Minischetsboekje!

@groeilijnen

31 juli 2022

 

Hallo, 

Ik ben Bregje van Groeilijnen, illustrator en creatief motivator. 


Ik prikkel graag jouw creativiteit en stimuleer je om, op creatief en persoonlijk gebied, te groeien!

Bij Groeilijnen is er geen eindwerk wat we stap voor stap gaan maken, maar draait het om ruimte creëeren om spelenderwijs jouw creativiteit te laten groeien. We gaan spelen, proberen, en vooral lekker veel maken, doen en ervaren.

Door je voorzichtig buiten je comfortzone te brengen laat ik jou groeien op een manier die je zelf niet hadden verwacht! 


Met Groeilijnen bouw ik aan een creatieve community, waar plezier in creatief bezig zijn en (persoonlijke) groei voorop staat.

In september komt de website online en kun je meteen de gratis mini training KRIS-KRAS aanvragen. Zie ik je dan? 

Www.groeilijnen.com


Maak je eigen minischetsboekje!


Van één vel A4-papier maak je makkelijk en snel een minischetsboekje! 

Alles wat je nodig hebt is één (of meer) vel(len) papier op A4 formaat en een schaar.

Bekijk de foto voor de stap-voor-stap vouw-en-knipvolgorde.

Heel simpel en leuk om te maken en nog leuker om te vullen! 

Maak er een paar voor je op vakantie gaat, stop ze in een plastic zakje in je tas (met een pen of potlood erbij) en je bent klaar om deze vakantie, in jouw stijl, “vast te leggen”.

Vul deze vakantie een blaadje van je miniboekje wanneer jij er zin in hebt.

Vul bijvoorbeeld elke dag een pagina met je belevenis(sen) van die vakantiedag! Neem het boekje mee als je op een bijzondere trip gaat en leg wat hoogtepunten vast of teken elke dag van je vakantie een miniboekje helemaal vol. Jij bepaalt! 


Waarom mini? 

Een artjournal is leuk, maar een hele pagina vol tekenen of schrijven kan intimiderend zijn.

Je wilt graag dat het goed en mooi is en je wilt er genoeg tijd voor hebben om het bijna perfect te maken, en daardoor begin je er misschien niet aan.

Dat is jammer, want inspiratie is overal en soms heb je maar een paar lijnen nodig om iets vast te leggen.

Een klein kader zorgt ervoor dat je meer durft. Zie de kleine bladzijdes in dit minischetsboekje als speelvlakjes die je snel kunt vullen, omdat het maar een klein oppervlak is. 

Is de bladzijde vol? Vind je het mooi of juist minder geslaagd? Allebei prima!

Je slaat de bladzijde om en je hebt weer een blanco vlakje om te vullen/mee te spelen

Wat teken je dan?

 

Nou…

Een (deel van een) mooi gebouw (de gevel, een torentje, een deur, een nis…), je ijsje, je slipper, je strandstoel, een mooi woord, een zin of stukje tekst (in een andere taal), een schelp, de mevrouw met die mooie hoed, de meneer in grappige zwembroek, je favoriete zomerjurkje, je drankje op het terras, wat je ziet vanuit je auto onderweg, een watermeloen of ananas, mooie of grappige letters, je tent, een boot, je entreeticket, een mooi schilderij of gave muurschildering, een spel dat je aan het spelen bent, je bikini, een flesje zonnebrand, een fiets…

Kijk gewoon goed om je heen: wat zie je en wat geeft jou inspiratie? Je hebt weinig plaats op je kleine bladzijde om alle details te tekenen. Probeer eens de belangrijkste lijnen te zien en die te tekenen. Laat veel weg, teken een gedeelte of focus je juist op een klein detail. 

Houd in gedachten dat je een moment, een indruk, een sfeer probeert te grijpen en vast wilt leggen.

Het hoeft niet gedetailleerd en uitgebreid.


Als je later door je volle minischetsboekje bladert, krijg je die sfeer en dat gevoel (als het goed is) er weer bij terug. En omdat je er zo met je aandacht mee bezig bent geweest, blijven het moment en de locatie je ook beter bij! 


Tot slot nog wat tips:

Tip 1: Je kunt een omslag maken met een titel of bijv. de datum of de plaats waar je op vakantie bent.

Tip 2:  Als je de laatste pagina (“de achterkant”) leeg laat, kun je je minischetsboekje later in je art journal of fotoboek plakken!

Tip 3: Je kunt eventueel een foto maken van je onderwerp, dan kun je er later, als je dat leuk/nodig vindt nog wat aan doorwerken! 

Tip 4: Je kunt er ook wat bij schrijven als je wilt bijv. (plaats)namen, de datum, wat je er gedaan hebt, waarom je dit wilde vastleggen, met wie je er samen was etc.


Ik ben benieuwd wat jij gaat zien en ontdekken deze vakantie. Leuk als je het deelt en de #groeilijnen gebruikt, dan zie ik het zeker voorbijkomen! 


Heb een fijne vakantie!!

Groetjes,

Bregje van GroeiLijnen

Leuk als je even laat weten wat je vindt van deze leuke DIY van Bregje van Groeilijnen op ↬ Instagram of ↬ Facebook

Deel deze leuke DIY op socialmedia en vergeet dan niet @groeilijnen en Zettje_over_het_leven te taggen!  op instagram (en facebook)

Groeilijnen sfeerimpressie

Wil je meer leuke DIY projecten maken?

Zonnebril hoesje  

Cora- Corasknitknacks

Macrame plantenhanger

 Inez - Inez_macrame

Leren haken 

Lizette - ZETTElen.homemade