Hallo! 

 

Mag ik mij even voorstellen, mijn naam is Inge van Holstein en misschien ken je mijn werk wel van Beeldenbries of MooiHout, misschien ook niet en ga je me hier leren kennen!
 
Om de maand komt er namelijk een deel online van mijn Bries van beelden en 

een zuchtje tekst’

 

Het kan zijn dat de vorm van de tekeningen steeds wat veranderd omdat ik nou eenmaal graag dingen uitprobeer en het lijkt mij hier de ideale plek om mee te gaan experimenteren. Niet alles gaat dus in één stijl, dat geeft  ook meer ruimte om het tussendoor te doen.

Ik ben heel benieuwd welke stijl jouw aan gaat spreken. Laat mij dat vooral weten via Lizette of via mijn Insta pagina @beeldenbries
Of stel een vraag en misschien krijg je wel getekend een antwoord! 

Inge 

 Alle Beeld columns van Beelenbries

 Recentste beeldcolumns:

  • testen testen testen

Volgende beeldcolumn verschijnt op woensdag 1 juni 2022

Created with Sketch.

Eerdere beeldcolumns:

  • Inspiratie
  • Denk groots
  • Mooihout
  • Technieken
  • Even voorstellen 

Testen testen testen

6 april 2022

Het is zo heerlijk om te zien wat materialen doen maar vooral ook wat ze met elkaar doen.


Hoe reageert krijt op droog, maar ook hoe reageert het op nat?
Met water of in andere verf?
Welke kleuren doen het goed bij elkaar of juist helemaal niet?
Zie je nieuwe kleurverbanden? 

Testen

Testen 2

Tekenen tijdens de zwemles

Tekeningen van de afgelopen tijd 

Tekeningen van de afgelopen tijd 2

Tekeningen van de afgelopen tijd 3

Naar aanleiding van Oekraïne

Naar aanleiding van Oekraïne 2

Naar aanleiding van Oekraïne 3

Leuk als je op deze ‘Bries van Beelden en een zuchtje Tekst’ reageert via de bijpassende posts op
↬  Instagram

↬  Facebook  

Inspiratie

16 februari 2022


Ik krijg nog al eens de vraag.. 

Hoe kom je toch aan zo veel inspiratie? 

Waar komt dat allemaal vandaan? 

Het meeste zit gewoon in mijn hoofd en het wordt een zooitje als ik dat niet uit kan werken. 

En waar nog meer? 

Dat staat in bovenstaande illustratie 

Eigenlijk zit inspiratie in alles

Leuk als je op deze ‘Bries van Beelden en een zuchtje Tekst’ reageert via de bijpassende posts op
↬  Instagram

↬  Facebook  

Denk groots

19 januari 2022

Een tijdje geleden heb ik een brainstorm met andere creatievelingen gehad via Handmade in Holland  

Het ging in deze brainstorm over zichtbaarheid en groter denken en hoe die zichtbaarheid werkt. Daar kwamen zulke leuke ideeën voorbij waarvan ik eigenlijk direct een tekening wilde maken. Dat is helaas niet altijd mogelijk qua tijd maar toch heb ik er ondertussen een aantal uitgewerkt! 
Het was alleen al leuk om op deze manier te tekenen en vanuit thema's bezig te zijn.  

Een Bries Beeld en een bloktekst

Roze olifant Briest het verhaaltje uit!

Robbie Williams met Beelden van geluk

Onderweg met een Briesje meewind

Hoogvlieger in Beeld

Leuk als je op deze ‘Bries van Beelden en een zuchtje Tekst’ reageert via de bijpassende posts op
↬  Instagram

↬  Facebook  

Mooihout

17 november 2021

Op het moment ben ik voornamelijk bezig met MooiHout. Dat is een tak van Beeldenbries en eentje die goed aan het groeien is. 

Wat ik hier teken en schrijf is voornamelijk vanuit Beeldenbries maar omdat MooiHout ook zo een grote rol speelt op het moment zal je dat hier wel vaker terug gaan zien. 

Ik merk dat Beeldenbries aan het veranderen is, leuk als jullie mee kijken! 

