus gaan, het proces waarbij een concept tot leven komt is zó leuk. 


Ik ben ook altijd in voor een brainstorm, de ideeën stromen als water. 

Waar je voor klanten je aan hun waarden en huisstijl moet houden, kan ik in de shop mijn eigen ei kwijt. Al ben ik best kritisch op mijn eigen werk, waardoor het  soms ook een beetje lang duurt voordat dingen afgerond zijn… 

Daarnaast ga ik nog steeds af en toe mee met video opnames, bijvoorbeeld als er interviews afgenomen moeten worden of bij bruiloften. Ik kan dan het overzicht houden en dingen spotten die Joeri niet ziet doordat hij met de camera bezig is. 

Mijn werk is dus heel divers en lekker creatief. Soms is het ook nog een beetje zoeken naar de balans tussen alles, maar ook daar vind ik mijn weg nog wel. 

 


Hoe ziet de toekomst eruit?


Komend jaar wil ik het aanbod verder uitbreiden en ook deelnemen aan markten. Zo heb ik Lizette ook leren kennen: via de online creamarkt! Zo tof hoe je met een online markt toch leuke contacten kunt leggen. 


In de toekomst zou het mij gaaf lijken als ik niet alleen van Hikkup een merk zou kunnen maken, maar ook een fysieke plek waar makers en andere creatievelingen elkaar kunnen ontmoeten en kunnen blijven experimenteren en ontdekken. Weer even lekker knutselen en priegelen zoals vroeger! 

Een winkel waar niet alleen de producten van Hikkup te koop zijn, maar ook van andere lokale makers. Met een workshopruimte en ‘craftroom’ waar je lekker zelf met diverse materialen en eventuele apparatuur aan de slag kunt die je zelf niet zo snel in huis haalt 

Een wand vol met papiertjes, lintjes, klei, wol, hout, noem het maar op, is toch echt wel de droom. En natuurlijk de sjnacks mogen ook niet ontbreken! 


MeggieWil jij meer weten en wat bijvoorbeeld Sjnacks zijn ga dan naar Hikkup  

 

Leuk als je reageert via: 

Zettje Instagram 

Zettje Facebook 

ZETTElen Instagram

28 november 2021

Anoes: Een groot fan van langzaam leven  

 @liefsanoes - 24 november 2021 

Created with Sketch.

 
Eerst even kennismaken
Mijn naam is Anoes, 23 zomers jong en een echte creatieve duizendpoot. 
Op creatief gebied doe ik graag veel verschillende dingen. Zo maak ik voor Liefs Anoes kleurrijke illustraties, geboortekaartjes en portretten op maat. Ook schrijf ik op freelance basis artikelen en ben ik content creator. 


<