Informatief 


WELKOM op deze pagina met belangrijke informatie betreffende Zettje 

Op deze pagina vind je linken naar websites en artikelen met extra uitleg en inzichten over mijn mankementen.

Brainwash Talk

Created with Sketch.

In Brainwash Talks van Human buigen journalisten, schrijvers, wetenschappers, theatermakers en filosofen zich over de grote persoonlijke en maatschappelijke vragen van nu. Deze keer Margôt Ros over hoe je leven op zijn kop komt te staan door hersenletsel.

Poly-Artrose 

Created with Sketch.

Tussen artrose en poly-artrose is het verschil niet voor iedereen duidelijk. Bij poly-artrose ontstaan er gewrichtsaandoeningen in verschillende gewrichten in het lichaam. Deze aandoeningen worden niet veroorzaakt door onjuiste belasting of overbelasting, zoals bij artrose wel het geval is, maar door in de loop der jaren ontwikkeld afweersysteem. Het kraakbeen van meerdere gewrichten vermindert of verdwijnt tegelijkertijd. 

Het chronische en progressieve karakter van poly-artrose zorgt voor veel pijn en problemen. Hoewel ouderdom een risicofactor is om polyartrose te krijgen is (poly)artrose niet gebonden aan leeftijd. Jonge mensen kunnen het krijgen met als mogelijk gevolg een ernstige beperking in hun beweging.

Hartritmestoornis

Created with Sketch.

Bij een hartritmestoornis kan de hartslag te snel, te langzaam of onregelmatig zijn. Bij iedereen wijkt het ritme wel eens af. Een cardioloog kan vaststellen of je werkelijk een ritmestoornis hebt.

Je hartslag past zich voortdurend aan. Je hebt bijvoorbeeld een lage hartslag als je rustig zit en een hoge hartslag als je heel actief bent of emotioneel. Alleen als je hartritme in dat soort situaties anders is dan je verwacht, kan dit wijzen op een hartritmestoornis.

Onderzoek Overprikkeling bij Niet-Aangeboren Hersenletsel

Created with Sketch.

"Hoe beïnvloedt overprikkeling het leven van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel?"

Stichting Onzichtbaar Ziek 

Created with Sketch.

De Stichting Onzichtbaar Ziek is een initiatief dat op een positieve manier meer begrip, kennis en ondersteuning wil bieden voor mensen met een chronische ziekte, aandoening of beperking. Niet alles is aan de buitenkant te zien en wij willen onze lezers graag een kijkje geven in deze ‘onzichtbare’ wereld.  

het fitte BREIN

Website

Created with Sketch.

 Gezond en actief leven houdt ons brein zo lang mogelijk fit..

 Webinar Overprikkeling

Created with Sketch.

Webinar van Het Fitte Brein, met als thema ‘Prikkels’. Tijdens dit webinar vertelt dr. Tanja Nijboer alles over prikkels en overprikkeling. Tanja is Senior Onderzoeker en Universitair Hoofddocent, verbonden aan het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht (UMCU en De Hoogstraat Revalidatie) als trekker van het thema ‘Cognitie’. Margôt Ros is actrice en o.a. bekend van Toren C. Zij liep tijdens een theatervoorstelling tegen een ijzeren balk. In het webinar vertelt zij over deze ervaring en hoe haar leven en functioneren daarna volledig veranderd is. Ook geeft ze de kijkers tips hoe om te gaan met prikkels.