Maar waar ik op het moment vooral mee bezig ben lees je hier onder.


swipe

Pietenmutsjes  

Op dit moment ben ik voornamelijk bezig met het bedrukken van pieten mutsjes en opzoek naar nieuwe. Degene die ik heb zijn namelijk de laatste en zijn niet meer te bestellen bij de leverancier. Bij de mutsjes hoort ook een hulppietjes shirt, dus ook die worden regelmatig gemaakt.

Leuk hè en met dit product sponseren we de stichting Sintvoorieder1 

Naamkerstballen van hout  

Ook zijn we deze periode weer druk met de naamkerstballen van hout. Ze worden met de laser gesneden en kunnen zo, met en mooi touwtje, bij jou in de boom!


 

Haakpakket

Samen met een patroonmaakster zijn wij het haakpakket gaan ontwikkelen voor 2021. 
In eerste instantie maakten wij vooral de ringen die je daar voor nodig hebt maar het was te leuk om te laten liggen dus zijn we ook het pakket er omheen gaan maken. Zo kun je nu een compleet pakket met garen, patroon, geniet momentje en natuurlijk de houten ringen bij ons bestellen, dit is dus een stukje MooiHout en hier zijn we veel mee bezig! 


 

Raamsticker

Deze raamsticker met de grote 6 is gemaakt voor Max zijn piraten feest. Ook maakte ik de afgelopen tijd gluurspoken en moet ik komende week aan de slag met Sjaak Baars. Dit word een sticker van maar liefst 1.20m! 

Zo gaaf om dat te mogen doen! 


Kerstkaart 

Dit is één van de kerstkaarten van dit jaar.
Vanuit Beeldenbries heb ik ook eens iets heel anders gedaan en vanuit MooiHout hebben we verschillende houten kerstkaarten (beide komen deze week online)

Deze kerstkaart is de meest bijzondere. Je kunt het boompje zelf uitdrukken en daarna zelf versieren met de bijgevoegde kerstballen. Hoe leuk is dat? 


We zijn dus vooral lekker en gevarieerd bezig. 

Heerlijk vind ik dat! Afgelopen weekend ben ik nog op Creative Life geweest. Wat was dat leuk! Rond slenteren en leuke mensen spreken. Sommige kende ik al van Insta, ook erg leuk om de mens daar achter eens in het wild te zien.

Ook heb ik op de Creative Life nog even op de bank gezeten bij de presentatie van Muk van Lil, zei sprak over ‘wanneer is iets hobby en wanneer je beroep’ interessant! En op die zelfde bank heb ik gesproken over wat ik doe. Wat was dat spannend maar gaaf!

Inge


Oh ja voor de volgende keer zal ik eens wat verschillende stijlen van mij naast elkaar leggen of lees je liever hoe het is begonnen bij Beeldenbries?
Laat mij of Lizette het weten en wie weet..

Leuk als je op deze ‘Bries van Beelden en een zuchtje Tekst’ reageert via de bijpassende posts op ↬ Instagram Zettje  of op ↬ Facebook van Zettje of ZETTElen.

Technieken

20 oktober 2021

Nu ik mijzelf en mijn gezin heb voorgesteld wil ik je laten zien met welke technieken ik graag werk. Dat zijn niet alle technieken die ik ook kan maar wel die het meeste terug te zien zijn in mijn werk op het moment. 


swipe

Watercolor

Dit setje water color is wat ik graag achter mij aan sleep. Ik heb zo ondertussen de kleuren wat aangepast en uitgeprobeerd met hogere pigmenten, zeker voor geel vind ik dat wel fijn. En ook bij een blauw tint is de hogere kwaliteit echt merkbaar en prachtig als je het mij vraagt. 
 
Naast deze manier van kleuren gebruik ik graag potloden op olie basis. Die kleuren zijn zo goed en kunnen gemakkelijk over de waterverf heen.


Waterbrush

Bij het watercolor setje gebruik ik graag de waterbrush van Pentel, er zijn er nog veel meer en ik heb wel wat verschillende soorten uitgeprobeerd maar blijf vinden dat dit pennetje het prettigst werkt. Het plastic waar dit pennetje van is gemaakt is fijn soepel waardoor je niet te hard hoeft te drukken om water toe te voegen, maar ook niet zo zacht dat er ongecontroleerd water uit drupt.
 
Je merkt, ik ben er positief over!


Schetsboek

Dit schetsboekje heb ik  altijd bij mij. Hierin komen schetsen maar ook even snel wat aantekeningen of halve webinars die ik interessant vind. Het boekje is veelzijdig en dus bijna altijd mee.  


Alcohol inkt

Ken je dat? Alcohol inkt? Het maakt prachtige kleuren die je op veel verschillende manieren kunt verwerken. Ik vind het heerlijk om mee te druppelen maar ook op mijn labels op de kaarten sets zie je het terug of het vloeipapier dat ik soms gebruik voor verpakken. Die mooi doorlopen kleuren! Wouw, het materiaal is hier in Nederland helaas wel lastig te koop, in Amerika hebben ze er heel veel van, maar ja, daar kom ik niet zo veel en over laten komen is niet goedkoop! Als je pech hebt komen daar ook nog douanekosten over heen... 


Computer

Tegenwoordig teken ik ook graag op de computer, daarvoor heb ik een heel fijn scherm en de tekeningen die je hier ziet zijn daar ook op gemaakt. Ik teken dus gelijk op het scherm, de pen is zo precies dat je direct ziet waar je zit net zoals op gewoon papier.


Kroontjespen

Tekenen met de kroontjespen, daar is eigenlijk het kaarten maken allemaal mee begonnen. Mijn eigen illustraties tekende ik met de kroontjespen op stevig papier, eerst nog op restmateriaal van mijn oma, die schilderde, en later toen ik meer verkocht kocht ik grotere vellen in die ik allemaal eerst zelf nog  met de hand tot 10x12cm sneed. Later liet ik dat bij een drukkerij doen, ik ruil daarvoor kregen zij eens in de 5/6x een vlaai. Rara, waar woonde wij toen? 


Lichtbak

De Thingy`s die ik teken  (dat is een stijl; mijn eigen figuur en daar zal ik later nog eens meer over vertellen) en voor veel ander eigen werk gebruik ik de lichtbak. Voorheen tekende ik alle kaarten volledig uit mijn hoofd maar met een hoop verschillende ontwerpen en meer opdrachten ging dat niet altijd even lekker meer. Toen heb ik besloten ze “over te trekken”. Zo teken ik ze nog steeds iedere keer opnieuw maar er zit wel veel meer gelijkheid in. Dat geeft me rust en stel ik mijzelf niet steeds de vraag of de tekeningen wel goed genoeg zijn.
 
Op https://www.beeldenbries.nl/product-categorie/echte-post/kaarten/handgetekende-kaarten/ staan een hoop verschillende handgetekende kaarten, allemaal stuk voor stuk met de kroontjespen. 


Plotter

Dit is mijn plotter, hiermee snijd ik stickers uit die ik gebruik voor de houten kaarten maar ook afbeeldingen voor op t-shirts.

Iedere kleur wordt apart gesneden en daarna apart geperst, daardoor blijven de producten uniek, ook dezelfde print is daardoor nooit helemaal hetzelfde. Het materiaal wat ik er in stop heeft dus al een kleur. 


Stempels

Wat ik ook graag doe is stempels snijden, ik kan ze met de hand snijden maar het kan ook met de handige laser graveer machine. Beide hebben hun charme maar het heeft vooral twee verschillende uitstralingen. Met de hand is ambachtelijk maar met de laser kun je hele kleine stempels met veel detail maken. Dat licht er dus net aan waar je naar op zoek bent. 
Het geboortekaartje van onze dochter heb ik gestempeld met de stempels die ik met de hand gesneden heb. Vlak na de bevallen heb ik dus nog de naam op het kaartje moeten stempelen, we wisten namelijk niet zeker welke naam het ging worden. 


 

Lasermachine

Tadadadaaaa!
De laser graveer machine. Wat ben ik hier blij mee!! Dit is zo'n gave techniek!

Nadat ik deze techniek  heb kunnen leren op de ISW laser avonden eens in de twee weken kon ik  (toen de lockdown inging) deze super fijne techniek niet meer missen. Ook al had ik al vaker bedacht om er één aan te schaffen (hoe wist ik echt niet) kwam er ineens één op ons pad. Die kans hebben we gegrepen en geen moment spijt van gehad. We gebruiken de laser voornamelijk voor MooiHout een zijtak van Beeldenbries. 

Inge

 


Leuk als je op deze ‘Bries van Beelden en een zuchtje Tekst’ reageert via de bijpassende posts op ↬ Instagram Zettje,  ↬ Instagram ZETTElen of op de ↬ Facebookpagina van ZETTElen. 

Even Voorstellen

19 september 2021

Graag stel ik mij eerst even voor met de aftrap van deze ‘Bries van Beelden en een zuchtje wind’. 

De illustraties heb ik gemaakt op mijn Wacom tekentablet, dat werkt zo fijn! 

SELFIE EXPLODE

Hoi ik ben Inge en zoals je hier kan zien is mijn hoofd een chaos van afbeeldingen, ideeën en projecten. Daarvan is dit er één! 

 

Ik ben 33 jaar en heb twee kinderen en een man die ik je zo meteen nog zal voorstellen. 

Wat ik erg leuk vind om te doen en ook goed in ben is producten bedenken en in oplossingen denken, wat ik lastiger vind is die producten goed in de markt te zetten maar ook daar zijn wel weer oplossingen voor te vinden.

 

Al iets te jong kwam ik terecht in de psychiatrie. Dit heeft er voor gezorgd dat ik in de Wajong terecht kwam en dat is een hele klim om daar weer uit te komen.

 

Doordat ik opdrachten kreeg ben ik Beeldenbries begonnen. Eerst voornamelijk voor mijn fotografie wat ik veel deed voor o.a. ‘VPRO 3VOOR12 Den Haag’ en de ‘Haagse Hoge school InHolland’. Toen ik weer meer tekende, bleek vooral ook voor andere de naam Beeldenbries goed te werken en daarom heb ik deze naam altijd aangehouden.

swipe

GEZIN

Ik ben moeder van twee heerlijke kinderen en daar ben ik dan ook naast mijn werkzaamheden graag mee bezig.
Soms is de combinatie lastig want ik ben ook graag aan het werk en dat heb ik echt nodig om mij goed te blijven voelen. De balans is in de drukke periodes wel eens zoek want dan ben ik veel in mijn hoofd bezig met ‘wat er nog allemaal moet gebeuren’.

Samen met Jaap (die een fulltime baan heeft) houden we het zooitje hier draaiende 

WANDELSCHOEN

Wat wij graag met z`n allen doen is geocaching; schat zoeken met de kleintjes. 

Als Jaap en ik met z`n tweeën ergens zijn kijken we vaak ook wel of er nog wat te vinden is ergens! Nu ik last heb van hielspoor maken we helaas een stuk minder wandelingen! 

SCHETSBOEK

Wat ik altijd wel achter mij aan sleep is mijn schetsboek. Fijn om ideeën snel op te kunnen schrijven of even een snelle schets te maken. 
Uiteindelijk heb ik niet de tijd om alles uit te werken maar soms blader ik nog eens terug in oude dummy`s en kom dan weer ideeën tegen, daarom is het niet erg dat niet alles direct uitgewerkt wordt. 
Ooit…


SUSHI

Wil je mij midden in de nacht wakker maken? Neem dan een bordje sushi voor me mee, het liefste zalm/avocado, hmm. Dit gerecht maken we dan ook graag zelf en de mensen die ons kennen weten dat er genoeg is om aan te schuiven of we eten er de volgende dag nog wat van. 
Heerlijk! 


Leuk als je op deze ‘Bries van Beelden en een zuchtje Tekst’ reageert via de bijpassende posts op ↬ Instagram Zettje,  ↬ Instagram ZETTElen of op de ↬ Facebookpagina van ZETTElen.